En berg- og dalbane

Fotball er virkelig en lidenskap på godt og vondt. De siste kampene til Manchester United har gitt meg så mange forskjellige reaksjoner at jeg føler meg kasta rundt i en tornado av følelser.

La oss starte med storkampen United-Liverpool; den leverte. Og til de grader! Liverpool på Old Trafford er en av de største kampene hele sesongen. Det var en perfekt oppladning fredag kveld med Betsafe som holdt supporterfest og det i tillegg var bursdagen min. Jeg tror jeg aldri har fått så mange hilsener før og det varmer veldig! Takk til dere alle som gratulerte meg både her hjemme og i Manchester.

Jeg våknet 04 på morgenen å leste på Twitter at de Gea hadde signert ny 4-års kontrakt og da ble jeg så sykt gira og glad at jeg like greit sto opp og gjorde meg klar til å sette ferden mot min yndlingsdestinasjon.Betsafe mente jeg ikke var pyntet nok og ga meg en bursdagsgave i form av tredjedrakten. Jeg var ikke sen om å ta den på, hyggelig som jeg er 😀

En greit fornøyd Olsen fortsatte ferden med gjengen på pub der jeg møtte bla Bea som også var i Manchester denne helgen. Godt vi holder oss samlet 😉

Lørdag, etter et par timers søvn ringte alarmen før åtte på morgenen. Bare å stå opp å gjøre seg klar til pub om man skal ha sjans til å komme inn. Første stopp var Bishop og stemningen kom seg raskt og innen klokka var tolv var det god stemning!

Hvordan man orker å holde på slikt er kanskje et godt spørsmål, men er jeg i Manchester blir jeg ikke sliten. Da gjør det ingenting om jeg har vært ute hele natten og kun fått 3 timer søvn. Jeg er så gira på matchday at ingenting kan holde meg tilbake. Sist ble jeg jo matforgiftet og var veldig dårlig, men det er bare å bite tennene sammen om man blir sliten, ta seg en til øl og prøve å nyte stemningen så mye man kan.

Sam Platts er også et sted det er verdt å besøke før kamp så jeg gikk dit en tur og der var det helt sjukehus!

Engelskmenn er gale og det samme gjelder totninger så Olsen hadde det som plommen i egget. Var så moro at jeg glemte helt tia å måtte småløpe til Old Trafford, kom et par minutter over, men det gjorde ingenting.. Kunne like greit ha skippa første omgang, heldigvis tok det seg greit opp i siste halvdel og for en scoring av Martial! For en debut! 

 

Det er helt ubeskrivelig deilig å vinne mot Liverpool. Det er så mye mer enn 3 poeng som står på spill. Og i tillegg være på Old Trafford gjorde det hele til en helt sinnsyk opplevelse. Dette er kamper jeg vil huske resten av mitt liv. 

En helt herlig helg med et fantastisk resultat. Slike kamper lever jeg på lenge. Men dessverre holdt ikke godfølelsen lenge. Tirsdag var det igjen kamp og denne gang Champions League gruppespill mot PSV. Så skjer det verst tenkelige.. Luke Shaw blir taklet og skader seg stygt. Jeg så på spillernes reaksjoner at dette var alvorlig, han ligger nede og får tilført oksygenmaske. Alle er preget og han blir båret av banen. Han gråter og LVGs reaksjon når han snakker med teamet fortalte det meste. Gutten er ute lenge. To benbrudd. Jeg så reprisen av taklingen på mobilen kanskje 20 ganger. Det var helt forferdelig, jeg ville virkelig ikke se på, men jeg klarte ikke å ta det innover meg at det var så ille så videoen spilte om og om igjen og jeg brakk meg hver gang beinet knakk i to og hang og slang når han var i luften. Jeg ble helt satt ut og kan bare tenke hvordan spillerne hadde det. Luke Shaw var på vei til å bli en av de beste venstrebackene i verden, han har trent godt i sommer og imponert stort, han var i god form og dette skulle bli sesongen han slår til for fullt og til sommeren er det EM. Nå er alt over, han får en lang og smertefull opptrening og jeg synes så utrolig synd i gutten. Så utrolig ufortjent. Og i tillegg så blir ikke Moreno straffet, men blir heller “banens beste”? Tapet kunne ikke brydd meg mindre faktisk, virkelig ikke. Kampen mistet sin betydning etter skaden og spillerne klarte heller ikke konsentrere seg. Men det er bare en ting å gjøre, se fremover og gjøre ting bedre. Så håper jeg virkelig at Shaw får en god tid fremover og han blir forterst mulig klar til å spille igjen..

 

Dagens kamp var blandet av ulike prestasjoner.. Starter med å ligge under, men heldigvis snur United kampen og vinner borte. En ekstrem viktig seier og vi ser hvor viktig De Gea er for oss! Nå har vi klatret opp til 2.plassen og med City som tapte mot West Ham er det kritisk at United utnytter andre lags prestasjoner med å slå tilbake. Gikk heldigvis veien i dag selv om det ble i overkant for spennende mot slutten? Avslutter dette innlegget med å konkludere med at United er på bedringens vei nå.. Det har vært mye frem og tilbake. Men det er også mye bra ting selv om ikke alt sitter. MARTIAL er ukens snakkis igjen;  “What a waste of Money”???.. En relativt ukjent ung gutt som ble solgt for en syk sum, avskrivd av de fleste før han i det hele tatt har fått spille. Han har so far bevist stort. Iskald i avslutninger og det er helt fantastisk å få ta del i denne utviklingen, denne gutten kommer til å bli stor!! 

