Endelig frisk, landslagspause, Basti ut- rooney neste?

Nå begynner jeg endelig å ligne på et menneske igjen. Det har vært noen lange dager alene hjemme etter mandeloperasjonen, men nå er mesteparten av smertene over og jeg kan spise normalt igjen! Smoothie og is har vært redningen, men det blir man jo ganske lei av i lengden så endelig kan jeg nyte vanlig mat.

Jeg må tipse om et sted jeg var på for litt siden; Funky Fresh Foods. Et helt vegansk i nærheten av løkka hvor de også fokuserer på organisk mat noe som både er bra for helsa og bærekraftig for planeten vår. Tommel opp! 

Vi testa ut jackfruit-burger som jeg har hørt masse om. Det er “kjøtt” laget av en frukt og det sier seg selv er et mye sunnere alternativ enn rødt kjøtt. Dette stedet er også som jeg har forstått de eneste som serverer det i Oslo! Burgeren var veldig god, det samme med potetbåtene (og søtpotene! nam nam). Jeg elsker falafel så vi kjøpte også en salatbolle med falafel som hadde diverse friske grønnsaker, hummus og quinoa. Det var godt og jeg skal absolutt tilbake en annen gang, nå som jeg kan spise i vanlig tempo og innta sterk mat vil det nok også smake enda bedre!
 


I går lagde vi hjemmelaget sushi og det var kjempegodt. Og enkelt! Jeg elsker sushi og det var raskt å lage det også så dette skal jeg lage masse av fremover. Man kan bruke hva som helst i makiene egentlig, det jeg synes er best er avakado, agurk og asparges. Hjemmelaget ponzusaus og masse ingefær er også et must!

En gang i måneden får jeg tilsendt en pakke fra veggisboksen og det synes jeg er veldig morsomt. Det er en pakke med diverse veganske produkter, ofte ting jeg aldri har prøvd før så det er alltid spennende! Denne gangen fulgte det med et vegansk magasin, en liten oppskriftbok,hot dogs, en pakke med naturlige såper i forskjellige lukter, sjokolade, eggerstatning og en stor pose chiafrø. Absolutt å anbefale til andre veggiser eller folk som er nysgerrige på å teste det ut.


Chiafrø er kjent som superfood og jeg hadde tenkt å kjøpe det neste gang jeg var innom sunkost så det passet meg perfekt å få det tilsendt nå! Disse ukene jeg ikke har fått spist vanlig mat har jeg gått “nuts” på Instagram og kun sett på matbilder. Og er det noe som har dukket opp er det fancy boller med chiagrøt eller chiapudding. Jeg har smakt det et par ganger, men ikke blitt storfan. Konsistensen er litt rar.. Geleaktig. Jeg prøvde meg på det til frokost i dag, blandet det med litt søtning og soyamelk og rørte inn litt vaniljeproteinpulver og en håndfull bringebær. Det stivner veldig fort og blir en pudding. 

Sammen med frukt så var det godt, men jeg klarer ikke helt å elske konsistensen. Det som derimot er veldig godt er å blande det inn med havregryn. Det hadde jeg til frokost for noen dager siden og det var kjempegodt!!


Neste uke er det endelig jobb igjen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til vanlige rutiner! Komme seg ut, snakke med folk, gjøre noe fornuftig rett og slett. Når man er syk så skal man selvfølgelig ta det med ro, og jeg har gjort det jeg kan for å blir frisk raskest mulig- men det er utrolig kjedelig å ligge inne hele tiden, være sløv, dårlig og ikke kunne spise eller drikke. Men nå går det endelig bra og helgen skal gå med på å “vekke” kroppen. Prøve meg på litt trening og spise mye mat så energien kommer tilbake. Så jeg beklager om bloggen min har unormalt mye matbilder nå, men man blir gal av å tenke på mat hele tiden! haha

Nå er det en etterlengted landslagspause også. Jeg synes det er de kjedeligste helgene, men nå trenger virkelig spillerne litt fri så jeg håper de kommer godt ut av det. Jones ble selvfølgelig skadet og det forundrer meg jo ikke akkurat. Selv om jeg liker Jones veldig så kan vi ikke være avhengig av han med tanke på hvor ofte han blir skadet, og da har han heller ingen stor fremtid i klubben heller mener jeg. Dessverre.


