Derby day!

GOD MORGEN!

Jeg våknet tidlig i dag og meget opplagt! Jeg har lært meg å ta det rolig (med unntak om jeg er i Manchester) dagen før slike kamper. Jeg skulle egentlig vært i Manchester nå, men med flypriser på 8000 kr så droppet jeg det, det er faktisk alt for drøyt. Utrolig kjipt, men det er en heldig person som fikk billetten min til kampen. Ingenting er bedre enn å stå på Stretford End under slike oppgjør. Scotsman er en god nummer to og siden jeg er i Manchester modus er det ikke lenge før jeg tar en kafe Baileys til frokost. For dere som har tenkt dere til Scotsman må dere være tidlig ute i dag, alltid mye folk på storkamper og for å få plass bør dere være der ikke senere enn halv to 🙂

I dag er det nok en gang en ekstrem viktig kamp. Ikke bare er det en viktig kamp om seier og 3 poeng, men det er også kampen om hvem som er best i byen. Er Manchester rødt eller blått? Vinneren av kampen vil stå som Top of the league. Kun 2 poeng skiller lagene så dette er en kamp begge lag intenst vil vinne. 

Det er mange store kamper å se tilbake til, mest gode øyeblikk, men også noen helt forferdelige. Så dette kan gå begge veier. City er et av de vanskeligste lagene  å vinne mot, men jeg blir uansett skuffet i dag om vi ikke vinner. United får en stor prøvelse i dag..

Det har vært en berg og dal-bane for United i det siste. Stortap på Emirates for deretter å vinne 3-0 mot Everton og et greit resultat nå på onsdag i Moskva. Men i dag må vi vinne, gjør vi det beviser vi at United fortsatt er med helt i toppen. Om vi taper så føler jeg vi er rett under topplagene City og Arsenal, men fortsatt bedre enn Liverpool og Tottenham. Og i mine øyne er ikke det bra nok, det har vært vanskelig å si hvor gode vi egentlig er denne sesongen siden prestasjoner har variert så grådig og jeg håper det blir en overbevisende seier i dag så vi viser at det fortsatt går fremover.

Få lag er bedre å slå enn City. Oppgjøret forrige sesong var helt magisk. Det vil nok være et av mine favorittøyeblikk på Old Trafford, stemningen var elektrisk og en helt fantastisk seier. Mot denne kampen har jeg hatt litt blandede følelser, men vi skal være veldig glad for at City har både Silva og Agüero ute med skade, med de kunne det fort blitt en reprise mot Arsenal. Dette må United utnytte seg av.

Mitt lag:

DDG
Darmian Jones Smalling Blind
Schneiderlin Schweinsteiger
Mata Herrera Martial
Rooney

Og en annen ting. Vår kaptein, Wayne Rooney fylte i går 30 år. Han ble hyllet i media over hele verden for hva han har utrettet. En fantastisk fotballspiller, det som er synd er å lese alt søppelet som folk lirer ut av seg når en spiller ikke presterer bra nok. Rooney har vært i varierende form de siste årene og mange har ikke samme synet på han nå som før. Det har vært mye spill i kulissene og noen ting skjedde som var unødvendig, jeg forstår godt at noen ikke vil støtte en person om han vil vekk fra klubben. Det gjør ikke jeg heller! Men hvor mye vet vi egentlig om alt som skjedde da Rooney ønsket seg vekk, hva sa egentlig Ferguson og var alt sant? Det spekuleres så sinnsykt mye og folk trekker egne konklusjoner, greit nok det, men må dere spy det ut blant oss andre supportere? Vi alle representerer United når vi tar på oss drakta og da synes jeg vi heller skal støtte laget og ikke slenge dritt om enkeltspillere. Vi må forholde oss til det som skjer på en ordentlig måte, Rooney skrev under, han sa gang på gang han var fornøyd med tilværelsen og han fortjente å bli kaptein. Bare tenk hvor mye den mannen han kjempet og blødd for drakta. Jeg er helt enig i at han per dags dato ikke er god nok, og i dag blir kanskje den største kampen hans denne sesongen for i dag MÅ han prestere. Om ikke bør han benkes, jeg er jo ikke blind- jeg forstår han ikke har gjort seg fortjent til å spille så mye. Men han er vår kaptein, man benker ikke en kaptein så enkelt. Jeg tror det fortsatt ligger mye i Rooney og han trenger vår støtte. Og Rooney er viktig i slike oppgjør, han har rutine og kan kjempe som en pitbull. La oss håpe det skjer og at jeg slipper å lese mer dritt om våre egne spillere. Det er selvfølgelig helt på sin plass å diskutere prestasjoner til enkeltspillere, men å si at Rooney er dødt kjøtt og kan kastes fordi han er ubrukelig blir for drøyt når du holde med United og Rooney nærmer seg scoringsrekord for klubben. En rekord han mest sannsynlig vil ha for alltid. Så noe riktig har han vel gjort og vi skal være takknemlig for det. Vi er United- vi støtter laget og spillerne våre like mye i medgang som motgang. Om du er for å kaste ut spillere etter en dårlig periode kan du vurdere å gå over til lillebror, der gjør de slikt.


