Boxing Day

Boxing day is the best day!

Endelig fotball igjen og for meg som elsker fotball er dette en av de beste dagene i jula.

Boxing day er alltid en spesiell dag, men det er jo ekstra spesielt denne gangen siden David Moyes kommer tilbake på Old Trafford for første gang. Det er nok sterke følelser både for han og for supporterne som er der. Noen av oss støttet han, andre ville aldri ha Moyes fra starten av. Og de fleste falt av etterhvert å ville ha han ut portene. Det var ikke mye støtte på slutten. United er ikke kjent for å sparke managere, fordi vi hadde hatt SAF så lenge var vi vant med en trygg grunnmur i klubben og den ble brått revet bort dagen han valgte å takke for seg. Tiden under Moyes var vanskelig, jeg har aldri opplevd så stor misnøye blant supporterne og det var direkte uhyggelig. Hva hadde skjedd med Manchester United? Alt gikk galt. Fra å være seriemestere under Ferguson satt vi igjen med Moyes som knuste rekorder motsatt vei, alle lag slo oss nå og det var en forferdelig tid. Nå skal det sies at i en ideel verden så hadde Moyes fått mer tid. Han fortjente kanskje det. Men jeg mener det var 100% korrekt å sparke han. Han hadde ingen plan og da går det dårlig, han taklet ikke jobben rett og slett. Du kan ikke som manager av verdens største fotballklubb svare en reporter “I don’t know” på spørsmål om hva du skal gjøre for at laget ditt skal plukke poeng. “Moyes out”-banneren var et lavmål fra en liten andel supportere, men Moyes mistet både garderoben og supporterne lenge før det og da er du tapt. Da er det ikke annen mulighet enn å gå. Du kan ikke komme med en treningsvideo med klipp av Jagielka å gi til Rio og Vidic- et av verdens beste stopperpar å mene de skal gå å se på den videoen for å lære. Han gjorde mange feil og selv om han er en god manager (det beviste han i Everton) så var han fryktelig feil for United. Og det er forståelig at mannen er bitter. Han fikk ikke gjort alt han ville i klubben, han fikk ikke bevist at han kunne rette opp ting, han fikk sparken etter knappe 10 måneder i klubben og det er klart man blir bitter når man har fått en seksårskontrakt i klubben. En ting er å være bitter, han er et menneske med følelser han også så det skjønner jeg, men ikke gå ut i media å snakk nedlatene om klubben vår. At han kritiserer United for å bruke mye penger og samtidig er ansvarlig for kjøpet av Fellaini er så dumt at jeg gir meg med å skrive mer om Moyes akkurat nå.

Sett bort i fra den forferdelige kampen mot Everton så har Desember-programmet vært veldig bra for oss. Vinner vi mot Sunderland i dag så begynner topp 4 å se lovende ut. Jeg hadde faktisk gitt opp, men det er dette som er så fantastisk med fotball! Det er så mye som kan snu at ingenting er sikkert tidlig i sesongen. Vi har vært heldige med juleprogrammet, to hjemmekamper så dette må vi bruke til vår fordel. 

Jeg har sterk tro på seier i dag. Det blir som vanlig spennende å se laguttaket da Shaw er eneste spiller som er ute med skade. 

Siden jeg i skrivende stund kun har United-strikkegenser på meg og fryser så får jeg vel by på litt mer sommerlige bilder..
Foto: Nicolai Saxegaard www.saxegaardphotography.com

Hemmat tel jul!

I går kveld var det endelig juleferie på meg også. Og det er jo selvfølgelig utrolig godt! Jeg er dessverre alt for lite hjemme så jula er høydepunktet for meg. Det blir veldig godt å komme hjem til mamma og pappa nå, slappe av og spise masse god mat! Kofferten var så full i dag at jeg måtte sette meg på den for å få den igjen så det blir nok mange gaver under juletreet i år også. 

Sitter i skrivende stund på toget retning Gjøvik. Og med Hemmat tel jul på øra så kan det vel ikke bli mer koselig?!

