Dette laget vinner Premier League

Fotballekspert er ikke en beskyttet tittel, når noen i tillegg er hyret inn som “ekspert” å setter Liverpool over United denne sesongen så kan jeg ikke ta de seriøst. I det hele tatt. Så der er svaret på et spørsmål mange har spurt meg om; selvfølgelig kommer ikke Liverpool  over United i serien, alle med en smule selvinnsikt ser det selv om realiteten kan være hard å takle for enkelte. Jeg skal ta kort for meg topplagene i Premier League i dette innlegget så dette er det siste jeg skriver om Liverpool nå, naturlig nok.

Denne sesongen tror jeg blir utrolig tøff og jevn. Mourinho, Pep og Conte har alle sitt andre år i ny klubb og med pengebruken vi har vært vitne til i sommer så har samtlige mye å bevise.

Chelsea hadde en knallsesong i fjor og stakk av med gullet. I år faller Chelsea fra og havner best på en tredjeplass selv om jeg tror de får sterk konkurranse av Arsenal der. Jeg tror Conte virkelig får smake den vanskelige andresesongen, de andre topplagene har forsterket bra og selv om de snappet stortalentet Morata er det ikke gitt at det blir suksess fra første stund. I fjor var de ikke ute i Europa og hadde derfor en enorm fordel i ligaen noe vi merket godt. Selv om de har nysigneringer som nevnte Morata og Tiemouè Baksyoko så gikk de glipp av scoringssikre Lukaku og i tillegg lot Matic gå over til fienden. Det tror jeg de kommer til å få svi for. Den siste faktoren som gjør at Chelsea ikke tar gullet andre år på rad (det er det jo kun United som gjør..) er at det virker som det er trøbbel i paradis. Conte fikk ikke kontraktsforlengelse som ønsket, kun lønnsforhøyelse og det er klart at Conte ikke er fornøyd med det. I tillegg er han frustrert over overgangsvinduet da han ikke har fått de spillerne han har ønsket og klubben valgte å la Matic gå uten hans godkjennelse ( 😊). Costa-situasjonen er heller ikke løst og jeg kan umulig se for meg at han kommer til å kjempe for et lag der sjefen ikke vil ha han lenger.

Arsenal. Wenger gir seg aldri og det liker jeg. Som jeg skrev tidligere så tror jeg tredjeplassen står mellom Chelsea og Arsenal. Supportergruppen har vært splittet i mange år når det kommer til støtten til Wenger. Noen er lojale mens andre vil ha friskt blod inn. Jeg forstår de godt, jeg tror ikke Wenger har det som trengs til at de kan vinne Premier League, men som Unitedsupporter ser jeg det som en fordel at han blir, i tillegg er han jo en morsom skrue å ha i PL. Lacazette er et friskt pust inn i ligaen og selvfølgelig for Arsenal, samtidig har de storspillere som ikke har fornyet kontrakten og kan forsvinne (Sànchez, Özil og Oxlade-Chamberlain), og hva da Wenger? Laget vant nettopp FA-cupen og kan fokusere fullt på PL siden de ikke har Europaspill. Jeg tror uansett laget er for svakt til å ta gull.

Tottenham har de siste årene bygd seg opp til å kjempe helt i toppen, men de har aldri klart å holde på det. Det må være utrolig surt for alle Spurs-supportere vi har her til lands for i år har de ikke sjans. Misforstå meg rett- de har et utrolig sterkt lag og jeg ser mange har de som favoritter. Jeg tipper maks en tredjeplass, men tror dessverre de havner helt på en femteplass bak Chelsea og Arsenal. Selv om laget er bra og de er samspilt så har de et stort problem om Kane blir solgt eller skadet. I tillegg er Wembley deres nye hjem og det tror jeg ikke er en fordel for dem pluss at enkelte spillere ønsker seg bort. I skrivende stund har bla Rose gått ut til The Sun(!) og sagt han vil vekk og det lover ikke bra for Spurs da de vil miste en av de beste spillerne på laget.

Gullet ender i Manchester.