At Rooney linkes til Everton har jeg blanede følelser om. Rooney er en av mine favorittspillere og det vil han alltid være, og man vil jo ikke se slike spillere dra og hvert fall ikke til et annet lag i England. Jeg er også usikker om Rooney vil tilbake dit? Og hvordan vil han bli tatt imot av supporterne der? Jeg forstår godt at han er avhengig av spilletid for å kunne fortsette som kaptein for England. Men jeg tror også at han vil bli lengst mulig i United, men det er heller ikke bare opp til han. Selv om han er av mine favoritter så er han ikke lenger den sultne Rooney som rett og slett var maskin. Og han tjener forferedelig mye så om klubben lar han dra så sparer de sykt mye penger. Og det er viktig det og. Vi får se.. Vemodig blir det uansett den dagen han drar, men alt han har gjort for klubben så er han en legende i mine øyne. Han er kanskje ikke uerstattelig på banen lenger, men en utrolig bra leder og viktig for laget uansett om han spiller eller ikke.

En som allerede har takket for seg er Basti. Det var dessverre også for det beste. Det var litt surrealitstisk da vi signa han. Selveste Schweinsteiger, regjerenede verdensmester til United. Alltid likt fyren og det ga seg ikke akkurat da han kom til oss, men dessverre så lyktes han aldri. Veldig, veldig synd! Jeg mener han fikk alt for lite sjanser under både van Gaal og Mourinho. Skjønner faktisk ikke helt hvorfor han fikk så lite spilletid. Ja, han hadde absolutt sett sine bedre dager utpå bana, men med all den erfaringen, rutinen og lederegenskapene han hadde så hadde han noe å bidra med. Tror også han var veldig viktig i garderoben og jeg tror alle spillerne satte stor pris på han. En ekte gentleman og man blir jo glad av hvordan han takket for seg. Massiv respekt til den mannen og jeg ønsker han alt godt.

Shaw er også linket bort og det liker jeg virkelig ikke. Ble kjempeglad da vi signa han; stort talent og britisk. Og han har jo innfridd også synes jeg, eller- til en viss grad. Han brukte tid på å komme i form, og da han endelig kom til et bra punkt så kom den forferdelige skaden som naturlig nok satte en stor stopp for han i lang tid. Men jeg synes han bør bli satset på og skjønner ikke hvorfor han ikke får spille mer. Han over Blind på venstre back any day..

Ute skinner sola og jeg sitter inne og er på min tredje kaffekopp. Er det noe jeg elsker, men aldri har tid til er det og virkelig nyte en kopp kaffe. Den blir som regel hivd innpå før trening eller jobb for å få ekstra energi. Men er det noe jeg har hatt denne uka er det tid, så med radioen på i stua har jeg virkelig nytt pensjonistdagene. Men i dag har jeg faktisk litt forskjellige ting jeg må få gjort. Neste uke er det som sagt endelig jobb igjen og det er ikke lenge til jeg drar på ferie så det er lurt å begynne pakkingen nå så jeg slipper å stresse med det når jeg er i gang igjen med vanlige rutiner. Så sommerklær skal hentes opp og vaskes. Og selv om formen er langt fra normal så tenkte jeg å ta en rolig treningsøkt senere i dag. 

nervøs super-søndag!

Med seier i dag så rykker vi opp på tabellen. Og med Middlesbrough som motstander skulle man jo tro at det er en enkel sak for et lag som United, men jeg er langt fra sikker. Hjemmekampen var langt fra enkel, men det ble seier til slutt og det håper jeg virkelig i dag også. Nå MÅ vi utnytte oss av at andre lag mister poeng! Det er nesten blitt en forbannelse at vi også taper når andre lag gjør det først. Vi har fått mange gavepakker og tabellen hadde sett mye lysere ut for vår del om vi faktisk hadde klart å utnyttet det. 

Spillerne er slitne, tre kamper på syv dager er tungt. I tillegg er Herrera og Zlatan ute med karantener, Pogba er skadet og samme med Blind. 

Syv forandringer på laget fra sist; De Gea, Bailly, Smalling, Jones, Mata, Carrick, Fellaini, Young, Lingard, Rashford..