Memories from Moscow

Kvelden vi røde aldri vil glemme, 21. mai 2008. Champions Leauge finale. Manchester United mot Chelsea. For oss som elsker engelsk fotball kunne det ikke bli større med to engelske lag i finalen for første gang. Det var også ekstra spesielt for Manchester United, det var 100 år siden vi ble ligamestere for første gang, 50 år siden München-tragedien og 40 år siden første seier i Europa cupen (Champions League). Vant vi i kveld ville det bli nok en historisk kveld?

For ett lag dette var <3

Dette var så stort for meg, endelig gammel nok til å få oppleve en slik kveld på pub blant andre supportere! Og for en dramatikk det ble? Jeg er bare ikke laget for ekstraomganger og straffespark-konk så det er sagt.. 

Da Ronaldo bommet var jeg sikker på at det var over? Og selv om Slippy G vil for evig og alltid være et av de mest minnerike hendelsene i fotballhistorien vil jeg nok foretrekke denne og Slippy Ts versjon! Viva John Terry..

Og da van der Sar reddet Anelkas skudd eksploderte hele salen. Mennesker over alt og i en gledesrus jeg aldri hadde opplevd før. Jeg får faktisk gåsehud av å tenke tilbake på det. Herregud så deilig! 

Om dere ser på bildet så er jeg hun i hvit bukse, jeg knakk faktisk to ribbein av den feiringa der, men der og da var det verdt det!


Ronaldo på sin side tok en litt mer chill feiring i starten

Se på Vidic da! Fikk en bitch-slap av Drogba, men fortsatt like blid!

Når jeg skriver og ser bildene fra denne kvelden og i tillegg når sendingen på Viaplay starter og Champions League hymnen starter så merker jeg hvor stort dette er. Det er på tide å gjøre det stort i Europa igjen!

Det blir en tøff kamp, men vi kommer til Moskva med en vitamin-innsprøyting. Vi vant mot Everton som var en veldig positiv opplevelse siden vi ikke har vunnet mot dem siden 2011 og det går i riktig retning her. CSKA er det vel den største motstanderen i denne gruppen, men jeg har tro på seier mot dem. Laget er klart og jeg er 100% enig i laget, greit at Mata og Darmian får hvile nå. Og meget spennende med Lingard fra start! 

Ny sjanse

Mitt forrige innlegg om fotball startet noe som dette: “Herregud for en deilig dag, man MÅ jo elske super-søndag!” Jeg må nok korrigere meg selv der, man må ikke nødvendigvis elske “super-søndag”. Spesielt ikke når det går super-dårlig og det er super-fortjent. 

Jeg er jo evig optimist og har så og si alltid trua på laget mitt. Til og med under Moyes hadde jeg trua lengre enn de fleste. Mot Arsenal dristet jeg meg til å tippe noe som 4-1 seier til United? Så feil kan man ta, gitt!! 


Startet veldig bra da, hadde jo med mine to favorittgutter på jord som også var kampklare så dette måtte jo bli en bra dag trodde vi!

Men det er bare å bite det i seg å innse at vi ble utspilt av Arsenal fra første stund. De var ekstremt gode, alt klaffet og de vant fortjent. De vant alt av dueller og mange av spillerne våre leverte sin dårligste kamp til nå denne sesongen. Dessverre. Laguttak og taktikk skal jeg ikke begynne å gå inn på her for jeg blir så forbanna. Det virket som vi kom uforberedt til jobben rett og slett, om vi undervurderte Arsenal og trodde vi var mye bedre enn hva vi egentlig er vites ikke, men vi feilet i hvertfall. Noe så grådig også, dårlig fra første pasning. Og slikt er så utrolig skuffende..

Så hva gjør man da? Leverer barn og drar ned igjen for gravøl. Heldigvis er de beste supporterne på Scotsman!

Å se samtlige på laget ditt ha en dårlig dag på jobben gjør automatisk din dag dårlig. Mange av oss legger livet våres i hendene på overbetalte gutter som løper rundt på en bane etter en ball. Jeg kan forstå at folk som ikke har interesse for fotball synes dette er sykt, men det er slik det er. 

Jeg driver med noe jeg selv kaller for selvpining. Og det er å lese alt om kampen i ettertid. Se intervjuer, lese statistikk, overskriftene og kommentarer og innlegg på sosiale medier. Det verste er å se kampen i reprise. Hvorfor spør jeg meg selv veldig ofte for det gir ingen god følelse alltid, men det er bare slik at alt av United må jeg “suge” opp. Jeg må få med meg alt, til og med alt det dårlige som kommer etter et tap. Og det er kanskje rart å si det, men det gir meg enda større “motivasjon” til neste kamp. For nå vet jeg hva som ble gjort feil og hva jeg forventer til neste kamp. Og om jeg, ei lita frøken fra Toten har klart å funnet løsninger så bør nok mr. van Gaal, Giggs og resten av teamet fått noen idèer også. (Carrick og Sweinsteiger bør ikke starte samtidig i morgen for å si det sånn)..

