We’re going to Wembley??

Fredag og sen kamp. Det er en perfekt start på helgen spør du meg. Etter en lang dag på jobb var det rett hjem for å nyte en kald Peroni og ønske helgen hjertelig velkommen.

Balanse er jeg god på!

I går la en av mine favorittspillere støvlene på hylla for godt og det var ganske vemodig.. Vidic er og blir en legende. For en spiller! Uten tvil en av de beste stopperne verden fikk se? Og herregud som jeg savner han og Rio?. Det er så synd at de valgte å forlate United på det tidspunktet.. De to og Evra hadde fortjent å avslutte karrieren i United synes jeg, men slik gikk det dessverre ikke..

Jeg har ikke helt den samme gleden på kampdager lenger og det er grunnet LvG og hele situasjonen til klubben. Jeg aner ikke hva som skjer og ender som regel opp med å bli skuffet så da Derby utlignet til 1-1 så var jeg ikke sjokkert i det hele tatt..

MEN! Heldigvis så vinner vi og med flere mål scoret i samme kamp?! Utrolig?. Og ja, det var deilig med en seier og vi er videre til 5. runde i FA-cupen, men jeg har fått nok av LvG. Han må ut og jo før jo bedre.

Vi valgte å se det gode i situasjonen og feiret seieren med øl og tequila, som man hør og bør gjøre. Synes Varela og Borthwick-Jackson var klasse til å være så unge og vi fikk noen fine mål. Bortfansen var også igjen verdens beste og de eide kampen i 90 minutter, det ble en god kveld for oss supportere hjemme i Norge også.

Livets vann!

Haha, jeg er overbevist om at etter jeg ble veganer så tåler jeg så sykt lite alkohol!? Så jeg har startet å legge til meg en vane som innebærer mye mat før jeg drar ut samt drikke saktere, ikke lett for en tørst totning, men skal man være menneske dagen etter så har jeg ikke noe valg. Resten av gjengen tok den helt ut, men jeg ble sulten igjen så i halv 2 tia ruslet jeg og Bea bort til Max Burger for der har de nemlig fått flere veganske burgere!!! Og de er så gode! MMM!!!! Sykt bra av Max og de har vært utsolgt hver dag noe som viser at etterspørselen er stor og jeg håper flere kjeder tar til seg dette og gir oss veganere flere muligheter 🙂

Jeg elsker å dra ut fredager! Våknet i god form i dag tidlig og jeg har allerede rukket å vasket leiligheten, lagt meg frokost og drukket en liten kaffe og en proteinsmoothie OG blogget. Deilig dag! Nå skal jeg hive på meg litt klær og dra ned til byen for å plukke opp tantebarna mine som sitter på toget i skrivende stund. De skal sove over her i dag så vi skal ha en rolig filmkveld med god mat og godis. Kvalitetstid med de er viktig og det blir godt med en rolig helg. 

United away

For en helg! Bortefansen skuffet ikke og jeg har hatt den beste helgen på veldig lenge! 

Jeg dro tidlig Lørdag og det var en ganske så spent jente som satte seg på flyet. Første bortekamp på 10 år, jeg drar alene og det er mot Liverpool. Starter friskt, da!

Nigel plukket meg opp og kjørte meg til hotellet så jeg kunne ta en liten powernap. Nigel er en taxisjåfør og det er han som har sesongkortene mine, han er superhyggelig, alltid behjelpelig og billigere enn andre taxisjåfører så jeg anbefaler alle å bruke han når dere er i Manchester.

Jeg orket ikke fullt kjør lørdag siden jeg skulle opp så tidlig sønag, men jeg dro ut for å møte en god venn av meg og vi tok noen drinker og dro på bowling. Altså?Jeg er så dårlig i bowling at jeg nesten ble flau over meg selv! Men det er veldig moro da, må bare jobbe veldig mye om jeg vil bli god!

Denne utsikten er det fineste jeg har sett, jeg elsker Manchester <3 

Søndag og match day! Jeg våknet kjempetidlig og var klar til kamp! Heldigvis så reiste også Daniel fra Red Army Oslo alene så da hadde jeg noen jeg kjente så det var en betryggelse.

Tok frokosten på sasjonen! 