Julen er en høytid mange forbinder med mye mat og kos. Og jeg har fått mange spørsmål og hva jeg skal spise i julen, mange ser også medlidene på meg med et “stakkars deg” blikk for de tror jeg kommer til å sulte. For de fleste så handler julen om god mat, masse mat! Det er ikke uvanlig at folk legger på seg mange kilo i denne høytiden nettopp fordi de spiser så mye mat. Og jeg kan heldigvis berolige dere med at jeg også gleder meg til å spise julemat. Men hva spiser man når man ikke kan spise ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, pølser, smør og alt til?! Mange vil nok tro at jeg har lite å velge mellom på matfronten, men det er langt fra sannheten. Det mange ikke tenker over når det kommer til kjøttretter er at nesten alt er tilsatt marinader og krydder slik at det smaker nettopp det det smaker. Så å lage lignende retter helt uten kjøtt er veldig enkelt. Godt og ikke minst mye sunnere! Jeg storkoser meg og i fjor laget jeg min første julemiddag helt alene uten noen forbredelser og erfaring. Og det ble vellykket! Nå har jeg enda et år bak meg som veganer og jeg har lært mye og funnet mange oppskrifter jeg skal teste ut.

Vegisterkaker er noe jeg lagde i fjor og som var kjempegode. De smakte veldig likt medisterkaker, men uten den kvalme smaken av most farse. Jeg har aldri likt det, men disse var gode altså!

Oppskrift og bilde lånt herfra: http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html​


Nøttestek med kålrabistappe. hvitløksgrønnkål, poteter og tyttebær.
Bilde lånt fra www.vegetarbloggen.no

Mamma har handlet inn masse vegansk mat og jeg gleder meg til å teste ut nye ting nå! 

Nå nærmer jeg meg Norges navle, TOTEN <3 I kveld blir det bare avslapning med julefilmer og kos. Gleder meg til å komme hjem til julepyntet hus og slappe skikkelig av.

Om dere vil se hvordan jeg har det hjemme der så add meg på snapchat så skal jeg ta masse snaps 🙂 Ollon1

Usikker om jeg rekker å blogge noe mer, så da vil jeg med dette avslutte og ønske dere alle en riktig GOD JUL! <3


 

Endelig hyggelig å blogge igjen!

Vi er endelig inne i en god periode og da er det veldig godt å sette seg ned å blogge fremfor en kamp. Målet mitt er jo egentlig å lage et innlegg før og etter hver kamp, men julestria er her og dere vet hvordan det er. Det verste er å være positiv fremfor en kamp også går det til helvete, da er ikke blogglysten på topp for å si sånn. Jeg var over mot Tottenham og det var nok den beste helga jeg har hatt i Manchester noen sinne. Den var helt perfekt, Betsson hadde julebord dagen før kamp med Petter Katastrofe og de Unitedsupporterne som hadde meldt seg på og det var veldig moro! Når man drar utenlands så er det selvfølgelig moro å oppleve forskjellige ting, men jeg synes det er veldig moro å møte nordmenn som er over også. Man får jo venner fra hele Norge når man reiser mye over og kun møtes i Manchester så selv om det er veldig turist synes jeg det er hyggelig å møte de når alle er over.


Betsson fikset vegansk meny og det hele, da er jeg fornøyd!

Dagen etter var det match day og denne kampen måtte vi vinne! Jeg hadde ganske blandede følelser foran kampen og var veldig spent. Men skulle i henge med så var tre poeng kritisk?

Alltid stemning på Bishop!


Vi satt denne gangen på Sir Alex Ferguson stand og stemningen der er selvfølgelig noe helt annet enn Stretford End. Det er mange som skriver at Old Trafford har dårlig stemning og jeg forstår hva de mener. Fotball er for arbeiderklassen og ble startet av de samme. Fotball skal være underholdning og få folket til å ville stå opp å synge. På Stretford End så står vi i 90 minutter og synger for full hals, men det er en liten del av arenaen og når resten ikke følger opp så blir det ikke en elektrisk atsmosfære akkurat. Han ene som vi var med fikk klar beskjed etter noen minutter; “sit down!”. Og det er feil. Blir man engasjert (noe man skal bli på fotballkamp?!) så er det lov å reise seg! Men fotballen har forandret seg, på godt og vondt. Nå er det ikke bare engelskmenn lenger som drar på kamp etter endt arbeidsuke. Nå er det folk fra hele verden. Turister. Folk som er førstegangsreisende og som er på Old Trafford for første gang, de vil ta bilder og se seg rundt. Kanskje det ikke er fotballen som er mest i fokus. Andre har spart opp penger i mange år og vil ta mest mulig inntrykk innover seg. Mange kan ikke sangene. Andre er ikke “syngepersoner” og de vil heller konsentrere seg om spillet. Vi er verdens største fotballklubb og da er det ikke die hard fans over hele stadionen. Og slik er det bare. Vi kan ikke forvente det heller, vi vil aldri kunne få oppleve en tett og intim stadion der vi overdøver alt og alle i 90 minutter. Manchester United er blitt en komersiell klubb og da trekker vi mer enn bare “supersupportere”. Personlig liker jeg å synge, jeg elsker selv å høre publikum runge over Old Trafford når jeg sitter å ser kampen hjemme og man kan nå bare gjøre så godt man kan selv!

