Hjemme fra England

Da er jeg hjemme igjen fra England og kan legge første runde av Premier League bak meg. Ubeskrivelig godt og endelig ha kvalitetsfotball på skjermen hver eneste helg igjen! Og det ble en målrik runde så det er jo moro. Det er veldig mange lag jeg er spent på denne sesongen, det er vel egentlig alle topplag unntatt City jeg er skikkelig spent på. Mourinho er i gang med sin tredje sesong for United og må bevise denne sesongen, det samme gjelder Liverpool. For å være ærlig har Klopp mye større press for han har enda ikke vunnet noe med Liverpool og med den pengesummen han må har brukt må de bevise noe de også. Men media elsker jo å kritisere Mourinho og United så Klopp slipper billig unna der. Arsenal går inn i en meget spennende sesong med ny manager, etter 22 år med Wenger. Chelsea har også ny manager, noe som absolutt ikke er ny vane for klubben, men vinner du ikke så blir du ikke gammel i den klubben. Så alle disse klubbene er under stort press og må bevise noe denne sesongen. De som har det lettest er City, de skal ‘kun’ forsvare tittelen. Noe som selvfølgelig er utrolig vanskelig, men med det laget der så blir de uten tvil nummer en eller to denne sesongen.

Jeg trenger mer enn en runde å bedømme lagene. Men jeg må dessverre si at de som blir de tøffeste konkurrentene er City og Liverpool sånn det ser ut nå. Jeg skal spare dere for unødvendige ord om andre lag så jeg håper virkelig ting klaffer for United i år og at vi får mye bra fotball!

Så hvordan gjorde United det første runde?

Vi vant og det er jeg selvfølgelig kjempefornøyd med. Jeg var ikke positiv til første runde i det hele tatt etter pre-season og var oppriktig bekymret om spillerne var klare. Man kan se det ikke er et ferdigstilt lag, det er ting å jobbe med. Samtidig synes jeg stopperparet var solide til så lite trening sammen. Holder Bailly og Lindelöf seg unna skader så har jeg stor tro på disse to sammen. Så det er veldig positivt. Shaw- veldig god og fantstisk at han scoret. Nesten enda bedre å se reaksjonene av teamet og spillerne. Spilte seg absolutt inn til neste kamp og håper han får sjansen nå. Herlig at Pogba var kaptein og det er et helt riktig valg, jeg vet mange er uenige, men jeg synes det er HELT PÅ JORDET å ha en kaptein som ikke kan snakke engelsk til pressen etter kampen. Tullete opplegg og 100% fortjent at Pogba var det nå og håper han får ha det videre, han er en naturlig leder og det er ikke Valencia i det hele tatt. Det var sterkt av Pogba å levere såpass allerede første runde, men det var det jeg nevnte tidligere. Han er virkelig på sitt beste nå og får bare enda større motivasjon av det. Han er verdensmester og nå vil han løfte United. Noe jeg har stor tro på at han vil.

United og konkurrentene gjorde altså jobben første runde. Neste er Brighton borte på søndag og spillerne fra VM vil nok føle seg lettere nå.

Det var fantastisk å være i Manchester og heldigvis ikke lenge til jeg er der igjen. Møtte også en fotograf fra Manchester før kampen og vi tok noen sykt kule bilder rundt Old Trafford, legger ut fler senere. Også må dere legge dere til i Fantasy gruppen min. Bestemte meg brått for å lage en så rakk ikke publisere den her før jeg dro.

So I’m back home in Oslo after a weekend in Manchester. And it was so good to be back! Loved every second of it. I can’t describe it, but I feel so lucky and relaxed when I’m there. Like I’m home. Ah, I loved it. And- watched some football as well 😜

The Premier League is finally back and I’m looking forward to spend hours watching it every weekend from now on! And the first week started good, lots of goals and entertaining games. There are many teams I’m curious about this season and I need more than just this round to judge them. Same as United. It’s basically every top team except City that needs to prove something this season. Mourinho is in his third season now and he must improve the team, the way of playing football and to win something. I hate the media for always criticizing Mourinho and let Klopp get away with everything. He and Liverpool has even more pressure this season in my eyes. They still need to win trophies and with spending so much money now they need to prove they also can win. Arsenal got a new manager after 22 years under Wenger so that’s exciting, it’s not breaking news that Chelsea also got a new boss, but if you don’t win anything, you’re not getting old in that club. So I’ll say the pressure is on all clubs.

As I said I need more than just this first week to roll the dices, but I’ll have to say City and Liverpool will be the teams we are facing against in the end. And I hate to say it. City will defiantly be number one and two, just hope we’ll stay away from injuries and that things will go easier this season. Time will tell.