Liverppol er bare 50 minutter unna og dert var veldig lettvint å ta tog dit. 

Vi tok taxi fra stasjonen og til en Unitedpub. Der var det veldig bra liv og møtte flere nordmenn og Pete der også.

Så ble det en spasertur med politieskorte frem til stadioen. 

Vel inne så møter jeg jammen han fyren her! Normale folk ville sikkert vært litt sjenerte, men altså?jeg føler jo at jeg er på fornavn med spillerne siden de er en stor del av livet mit så jeg sa bare “Hey Phil, how are you?!” Som jeg liksom kjente han..haha.. Så kom jeg på at han aner jo ikke hvem jeg er så måtte si jeg var en stor fan og ba om et bilde. Han var superhyggelig og jeg synes det er dritkult at spillerne joiner supporterne  på kamper om de ikke har mulighet til å spille selv. Rojo og Carrick var også der og alle har vel sett gledesscenene da Rooney scorer og de feirer med oss? Klasse!

 

Jeg følte det som min plikt å gi 100% under kampen, med å heie og synge så mye jeg kunne. Og det er så deilig å stå der blant verdens beste supportere og knuse Liverpoolsupporterne med sang.

Ingen bra fotballkamp, men her gladt det bare å få de tre poengene. Vi SKAL vinne over Liverpool og selv om mange spillere var ekstremt svake så scorer vi et mål og vinner kampen. Mot Liverpool! Akuurat mot de så er jeg meget fornøyd med det!

Og når Rooney scoret? Herregud for en feiring! Folk fløy overalt og hoppet på hverandre av glede. Jeg skulle prøve å filme det, men en fyr foran meg fikk slått med armen sin og plutselig fløy mobilen min vekk! haha, det var den mobilen tenkte jeg, men han var kjempesnill og løp etter den og etter 10 sekunder hadde jeg den igjen. For en vanvittig følelse å stå der og feire seier!

video:18012016 1706

På vei ut så møtte jeg på Paddy også. Den mannen er så legende og det er så deilig at det finnes slike som han. Han elsker klubben og er definisjonen på “a true red”. Superhyggelig mann!

Anfield var en dårlig stadion med null varme så det var iskaldt å stå å vente så lenge på å få komme ut. Fikk beskjed om at de hadde satt opp busser til å kjøre oss til stasjonen igjen, men etter de første ble kjørt så kom de aldri tilbake. Null taxier også så vi sto ute i nesten en time og jeg holdt på å fryse ihjel. Kom oss heldigvis tilbake etterhvert og da var det rett inn på pub for å varme oss, og en liten shot er jo alltid lurt er det ikke?

Ble noen seiersøl på Circus da vi endelig var tilbake i Manchester, men kroppen var sliten så det ble ikke så fryktelig lang kveld faktisk. Tar på å feire slike seiere!

Nå er jeg på flyplassen og flyet mitt går om litt over en time. Det har vært en fantastisk tur med nye opplevelser og jeg gleder meg allerede til Februar da jeg drar tilbake til Old Trafford.

Liverpool borte

På skolen og i min omgangskrets som liten jente var det alltid Manchester United eller Liverpool du holdt med. Mamma og pappa var ikke store fotballfans og med brødre som heller interesserte seg i bil så var det ikke gitt at denne interessen skulle komme til meg. Men heldigvis gjorde den det, jeg likte sporten og hadde en onkel som var ihuga Unitedsupporter med tattovering og det hele og i julegave fikk jeg sengesett med et av idolene (Ruud van Nistelroy) og det er gjerne slik du blir supporter. At pappan din holder med et lag eller du får en lue eller drakt i gave. Små grunner, men slik er det jo når du er liten og blir påvirket. Heldigvis holdt onkelen min med det rette laget  og med stjerner som Solskjær, Giggs og Beckham var det aldri i tvil om hvilket lag det skulle bli for meg! Og det har alltid vært 50-50 med supportere av disse to lagene. Forståelig nok da det også er de to mestvinnende lagene i engelsk historie. Og selv om jeg ble supporter i gullårene til United (jeg kan ikke for noe at jeg ble født i 88..) så har jeg fått gjennomgå av Liverpoolfansen, til gangs! Det var småmobbing og erting hver gang mitt lag tapte eller da Liverpool vant sitt femte Champions League trofé. Det har alltid bygd opp til diskusjoner oss i mellom, der vi kjempet med argumenter om hvem sitt lag som var best og det hele avgjordes selvfølgelig to ganger i året da begge lagene møtte hverandre i Premier League! Og jeg føler fortsatt dette er årets kamp. Liverpool- Manchester United.. Det blir ikke større kamp i mine øyne. Når vi tenker på all historien begge lagene har både alene og sammen, alle intrigene mellom de to byene, spillerne og ikke minst supporterne! Det snakkes om i flere uker i forveien og alle ordentlige supportere sørger for at de ikke er på jobb den dagen. I mitt tilfelle også dagen etterpå da disse kampene gjerne skal feires eller sørges over. 

