nervøs super-søndag!

Med seier i dag så rykker vi opp på tabellen. Og med Middlesbrough som motstander skulle man jo tro at det er en enkel sak for et lag som United, men jeg er langt fra sikker. Hjemmekampen var langt fra enkel, men det ble seier til slutt og det håper jeg virkelig i dag også. Nå MÅ vi utnytte oss av at andre lag mister poeng! Det er nesten blitt en forbannelse at vi også taper når andre lag gjør det først. Vi har fått mange gavepakker og tabellen hadde sett mye lysere ut for vår del om vi faktisk hadde klart å utnyttet det. 

Spillerne er slitne, tre kamper på syv dager er tungt. I tillegg er Herrera og Zlatan ute med karantener, Pogba er skadet og samme med Blind. 

Syv forandringer på laget fra sist; De Gea, Bailly, Smalling, Jones, Mata, Carrick, Fellaini, Young, Lingard, Rashford..

Hva skjer med Shaw? Skjønner ikke at Blind har gått foran han som venstreback, i dag er han heldigvis på benken og trenger spilletid. Jeg er ikke akkurat noen fan av Carrick og Fellaini sammen på midtbanen så da jeg så startoppstillingen ble jeg ikke mer positiv. Micky skulle klart ha startet, men han er nok sliten og må benkes. Forståelig, men det kan gå ut over kampen.. Det som er veldig bra er at det er 7 engelske spillere med i dag og 3 fra akademiet! 

Selv om jeg tror kampen blir kampen blir vanskelig så må jeg jo alltid spille på seier til oss! Jeg har vært så sykt dårlig/uflaks i det siste så nå må det bare snu, for på spillhistorikken min står det tap, tap, tap, tap?og lista er lang. haha. Så i dag blir det nok bare litt sikre spill 😉

Jeg har litt på følelsen at når er jeg negativ til kampen/enkeltspillere så får jeg meg en overraskelse så det kan vi jo håpe på. Fellaini har jo faktisk vært god i det siste så selv om jeg hater Carrick+Fellaini så kanskje han har en god kamp. Flere gode kamper i dag så super-søndag MÅ starte med seier til oss. Så satser jeg på City seier (liker ikke å skrive det) mot Liverpool, et par kort og skader hadde heller ikke vært dumt. Spennende blir det uansett!

Nå skal Mata-drakten straks på. Han hadde en knall kamp sist så jeg setter nok han opp som målscorer også. Come on United!! 5.plass here we come..

 

ute av FA-cupen, mine tanker om Pogba og kveldens kamp.

Jeg har aldri vært så døgnvill som nå. Jeg hadde helt glemt at det var kamp i dag noe som betyr at det er Torsdag. Jeg har levd i min egen boble hvor dagene går med på å sove, stå opp for å ta medisin, se litt tv også sovner jeg igjen. Og sånn går nu dagan.. Noen spurte hvordan det var å fjerne mandlene og jeg trodde helt ærlig det skulle vært verre, siden jeg har slitt med kraftige halsbetennelser ofte så sa legen at det var den smerten jeg kunne forbrede meg på og det stemte ganske bra. Det er veldig vondt, men med medisin så går det.. Men i dag tidlig nådde det toppen, det sprengte så sinnsykt at jeg holdt på å bli gal. Du vet sånn smerte som er så vond at du bare ligger å vrir deg og knapt klarer å puste.. Heldigvis varte det i bare en time ca til medisien virket (den hadde nok gått helt ut av kroppen fordi jeg hadde sovet lenge) og da var det godt å få sove igjen. Jeg er ikke vant med å ta så sterke medisiner daglig (naturlig nok) så jeg er skikkelig svimmel og kan sovne på et knips, så det er slik mine dager går bort. Gleder meg ekstremt til å klare å gå ut, være sosial og til å jobbe igjen!