Hva skjer med Shaw? Skjønner ikke at Blind har gått foran han som venstreback, i dag er han heldigvis på benken og trenger spilletid. Jeg er ikke akkurat noen fan av Carrick og Fellaini sammen på midtbanen så da jeg så startoppstillingen ble jeg ikke mer positiv. Micky skulle klart ha startet, men han er nok sliten og må benkes. Forståelig, men det kan gå ut over kampen.. Det som er veldig bra er at det er 7 engelske spillere med i dag og 3 fra akademiet! 

Selv om jeg tror kampen blir kampen blir vanskelig så må jeg jo alltid spille på seier til oss! Jeg har vært så sykt dårlig/uflaks i det siste så nå må det bare snu, for på spillhistorikken min står det tap, tap, tap, tap?og lista er lang. haha. Så i dag blir det nok bare litt sikre spill 😉

Jeg har litt på følelsen at når er jeg negativ til kampen/enkeltspillere så får jeg meg en overraskelse så det kan vi jo håpe på. Fellaini har jo faktisk vært god i det siste så selv om jeg hater Carrick+Fellaini så kanskje han har en god kamp. Flere gode kamper i dag så super-søndag MÅ starte med seier til oss. Så satser jeg på City seier (liker ikke å skrive det) mot Liverpool, et par kort og skader hadde heller ikke vært dumt. Spennende blir det uansett!

Nå skal Mata-drakten straks på. Han hadde en knall kamp sist så jeg setter nok han opp som målscorer også. Come on United!! 5.plass here we come..

 

noe å se frem til

Mens jeg ligger syk her hjemme så ligger jeg å dagdrømmer om paradis. Og heldigvis er det ikke bare en drøm, i påsken drar jeg og Kjetil bort på ferie og jeg gleder meg så sinnsykt. Vi har allerede reist på flere turer sammen, men det har vært mest fotballrelatert så dette blir første ordentlige ferien vår sammen. Bare vi to. Jeg gleder meg så mye at jeg ikke har ord! Og når det i tillegg er den fineste plassen jeg noen sinne har sett så minsker ikke det lengselen akkurat.

Maldivene er vel definisjonen på paradis. Dette kommer til å bli tidenes kjærlighetstur. Herregud så heldig jeg er..

Fått tilsendt brosjyrer av stedet, alle resturantene og ting man kan gjøre osv. Ser utrolig bra ut. Og de var også veldig hjelpsomme med å tilrettelegge for veganere også så da blir jeg mindre stresset! 😀

Og ja, jeg har printet ut bilder av Rihanna i bikini! I mine øyne den mest sexy dama som finnes så om jeg har disse bildene liggenes her så kanskje jeg får litt motivasjon til å starte trening igjen når jeg er frisk igjen! (Man kan jo håpe..:p)

Og når man nærmer seg sommer må man jo alltid handle inn litt nye bikinier. Det blir nok en del mer fremover, men disse to er helt nye. Det blir IKKE et bilde av meg i de riktig ennå, for jeg er så blek at jeg er gjennomsiktig, men med litt farge så blir det nok bra.

Om noen vet om noen nettsider med fine bikiner så send meg gjerne en link!

I dag er det fredag og “endelig helg”. Jeg går jo helt i surr i dagene nå som jeg er sykmeldt og ikke kan gjøre noe som helst. Men at kjæresten snart er ferdig på jobb og kommer til meg senere gleder jeg meg veldig til. Jeg kan endelig snakke litt også og det er utrolig deilig. En hel uke nesten helt alene er utrolig kjedelig selv om man er dårlig. Så det blir hyggelig med selvskap denne helga og målet er å ta et par turer ut så kroppen blir vant med å være oppe igjen. Høres ut som jeg er nitti år når jeg skriver dette, men det føles det jammen som og. Haha, en mandeloperasjon er ikke bare bare.

Frokost/lunsj (det tar litt tid å få det ned) i dag ble iskaffe! Jeg elsker kaffe og nyter det ekstra når jeg har god tid til å drikke den. Jeg liker jo bare kalde drikker så denne er perfekt. Mye sunnere og billigere å lage iskaffe selv også, jeg liker den søt og med litt kakao smak. Rå kakao er noe av det sunneste du kan spise siden den ikke er varmebehandlet og ikke noe av næringsstoffene har forsvunnet i en varmeprossess. Du kan bruke hva slags melk du vil, men jeg synes mandelmelk, havremelk eller iKaffe fra Oatly er det beste. Anbefaler ikke kumelk da vi ikke er kalver 😉 Jeg blander alt i en smoothieblender med masse isbiter og den blir så god!