Jeg føler ofte at mange i Norge har et elsk/hat forhold til meg og det skyldes nok at er man fotballsupporter så er det ofte United eller Liverpool. Det skjer flere ganger i uka at folk kommer bort eller kommenterer noe med fotball til meg uten at jeg er på kamp. Det er selvfølgelig mest ute på byen da folk gjerne har fått i seg noen glass så de tør å være breiale, men også ellers. Og de som er negative til meg blir faktisk ofte positivt overrasket da jeg tro det eller ei er en hyggelig person;) At jeg har skrevet at jeg hater Liverpool betyr ikke at jeg hater nettopp deg som holder med det laget. Om folk holder seg saklig er jeg villig til å snakke jeg. Men du kommer ikke langt om det første du sier er “Man U suger, ass” haha!! Alle vet jeg ikke har spesielt mye til overs for det laget, men jeg fokuserer alltid mest på mitt eget lag. Mitt hjerte er RØDT og det finnes få lag det er deiligere å slå enn nettopp Liverpool.

Jeg er ikke fornøyd med United om dagen. Det er skremmende hva som skjer i klubben og jeg aner ikke hva som venter rundt neste sving. Det var jo noe progresjon i kampen mot Newcastle. Aldri hadde jeg sett for meg det resultatet! Her får du to lag som aldri scorer så blir det 3-3! Så ja, vi skapte sjanser og scorer mål- kjempebra! Men så er det jo helt krise bakover og jeg er redd vi blir straffet for det mot Liverpool. Vi har Carrick og Schweinsteiger ute og jeg frykter at Fellaini går foran Herrerra? Noe som jeg virkelig ikke klarer å se en eneste god grunn for. Altså, den mannen har aldri vært og vil aldri bli Unitedmateriale. Dette blir spennende..

I morgen tidlig setter jeg meg på flyet. Destinasjon Manchester. Jeg har bortebillett og skal synge så høyt at alle dere som ser kampen skal høre meg på skjermen! Jeg gleder meg! Jeg har ikke vært på bortekamp på 10 år faktisk, det er drøyt! Jeg har tidligere vært to ganger på White Hart Lane, men å stå blant hjemmesupporterne der blir ikke det samme. Det er jo en høyrisiko kamp og med tanke på at jeg har gjort meg bemerket både blant United og Liverpool fansen verden rundt så skal jeg ikke ha noe form for farger på meg. Vanlig turist jeg 😀 haha, men det er nok lurt siden jeg drar alene. For en gangs skyld prøve å være litt rolig:p

 

Og for noen klassikere vi har fått oppleve med årene.. Denne kampen på bildet under feks, som jeg savner råskapen til Rooney og en vill Ronaldo med reggis, fy faen det var tider! Det blir ikke samme klasse på Søndag dessverre, men jeg krysser alt jeg har for en underholdene kamp og seier til United!

Møtte drømmemannen forrige oppgjør hjemme på Old Trafford, satser på samme resultat denne gangen og- haha 😀

 Hva tror dere om kampen?

Er det i motbakke det går oppover?

Det er en stund siden jeg har skrevet om fotball nå. Eller generelt blogget.. Det har vært litt mye jobbing (som vanlig) og tiden har ikke strekt helt til etter en lang dag. Men det skal jeg prøve å bli bedre på! Og det hadde vært MYE lettere om det hadde vært noe hyggelig jeg kunne blogget om. Jeg kan ikke huske sist United vant en kamp og jeg satt igjen med en ubeskrivelig lykkefølelse-og det er trist, det! 