God stemning blant Betssongjengen! Det er faktisk veldig moro å sitte i boks også selv om jeg har kort på Stretty og det er noe annet. Jeg kommer til å legge ut noe snart der dere får mulighet til å vinne plasser hit så følg med. 

Vel fortjent seier og denne kampen ga meg en del optimisme faktisk. Jeg hadde mistet håpet om fjerdeplassen, men det er jo virkelig ikke over. Nå må vi bare vinne kamper og samtidig håpe at andre lag ikke presterer. Det som er det mest frustrerende er jo at laget vi har nå er jo MYE bedre enn det tabellen tilsier! Vi har hatt så jævla mye uflaks og absolutt ikke marginene på vår side og jeg håper virkelig det har snudd. Vi må fortsette denne trenden å sette sjansene våre. 

Kampen mot Palace var både vond og herlig. Da de utliknet så ble jeg ikke overrasket, det summerte bare opp sesongen våres. Men selv om det ikke var den beste kampen så synes jeg fortsatt at det var en solid kamp på bortebane. Og Zlatans vinnermål var så insane deilig! Dette trengte vi og holdningene til spillerne var fantastisk å se på! 


 

Så vi går for tredje strake seier i Premier League. Vi kan alltids håpe at andre lag skal feile, men den viktigste jobben gjør vi sjøl.

Glory Glory!

 

Manchester United julebord :D

Det er vel ikke bare meg som synes at Desember er den mest travle måneden i året. Det er mye jobb og mye sosialt så dagene flyr vekk. Det er bare mandag i dag, men jeg er allerede stressa for det er så mye som skjer! 

Jeg småstartet jula allerede i November for å nyte den lengst mulig og forrige onsdag hadde vi offisiell juletretenning før kampstart. Med spesialinnkjøpt julegenser fra Manchester, gløgg og alt som hørte til. Det var den beste jentekvelden på lenge og når United i tillegg vinner 4-1 og tar revansje mot West Ham så ble det en meget bra kveld. 

Se så flotte jenter da! Damer som liker fotball er bra, damer som liker United er best 😉


Ingenting gleder meg mer enn at spillere som får massiv kritikk svarer på tiltale. Sist kamp han spilte så vi den gode, gamle Rooney vi alle har elsket. Måten han har taklet all den dritten han har fått slengt etter seg er fantastisk. Som spiller må man tåle å få konstruktiv kritikk, men måten mange supportere har oppført seg mot han er skammelig. Han kommer til å ta alle rekorder for klubben vår. Han er en legende. Han har hatt noen vonde sesonger under Moyes og LvG, men hvem hadde ikke det? Det er veldig lett å sitte fra sofaen å være fotballekspert, men respekt bør man alltid vise til sine egne helter. Rooney tok det til seg, satt på benken og han kjempet seg tilbake. Kampen mot West Ham i ligacupen var det beste jeg har sett av Rooney på lenge. Deilig å se at han fortsatt har det i seg. Jeg håper for hans del at han knuser rekorden mot Spurs og ikke nå på Torsdag. Han fortjener å få høre hyllesten på Old Trafford og hadde vært fantastisk å fått med seg det live.

En annen mann som også fortjener en stor applaus er Basti, han fortjente det innhoppet der. Han har vært så utrolig profesjonell under “utfrysningen” og det er beundringsverdig. Ikke mange hadde gått offentlig ut kamp etter kamp å støttet laget selv om en selv ikke får lov å være med i troppen. Så det var både hyggelig og rørende å se han endelig få litt spilletid! 

Det er kanskje litt selvmotsigene av meg å skrive negativt om en spiller etter det jeg skrev om Rooney, men det er jammen meg forskjell på folk. Jeg misliker sterkt å “hate” en spiller på laget jeg elsker så høyt. Det er ikke bra i det hele tatt og er på en måte ikke slik jeg er som supporter, men jeg er virkelig ikke noen fan av Fellaini og kommer aldri til å bli det. Han har i mine øyne aldri vært United verdig og jeg klarer bare ikke skjønne hvorfor han får så mye tillit. Verdens beste på trening da eller? En spiller som gang på gang ødelegger for eget lag fortjener kritikk og jeg håper dette er det siste vi har sett av Fellaini. Han MÅ selges asap. Etter kampen i går så kan det umulig være noen som mener han fortjener spilletid. At Schweinsteiger blir utelatt, men Fellaini får spille er for meg helt umulig å forstå.