Uansett! Dette ble mye negativt! Men det hjelper ikke å være negativ og jeg anser meg som en positiv person og en problemløser. Vi kan sitte i timesvis å finne feil i spillemåten og laguttak. Vi alle har spørsmål om filosofien til van Gaal og hans ledermåte, men vi må også forstå at ingen er perfekte. Til og med vår kjære Ferguson gjorde feil og vi må la vår nye manager få støtte. Plastikksupportere som har vist seg frem de siste årene og som ropte høyt på søndag kan ta første og beste fly til London, vi vil IKKE ha dere hos oss.

La oss se på noen positive ting her:

Vi har startet sesongen bedre enn i fjor, det er framgang.

Vi har vunnet 9 av 13 kamper

Rooney og Carrick er spilleklare igjen og Rojo og Herrerra nærmer seg. Håper virkelig Herrerra får spilletid nå.

United slår som regel alltid tilbake etter et tap.

Vi er bare 2 poeng bak serieleder City og ligger på en 3.plass så langt.

City har flere spillere ute med skade, viktigst er Agüero og Silva. 

Martial månedens spiller i Premier League. VÅR spiller. EN SPISS! Fantastisk.

Og Manchester United er verdens beste klubb å supporte! Jeg ELSKER laget mitt og selv om jeg føler meg 14 år når jeg skriver dette og samtidig legger ut de neste to bildene så gir jeg f i det, for dette elsker jeg!!

Priceless blikk fra meg da jeg får spørsmål og hvor mange drakter jeg har og hvilken som er favoritten.. Haha!

Vi står fremfor en ekstremt viktig periode nå. Endelig er landslagspausen over og i morgen er det igjen matchday. Herregud, supporterlivet er jo latterlig enkelt og deilig. Selv om vi gikk på et forferdelig tap sist så fikk dette innlegget meg faktisk i ordenlig godt humør igjen og håper også DU er klar for kamp i morgen da de blå skal slås!

Det er kanskje normalt å være pessimistisk mot kampen på Lørdag. Stortap mot Arsenal og United har ikke vunnet på Goodison park siden 2011, men dette er en kamp vi MÅ vinne. Neste motstander er City og det er en kamp vi fort kan tape. Vi kan ikke gå inn i den kampen med to strake tap i serien. Uaktuelt. Her må vi bite oss fast å spille for 3 poeng fra første stund. For vi har faktisk kvalitiet i laget, viktigste synes jeg er at det blir balanse i laget og at spillerne utfyller hverandre. I morgen har vi en ny sjanse til å lede serien, det avhenger selvfølgelig av City og at de taper kampen, men denne sesongen virker det som alle kan slå alle så vi kan håpe på det og spillerne spille for seier!

På tide å ta en ny seier på Goodison nå og jeg håper jeg ser dette laget i morgen: 

DDG, Darmian, Smalling, Blind, Rojo, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Valencia, Rooney, Martial

Nå er kroppen sliten etter en uke med jobb og trening. Endelig fredag og helg! Pappaen til Bea kommer på besøk til oss i helgen og det er det nærmeste jeg kommer svigers så det blir hyggelig! Det blir også litt jobbing, men av det morsomme slaget og bortsett fra det skal helgen nytes ved å slappe av. GOD HELG 🙂

SUPER-SØNDAG

Herregud for en deilig dag, man MÅ jo elske SUPER-SØNDAG!! Starter rabalderet med Everton- Liverpool som helt sikkert blir en spennende kamp, men det store for meg er selvfølgelig Arsenal mot Manchester United. En ekstrem viktig kamp. Vi må bare fortsette å vinne kampene, vinner vi i dag er vi fortsatt Top of the league og det er jo ikke vanskeligere enn det 😉

Møtene mellom Arsenal og Manchester United bærer med seg mye historie. Som jeg elsket tiden da det var Keane vs Vieira. Det var tider! Som jeg savner Keane? Skulle så inderlig likt å sett han mot Costa. Han fortjener virkelig å få smake sin egen medisin snart og det jeg digget med Keane var at INGEN køddet med hans lag. Han tok igjen og satte standeren, slik liker jeg.

Vi har opplevd mange fine mål, glemmer feks aldri frisparket til Ronaldo i CL 2009! Den legendariske 8-2 kampen og spesielt Ashleys 2-0 mål?  Og selvfølgelig målet til Ryan Giggs i ’99, det blir jeg aldri lei av å se. Det er så mange å velge av, med det er nok mitt favorittmål gjennom tidene?

Det blir en tøff kamp, men jeg tipper det blir 4-1 til United. Hva tror du?

I helgen har jeg hatt besøk av mine to tantebarn og de er selvfølgelig også to røde djevler så de skal få oppleve stemningen blant oss andre supportere i dag. Blir nok stas!

COME ON UNITED!!!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top