We won our first game of the season which I’m of course very happy about. But there are also improvements. I wasn’t positive at all before the Leicester game, but I’m more optimistic now. I feel it all depends on the fitness of the players and if they stay away of injuries. Bailly and Lindelof played really well together and if they continue this way, Jones and Smalling won’t be playing much. Which is good. They are perfect squad players, but not good enough to win us the league. I’ll say focus on those we started wit now. Shaw showed he’s motivated and what I loved more than he scoring was the celebration and reaction by the team and players. Hopefully he’ll be a part of the team as well and Young will be a backup. I loved that Pogba was captain and in my eyes the perfect choice. I know many disagree, but I think it’s ridiculous to have a player that can’t (won’t) speak English and can’t even meet the media after games. Pogba is a true and burned leader, Valencia is not. Pogba is a machine and he was amazing, I said it earlier and he’s the kind of person that keeps going and going. He’s a world champion and now he want to lift United to the same lever. Which I know he’s capable of.

United and their competitors did their job. Next is Brighton away on Sunday and the players from the World Cup will feel even better by then so that’s good.

It was amazing to be in Manchester and luckily I’m back in September so not the worst wait. I met up with a photographer before the game and we shouted outside Old Trafford and i got some pretty cool pictures to share later!! Also, join my league on Fantasy!

One day to go

English version further down.

Egentlig så er disse dagene her frem til sesongåpningen en helt unik følelse. Det kribler i kroppen, man er så spent og gira, optimistisk.. Ikke minst så gleder jeg meg helt sykt til og endelig dra over til Manchester igjen etter en lang sommerferie. Men jeg vet ikke helt, det føles litt annerledes ut nå. Jeg kan ikke sette fingeren på hva det er. Mulig det er for at jeg var i Russland under VM og har hatt tidenes fotball-sommer. At jeg på en måte ikke har fått det store savnet etter United siden VM serverte så bra underholdning. Så er det kanskje at pre-season har vært så som så, det har jo ikke vært det samme på grunn av alt for mange nøkkelspillere har hatt ferie. Og de store signeringene har uteblitt. Og i tillegg det er fryktelig mye negativitet å lese..?! Jeg følger egentlig godt med, hver eneste dag leser jeg nyheter om United, men nå har jeg helt ærlig ikke orket å følge så mye med. Forumer på Facebook og Twitter er så utrolig negative at jeg ikke orker å dra meg ned sammen med de. Jeg tror grunnen til at jeg føler det slik er på grunn av alt det negative, samtidig som jeg er litt bekymret over sesongstarten.

Det har som sagt ikke vært en 'vanlig' pre-season for oss og derfor kan jeg ikke dømme den som det heller. Det er helt fair at unggutter ikke presterer like bra som de faste. Det positive med denne pre-season er at mange av de unge gutta har fått spilletid, noe de ikke hadde fått i like stor grad ellers. Det er en god erfaring for de og som forhåpentligvis bidrar til nye sjanser utover sesongen. Andreas har fått vist seg frem og kommer til å bli en god spiller for oss.

Når det kommer til signeringer så har jeg ikke hatt store forhåpninger om noe stort. Det har vært et vanskelig overgangsvindu pga VM, men jeg hadde håpet på noe mer. Det er skuffende at klubben annonserer nok en sponsoravtale i stedet for en ny spiller liksom.. Mourinho har brukt media til å presse klubben og de bør gjøre sitt beste for å klare det. Og gjør de sitt beste så klarer de også å få spillere inn, så vi får se. Vil de at United skal fortsette å vinne titler så kreves det en bred stall.

Når det er sagt så vil jeg heller ikke at klubben skal kjøpe noe overprisa ræl som ikke duger.

United henta inn Sanchez i Januar. En bra signering spør du meg, men jeg føler at mange ikke er enige!? Jeg ser ikke helt den.. Jeg er sikker på han får en bra sesong for oss nå. Prestert bra i pre-season og han blir veldig viktig i serieåpningen.

Jeg håper Alderwereild blir klar i løpet av dagen, men har som sagt ikke store forhåpninger. Ryktene om Pogba gidder jeg ikke kommentere en gang, mulig han ikke er fornøyd i United, men han skal ingen steder. Mata er også en spiller som ryktes bort, men jeg håper han blir. Vært en av de beste i sommer og vi trenger en spiller som han. Darmian derimot bør klubben klare å få solgt nå. Så Darmian ut og Alderwereild (evt Maguire) inn så skal jeg ikke kalle det her helt krise.