Dere ser ikke meg i denne parykken igjen for å si det sånn!


Men, man kommer ingen vei med å være negativ heller. Så vi får trøste oss med at spillet er betraktelig bedre og at Liverpool gikk på en fantastisk smell i går. Could be worse, could be scouse.

En hyggelig nyhet derimot er helgens julebord for alle Unitedsupportere! Førstkommede lørdag arrangeres det både julebord her hjemme på Scotsman og i Manchester. For det i Oslo ligger det mer informasjon på Red Army Oslo på Facebook (https://www.facebook.com/groups/230068360464100/?fref=ts ), det kommer til å bli en meget hyggelig kveld med mange felles røde og selveste Andy Mitten kommer på besøk. Jeg har dessverre ikke klart å klone meg så jeg drar til England for julebord der og kamp søndag mot Tottenham. Det er kun 70 plasser og info om innmelding finner dere her;

https://promotions.betsson.com/norway-manchester-christmas-party/no/

Det blir som vanlig mange konkurranser og gode premier, underholdning fra Petter “Katastrofe” og en treretters middag. Og når det er Betsson som arrangerer det hele så vet jeg at det ikke blir en kjedelig kveld! Festen holdes midt i sentrum på Holiday Inn og jeg håper å se mange røde venner der 😀


 

Det var det..

Jeg rakk ikke blogge mer forrige uke selv om jeg hadde planer om det. Torsdagens kamp mot Feyenoord var jo fantastisk. Så deilig å se Mkhitaryan fra start og endelig fikk jeg se det jeg hadde forventet av han. Han skapte mange sjanser og synd han ikke fikk mål. Rooney var også god, var vel egentlig ingen som var dårlige og det var ubeskrivelig godt å feire så mange mål! United har dominert de fleste av kampene denne sesongen selv om det har blitt poengdeling så at alt klaffet gjorde at jeg var veldig positiv til helgens Premier League kamp mot West Ham.

Lørdag morgen satte jeg og Bea oss på flyet til Manchester! Begge fulle av forventninger om en bra helg. Å nyte en øl mens jeg hører på Stone Roses og lander i verdens fineste by er av de beste følelsene jeg vet om.

Vi dro direkte til Old Trafford da vi var fremme for en liten shoppingrunde.. Og man må jo alltids stoppe litt opp utenfor å nye synet av The Trinity og Old Trafford.

Jeg fikk handlet inn julegenser i ekte Unitedstil så nå er jeg virkelig klar for jul 😀 Jeg har hørt mye om julemarkedet i Manchester og etter vi hadde sjekket inn på hotellet møtte vi en annen venninne å dro ned til sentrum.

Lørdag, masse folk og god stemning! Jeg elsker jo jul og vi drakk gløgg og koste oss veldig!

Det er selvfølgelig tradisjon å dra innom Circus også, så vi var der et par timer før vi faktisk var nokså fornuftig å dro hjem. Man skulle jo tross alt opp tidlig for å lade opp til kamp 🙂

Drakten var et enkelt valg denne gangen. Etter at Rooney nok en gang tok en rekord for klubben Torsdag så ble det hans navn på ryggen nå. Rooney er selvfølgelig ikke ferdig og han har fått utrolig mye dritt og mye av det ufortjent. Ja, han har mistet formen i perioder og det var helt riktig å benke han selv om han er vår kaptein. Men den hetsen han har fått gjennomgått de siste årene og det blant våre egne supportere er flaut. Rooney er en legende og hva han har gjort for klubben vår er fantastisk og enestående. 

Morgenfugler som vi er så var vi på plass på Bishop nokså tidlig. Mange synes Bishop er for turistaktig, men det er jo nettopp det vi er! Haha, vi trives veldig godt der. Man blir jo kjent med nordmenn fra hele landet så det er koselig å treffe på de der hver gang jeg er over.


Bea er jo så mye med på bloggen her og snapchatten min at det er mange blogglesere som kjenner henne igjen derfra. Jeg hilste på flere denne helgen som bare “Ja, og der er Bea!” Haha, det er moro da!

Etter et par timer på Bishop gikk vi til Sam Platts der jeg skulle møte Hans Georg og gjøre et intervju med Busby Babes Norge. Dere må gå inn på Facebook å like siden, veldig hyppig oppdatert og de som driver siden har god peiling så det er absloutt bra kvalitet på det som blir lagt ut! 