Årets kamp

Manchester United ? Liverpool. Ingen kamper i England er større enn disse møtene. De to mestvinnende klubbene i engelsk historie. Rivaliseringen mellom byene, fotballklubben, spillerne og ikke minst blant supporterne er noe helt eget. Blant mange er det full krig. Jeg har ikke stort til overs for Liverpool, mitt hjerte er RØDT og det banker for Manchester United. Å vinne mot Liverpool er noe av det deiligste som finnes, å knuse og ydmyke dem kan sammenlignes med en god og lang orgasme. Forestill deg en på 90 minutter så skjønner du hvorfor vi fotballgale mennesker gleder oss til morgendagen!

Det er sjelden kjedelige kamper når to lag med en så sterk historie bak seg møtes. Det er ikke bare klubben som kjemper for en viktig seier og 3 poeng. Det betyr så inderlig mye for supporterne for det er ikke bare 3 poeng på spill. Det er heder og ære. Det er flaut å tape mot Liverpool, skjer det så får vi høre det i langt tid etterpå. Og det går begge veier, vi supportere vet det og spillerne vet det så kampdager som dette er noe helt spesielt. Jeg klarer ikke helt å beskrive hvordan en slik dag er for meg, men den er helt spesiell. Når terminlisten kommer ut før sesongstart er dette en av de første kampene jeg sjekker ut, tar meg fri fra jobb og bestiller tur til England. Vi snakker om den i lang tid i forkant, bygger opp stemningen og girer hverandre opp med å se på gamle klipp og sanger. Dagene til kampstart går sakte og når dagen endelig er der så våkner du med en kriblene følelse i kroppen. Sommerfugler i magen av spenningen som venter. Den blir ikke noe mindre med årene, bare større egentlig. Jo mer jeg er med på kamper i England- jo mer blir jeg bitt av basillen- det gale supporterlivet. Her blir man ikke sett rart på om United er førsteprioriet i livet, det som gjelder er United og 3 poeng!

Det har vært landslagspause som gjør at suget etter toppfotball er enda større. Jeg er i England, det er sol og over 20 varmegrader ute og det bursdagen min! Fy faen for en herlig dag, livet kunne ikke vært bedre og det eneste jeg ønsker meg er en nydelig seier mot Liverpool.

Liverpool kan vi jo si var våre favorittmotstandere i fjor. Hele tre ganger slo vi dem. Først i finalen av International Champions Cup i USA for så en 3-0 seier hjemme på Old Trafford. De Gea var en levende vegg og 3 nydelige mål av Rooney, Mata og RvP. Kampen på Anfield var noe for historiebøkene, for en kamp! 13 strake kamper uten tap sto Liverpool med og var fulle av selvtillit. United viste seg fra sin beste side og klinker til med en 2-1 seier puttet av av herlige Mata som også vant prisen for årets mål for det ene. Captain Fantastic blir utvist etter sekunder ute på banen og krisen var et faktum for Liverpool. Kan vi håpe på en reprise?

Selv om Liverpool ikke er en toppklubb lenger så er det en uhyre viktig kamp å vinne. De røyk på en 3-0 smell mot West Ham, men det er typisk dem å vinne mot et bra lag uken etter. Det er lite kontinutet i laget, men de spiller ofte bra mot store lag og kampen i morgen blir ikke lett. Sturridge er ute med skade og Coutinho ble tildelt det røde mot West Ham så han må stå over og det er gode nyheter for oss, men Benteke er en spiller vi må passe oss for. Når det er sagt så skal United reise seg etter tapet mot Swansea. Rooney og Mata blir viktige, kanskje vi får se nysigneringen Martial for første gang? Men den det er knyttet størst spenning til i skrivende stund er De Gea. Vil han starte? Han er klart den beste og vi trenger han sårt, de er i kontraktsforhandlinger og om han er klar til i morgen er det helt fantastisk. United kommer vinnende ut av situasjonen og jeg håper van Gaal lar han få spille. Om ikke synes jeg faktisk Johnstone bør få sjansen, jeg stoler bare ikke nok på Romero og han ser ikke trygg ut i det hele tatt. Johnstone spilte bra hele pre-season og er vår egen, sats heller på han om ikke spanjolen vår har fått huet på plass. Men vi krysser alle fingrene for en De Gea bakerst og han skal få en god velkomst når han returnerer til Drømmenes Teater!

Jeg er evig optimist og tror på Unitedseier! Vi er på hjemmebane og det sterkeste laget på papiret. De bør blø for drakta i morgen for få kamper er større enn denne. United vinner 4-1 signert av Rooney (2), Mata og Memphis. Benteke får et trøstemål på slutten. Hva tror du?


Foto: Nicolai Saxegaard

BELIEVE!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top