Mandag røk vi ut av FA-cupen og jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe om det. For jeg var så forbanna. Jeg hater også å skylde på dommeren fordi det er så “dårlig unnskyldning” og jeg får alltid slengt i trynet at jeg er en dårlig taper og medgangssupporter. Dårlig taper er jeg, men kun om dømminga er dårlig. Og alle som så kampen mellom United og Chelsea var vitne til utrolig dårlig dømming. Jeg var godt forberedt på tap denne kvelden. Det er det beste laget as we speak vi skulle møte og vi var i tillegg kraftig redusert med skader. Dårlig utgangspunkt. Men United startet bra og overraskende! De gikk i strupen på Chelsea å spilte virkelig for å vinne. Det var en tøff kamp og det er greit nok at Oliver tar Jones og Smalling til seg og sier stopp, nå holder det. Men han må jo vise skjønn også, de må jo tilbake i forsvar med en gang! De kan ikke løpe rundt til alle å si nestemann får gult kort. Det Herrera gjør rett etterpå er ikke smart i det hele tatt, jævlig unødvendig- MEN DET VAR IKKE GULT KORT!! Aldri i livet om det er et gult kort, Hazard overspiller og er den rette personen som burde ha fått det. Så å utvise Herrera ødelegger hele kampen, og det er dommerens skyld. Man kan snakke om filming og stygt spill, de fleste lag har dessverre spillere som gjør det til tider. Men Chelsea er i egen klasse når det gjelder det. Å la Hazard jobbe for en Oscarstuettt og å la Costa drive på sånn som han gjør uten å bli straffet er skandaløst. Det hører ikke hjemme i fotballen og jeg blir så sint av slik oppførsel. Det var flere situasjoner etter utvisningen som burde ha vært kort-på begge lag og som i tillegg var mer klare enn Herrera sine, men der velger Oliver og ikke dømme. Han er ikke konsekvent og det virka jo som han lagde sine egne regler på banen den kvelden. Jeg synes det er ekstrem lavt nivå på dommere nå og fatter ikke hva FA driver med. Dette ødelegger sporten totalt.

Men, Chelsea var naturlig nok det beste laget med en (eller to?) menn mer på banen og akkurat det nederlaget skal jeg takle. Det er bare måten det skjer på som er så urettferdig. Og selv om United måtte legge seg bakpå å forsvare seg mer da vi blir en mann mindre så gjorde de fleste en meget god innsats kampen ut!

Og det store diskusjonstemaet denne sesongen er jo Pogba. Verdens dyreste kjøp. Er jeg skuffet? Er han en flopp? Er han en verdensstjerne? Spørsmålene er mange og det er like mange meninger. Min personlige mening er at Pogba må få tid. Først og fremst er det alt for mye fokus på prislappen. Pogba kan ikke noe for at han ble kjøpt for en syk sum, det er slik fotballen er nå til dags og umulig å komme unna om man skal handle store spillere. Om det satte et ekstra press på han? Utvilsomt. Men jeg tror også at Pogba er en person som takler akkurat slike ting veldig bra. Han har karisma og en attitude uten like, på godt og vondt. Om han har innfridd? Nei. Han har hatt et brukbart år, men ikke så krise som mange kritikere skal ha det til. Han legger opp perfekte baller og hadde våre andre spillere vært flinkere på avslutning så hadde han hamra inn med assist. Han skaper mange sjanser og jeg synes også han har hatt litt uflaks. Mål som “alltid” går inn har gått i stanga. Han er uten tvil en god spiller, men som sagt så trenger han litt tid. På å finne sin plass. Han har også en del defensive svakheter, jeg mener han (med den midtbanen vi har nå) må stille opp mer bakover. Hadde han gjort det på tirsdag så kunne Kantes mål vært unngått. Det er dét og en ting til som skuffer meg. Jeg nevnte attituden hans som jeg egentlig synes er kul utenfor banen, men han må vokse opp når han er på jobb. Det jeg var mest forbanna over på Mandag utenom det røde kortet var Pogbas reaksjon og oppførsel etter kampen var blåst av. Vi hadde nettopp tapt en hard kamp og røket ut av en stor cup. Og der går gutten å gliser, gir high-five til motstanderne og slår av en prat i lystig lag. Det er faen meg ikke greit. Da har du feila så jævlig med jobben din og det gjør meg provosert. Bortesupporterne var nok en gang i verdensklasse mot Chelsea, overdøvet dem hele kampen, de heier frem laget selv om de taper og når kampen er ferdig så ser de verdens dyreste spiller gå å tulle som ingenting har hendt. Der må han skjerpe seg betraktelig. Mourinho tar han i forsvar og det synes jeg er greit, media er ute etter han konstant og han får backup av en viktig person. Folk trøstes, skjerpes og motiveres av forskjellige ting, vi får håpe sjefen vet hva han gjør. 