Lillebror City har dessverre blitt mer og mer bråkete de siste årene. De har en sterk manager i Pep og han må bevise i år. Du blir ikke gammel i den klubben uten å vinne trofèer- slik er det blitt i de fleste klubber og noe han vet godt. Jeg tror City blir utrolig sterke i år og forstår at mange setter de som favoritter til å gå til topps. De har et lite luksusproblem på topp og de har forsterket bra i forsvaret noe de trengte. Walker, Mendy, Denilo og Bernando Silva er på plass. Et sterkt og muligens den bredeste stallen i ligaen. Det som blir avgjørende for City i år er keeperplassen. Pep bommet med Bravo og er Ederson god nok?

Manchester United.

Storlaget som virkelig har hatt det tøft etter manageren av alle managere gikk av i 2013. Det har vært mye knall og fall i ettertid, men klubben har tatt sølvtøy og selv med mange feilsigneringer av både spillere og managere er United endelig på rett kjøl. Mourinho tok heldigvis over i fjor og som jeg skrev om i forrige innlegg så har han gjort mange forandringer. Spillere som ikke passet inn er borte og spillere som Lindelöf, Matic og Lukaku inn. For å ha en bred og sterk nok stall mener jeg at vi trenger en ny back. Blind og Darmian er ikke gode nok og med Shaw ute trenger vi noe nytt nå. De andre er gode nok som squadspillere, men i år må United bevise. United skal kjempe om gullet i Premier League og i tillegg ut i Europa, vi kan ikke ha for mange middelmådige spillere i startelleveren. De som er uenige kan se Real Madrid kampen en gang til. Siden 2012 har Mourinho alltid vunnet ligaen i sin andre sesong i de klubbene han har vært. Jeg håper selvfølgelig dette gjentar seg. De aller fleste “eksperter” setter City som nummer 1 og United som en sterk nummer 2. Hvorfor tror ingen at United trekker det lengste strået? United tar gullet. Og under skal jeg si dere hvorfor.

Vi har savnet et stopperpar ala Rio/Vidic og Bailly er virkelig verdensklasse. Eneste han savner er en partner in crime, Rojo matchet utrolig bra med han frem til han ble skadet. Det blir spennende å se hvem som blir valgt av Jones/Lindelöf. Mest sannsynlig en rullering, men begge vil takle rollen bra. Selv om vi ikke har en fast forsvarsrekke så har ikke City det heller, men vi har Valencia og Bailly som er i verdensklasse i sin posisjon. Og som jeg nevnte er Rose sterkt linket til United nå og det hadde vært et knallkjøp.

Kjøpet av Matic kom noe overraskede, jeg hadde ønsket meg han, men trodde helt ærlig ikke at Chelsea ville selge han til oss. Han var en av de beste under Real kampen og fyller virkelig et tomrom på midten. Han er sterk og smart, kjenner ligaen inn og ut- et av sesongens beste kjøp i Premier League. Med Matic på banen vil det frigjøre Pogba og han kan være den spilleren han er. En tryllekunstner. Jeg har store forventninger til Pogba denne sesongen og tror han vil innfri nå som mer er tilrettelagt for han. Andre spillere som blir viktig er Hererra og Micky, førstnevnte er en ildsjel. Elsker United og en fremtidig kaptein. Han er med på å styrke lagånden veldig og en utrolig viktig spiller på banen. Micky hadde en dårlig sesong i fjor og jeg hadde forventet mer, men han ser bedre ut etter pre-season og en meget spennende spiller å ha i laget.

Martial hadde en vanskelig andresesong, men bare han får sjansen av Mourinho så kan han bli utrolig god. Det meste beror på han selv, fjorårets sesong ble overskygget av utenomsportslige ting. Han er ung og det merkes. Han må ta seg sammen, jeg tror han vil bli værende å spille for United og det vi har sett i treningskamper er bra, så lenge han er disiplinert er han til tider en magiker og en spiller som gjør det umulig for et forsvar å gjøre jobben sin.

Svakheten til United forrige sesong var det å avslutte på mål. Man kan jo spørre seg hvor vanskelig det egentlig er når man får servert gullballer.. Med skaden til Zlatan så var det krise i leiren. Vi trengte sårt en spiss og gleden var ekstrem stor da vi signerte Lukaku! En spiss i verdensklasse og som kommer til å være utrolig viktig for United denne sesongen, jeg tror nettopp denne signeringen vil bikke i vårt favør når det kommer til hvem som tar gullet. Lukaku kjenner ligaen så godt og har allerede god kjemi med laget og med et mål mot Real Madrid nå på tirsdag så åpnet han scoringskontoen.