Vi har 7 spillere som tok seg til semifinale i VM, inkludert en som ble verdensmester. Vi bruker spillere fra akademiet, vi har verdens beste keeper. Det er ikke helt mørkt og natta, vi må prøve å se litt positivt også. Nå må bare United få en bra start på sesongen.

Jeg startet på dette innlegget for et par dager siden og var som dere har lest ikke over-begeistra. Men nå som jeg i skrivende stund faktisk sitter på flyet til Manchester så kjenner jeg kriblingen i kroppen. Det er klart jeg gleder meg! Å stå på Stretford End i morgen etter noen timer på både Bishop/Hotel Football og Tollgate så blir det veldig bra 🙌

Nå gjenstår det bare å lage Fantasy lag!

The days before the Premier League finally kicks off is usually a unique feeling. Only football fans can relate and I can only compare it with being really in love. The tickling feeling.. you’re excited and it’s the only thing on your mind. Well, that’s how I feel about getting to see United again. Usually.. Don’t get me wrong, I can’t wait to the PL to start again, but I can’t point my finger at it, but it’s just not quite the same this time.. Maybe it’s because I spent the summer in Russia and watch some really good games over there and this World Cup was amazing, we’ve had some good football this summer and maybe because of that I’m not that ‘hungry’ on football and United like before after a long summer break..? And this pre-season has been a bit ‘amputated’ because so many key players are missing. And also no big signings, just a lot of rumors.. That, and the amount of negativity online just puts me down. I’m normally very updated, but this past weeks I’ve avoided Facebook/Twitter etc because it’s too much shit there. I agree it’s been a disappointing transfer window- but come on- the season hasn’t started yet and people are talking about falling outside top 4.

Many of our best players has been on vacation during the pre season and the results of that we all have seen. But I won’t judge this pre season and the performances too hard because it’s not been the real United. It’s fair that the youngsters doesn’t play as good as the first team. But they will benefit from getting to play games for United.

It’s been a hard transfer window this summer because of the World Cup, but I have to say I’m disappointed and was hoping that we at least had two new players signed and ready by now. It’s even more disappointed that the club announced just a new sponsor deal the other the. The frustration was real when I read the first words and then realized it was a sponsor and not a player!

I wished United could be more ruthless. Darmian, Jones, Smalling, Fellaini, Valencia and Young (I could mention more players!) won’t win us the league. We are far behind the other teams and that worries me. ‘Be ruthless or suffer’…

With the clubs resources I have to say I’m allowed to be disappointed. I also kind of like that Mourinho talks to the media and put pressure on Woodward and the club. He’s defiantly not a yes man and I give him credit for that. I don’t agree with everything he says and does (definitely not!), but the man get criticized for EVERYTHING he does. He’s in charge, either we like it or not. He will never be like Klopp and Guardiola, we all knew that when United put him in charge- which I still believe it’s the right choice! He’s Mourinho and our manager, I’ll give him this season before I judge him. But things have to change, as I said, he’ll never do his job like Klopp and Guardiola, he got his way of doing things and his own philosophy, but I do think it’s necessary that he’s willing to change something. We got a pretty good squad, but he hasn’t got the best out of them yet. He needs to change curtain things because 0 shots in 90 minutes won’t win us the league. That gotta change. Let the horses run free Jose!

But I also get that he’s frustrated when he clearly have asked about new players, when he has name dropped 5 players to Ed he better deliver something. If not he need to leave the club, he’s good with business, Manchester United is still one of the biggest clubs in the world with the best sponsor deals and he’s making money. But if we don’t win trophies the success has an expiry date and it’s getting closer and closer. They need to work together. Today’s the transfers deadline day and hopefully we get Alderwereild (or Maguire) in and that’s an improvement. I don’t want the club to buy overpriced players, I’m happy we signed Fred and Dalot because that’s good in the long run. We also got Sanchez in January and let’s not forget that he’s world class. It’s was a big player we got and I’m sure he’ll reliever this season. Looked sharp this summer and pairing up good with Mata. Important for tomorrow! It will be an interesting evening tonight and fingers crossed for one signing.

Even though I get some of the criticism to the club and Mourinho, let’s try and be a little positive. We got 7 semi finalist and one World Cup winner in our squad. We’re playing academy boys and we got the best goal keeper in the world!

I’m as we speak in air, on my way to Manchester. And I got the tickling feeling now. Tomorrow I’m at the Stretford End, watching the team walks out whit Stone Roses blasting out… I can’t wait!

One day to go!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top