Går alt til helvete?

Når du tror det ikke kan bli verre, men det blir det- hva skjer så videre? Jeg sitter med en vond klump inni meg, jeg som supporter føler meg maktesløs og forvirret. Hva er det som skjer med laget mitt? Manchester United har spilt mange dårlige kamper denne sesongen, men det jeg var vitne til i går er det verste jeg har sett- noensinne som supporter! Det er ingenting positivt å ta med oss videre, igjen så står det bare enda flere spørsmål og usikkerhet mot fremtiden.

Jeg har fra dag én støttet Moyes. Han skal få tid og han skal få bygge sitt Manchester United. Og jeg klarer meg fint uten en eller to sesonger uten pokaler. Gårsdagens “prestasjon” viste bare at Moyes har en forferdelig lang vei å gå. Her må man starte på nytt, Vidic utgår neste sesong- han har skjønt det. Han er ikke god nok for United nå og flere spillere er på overtid. Rio må gi seg mens leken er god. Young som har vært til de grader utskjelt var en av de beste i går, det sier sitt. Cleverly var skremmende dårlig. Hvor er det blitt av “fighting-spiriten”. Flere spillere virker late, redde og trekker seg i dueller. Det er rett og slett flaut å se på! INGEN var gode i går. Noen kan ha hatt en dårlig dag på jobb, andre er ikke i form, men mange er ikke gode nok for United og kommer ikke til å bli det. Skal vi fortsette å være verdens største fotballklubb så må det bli gjort mye- og det nå.

Vi har gjennom tiår opparbeidet oss til suksess og penger, disse må brukes nå. Vi trenger fortsterkninger på flere plan og for Moyes og resten av teamet er det bare å begynne spaningen på talenter for fullt og lommeboka må åpnes nå, det er virkelig ikke tiden å være sparsommelig.

Det var mørkt over hele linja i går, men hvem har skylden? At spillere har mistet gnisten, er ute av form og ikke samarbeider kan noen ganger skyldes enkeltspillere, men dette her går på Moyes. Hvorfor bytter han ikke ut Cleverly før? RvP er ute av form og fortjente ikke spilletid i går, er Moyes feig og ikke tør å bytte han ut? Hva med å gi de yngre gutta sjansen- som Jesse Lingard og Nick Powell feks. De ville i hvert fall kjempet som faen for å få en plass på laget, og slik spillerne jobber nå så kan det ikke bli verre.

Og hva skjer i garderoben? Jeg er redd Moyes ikke har respekten som trengs blant flere spillere. Rio er en veldig populær fyr og jeg har en vond følelse av at han feks sender ut dårlige vibber som andre tar opp. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis sant, men bare en følelse jeg har. Så dere holdningen til Chicharito da United scora mot Fulham? Klapper kort med en “gi faen-holdning” mens han himler med øynene. Han- som alltid har vært fornøyd tross lite spilletid! Slike holdninger kan man ikke ha og det er det to valg; holde på spillerne eller holde på Moyes? Spillerne viste i fjor at de var gode nok til å vinne ligaen, men jeg tror det beste valget vil være å la spillere gå og la Moyes få den respekten en manager trenger. Ingen er større en klubben.

Det er for sent å skylde på uflaks og at vi har marginene mot oss. Vi har uflaks fordi vi er dårlige. Det er en skam å se på, herregud så kjedelig fotball vi spiller! Det er tilbakespill, tilbakespill, tilbakespill. Ingen er kreative nok, feige spillere som heller spille tilbake enn å gå frem. Det er IKKE United. Vi trenger virkelig en leder ala Keane. Som resten av spillere er pissredde for og alle blør for drakta. 

Jeg kunne skrevet i det uendelige om dette, men jeg får runde av. Det er godt å ha en blogg der jeg får lettet på trykket. Som supporter går man med en veldig dårlig følelse om dagen, jeg bare håper på mitt sterkeste at dette snur.

Jeg savner Manchester United. 

23.02.2014

Hei bloggen!