Lørdag ble det seier i FA-cupen. Etter 90 minutter med dørg kjedelig fotball og et straffespark helt på tampen. Det er da ikke slik vi vil vinne fotballkamper! LvG innrømte til og med at han har kjedet seg under kamper..SÅ GJØR NOE MED DET DA! Ja, mange lag kan være vanskelig å spille mot om de “parkerer bussen” som Lørdag, men det er en viss klasseforskjell mellom MANCHESTER United og Sheffield United?!? Dessverre syntes ikke det spesielt og det er nitrist å se på. 

Problemet nå er jo at alle lag stiller med selvtillit og tro på seier mot Manchester United. Til og med på Old Trafford! Det er faen meg så trist at jeg ikke har ord. Vi MÅ vinne i kveld for å kjempe i toppen. Newcastle er i dårlig form og vårt lag skal være gode og sterke nok til å få en overbevisende seier mot dette laget. Og jeg håper virkelig det. Jeg har tidligere skrevet om mitt syn på LvG og det er at han er feil mann for United. Men han er manageren vår og det ser ut som han kommer til å være det ut sesongen i det minste og da er det ikke annet å gjøre enn å støtte klubben og laget. En god seier i kveld vil styrke selvtilliten til spillerne og den trenger vi som bare det på Søndag! For hva skjer på søndag????

Jo, da er det Liverpool-United og jeg har skaffet meg bortebillett! Og jeg skal for første gang i mitt liv stå på Anfield, synge av hele mitt hjerte og støtte United som aldri før. Det blir litt av en opplevelse. Men først: United-Newcastle og 3 poeng er eneste godkjente. 

derfor ble jeg veganer

“Veganer, hæ- hva er det?!” Ja, det var faktisk min første tanke da jeg hørte ordet og jeg skal innrømme at tanken på å leve et liv uten melk, egg, ost og andre produkter fra dyr hørtes helt sykt ut. Vegetarianer er én ting, men veganer hørtes veldig ekstremt ut. Det var det jeg tenkte da jeg først ble introdusert for det og alltid sett på “slike” som litt vel alternative og typisk “hippier”.

Jeg er fra Toten. Der er det naturlig nok mange bønder og jeg har vokst opp med bonde som nærmeste nabo og dyr som gikk fritt. Jeg har alltid vært glad i dyr, men slik jeg har vokst opp (som de aller fleste) så har også dyr vært mat. Det var bare slik det var. Kua var søt og den ga oss melk og kjøtt. Perfekt det da, særlig når de har fått gått fritt ute også deler av sitt liv? Ja, det var slikt jeg følte det.. Jakt er også noe mange driver med på Toten og for meg har det alltid vært en naturlig tanke at det er ok, for det er jo mat og kjøtt trenger vi for å overleve. Hvem har vel ikke vært på fisketur og spist sin egen fisk? Mange tror at laksen, salamien og burgeren dem spiser daler ned fra himmelen og jeg fikk ekstremt mye hat og kritikk da jeg selv dro på jakt. Men for meg var det naturlig og da syntes jeg at det var bedre å spise kjøtt som kom fra dyr som hadde levd hele livet sitt fritt og siden jeg var kjøtteter så syntes jeg det var ok, jeg forsvarte meg med at ja- sånn er livet, det er brutalt på mange måter og at dette ikke var noe verre enn å gå på Mc Donalds å kjøpe seg en burger.

Og jeg innser jo nå at det er en helt forferdelig tankegang å ha. Ekstremt egoistisk, men jeg viste ikke bedre da. Jeg var uvitene rett og slett. Da jeg satte meg inn i hva en veganer er og startet å lese masse fakta, se dokumentarer om hvordan kjøttindustrien er så fikk jeg sjokk. Jeg hadde aldri kunne sett for meg at det var så ille og jeg følte meg ekstremt dårlig da jeg satte meg inn i alt. Jeg følte meg som et forferdelig dårlig menneske og jeg forsto at jeg ikke kunne fortsette å ha denne tankegangen.