Vi snakket om mitt forhold til United og om sesongen og selvfølgelig om kampen som skulle spilles timer senere. Jeg var ikke alene om å ha høye forventninger, men de ble dessverre ikke innfridd..

Det var så godt å komme tilbake på Stretford End! Men med et tidlig baklengsmål så startet det jo fryktelig dårlig.. Jeg er igjen skuffet og frykter nok en gang sesongen.. Topp fire blir vanskelig, men det er det vi må ha som mål nå. Vi kan si og mene hva vi vil om Europa League, men fakta er at det er den som kan redde oss. Vinner vi den har vi Champions Leauge neste sesong og min mening er at vi må gå all in der nå.

Flyet våres hjem gikk kl seks i dag tidlig så etter noen timer på Bishop etter kamp så dro vi å spiste og deretter rett i seng. Det er jeg veldig glad for i dag! Selv om det ble lite søvn så har formen vært veldig bra. Man har selvfølgelig en dårlig følelse når man ikke vinner, men vi fikk i det minste et poeng.. Og det var en veldig bra tur ellers. I dag har jeg bare slappet av, nå står rydding og vasking på neste punkt. Jula skal opp! 😀

dagene flyr

Det er en stund siden jeg har skrevet her inne, jeg elsker å sette meg ned å skrive om det er noe jeg har på hjertet. Og det har jeg. Masse! Men tiden har dessverre ikke strekt til i det siste. Mange tror at det “bare er å blogge”, men det ligger mye jobb bak det. Et innlegg tar ofte mange timer og personlig vil jeg ha kvalitet over kvantitet. Jeg kommer aldri til å bli en blogger som lager innlegg hver dag, til det er jeg ikke kreativ nok eller har nok fritid til å få det til rett og slett. Men jeg er en person med mange tanker og meninger. Jeg våkner ofte av meg selv midt på natten og da kan jeg ligge å tenke på alle slags ting som tar opp plass i hodet mitt, jeg tror jeg er en veldig..undrende person? Jeg brenner for ting de de fleste ikke har som prioritering eller interesse av. Ting jeg føler er viktig og som jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe eller mer med. Meninger og verdier jeg skulle ønske mange fler ville hatt. Og med det mener jeg ikke at jeg er så mye bedre enn andre, jeg bare føler jeg ser på mye her i livet ganske annerledes enn de fleste. Og det er derfor jeg liker å blogge. Noen innlegg kan vel ligne en “rosablogger” innimellom- jeg er tross alt ei dame og i tillegg fotballidiot. Men jeg føler mer og mer behov for å bruke min “stemme” for litt viktigere ting. Og etter en stressfull dag på jobb er det veldig godt å sette seg ned her og få ut det jeg føler. Om det så er om United- en seier eller et tap eller om hvorfor folk slutter å drikke morsmelk, men synes det er greit å ta kua sin, eller noe helt annet.. Det er som sagt mange meninger og tanker, jeg er veldig glad i å skrive og jeg tror det er godt for meg å få det ut her. 

Denne uken er fryktelig hektisk på jobb og kroppen er sliten i både hode og kropp da jeg er ferdig. Så om jeg skal orke å trene så må det bli før jobb og når jeg i tillegg våkner fryktelig tidlig av meg selv så har det bare blitt en vane nå. Denne uka har jeg våknet fire, dratt på trening og deretter jobb. Jeg har sagt til meg selv at julegaver skal jeg ikke stresse med i desember så det er jeg også nesten blitt ferdig med. I går fikset jeg mange småting jeg ikke hadde fått gjort på en stund og da jeg endelig satte meg ned var klokka ni. Og sånn går no dagan! Jeg liker at dagene er fulle, men det blir veldig godt å ta seg helt fri i helgen. Koble ut fra alt hjemme. Unitedkampen vises jo ikke på tv så man må jo finne en måte å se den på.. 

Men først; dagen i dag. Torsdag- snart helg. Nå gjenstår det “bare” jobb før det er hjem for å se kamp i kveld! Skal innrømme det er forferdelig kjipt å se på Champions Leauge uten at United er med. Helt grusomt er det faktisk. Men vi har ikke vært gode nok og må jobbe oss oppover? Så i kveld blir det Europa League. Kamp er kamp?  

ventetia er over

Jeg hater landslagspause. Det er så kjedelig, helga mister liksom det lille ekstra den har med Premier League og når grusomme Liverpool i tillegg i skrivende stund leder serien er det jo en forferdelig ventetid til neste runde starter. Jeg sa det da valget var avgjort; at når Trump er blitt verdens mest mektige mann og Liverpool leder serien så går det til helvete! Heldigvis er sistnevnte ikke på den plassen for å bli, men det er meget spennende tider nå fremover. Både politisk og sportslig. Nå skal ikke jeg dra på med politikk her inne; en får holde seg til den man kan og da blir det fotball. Selv om jeg er langt fra noen ekspert så har jeg lesere fra alle mulige lag så noe er vel grunnen til at de fortsetter å titte innom. Her er alle velkomne vet dere! Uansett; det blir ekstremt deilig med fotball igjen. Kall meg enkel, men en helg med gode kamper er nok for meg. Og da helst med en godt resultat..