Søndag og straks ny uke. Jeg blir alltid syk når det nærmer seg våren og denne gang ingen unntak, startet for en uke siden med halsvondt og så var det i gang. Ble heldigvis ikke sengeliggende, men formen har vært ganske slapp denne uka. Ble noen kortere arbeidsdager, mye søvn og masse c-vitamindrikker så jeg slapp unna det verste heldigvis. Hater å være sjuk så jeg får være flink fremover med vitaminer og nok søvn, da går det som regel bra. Fikk til tre treningsøkter og fredag hadde jeg tatt meg fri fra jobb for å dra tidlig på hytta sammen med Jaran og hans familie. Jeg har aldri sett så mye snø før som det var der på hytta. Totalt innesnødd så vi måtte grave oss frem til døra, til og med pipa var tettet igjen med snø!

Det var aking i mørket, skitur og peiskos med rødvin. En ordentlig hyggelig helg! 🙂

Tok et glass da vi fikk den offisielle bekreftelsen av MUFC at Rooney hadde signert ny kontrakt. Herlighet for en deilig nyhet! 🙂 Selv om Rooney har vært en av mine favorittspillere siden han kom til United så har jeg ikke brukt drakten hans denne sesongen. Det var så mye skriverier i media etter Sir Alex sa at Rooney ville bort, og når han hverken avkrefter det eller sier at det stemte så orket jeg ikke bruke drakten hans. Han har alt å takke United for og ikke minst oss supportere, så og ikke ville snakke om det eller signere my kontrakt skuffet meg veldig. Men endelig kan vi legge det bak oss. Dette var veldig bra av Moyes og så utrolig viktig for klubben videre! Jeg driter i om vi ikke har CL neste sesong, det ser mørkt ut. Men med Januzaj, Mata, Rooney og RvP er det klart vi er tilbake neste sesong igjen! Og Rooney gir også et signal til spillere verden rundt at United fortsatt vil være en toppklubb som kun de beste kommer til. Siste hjemmekamp er jeg på Old Trafford, hvilken plass vi skal “feire” er uvisst, men herregud som jeg gleder meg til august og ny PL sesong! 🙂

Nå blir det (igjen) en episode med Greys før leggetid, det er nemlig kun igjen fire dager før serien blir borte på Viaplay så her må jeg henge i. I morgen blir det en treningsøkt før jeg begynner på jobb 09.30.

Og dette er btw verdens beste start på dagen- stå opp litt tidligere for å få tid til å spise frokosten rolig, ta en kaffe mens jeg ser litt på en serie. Og vanemenneske som jeg er så går det alltid i kaffe med litt melk, havregrynsgrøt med melk og kanel og soya-sjokolademelk. 

 

16.02.2014

Herregud så fort dagene går! Og det er så deilig, når en dag er over er det en dag nærmere VÅR og SOL. Er relativt lei vinteren i Oslo nå så håper den kommer tidlig i år, jeg er selvfølgelig ikke så begeistret for regn, men det betyr i hvert fall at snøen går fortere bort.

 

For en uke siden feiret vi at Red Army Oslo var ett år. Det har ikke blitt så mye pub på meg i det siste siden jeg har prøvd å fokusert litt mer på trening, men søndag var jeg på plass. Flinke Linda og Bea som har en del mer husmorevner enn meg hadde med kake, veldig hyggelig å være der igjen og alt lå til rette for at det skulle bli en perfekt søndag. Men når United gir fra seg poeng så blir det selvfølgelig alt annet enn perfekt, jeg var så oppgitt og skuffa etter kampen mot Fulham. En kamp vi fortjente så j*vlig å få tre poeng i, men ingenting går vår vei.

 

Onsdag var det igjen kamp og en større motstander sto for tur; Arsenal. Selv om sesongen har vært miserabel og mange kjenner seg fornøyd med ett poeng etter en slik kamp er det godt å se at vi ikke var helt ute av det og det kunne fort ha endt med tre. Det kunne selvfølgelig gått andre veien oger ikke 1 rr kamp vi fortjente sttr sto for tur; vei. g var så oppgitt og skuffa etter kampen mot Fulham. En kamp vi fortjente s, synes poengdeling var rettferdig, men i mine øyne er ikke ett poeng bra nok. Det er seier vi går for og da er det skuffende å miste poeng. Det irriterermeg fortsatt at van Persie bommet i starten av kampen. United har ikke råd til å gi fra seg mer poeng, og det er helt sinnsykt å si det, men en fjerdeplass er sjanseløst slik situsjonen er nå. Alle lag i topp fire per dags dato har vært jevnt bedre enn oss og slik er det. Fotball er selvfølgelig utrolig uforutsigbart og alt kan skje, lag kan miste formen og det er det jeg håper på vil skje og at United tar utnytte av det. Eneste håpet vi har nå for CL-spill neste sesong er vel å vinne den i år og ta plassen fra Liverpool. Hadde det vært mulig hadde jeg lett tatt til takke med en tolvteplass i PL i år 😉

