Back to reality

For many people, work has started again after the summer break. And what a summer huh?🤨 I love to travel so it’s been strange to just be in Norway except 5 days in Copenhagen last month when it still were safe, but I’m happy we didn’t travel to Spain/France etc as we usually do in the summer. Unfortunately this pandemic is no way near finished and they are starting to lock down parts of Norway again before it gets out of control and that’s not good at all. For me, since I’m a full time student, my first day back to reality was today.  Next week will be super busy so I have to sit down and make a plan so I’m prepared every day. Actually looking forward to it and I’m grateful my side job is something I can do from home and with my phone/computer. Definitely make life easier. Since we got married early July we have been enjoying life even tho we couldn’t do a proper honeymoon. We’ve been out a lot, eating and drinking whatever we wanted and had good times with our friends. A good Norwegian summer, but now it’s back to reality with things every day, gym life calls and a new season as well soon- love it!

As I said, this summer was a different one, and it’s ok- but what really sucks are watching my stories on social media from this period. I’ve been in Manchester every Premier League start for 4-5 years now and it’s like a heartbreak watching my stories from that time. The feeling being in Manchester the first round of the Premier League is unbelievable, we all are like kids on Christmas Eve looking forward to our presents! So yeah, watching movies from my seat at Stretford End sucks right now. God knows when we are allowed back😭

We finished the season yesterday and yes, of course I’m gutted that we didn’t win. We were 1 game away from the final which sucks. I do think we were a bit unlucky, the goal keeper had some incredible saves and some very strange decisions from the ref. But then again, you have to score goals to win the game and United didn’t manage that yesterday. The boys look very tired, especially Rashford. Not only are we depending on having the best team from start, but also having a good day at work, and we definitely missed that yesterday.

We can say this and that about the players and Solskjær. Some are happy with the season, some are very disappointed. I’m disappointed for yesterday’s performance but all in all I’m happy with the progress they have shown. I can see the contour of a great team, Solskjær still have work to do when it comes to his tactics and getting more players in, but we are onto something.

4 weeks break now until Premier League 2020/2021 kicks off and it will be good with a break now. Such a strange and long season that definitely have had an impact on the players and staff. They deserve a break now and so do we, haha.

Winning smile med Invisalign fra Oris Dental Lysaker

Reklame | Oris Dental Lysaker

Det her har jeg gledet meg til å skrive om, jeg har endelig startet på min Invisalign behandling hos Oris Dental Lysaker! Og hva er egentlig Invisalign? Det er rett og slett en “usynlig” tannregulering som retter opp tennene akkurat slik som en vanlig tannregulering, men prosedyren er unik ved at man bruker gjennomsiktige skinner som hver uke strammer tennene slik at du får ønsket resultat.

Jeg har ønsket meg rette tenner hele livet, så lenge jeg kan huske. Men mitt tilfelle har ikke vært så ille slik at tannlegen anbefalte det da jeg var yngre- og det var også helt uaktuelt å gå med vanlig regulering! Jeg har undersøkt alle måter man kan få rettere tenner på, fra vanlig metallreggis, til såkalte falsetter/ veneers hvor man sliper ned sine egne tenner å setter på nye, falske tenner. Men jeg liker tennene mine- jeg vil bare rette de opp så det å faktisk fjerne(!!) sine egne tenner føles helt galskap, noe min tannlege sa jeg aldri måtte finne på å gjøre! Så valget falt på Invisalign fordi de scoret på alle punkter som var viktig for meg; rask behandling, smertefritt og estetisk pent hele veien og samtidig helt trygt for tennene mine.

Det er også så mange som har spurt meg hvorfor jeg har startet på dette for de mener jeg har så rette tenner, men sjekk bildene nedenfor så vil dere si hvorfor. Jeg er som sagt fornøyd med tennene mine, men ikke fasongen på de. Før så syntes jeg det kanskje var litt søtt, men et klassisk smil er jo det fineste som finnes og noe jeg selv legger merke til selv på andre og det er lett å se at jeg har et kompleks for det, fordi de fleste bildene jeg legger ut er med lukket munn, rett og slett fordi jeg blir bevisst på det og synes derfor det er finere med lukket munn. Og det er jo bare trist egentlig, så at jeg nå er måneder unna drømmesmilet er en helt fantastisk tanke! De første jeg tenker på når det kommer til tannforandring er Cheryl Cole og Cristiano Ronaldo- det er jo en helt syk stor forandring selv om det ‘bare’ er tenner.