Jeg elsker storkamper. Det er selvfølgelig ekstra spennende og det gir meg en spesiell følelse. Det er liksom nå vi kan måle krefter, hvor gode er vi egentlig.. Selv om vi tapte meget fortjent mot Chelsea så ble jo kampen punktert etter 30 sekunder og det ødela alt for oss, i tillegg får de fortsette med alle mann når en skulle blitt utvist. Men slik er fotball, jeg bare håper det blir en rettferdig kamp! Jeg er så spent.. Arsenal har vært veldig gode så langt, men jeg håper selvfølgelig på en kollaps nå. Det er helt kritisk at United tar tre poeng og etter en god kamp mot Swansea kan man jo i det minste håpe. Vi MÅ vinne for å henge med.

Det er spilt noen legendariske kamper mellom disse to klubbene og det er jo alltids hyggelig å mimre litt for å komme i rett stemning..

Som jeg savner denne mannen.. En spiller ALLE motstandere fryktet og en vinnermentalitet og lagspiller uten like. Køddet du med noen andre på banen så kan du banne på at Keane ikke lot det ligge. Er noe annet enn..Fellaini..

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 1: Patrick Vieira of Arsenal lies on the ground while Ryan Giggs of Manchester United down at him during the Barclays Premiership match between Arsenal and Manchester United at Highbury on February 1 2005 in London, England. (Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images) *** Local Caption *** Patrick Vieira;Ryan Giggs

Avslutter med litt generell info om Scotsman; 

Lørdag åpner dørene 11.30 og det anbefales å være tidlig ute. Det har vært landslagspause, det er storkamp og i tillegg er det cup-finale så det er mye folk i Oslo. Andre og tredje-etasje er forbeholdt Red Army Oslo denne dagen. 

Det er også inngått ny avtale der alle med RAO-kort får 15% avslag på alt i hele baren. Dvs at det er enda mer lønnsomt å ha kortet da det gjelder alt av flaskeøl, cider, vin, bayer osv. Det er også gratis shuffleboard og nå blir det i tillegg gratis inngang på The Club. Mange lurer på hvordan man får kortet og det får du ved å sende inn et bilde av deg og bekreftelse på at du er medlem i den skandinaviske supporterklubben til [email protected] 

I tillegg arrangeres det julebord for alle Unitedsupportere 10. desember! Ikke bare blir det en god fest, men selveste Andy Mitten kommer også. En veldig hyggelig mann og ikke minst en veldig god journalist med tett bånd til United. Han kommer til oss for å fortelle alle historiene han ikke har fått lov å skrive, dette blir bra 🙂 

thank you sir alex

Dere som leser bloggen min vet hvor mye jeg liker fotball. Det er lidenskapen i livet mitt. Jeg elsker Manchester United og jeg støtter laget i tykt og tynt. Da jeg først ble supporter hadde jeg ikke store kunnskapene om fotball, det er små ting som gjør at du nettopp følger den klubben du gjør i dag. Det kan være at faren din holdt med det laget eller du fikk en lue eller drakt av det laget i gave og det gjorde at du ble supporter. Det tidligste minnet mitt var en sterk seier, United spilte fantastisk fotball og jeg husker jeg tenkte “WOW, så moro!?”. Jeg var ingen fotballjente da jeg var lita, men interessen vokste og Manchester United ble laget. De underholdt meg, David Beckham sjarmerte meg og vår alles Ole Gunnar Solskjær spilte på laget sammen med store verdensstjerner. Jeg har mange helter; Giggs som nummer en og Scholes som en god nummer to. Rio, Vidic, Keane, Ronaldo, Rooney, Neville, van der Sar og Schmeichel for å nevne noen.. Lista er lang. Alle fortjener å bli nevnt, men da blir jeg sittende her. Men alle disse spillerne har noe til felles. De er helter, men den største helten av dem alle er mannen bak dem; Sir Alex Ferguson.