Jeg har hele livet trodd at melk er sunt og at det hører hjemme i et vanlig kosthold. At vi må ha kjøtt for å overleve og at det er greit at vi mennesker skal bestemme over andre liv bare for at vi skal bli mette. Samtidig som det stadig er større og verre miljøkatastrofer vi selv har skylden for og folk sulter i hjel. Og dette kunne vi stoppet om vi hadde kuttet drastisk ned på våres egne, egoistiske behov. At ku-inndustrien er den største miljøtrusselen på jord og all mat som går til kyr daglig hadde vært nok til å mate hele verden og mer enn det er helt sykt og vi alle må få øynene opp å gjøre noe selv.

Jeg sitter igjen med en helt forferdelig følelse inni meg etter å ha innsett hvordan dyr har det for at vi skal bli mette noen timer. En frustrasjon over og ikke vært klar over det før og en stor tristhet at mange aldri vil forstå heller. Jeg har sett så mange fæle videoer, jeg har grått og jeg viste at etter dette er det ingen vei tilbake. Det er mulig mange synes det er ekstrem, men jeg kunne ikke leve på den måten lengre og vil gjøre alt jeg kan for å ikke bidra til mer lidelse for dyr og for planeten vår.

Jeg vet jeg har en blogg som når ut til mange og jeg skriver dette innlegget til de som har spurt meg om det. For det er mange. De som kjenner meg vet jeg er en person med veldig sterke meninger, og mener jeg en ting så står jeg for det. Men man kan ikke diskutere fakta. Og fakta slo meg hardt i trynet og jeg ble veganer. 

Jeg har ikke noe i mot å snakke om dette, men det har faktisk vært litt slitsom siden mange har vært helt i mot det og jeg føler jeg må argumentere for hele tiden. Argumentere FOR at jeg ikke vil påføre dyr mer lidelse, at jeg ikke støtter den industrien som kommer til å ødelegge planeten vår og i tillegg helsen?! Og det går kun ut over meg, at jeg velger å spise kun plantebasert mat vil ikke ha noen påvirkning på deg vil det?! Og jeg tror heller ikke at lille meg skal forandre verden ved å kutte ut kjøtt og andre produkter fra dyr, men jeg synes alle har et ansvar, både for dyrene og miljøet og da MÅ det gjøres noe. Jeg tok et oppgjør med mine tidligere meninger og jeg har aldri følt meg bedre. Jeg spiser sunn god mat hver eneste dag. Det finnes erstatninger for det meste og jeg savner ingenting av det jeg spiste før. Mange er redd for å ikke få i seg proteiner, men det er ikke noe problem. Jeg har aldri spist så sunt og variert som nå og i tillegg finnes det proteinpulver om man trenger det. Jeg har levd denne livsstilen i mange måneder nå og vet at om jeg kan så kan alle.

Som sagt, jeg skal ikke bli en freak og bare blogge om veganere! Men noe som gleder meg er at noen av vennene mine har vist interesse for dette og ville jeg skulle sende dem linker til noe jeg har snakket om og da samler jeg det heller i et innlegg her så kan alle som har vært nysgjerrige lese det her.

Er det en film alle bør se så er det Earthlings. Det er blant annet Joaquin Phoenix og Moby som står bak den og den har fått stor oppmerksomhet fra hele verden og Ellen DeGeneres ble veganer etter å ha sett den. 

Earthlingshttp://www.nationearth.com/earthlings-1/

Den andre filmen som var den første jeg så var Cowspiracy og jeg ble veganer etter å ha sett hele. Den finnes blant annet på Netflix.

Forks over knives viser helsefordelen med en plantebasert livstil kontra den mange lever nå. Den viser mange eksempler på gamle og nye studier som peker en vei og det er at vi mennesker ikke trenger kjøtt og dyreprodukter for å leve sunt, heller tvert i mot og mange syke har blitt helt friske etter å ha blitt veganere. Finnes også på Netflix og Youtube.