 Men det hjelper heller ikke å fokusere på det negative, det fører ingen vei. Jeg er ikke naiv, men jeg gidder ikke konstant sitte å rakke ned på Moyes. Alt er ikke hans feil og jeg tror det vil snu. Han skal uansett få denne og neste sesong. Så denne sesongen for bli som den blir, så starter vi på blanke ark i august! Ny sesong og avansement i Mikke Mus-cupen 😉


Jeg synes også jeg fortjener en liten klapp på skuldra siden jeg har vært flink med trening, og siden jeg bestemmer hva denne bloggen skal inneholde så er det på plass med litt selvskryt 😉 For det er ikke bare-bare å stå opp før klokka seks om morgenen fire-fem ganger i uka når du aller helst vil sove litt til,det er kaldt og surt ute og du må drasse med deg en tung bag på trikk og tok. Men jeg har vært sta og jeg har gjennomført det. Denne uka ble det fire treningsøkter, to med PT. Jeg hadde det mandag og torsdag noe som førte til at jeg har vørt helt sykt støl i hele kroppen denne uka. Jeg har før disse timene trent det programmet jeg alltid har trent, men siden jeg nå har mange flere økter så trenger jeg variasjon og hjelp til å komme meg videre. Det er veldig lett å skippe kjipe øvelser når du trener alene og kan bestemme alt, og mye blir veldig likt. Så for å faktisk få resultater, presse kroppen og ikke minst lære mer om trening så har jeg gått i innkjøp av en del PT-timer. De er veldig flinke på Elixia synes jeg så slik det er nå så tror jeg dette vil gå bra. For det er kun fremgang som er mulig, jeg er jo så svak at det er forbedring uansett hva som skjer :p

Fredag var det jo Valentines Day og da var jo en date på plass. Jaran tok meg ut på en resturant og vi koste oss veldig, fikk helt sinnsykt god mat og vin så det var en utrolig koselig kveld 🙂

I dag har vi vært i Sverige og det tok sin tid å rydde inn alt i skaper ol, nå skal jeg nyte en times tid på sofaen før det er leggetid, legger inn ny musikk på Spotify og så blir det en episode med Greys. Starter knallhardt i morgen med PT-time før jobb. Nå er det foresten 100 kr i rabatt på ALLE jeans på BIK BOK, vet mange har vinterferie til uka så da er det perfekt å stikke innom å handle 😉

In our hearts, the heroes are remembered

The Busby Babes viste virkelig hva Manchester United som fotballklubb sto for. Sir Matt Busby tenkte annerledes enn andre og han turte å satse, han ga de unge guttene fra sin egen ungdomssatsing sjansen. Dette er noe ingen andre før ville ha gjort- vi husker jo alle utsagnet “you can’t win anything with kids” (selv om akkurat det sitatet kommer fra class of ’92-gjengen så var det slike holdninger man hadde). Men Sir Matt Busby ville ikke bare skape et godt lag med gode spillere, han tenkte mer på å danne fundamentet av en fotballklubb først. Det skulle være en sammensveiset gjeng og han formet spilleren og klubben etter disse verdiene som var viktige for han, dette er verdier som fortsatt er i klubben og Sir Alex Ferguson la mye i- og som Moyes vil fortsette med, men på den tiden var det veldig uvanlig å tørre å gjøre noe slik og ingen trodde man kunne vinne noe med så unge spillere. De fikk betegnelsen The Busby Babes og tok fotballen med storm, de var fantastiske.