Ekstra deilig å våkne i dag med at sola skinner og United tok seg til kvartfinale i går. Trekningen er kl 13 og det blir spennende å se hvem vi møter! Håper vi trekker Celta Vigo, Genk eller Anderlecht og at noen av storlagene (“storlagene”) møter hverandre. Litt hjelp kan man håpe å få..

God helg 😀

 

ute av FA-cupen, mine tanker om Pogba og kveldens kamp.

Jeg har aldri vært så døgnvill som nå. Jeg hadde helt glemt at det var kamp i dag noe som betyr at det er Torsdag. Jeg har levd i min egen boble hvor dagene går med på å sove, stå opp for å ta medisin, se litt tv også sovner jeg igjen. Og sånn går nu dagan.. Noen spurte hvordan det var å fjerne mandlene og jeg trodde helt ærlig det skulle vært verre, siden jeg har slitt med kraftige halsbetennelser ofte så sa legen at det var den smerten jeg kunne forbrede meg på og det stemte ganske bra. Det er veldig vondt, men med medisin så går det.. Men i dag tidlig nådde det toppen, det sprengte så sinnsykt at jeg holdt på å bli gal. Du vet sånn smerte som er så vond at du bare ligger å vrir deg og knapt klarer å puste.. Heldigvis varte det i bare en time ca til medisien virket (den hadde nok gått helt ut av kroppen fordi jeg hadde sovet lenge) og da var det godt å få sove igjen. Jeg er ikke vant med å ta så sterke medisiner daglig (naturlig nok) så jeg er skikkelig svimmel og kan sovne på et knips, så det er slik mine dager går bort. Gleder meg ekstremt til å klare å gå ut, være sosial og til å jobbe igjen!

Mandag røk vi ut av FA-cupen og jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe om det. For jeg var så forbanna. Jeg hater også å skylde på dommeren fordi det er så “dårlig unnskyldning” og jeg får alltid slengt i trynet at jeg er en dårlig taper og medgangssupporter. Dårlig taper er jeg, men kun om dømminga er dårlig. Og alle som så kampen mellom United og Chelsea var vitne til utrolig dårlig dømming. Jeg var godt forberedt på tap denne kvelden. Det er det beste laget as we speak vi skulle møte og vi var i tillegg kraftig redusert med skader. Dårlig utgangspunkt. Men United startet bra og overraskende! De gikk i strupen på Chelsea å spilte virkelig for å vinne. Det var en tøff kamp og det er greit nok at Oliver tar Jones og Smalling til seg og sier stopp, nå holder det. Men han må jo vise skjønn også, de må jo tilbake i forsvar med en gang! De kan ikke løpe rundt til alle å si nestemann får gult kort. Det Herrera gjør rett etterpå er ikke smart i det hele tatt, jævlig unødvendig- MEN DET VAR IKKE GULT KORT!! Aldri i livet om det er et gult kort, Hazard overspiller og er den rette personen som burde ha fått det. Så å utvise Herrera ødelegger hele kampen, og det er dommerens skyld. Man kan snakke om filming og stygt spill, de fleste lag har dessverre spillere som gjør det til tider. Men Chelsea er i egen klasse når det gjelder det. Å la Hazard jobbe for en Oscarstuettt og å la Costa drive på sånn som han gjør uten å bli straffet er skandaløst. Det hører ikke hjemme i fotballen og jeg blir så sint av slik oppførsel. Det var flere situasjoner etter utvisningen som burde ha vært kort-på begge lag og som i tillegg var mer klare enn Herrera sine, men der velger Oliver og ikke dømme. Han er ikke konsekvent og det virka jo som han lagde sine egne regler på banen den kvelden. Jeg synes det er ekstrem lavt nivå på dommere nå og fatter ikke hva FA driver med. Dette ødelegger sporten totalt.