Best speech you will ever hear  https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 

http://veganerliv.com/2010/09/ernaering/

http://veganerliv.com/2010/09/vitaminer-og-mineraler/

http://veganhealth.org/articles/intro

http://nutritionfacts.org

http://nutritionfacts.org/topics/dairy/

http://www.forbes.com/sites/fayeflam/2014/10/30/holy-cow-study-suggests-milk-is-bad-for-bones-heart-has-the-medical-establishment-lied-to-us/

http://www.peta.org/living/food/reasons-stop-drinking-milk/

http://nutritionstudies.org/12-frightening-facts-milk/

http://nutritionstudies.org/no-body-needs-milk/

http://nutritionstudies.org/how-to-get-calcium-without-dairy/

http://www.peta.org/investigations/

http://www.peta.org/features/ultimate-new-years-resolution-go-vegan/ <3

 

en kamp som må vinnes

Ny kamp, nye muligheter. Jeg har i det siste vært ekstremt skeptisk til van Gaal og hans filosofi. Og det med stor rett. Jeg er en lidenskaplig supporter, jeg bruker store mengder penger for å dra over hver måned til England for å se laget mitt spille. Jeg drar til Old Trafford for å synge høyt, prøve å lage mest mulig stemning på Old Trafford så spillerne skal høre vår støtte og kanskje få ut det lille ekstra. Å få se laget mitt live gir meg en ubeskrivelig følelse i kroppen og det er prioritet nummer 1 i livet mitt. Kampen går foran alt og jeg går aldri glipp av det uansett hva. Resultatet avgjør hvordan dagen min blir, men uansett hvordan det går så støttet jeg klubben. Jeg gjør mitt for å være en god supporter. Selv om det går dårlig så jobber jeg ekstra for å kunne ta meg noen dager fri for å kunne dra over igjen og forhåpentligvis se laget mitt vinne igjen. Synge sammen med over 70 000 andre supportere og dele vår felles lidenskap. Og jeg vil alltid ha denne driven i meg, uansett! Og jeg er ikke alene om det, Norge er fylt med supportere som bruker fritiden og sparepengene sine for å kunne se laget sitt spille. Og dette handler ikke om penger i det hele tatt, men den enorme “jobben” vi som supportere også gjør og med det synes jeg vi fortjener å se spillerne gjøre en innsats. Alt er ikke van Gaal sin skyld, men når det er blitt en trend at spillerne ikke scorer mål, offensive spillere blir byttet ut i en kritisk tid der vi jager mål så er det manageren sitt ansvar til syvende og sist.

Jeg har støttet van Gaal lenge, men for meg er han ikke rett mann til å være manager for Manchester United. Jeg var ganske sikker på at han ville få sparken faktisk før Chelsea kampen, men etter at laget spilte bedre enn på lenge så har han nok kjøpt seg mer tid. Og selv om jeg heller ville ha sett at Giggs hadde fått muligheten ut sesongen og heller fått inn Pep i sommer så skal jeg ikke drive en #LVGout kampanje. Det som teller for meg er at laget mitt spiller undeholdene fotball og vinner kamper. Og skjer det under van Gaal så skal han få min støtte. Jeg kommer aldri til å stå på Stretford End å bue han ut. Støtter spillerne han så skal jeg gjøre mitt for å opprettholde en god stemning som supporter. Men han vil ikke få det om han fortsetter den spillestilen han har gjort i all for lang tid nå. Ja- det var store fordbedringer mot Chelsea, men er det fotballen van Gaal vil at United skal spille? Jeg tror ikke det. Men jeg håper jeg tar feil! Ingenting hadde gjort meg mer lykkelig enn om United starter å spille underholdene igjen, SCORE MÅL og ta poeng. Og der er det et stykke igjen ser det ut som, men hver kamp gir oss en ny mulighet til å prøve på nytt.

I dag møter vi Swansea og van Gaal har ikke en god statistikk mot de. Men vinner vi ikke i dag blir jeg igjen ekstremt skuffet. Det er et svakt lag og skal i teorien være en enkel kamp hvor vi skal klare å komme til mange sjanser som igjen vil føre til mål. Vil det skje? Jeg er ikke overbevist.

Kampen vil ikke vises på Sumo grunnet regler som tillater de å bare vise en kamp kl 16, men Scotsman har fikset egen stream og kampen vil vises der så møt opp og forhåpentligvis går vi inn i det nye året med 3 poeng. DET hadde vært fantastisk!!


Foto; Nicolai Saxegaard

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top