Kommersielt for klubben er Pogba et kupp. En av verdens mest populære spillere og han elsker å spille på det og bruke seg selv til hva det er verdt. For sponsorer er det alfa omega. Og med tanke på hvor viktig og stort sosiale medier som Instagram og Twitter er nå til dags så gjør han en meget god jobb på å promotere Manchester United. Selv om det viktigste er jobben på banen så skal vi ikke ta dette for gitt. Dette verver nye fans verden over og gjør at klubben vår vokser seg enda større. 

Når alt er sagt så tror jeg at Pogba kommer til å bli en av verdens beste, og dette er en spiller vi kan ha i 10 år. En som kommer til å løfte mange troféer for United i fremtiden. 

Det postive, om jeg kan si det, med at vi røk ut av FA-cupen er at det er en ting mindre å tenke på. Det er mindre kamper i et allerede tett program og det vil spillerne nyte godt av. Det er ganske rart å skrive dette som Unitedsupporter, men det viktigste for oss nå er Europa League. Det er vår vei til Champions League og den viktigste kampen var ikke på Mandag, den spilles i kveld. 

Man skal aldri ta en kamp for gitt, men vi skal nok klare dette med bortemål allerede i sekken. I kveld er Zlatan tilbake også så vi kan jo håpe på litt svenks magi på en ellers grå Torsdagskveld 😉

dette kan bli en vond kamp

I kveld er det storoppgjør på Stamford Bridge. Jeg ble ikke spesielt fornøyd da vi trakk Chelsea som neste motstander i FA-cupen, det hadde jo vært hyggeligere å få en litt lettere vei mot finalen. Mourinho fikk den verste returen da vi besøkte de i starten av sesongen og det var et meget fortjent tap. Vi ble knust?ydmyket..det var helt jævlig. Og Chelsea er naturlig nok favoritter i kveld også..

Jeg synes alltid det er gøy å sette litt penger på kamper jeg ser, men jeg kan dessverre ikke kalle meg noen proff. Det lønner seg ikke akkurat å spille med hjertet. Men jeg setter nå uansett litt på borteseier i dag så blir gleden ekstra stor om det skulle gå inn!

Satte en del spill som dessverre ikke gikk inn forrige kamp. Noe optimistisk mente folk, men man må jo satse for å vinne. En vakker dag skal jeg cashe det inn igjen!

United har dessverre en dårlig statistikk mot Chelsea og de er fryktelig gode nå, ikke tapt en kamp siden 4. januar. Jeg har som regel troa på seier, men i dag er jeg ikke den største optimisten akkurat. Det blir veldig spennende å se United spille i kveld for jeg er usikker på hvordan de er formessig. Laget og enkeltspillere har variert veldig at det er vanskelig å vite hva vi får se. Det kan gå rett til helvete eller så kan de overraske. At vi i tillegg ikke har noen spisser er jo “toppen av kransekaka”. Som vi ikke skulle få det tøft nok fra før liksom.. Men ingenting å gjøre med det. Håper virkelig Pogba viser seg frem i kveld, det er på tide. 

For min del blir nok kampen sett fra sofaen eller senga, jeg har ingen stemme og halsen føles som den skal sprenges så jeg håper jeg slipper å bli så sint. Jeg har jo ikke kontroll over meg selv under kamper og det blir fort høylytt, men det går ikke nå. Om det blir tap så får jeg trøste meg med at jeg har nok av voltaren og palagrin forte som gjør meg nummen. Haha, neida. Dette vinner vi, cup er cup!

we got our trophy back

Nok en tur på Wembley og nok en seier i boks. Dette må gjerne bli en tradisjon synes jeg og forhåpentligvis blir det en tur til på samme sted denne sesongen..