Vi har alle sett hvor viktig det er at laget er samkjørt. Og ikke bare på banen, det hjelper ikke å ha stjernespillere på laget om moralen ikke er der. Og her er United ekstrem sterke. Motivasjonen er på topp og det virker som alle virkelig elsker tilværelsen i United. Samholdet deres utenpå banen er upåklagelig og det er klart det vil gi resultater på alt annet også. Manchester United har desidert det mest spennende laget i Premier League i år!

Vi har en bred stall med en midtbane som gir utrolig mye variasjon av formasjoner noe som vi kan utnytte for hver ulike motstandere vi møter. I tillegg har vi verdens beste keeper. Og ikke bare det; vi har en av de beste som andrekeeper også. Akkurat der har City mye å bevise og bakerste mann er langt fra sikker. United har forsterket på alle svake punkt og derfor tror jeg gullet endelig kommer hjem. Og for å avslutte med en liten ekstra “icing on the cake”; Zlatan returnerer i januar.

Så for å oppsummere tabellen;

1. Manchester United

2. Manchester City

3. Chelsea

4. Arsenal

5. Tottenham

Blogger hovedsaklig om Manchester United og livet som fotballsupporter. Kontakt: [email protected]
Posts created 338

12 thoughts on “Dette laget vinner Premier League

 1. Hei og takk for sist på Scotsman takk for selfibildet av oss to. Ville bare titte innom og si jeg er nesten enig med deg i tabell tipset. Mulig bytte i de to siste plassene men mye kommer Ann på hvem som kommer og går i Spurs, Men å blir. Og hva skjer hos wenger i år.

 2. 1. Manchester United
  2. Manchester City
  3. Liverpool
  4. Tottenham Hotspur
  5. Chelsea
  6. Everton
  7. Arsenal
  8. Bournemouth
  9. Southampton
  10. Leicester
  11. West Bromwich Albion
  12. West Ham
  13. Newcastle
  14. Swansea
  15. Stoke
  16. Crystal Palace
  17. Burnley
  18. Brighton
  19. Watford

 3. Dette må da være skrevet av en svoren Unitedfan. Det skinner igjennom så det synger etter, hvorfor nevne middelmådige og etter det vi har sett i preseason ufattelig usikre Lindeløf foran kjappe og bunnsolide Rudiger, f ex? Nei, United havnet nesten et kvart 100 poeng bak Chelsea i fjor, og avstanden vil nok skrumpe inn betraktelig men at United skulle ta dette regner jeg for 10 % sannsynlig. Dette vinner nok City med Chelsea halsende rett bak. 1.City
  2. Chelsea
  3. Arsenal
  4. United
  5.Liverpool
  6. Spurs

 4. 😂😂 tydelig at du ikke er noen fotball ekspert ja. Du har tippet et lag som ble på 6. plass siste sesong. De har ikke styrket laget noe særlig, Lukaku er ikke noen oppgradering fra slatan. Samme spiller, bare litt yngre. Mot real ble manu rundt spilt, de lekte seg mot manu. Gull blir det ikke på manu, men en sterk 3 plass kanskje.

 5. Thor pedersen: og hvor endte Chelsea året før de tok gull? Om du mener Lukaku er samme spiller som Zlatan bare yngre og at det er negativt så må jeg gratulere deg med årets dummeste kommentar.

 6. Hmm synes det er fantastiskt og bruke argumentet”Real Madrid rundspilte” United….og hvem blei ikke rundspilt….og bruke som målestokk er ikke helt innenfor.Kan bare huske at alle lag fra PL sist sesong i CL blei kastet ut en etter en av tuneringa og vi har ikke lag som er i samme vektklasse i PL. Tipper nr 1-2 på United og elleras helt enig med deg Ann Mari tippinga din er nokk nært sannheta 🙂 (ps!!! uten hjerte er ikke fotball mye gøy)

 7. Argumentene til Svein og Thor er jo bare helt latterlige og viser uvitenhet av ypperste klasse. Ann Mari viser ihvertfall at hun har kunnskap om lagene mens dere derimot prater bare vås.

 8. Må din spådom ta feil 😉 Tipper du også var høyt oppe etter signeringer av Zlatan, Mkhitaryan og Pogba. Vel, som deg må en jo være seriøs. Tror det blir en flott opptur på de røde djevlene. Fra en fin 6. plass forrige sesong til en bedre 5. plass denne sesongen. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top