Men, Chelsea var naturlig nok det beste laget med en (eller to?) menn mer på banen og akkurat det nederlaget skal jeg takle. Det er bare måten det skjer på som er så urettferdig. Og selv om United måtte legge seg bakpå å forsvare seg mer da vi blir en mann mindre så gjorde de fleste en meget god innsats kampen ut!

Og det store diskusjonstemaet denne sesongen er jo Pogba. Verdens dyreste kjøp. Er jeg skuffet? Er han en flopp? Er han en verdensstjerne? Spørsmålene er mange og det er like mange meninger. Min personlige mening er at Pogba må få tid. Først og fremst er det alt for mye fokus på prislappen. Pogba kan ikke noe for at han ble kjøpt for en syk sum, det er slik fotballen er nå til dags og umulig å komme unna om man skal handle store spillere. Om det satte et ekstra press på han? Utvilsomt. Men jeg tror også at Pogba er en person som takler akkurat slike ting veldig bra. Han har karisma og en attitude uten like, på godt og vondt. Om han har innfridd? Nei. Han har hatt et brukbart år, men ikke så krise som mange kritikere skal ha det til. Han legger opp perfekte baller og hadde våre andre spillere vært flinkere på avslutning så hadde han hamra inn med assist. Han skaper mange sjanser og jeg synes også han har hatt litt uflaks. Mål som “alltid” går inn har gått i stanga. Han er uten tvil en god spiller, men som sagt så trenger han litt tid. På å finne sin plass. Han har også en del defensive svakheter, jeg mener han (med den midtbanen vi har nå) må stille opp mer bakover. Hadde han gjort det på tirsdag så kunne Kantes mål vært unngått. Det er dét og en ting til som skuffer meg. Jeg nevnte attituden hans som jeg egentlig synes er kul utenfor banen, men han må vokse opp når han er på jobb. Det jeg var mest forbanna over på Mandag utenom det røde kortet var Pogbas reaksjon og oppførsel etter kampen var blåst av. Vi hadde nettopp tapt en hard kamp og røket ut av en stor cup. Og der går gutten å gliser, gir high-five til motstanderne og slår av en prat i lystig lag. Det er faen meg ikke greit. Da har du feila så jævlig med jobben din og det gjør meg provosert. Bortesupporterne var nok en gang i verdensklasse mot Chelsea, overdøvet dem hele kampen, de heier frem laget selv om de taper og når kampen er ferdig så ser de verdens dyreste spiller gå å tulle som ingenting har hendt. Der må han skjerpe seg betraktelig. Mourinho tar han i forsvar og det synes jeg er greit, media er ute etter han konstant og han får backup av en viktig person. Folk trøstes, skjerpes og motiveres av forskjellige ting, vi får håpe sjefen vet hva han gjør. 

Kommersielt for klubben er Pogba et kupp. En av verdens mest populære spillere og han elsker å spille på det og bruke seg selv til hva det er verdt. For sponsorer er det alfa omega. Og med tanke på hvor viktig og stort sosiale medier som Instagram og Twitter er nå til dags så gjør han en meget god jobb på å promotere Manchester United. Selv om det viktigste er jobben på banen så skal vi ikke ta dette for gitt. Dette verver nye fans verden over og gjør at klubben vår vokser seg enda større. 

Når alt er sagt så tror jeg at Pogba kommer til å bli en av verdens beste, og dette er en spiller vi kan ha i 10 år. En som kommer til å løfte mange troféer for United i fremtiden. 

Det postive, om jeg kan si det, med at vi røk ut av FA-cupen er at det er en ting mindre å tenke på. Det er mindre kamper i et allerede tett program og det vil spillerne nyte godt av. Det er ganske rart å skrive dette som Unitedsupporter, men det viktigste for oss nå er Europa League. Det er vår vei til Champions League og den viktigste kampen var ikke på Mandag, den spilles i kveld. 

Man skal aldri ta en kamp for gitt, men vi skal nok klare dette med bortemål allerede i sekken. I kveld er Zlatan tilbake også så vi kan jo håpe på litt svenks magi på en ellers grå Torsdagskveld 😉

dette kan bli en vond kamp

I kveld er det storoppgjør på Stamford Bridge. Jeg ble ikke spesielt fornøyd da vi trakk Chelsea som neste motstander i FA-cupen, det hadde jo vært hyggeligere å få en litt lettere vei mot finalen. Mourinho fikk den verste returen da vi besøkte de i starten av sesongen og det var et meget fortjent tap. Vi ble knust?ydmyket..det var helt jævlig. Og Chelsea er naturlig nok favoritter i kveld også..