Tannregulering høres ut som en lang prosess, men med Invisalign så er det veldig lett. Det hele starter med en 3D-scan hvor min tannlege Arild skanner tennene mine og sender inn til Invisalign hvor de igjen lager skinnene for hver uke som de sender tilbake til Oris Dental Lysaker.

Deretter venter første time med utdeling av skinner og en god forklaring på hvordan det fungerer nå som jeg starter. Før de setter på første skinne renser de tennene mine og setter på “attachment” på noen av tennene som er bittesmå biter i samme farge som tennene mine for å hjelpe til med roteringen av fasongen. Det her er ikke vondt i det hele tatt bare så det er sagt.

Når de bitene er festet slik at de passer både tenner og skinner så er jeg egentlig i gang og her får jeg bare en forklaring på hvordan jeg klikker de av og setter de på igjen. Jeg trodde det skulle være vanskelig siden de sitter stramt, men det er bare å vippe de av med neglen helt innerst også presse de på igjen.

FØR Invisalign 

Her kan dere se at mine fire fremste tenner er motsatt vei, jeg har også et veldig spisst bitt som gjør at tennene mine på undersida er så stramme slik at tanntråd er umulig for meg å bruke nå. Så Invisalign skinnene vil rette opp på begge deler.

Jeg har fått noen spørsmål så jeg tenker å svare på det som går igjen her, og er det noe dere lurer på angående det her så er det bare å kontakte meg.

Er det vondt?

Nei- det er ikke vondt i det hele tatt! Det kan føles litt ubehagelig med en gang jeg bytter skinner, siden hver skinne er litt rettere enn den forrige, men etter noen timer så kjennes det ut som før. Det er først og fremst bare uvant. Jeg merker jeg ‘lesber’ bittelitt med en gang jeg har satt på ny skinne, men det er bare fordi det er en uvant følelse i munnen.

Er det dyrt? 

Prisen er individuell, da alle har ulikt utgangspunkt. Jeg skal bare bruke det i 17 uker, men det gir enorm forskjell på meg. Andre som har et mer krevende utgangspunkt må naturlig nok bruke det lenger- som betyr flere skinner og høyere pris. Tannbehandling er dessverre dyrt, men med tanke på at dette er en så diskre løsning i forhold til vanlig tannregulering (som også koster en del) så er det 100% verdt det. Man betaler også litt etter litt så det er ikke en stor utgift som må betales med en gang.

Hvor lenge må man bruke det?

Ca 20-22 timer hver dag, så lenge som mulig fordi resultatet avhenger også av hvor flink jeg er på å bruke skinnene. Jeg tar de kun av når jeg spiser, men er jeg ute på middag for eksempel så går det fort litt lenger tid uten. Hele prosessen er som sagt individuelt, jeg skal bruke det i 17 uker.

Synes det veldig?

Nei, mange har ikke lagt merke til at jeg har det før jeg har sagt det selv. Skinnene er gjennomsiktig og siden de byttes hver uke så blir de heller ikke misfarget. Men igjen, studerer du tennene mine så ser du jo at det er skinner, men siden det er blank plast så føler jeg ikke at det er sjenerende eller stygt.

Fordeler med Invisalign:

  • Først og fremst at det er en gjennomsiktig skinne og ikke den typiske tannreguleringen i metall
  • Lite synlig og ser bra ut
  • Du kan ta de ut når du vil
  • Det er kortere behandlingstid
  • Du trenger ikke dra til tannlegen hver uke for tilpasning
  • Det gjør ikke vondt
  • Det er lett å rengjøre tennene, jeg pusser de bare helt vanlig etter hvert måltid
  • Og selvfølgelig vil det gi deg ditt beste smil!

Så må jeg til slutt presisere at det er veldig viktig hvilken tannlege du går til. Det er som det er med all service og spesielt når det kommer til behandling av ansiktet/tenner; du må gå til de som er best og jeg kan ikke rose Arild Aarnseth og teamet hans på Oris Dental Lysaker nok. De er så proffe og jeg har følt meg trygg fra dag en hos de. Jeg har tidligere gått til de for blant annet å trekke visdomstenner og med en person med litt tannlegeskrekk har en god opplevelse alt å si! Så disse kan virkelig sakene sine og det er kun derfor jeg vil anbefale de også.

Vil du vite mer om Invisalign? Sjekk ut Oris Dental Lysaker sin nettside;

Lysaker

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top