Går alt til helvete?

Når du tror det ikke kan bli verre, men det blir det- hva skjer så videre? Jeg sitter med en vond klump inni meg, jeg som supporter føler meg maktesløs og forvirret. Hva er det som skjer med laget mitt? Manchester United har spilt mange dårlige kamper denne sesongen, men det jeg var vitne til i går er det verste jeg har sett- noensinne som supporter! Det er ingenting positivt å ta med oss videre, igjen så står det bare enda flere spørsmål og usikkerhet mot fremtiden.

Jeg har fra dag én støttet Moyes. Han skal få tid og han skal få bygge sitt Manchester United. Og jeg klarer meg fint uten en eller to sesonger uten pokaler. Gårsdagens “prestasjon” viste bare at Moyes har en forferdelig lang vei å gå. Her må man starte på nytt, Vidic utgår neste sesong- han har skjønt det. Han er ikke god nok for United nå og flere spillere er på overtid. Rio må gi seg mens leken er god. Young som har vært til de grader utskjelt var en av de beste i går, det sier sitt. Cleverly var skremmende dårlig. Hvor er det blitt av “fighting-spiriten”. Flere spillere virker late, redde og trekker seg i dueller. Det er rett og slett flaut å se på! INGEN var gode i går. Noen kan ha hatt en dårlig dag på jobb, andre er ikke i form, men mange er ikke gode nok for United og kommer ikke til å bli det. Skal vi fortsette å være verdens største fotballklubb så må det bli gjort mye- og det nå.

Vi har gjennom tiår opparbeidet oss til suksess og penger, disse må brukes nå. Vi trenger fortsterkninger på flere plan og for Moyes og resten av teamet er det bare å begynne spaningen på talenter for fullt og lommeboka må åpnes nå, det er virkelig ikke tiden å være sparsommelig.

Det var mørkt over hele linja i går, men hvem har skylden? At spillere har mistet gnisten, er ute av form og ikke samarbeider kan noen ganger skyldes enkeltspillere, men dette her går på Moyes. Hvorfor bytter han ikke ut Cleverly før? RvP er ute av form og fortjente ikke spilletid i går, er Moyes feig og ikke tør å bytte han ut? Hva med å gi de yngre gutta sjansen- som Jesse Lingard og Nick Powell feks. De ville i hvert fall kjempet som faen for å få en plass på laget, og slik spillerne jobber nå så kan det ikke bli verre.

Og hva skjer i garderoben? Jeg er redd Moyes ikke har respekten som trengs blant flere spillere. Rio er en veldig populær fyr og jeg har en vond følelse av at han feks sender ut dårlige vibber som andre tar opp. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis sant, men bare en følelse jeg har. Så dere holdningen til Chicharito da United scora mot Fulham? Klapper kort med en “gi faen-holdning” mens han himler med øynene. Han- som alltid har vært fornøyd tross lite spilletid! Slike holdninger kan man ikke ha og det er det to valg; holde på spillerne eller holde på Moyes? Spillerne viste i fjor at de var gode nok til å vinne ligaen, men jeg tror det beste valget vil være å la spillere gå og la Moyes få den respekten en manager trenger. Ingen er større en klubben.

Det er for sent å skylde på uflaks og at vi har marginene mot oss. Vi har uflaks fordi vi er dårlige. Det er en skam å se på, herregud så kjedelig fotball vi spiller! Det er tilbakespill, tilbakespill, tilbakespill. Ingen er kreative nok, feige spillere som heller spille tilbake enn å gå frem. Det er IKKE United. Vi trenger virkelig en leder ala Keane. Som resten av spillere er pissredde for og alle blør for drakta. 

Jeg kunne skrevet i det uendelige om dette, men jeg får runde av. Det er godt å ha en blogg der jeg får lettet på trykket. Som supporter går man med en veldig dårlig følelse om dagen, jeg bare håper på mitt sterkeste at dette snur.

Jeg savner Manchester United. 

In our hearts, the heroes are remembered

The Busby Babes viste virkelig hva Manchester United som fotballklubb sto for. Sir Matt Busby tenkte annerledes enn andre og han turte å satse, han ga de unge guttene fra sin egen ungdomssatsing sjansen. Dette er noe ingen andre før ville ha gjort- vi husker jo alle utsagnet “you can’t win anything with kids” (selv om akkurat det sitatet kommer fra class of ’92-gjengen så var det slike holdninger man hadde). Men Sir Matt Busby ville ikke bare skape et godt lag med gode spillere, han tenkte mer på å danne fundamentet av en fotballklubb først. Det skulle være en sammensveiset gjeng og han formet spilleren og klubben etter disse verdiene som var viktige for han, dette er verdier som fortsatt er i klubben og Sir Alex Ferguson la mye i- og som Moyes vil fortsette med, men på den tiden var det veldig uvanlig å tørre å gjøre noe slik og ingen trodde man kunne vinne noe med så unge spillere. De fikk betegnelsen The Busby Babes og tok fotballen med storm, de var fantastiske.

Som regjerende ligamestere i England fløy Manchester United til Beograd for å spille om semifinaleplass i Europacupen (som det første engelske lag) mot Røde Stjerne. Gjennomsnittsalderen til spillerne var 23,2 år, men de var fryktløse, de ga alt og de vant. Dagen etter, 6. februar skulle spillerne fly hjem, men under en mellomlanding i München gikk det veldig feil. På det tredje forsøket på å ta av krasjer flyet og til sammen 23 mennesker omkom, åtte av våre spillere dør.

Tenk dere for en tragedie dette var, spesielt på den tiden. Manchester United befant seg plutselig i en stor krise, åtte spillere døde, tre klubbledere, Sir Matt Busby lå sammen med flere andre spillere hardt skadet på sykehus. Før ulykken var Manchester United det mest spennende laget England noen gang hadde sett, endelig hadde de kommet seg ut i Europa for å spille fotball. For så å miste alt. Denne ulykken utsatte defintivt vår storhetstid.

Jeg er, naturlig nok, alt for ung til å huske det her, men jeg føler at klubben vår fortjener en ekstra oppmerksomhet fra oss alle. Det er ikke så mye vi får gjort, men jeg i hvert fall synes det er godt å reflektere litt over dette. Det er mye jeg ikke har fått med meg om United pga alderen, men jeg har lest mange bøker, sett dokumentarer, filmer osv fra “før min tid” så jeg kan godt vår historie, men jeg synes det er noe ekstra spesielt med Busby Babes. De var virkelig Manchester United. Og Duncan Edwards spesielt skulle jeg ønske vi kunne ha hatt lenger, alle som så han spille har sagt at han var helt sinnsyk og nesten ingen spillere – også nåtidens- var ikke i nærheten av talentet han hadde.

Vi vil aldri glemme dem, de er en del av historien vår- vår fantastiske klubb. De vi mistet lever videre som legender og alle spillerne i nåtidens lag vet hva det her betyr for oss supportere og vår klubb og det motiverer dem til å gjøre sin beste innsats for laget.

Vi unge suporterne er heldige som for det meste har opplevd kun suksess med Manchester United. Jeg er lei av å høre at jeg er medgangssuporter kun fordi jeg heier på United, laget vårt har vært igjennom den verste tragedien man kan tenke seg og det vet vi supportere, vi har stor respekt for laget vårt og hva klubben vår representerer.

…cause in our hearts the heroes are remembered, we are United- and we’ll never die

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top