Jeg synes alltid det er gøy å sette litt penger på kamper jeg ser, men jeg kan dessverre ikke kalle meg noen proff. Det lønner seg ikke akkurat å spille med hjertet. Men jeg setter nå uansett litt på borteseier i dag så blir gleden ekstra stor om det skulle gå inn!

Satte en del spill som dessverre ikke gikk inn forrige kamp. Noe optimistisk mente folk, men man må jo satse for å vinne. En vakker dag skal jeg cashe det inn igjen!

United har dessverre en dårlig statistikk mot Chelsea og de er fryktelig gode nå, ikke tapt en kamp siden 4. januar. Jeg har som regel troa på seier, men i dag er jeg ikke den største optimisten akkurat. Det blir veldig spennende å se United spille i kveld for jeg er usikker på hvordan de er formessig. Laget og enkeltspillere har variert veldig at det er vanskelig å vite hva vi får se. Det kan gå rett til helvete eller så kan de overraske. At vi i tillegg ikke har noen spisser er jo “toppen av kransekaka”. Som vi ikke skulle få det tøft nok fra før liksom.. Men ingenting å gjøre med det. Håper virkelig Pogba viser seg frem i kveld, det er på tide. 

For min del blir nok kampen sett fra sofaen eller senga, jeg har ingen stemme og halsen føles som den skal sprenges så jeg håper jeg slipper å bli så sint. Jeg har jo ikke kontroll over meg selv under kamper og det blir fort høylytt, men det går ikke nå. Om det blir tap så får jeg trøste meg med at jeg har nok av voltaren og palagrin forte som gjør meg nummen. Haha, neida. Dette vinner vi, cup er cup!

fra jeger til veganer

Jeg fikk denne kommentaren og dette er noe mange har lurt på så jeg velger å svare på det i et innlegg;

“Må starte med å si at jeg syntes det er kjempe bra at du har tatt det valget som du har tatt. Utrolig bra av deg, men jeg er veldig nysgjerrig på hva var det som fikk deg til å snu? Husker for flere år siden jeg så bildet av deg på jakt i Afrika og ble så utrolig lei meg. Du så dyr flykte for livet og dø forran deg men likevel så valgte du å jakte. Så hva var det som snudde deg helt? Var det dokumentar evt hvilken?”

Dette var en kommentar på et innlegg jeg laget for noen måneder siden om at jeg hadde vært veganer i over et år. Som mange vet så har jeg deltatt på jakt, opp til flere ganger. På Toten der jeg er fra er det helt naturlig, naboen min var bonde og jeg var opplært til å tro at dyr var mat. Og jakt er også kanskje en slags status når jeg tenker meg om, ikke at det var derfor jeg deltok på det. Jeg gjorde det for opplevelsen sin skyld, jeg viste at det var veldig brutalt, men jeg har alltid vist hvordan maten kom på bordet. Dyr måtte dø, og så lenge det ble til mat så følte jeg at det ikke var noe galt i det. Og jeg hadde blandede følelser da jeg var på jakt. Jeg følte på ubehaget da jeg så dyret dø, men jeg dyttet de følelsene vekk og unnskyldte meg med at folk fikk mat og slik er verden. Jeg står for det jeg har gjort. 100%. Det er ikke noe vits å komme med dårlige unnskyldninger, jeg viste hva jeg gjorde og det var helt forferdelig. Og jeg skal love deg at da jeg startet prosessen med å bli veganer så var det helt jævlig å vite at jeg hadde gjort noe sånt. Tatt livet av uskyldige dyr. Jeg har vært veldig lei meg, grått og slitt med dårlig samvittighet. Men det kan ikke taes tilbake, gjort er gjort. Heldigvis er det en ekstrem god følelse å vite at jeg aldri skal forårsake noe sånt igjen og at jeg hver eneste dag i resten av mitt liv skal jeg ta valg som er dyrevennlig. 