Southampton spilte en veldig bra kamp og United slet mer enn forventet, men jeg vil ikke si det var flaks at vi vant heller. Etter at Mourinho og Zlatan kom til klubben så har vi fått tilbake vinnermentaliteten. Og å ha Zlatan på banen søndag var avgjørende. Han hadde en vanskelig jobb hele kampen, men var god og får lønn for strevet til slutt. Vi kan takke supersvensken for dette troféet! Prestasjonen til enkeltspillere og laget totalt sett var svak, Martial feks hadde jeg store forhåpninger til, men han skuffet. Det viktigste er selvfølgelig at vi vant, men med det tette programmet fremover så kan vi nok forvente noen slitne spillere..

Før kampen var de fleste Unitedsupporterne samlet på The Torch, jeg var litt sent ute så sto utenfor i kø i nesten to timer, men med en butikk rett ved siden av så manglet det ikke stemning i køen heller akkurat.

Jeg går “dessverre” inn i eget kampmodus ofte på matchdays så jeg er dårlig på å ta bilder. Da er det hyggelig at folk tagger deg på Twitter feks. Møtte denne fyren i køen inn til The Torch og det viste seg at han fulgte meg på Twitter, verden er liten 😉 Eller, jeg tar masse jo bilder på snapchat og der er det lite filter. Men man føler ikke alltid behov for å legge de samme bildene ut på bloggen når man våkner litt hangover dagen derpå. Haha, så dere får legge meg til på snapchat om dere vil få med dere alt neste gang.


Wembley!!! Alltid like stort og stas å gå oppover mot plassene våre.


Jeg elsker å være i England og noe av de hyggeligste er å møte likesinnede på kamp. Engelskmenn er over snittet hyggelige synes jeg, men denne gangen hadde jeg uflaks. En idiot av en fyr står på plassen vår og forventer etter å ha vært meget ufin at vi bare skal presse oss sammen for at han skal få stå der uten billett. For vi nordmenn har tydeligvis ikke rett til å holde med et engelsk lag vi i følge han, selv om jeg er oftere på Old Trafford enn han og kan alle sangene og elsker United mer enn mye annet. Han fikk ikke stå der hele kampen for å si det sånn. Og apropos synging. Det var dårlig med det til tider, men det er ofte bakdelen med å være en av de største klubbene i verden. De som har billetter er ikke alltid de som vil lage stemning. Jeg elsker å synge hele kampen og på en finale så forventer jeg egentlig at alle vil stå, synge, klappe og å heie laget sitt frem. Og det gjorde vi hele første omgang, men da andre omgang startet var tydeligvis stemninga annerledes for jeg ble slått til i ryggen og dama bak meg glefset “sit down” til meg. Mm-hmm….her lager vi stemning folkens… Pipa fikk tydeligvis en annen lyd etter hvert for da sto hun selv og det er noe man bør tillate seg når det er finale på Wembley….

Det var i hvertfall veldig god stemning da vi endelig fikk feiret seieren! Man kan si hva man vil om Ligacupen , men det var utrolig deilig å se spillerne løfte trofèet! Dette trengte både spillerne og vi supportere! En selvtillitboost og selvfølgelig meget deilig å “knock the scousers off their perch”- IGJEN 😉

Vi har ikke Champions League-spill denne sesongen og Premier League kan vi også glemme, så da er det andre cuper vi må satse på og forhåpentligvis var dette en av flere vi tar denne sesongen.


Dette har vært en av de fineste turene mine over til England. Det var moro og endelig kunne dra til London igjen og at det ble kombinert kjærlighetstur og fotballtur- det er jo ganske perfekt for meg, og det er liksom hakket koseligere å dra med en kjæreste synes jeg;) Spesielt da han har bodd i London i mange år og er veldig kjent i byen og vet hvor det er bra å dra ut å spise og drikke. London er også en veldig bra by for veganere og nesten over alt finner du veganske alternativer. Til og med på mer poshe resturanter har de egne veganske menyer og da blir jeg veldig glad. Ikke fordi jeg trenger det så fancy, men at det blir mer og mer normalt 🙂

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top