I dag er det 30 år siden SAF kom til klubben. Vi har alt å takke denne mannen for. Han har faktisk formet meg som menneske og har bedytt mye for den jeg er i dag. Jeg er jo tross alt en “fotballidiot”. Som ung var det kult at United vant kamper, men da jeg begynte å lese om klubbens historie og hva den og oss supportere har gått igjennom fikk jeg en enda større respekt. Historie er viktig, og la oss ikke glemme at selv vår kjære Ferguson slet i starten. Resten er nå historie, men la oss tenke på det og gi dagens lag litt pusterom. Vi må vinne i dag, men det hjelper ikke at våre egne supportere sitter på nettet og legger ut nedlatende bilder, memes og kritikk til egne spillere. Det er direkte flaut å lese og alle som kjenner til historien vår bør holde seg for gode til slikt.

Swansea – Manchester United.. Oktober har vært en mørk måned, la oss håpe vi starter november starter bedre. Ingenting hadde vært bedre enn tre poeng i dag.

 

Valget av drakt var ganske lett i dag..


 

Norge må våkne opp!

Dyrevelferd. Ganske så koselig ord ikke sant? For ikke å snakke om viktig og rettferdig? For meg gir dette ordet meg i dag en veldig dårlig følelse fordi det jeg forbinder ordet med er tydeligvis ikke hva andre forbinder det med. Og når de menneskene samtidig er de som sitter med makten her i landet så gjør det meg forbanna. Og sint. Og ikke minst lei meg.

Dette er bilder fra dyrevelferden i Norge.

Dette er de “hyggeligste” bildene jeg fant, jeg klarer ikke legge ut verre bilder for det gjør meg kvalm og lei meg, men disse er ille nok. Sannheten er helt forferdelig. Disse dyrene bor stuet inne i vonde bur hele den korte (men forferdelige) levetiden sin. De får ikke beveget seg naturlig, de er stresset, det er vanlig at de angriper hverandre og mange har stygge og fæle skader og det er lite tilsyn. Bare bruk et par minutter å tenk over dette. Dette er dyr som vil leve. De har følelser og kjenner smerte akkurat som oss. Men de har ingen stemme.

I går vedtok Stortinget at det fortsatt skal være lov med pelsoppdrett i Norge selv om motstanden har vært ekstrem stor. Over 140 000 mennesker har signert på at de vil avvikle denne næringen. Stortinget har fått se sannheten bak denne oppdretten og uttaler at “vi tåler ikke se flere slike bilder”. Så de skjønner at det er feil å behandle dyr på denne måten, men samtidig vil de ikke forby pelsoppdrett.

Hvorfor får dette fortsette? Svaret er like enkelt som det er jævlig; at det ligger penger i det. Penger over empati. At mine skattepenger går til å støtte saker som dette gjør meg så utrolig sint! Så hva så at de som driver disse farmene vil miste inntekten sin? Enkelte arbeidsplasser er det ikke verdt å kjempe for- driver du med daglig mishandling av dyr så gir jeg så totalt faen i at du livnærer deg på det. Pelsoppdrett er 100% dyremishandling og ingen argument i verden kan forklare eller unnskylde den type utnyttelse av dyr. Det er det mest unødvendige i verden og et land som Norge bør nå gå foran som et godt eksempel å forby dette! Det er ulogisk og ikke minst uforsvarlig å opprettholde denne næringen ut fra en påstand om at avvikling vil innebære økt produksjon i andre land. Man kan ikke rettferdiggjøre lidelse blant norske dyr med at også pelsdyr i andre land lider. Landbruksministeren snakker om at det er etterspørsel på pels, men tenk på hva slags signal det hadde vært om Norge hadde forbydd dette! At om Norge, som er et fremgangsrikt land velger å forby slik behandling av dyr hadde helt klart sendt sterke signaler som kun vil ha positive ringvirkninger og legge press på andre land. Hadde sannheten om denne næringen kommet lettere ut til forbrukerne hadde de stoppet å kjøpe pels. Land som Danmark, England og Wales, Nord-Irland, Skottland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Serbia, Nederland og til og med Bosnia-Herzegovina er land som enten har forbydd dette eller det trår snart i kraft. Nå er det på tide at Norge også følger med i timen!