Som regjerende ligamestere i England fløy Manchester United til Beograd for å spille om semifinaleplass i Europacupen (som det første engelske lag) mot Røde Stjerne. Gjennomsnittsalderen til spillerne var 23,2 år, men de var fryktløse, de ga alt og de vant. Dagen etter, 6. februar skulle spillerne fly hjem, men under en mellomlanding i München gikk det veldig feil. På det tredje forsøket på å ta av krasjer flyet og til sammen 23 mennesker omkom, åtte av våre spillere dør.

Tenk dere for en tragedie dette var, spesielt på den tiden. Manchester United befant seg plutselig i en stor krise, åtte spillere døde, tre klubbledere, Sir Matt Busby lå sammen med flere andre spillere hardt skadet på sykehus. Før ulykken var Manchester United det mest spennende laget England noen gang hadde sett, endelig hadde de kommet seg ut i Europa for å spille fotball. For så å miste alt. Denne ulykken utsatte defintivt vår storhetstid.

Jeg er, naturlig nok, alt for ung til å huske det her, men jeg føler at klubben vår fortjener en ekstra oppmerksomhet fra oss alle. Det er ikke så mye vi får gjort, men jeg i hvert fall synes det er godt å reflektere litt over dette. Det er mye jeg ikke har fått med meg om United pga alderen, men jeg har lest mange bøker, sett dokumentarer, filmer osv fra “før min tid” så jeg kan godt vår historie, men jeg synes det er noe ekstra spesielt med Busby Babes. De var virkelig Manchester United. Og Duncan Edwards spesielt skulle jeg ønske vi kunne ha hatt lenger, alle som så han spille har sagt at han var helt sinnsyk og nesten ingen spillere – også nåtidens- var ikke i nærheten av talentet han hadde.

Vi vil aldri glemme dem, de er en del av historien vår- vår fantastiske klubb. De vi mistet lever videre som legender og alle spillerne i nåtidens lag vet hva det her betyr for oss supportere og vår klubb og det motiverer dem til å gjøre sin beste innsats for laget.

Vi unge suporterne er heldige som for det meste har opplevd kun suksess med Manchester United. Jeg er lei av å høre at jeg er medgangssuporter kun fordi jeg heier på United, laget vårt har vært igjennom den verste tragedien man kan tenke seg og det vet vi supportere, vi har stor respekt for laget vårt og hva klubben vår representerer.

…cause in our hearts the heroes are remembered, we are United- and we’ll never die

Ett skritt frem og to tilbake

Det er slik det er å være Unitedsupprter om dagen. Så sinnsykt ustabilt. Seier, håp og lettelse en dag for så å ta to skritt tilbake og vi er tilbake der vi var. Jeg orker ikke skrive langt om dette, jeg har allerede skrevet min mening og det er å stå bak Moyes. Alt er ikke på hans skuldre. Situasjonen hadde sett helt annerledes ut om vi hadde hatt Carrick, Rooney og RvP skadefrie hele tiden. Og uforutsigbare skader under en kamp gjør at man må gjøre bytter man ikke hadde tenkt til, dårlig dømming og uflaks. Slik er det. Vi Unitedsupportere er utrolig heldige som har hatt SAF som manager så lenge, mange av oss hele livet. Hva mener dere som vil ha Moyes vekk egentlig? Hvem skal ta over nå? Og om ikke han har umiddelbar suksess, ut med han og da? Da står vi plutselig på lik linje som Liverpool, Chelsea og City. Det er nå vi skal vise oss som trofaste supportere og holde oss for gode til å tråkke ned på vår egen klubb. For det er det dere gjør. Ikke rart folk kaller oss medgangssupoortere når man ser enkelte på sosiale medier. Heldigvis er det et mindretall! Flesteparten er lojale, smarte folk! Men det er alltid det negative som blir trekt frem. Jeg har troa på at ting vil snu, det må skje kjapt. Men jeg tror på fremgang.

Og se hva jeg fikk av verdens beste kjæreste!!! En stk glad Ann Mari 🙂

Over til en veldig positiv ting; treningen går kjempebra og fem økter ble det denne uka. Deilig at formen kommer seg, jeg har mer energi og døgnrytmen er super.

Siste økt ble i går før jobb, i dag er det fri fra jobb og trening. Ingen planer i dag så jeg har bare slappet av, sovet lenge, sett på serier og ladet kroppen til en ny uke. Deilig!

Også har jeg pyntet Macen min. Ble den ikke fin?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top