Jon Georg Dale og resten som besluttet at dette skal fortsette bør gå å skamme seg kraftig. Vis meg dyrevelferden der dyr ikke en gang får sitt eget bur, der de må leve trangt og vondt hele livet sitt og hvor de er daglig utsettes for skader og lite tilsyn, før de til slutt blir drept for at folk skal få pels rundt hettejakka si. Hvor er rettferdigheten her? Det dere mangler er en grunnleggende empati og det er skremmende at disse menneskene er med på å styre landet vårt. Faginstanser har mange ganger påpekt at dyreholdet er i strid med loven, veterinærer har konkludert med at disse dyrene lever i forferdelige forhold og nesten 150 000 mennesker har avgitt sin stemme at dette IKKE ER OK, hvordan kan disse menneskene fatte gode beslutninger når de blåser i fagfolk og stemmene fra deres eget folk?! Hvor er Norge på vei om kunnskap og demokrati ikke betyr noe? 

12.november er det fakkeltog mot pelsnæringen i Oslo. Da gjelder det for alle som er i mot dette å møte opp! Vi må vise hva slags land vi vil at Norge skal være. Vi vil ha tomme bur NÅ!

https://www.facebook.com/events/1652437041735616/


 

it could be worse

Jeg startet faktisk på dette innlegget før helga, men dagene har gått i ett så jeg rakk aldri å publisere det. Jeg hadde jo et sterkt ønske at United skulle slå tilbake mot Burnley på lørdag. Det har vært fryktelig varierende prestasjoner og jeg innser jo nå at jeg hadde alt for høye forventninger da sesongen startet. Ja, vi har brukt en enorm sum på spillere, men det skal mer til enn bare å kjøpe. Manchester United mistet mer enn bare en sjef da Sir Alex forlot oss. Vi mistet en ledertype vi aldri kommer til å få oppleve igjen. I mine øyne er SAF uerstattelig. Han fikk det lille ekstra ut av alle og hadde en vinnermentalitet uten like. Vi mistet et trenerteam og det er mange viktige personer som har forlatt klubben. En familieklubb der den største av dem var på hils med alle ansatte, om det så var vaskedama eller de som jobbet på kjøkkenet. Nå vet ikke jeg hvordan ståa er per dags dato, men følelsen sier meg at det er en kaldere tone nå. Det sammen med dårlige resultater og massiv kritikk fra media gjør jo at det er et konstant press og ikke den beste stemningen. Vi har hentet inn stjernespillere og en av de beste manageren i verden. Man skulle kanskje tro (og forvente) at det skulle gå bedre, men problemet ligger dypere enn som så. Ganske deprimerende å tenke på faktisk for det gjør meg både trist og fortvilet. Jeg og mange andre må innse at SAFs dager er talte, det blir aldri, aldri igjen slik vi var vant med. Andre supportere gosser seg ihjel over dette og jeg føler det vi må gjøre er å holde hodet hevet. Hva annet skal vi gjøre?! Rope at Mourinho skal gå? Det blir helt feil. Er det en mann som skal få tid så er det han. Feil taktikk kan han klandres for, men at Zlatan bommer på mål som er gavepakker er ikke hans feil. Han har benket Rooney etter dårlig spill og det fortjener kanskje Zlatan nå også.

Som sagt så har det vært varierende resultat og jeg er veldig skuffet. Men jeg synes også at vi har hatt uflaks og ting har ikke gått veien. Lett å si kanskje, men  alle som følger med på fotball vet godt at det ikke alltid er det beste laget som vinner. Mot Liverpool synes jeg vi hadde fortjent 3 poeng selv om jeg ikke var veldig skuffet heller med 0-0 på bortebane. Chelsea tapte vi meget fortjent for og så vinner vi igjen fortjent mot City. For så å spille uavgjort hjemme mot Burnley- en kamp vi burde ha vunnet.. Vi har dominert kamper, men mangler mål. Og det er dessverre en veldig dårlig trøst! Jeg frykter denne sesongen.. Jeg klarer bare ikke en sesong til uten Champions League, det er flaut og trist! Vi kan alltids håpe på at andre lag skal få ting mot seg og at formen deres svikter, men det viktigste av alt er at United må finne igjen vinnermentaliteten. 

Torsdag er det kamp igjen og helt ærlig så gleder jeg meg ikke så alt for mye. Kampdager er høydepunktet i uka for meg, men det er ingen hemmelighet at dårlig spill fører til dårlig humør. Jeg bruker sjelden å la ting jeg ikke kan gjøre noe med påvirke meg, men det gjelder alt bortsett fra fotball. Jeg blir forbanna, trist og sur. Helt forferdelig, men igjen så er det ingenting som kan sammenligne seg med en god seier. Og det er det jeg holder fast til, at kanskje nå snur det, i dag blir det seier. Etter mange magre sesonger vet jeg nå hvordan Liverpoolsupporterne har det, la oss nå for guds skyld ikke la det bli 26 år til neste gang vi vinner serien!


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top