Så at jeg som hadde den innstillingen skulle snu helt å bli veganer hadde vel verken jeg eller andre trodd. Og det som fikk meg til å snu var fakta. Den første dokumentaren jeg så var “Cowspiracy” på Netflix og den anbefaler jeg alle å se. Det er ikke slik at man må sluke alt man ser og tro på alt, men denne dokumentaren satte tankene i gang. Først og fremst viste jeg ikke at kjøtt- og meieriproduksjonen var så miljøskadelig. Så satte jeg meg inn i helsedelen. Vi nordmenn drikker jo så mye melk og er lært opp at det MÅ vi ha for at vi ikke skal bli syke. Hvorfor er vi nordmenn plaget med benskjørhet når vi drikker så mye melk? Jo mer jeg tenkte på det, jo mer klarere ble det for meg. Melk er for en kalv. Et lite dyr som skal få melk av moren sin som er proppa av hormoner slik at den skal vokse seg stor på kort tid. Og det putter vi i kroppen vår og tror det er sunt!? 

Jeg satte meg sakte, men sikkert mer inn i den veganske livsstilen og en kveld satte jeg på “Earthlings”. Jeg husker jeg brakk meg og begynte å gråte av det jeg så. Jeg har den dag i dag ikke klart å sett den ferdig. Og jeg vet at i Norge er det mye strengere regler på dyrehold- heldigvis! Men alt snudde for meg. Jeg så dyrenes lidelse og hvor skrudd verden er. Jeg følte meg nesten hjernevasket og kunne ikke tro hvor blinde vi faktisk er på enkelte ting. Jeg bestemte meg for at dette ville jeg ikke støtte lenger. Dyr er smarte, dyr har følelser og de vil leve. Selv om ting er gjort på en viss måte i lang tid betyr ikke at det er riktig eller greit. Vi bor ikke lenger i huler hvor vi må jakte for å overleve. Så selv om jeg har vært på jakt så føles det like jævlig å ha støttet denne industrien mesteparten av livet mitt. Det var ingen vei tilbake for meg, jeg hadde fått et helt annet syn på mat og dyr. Dyr er ikke mat. Vi ville aldri ha spist hunden vår om vi var sultne, vi ville ikke ha drikket et glass med kattemelk eller morsmelk. Hvorfor er enkelte dyr verdt mer enn andre? 

Heldigvis blir det mer og mer vanlig med en vegansk (eller vegetarisk) livsstil og man trenger virkelig ikke kjøtt for å overleve i 2017. Det finnes ting som er viktigere enn smaksløkene våre. Og jeg kan med handa på hjertet si at jeg aldri har vært så glad i mat som nå. Jeg elsker mat og koser meg med hvert eneste måltid jeg spiser, og det uten bekostning av noens liv. Jeg skulle ønske jeg viste det her før, men det gode er at det aldri er for sent. Når det i tillegg er det beste for miljøet, helsen og dyrene så er det virkelig verdt å gi det er forsøk <3 Alle har et ansvar for denne planeten så om alle gjør litt så hadde det hjulpet i stor grad. 

Jeg vil også legge til at da jeg deltok på jakt så fikk jeg ekstremt mye hat fra mange. Forståelig nok. Men jeg håper dere som er imot jakt ikke spiser kjøtt selv, for det er virkelig ikke noe bedre å kjøpe kjøttdeig eller kyllingfilé på Rema. De dyrene har faktisk hatt det mye mer jævlig enn de som ble drept under jakt. Folk må bli mer konsekvente i meningene sine, er du glad i dyr så spiser du de ikke. Ganske så enkelt faktisk.


 

we got our trophy back

Nok en tur på Wembley og nok en seier i boks. Dette må gjerne bli en tradisjon synes jeg og forhåpentligvis blir det en tur til på samme sted denne sesongen..

Southampton spilte en veldig bra kamp og United slet mer enn forventet, men jeg vil ikke si det var flaks at vi vant heller. Etter at Mourinho og Zlatan kom til klubben så har vi fått tilbake vinnermentaliteten. Og å ha Zlatan på banen søndag var avgjørende. Han hadde en vanskelig jobb hele kampen, men var god og får lønn for strevet til slutt. Vi kan takke supersvensken for dette troféet! Prestasjonen til enkeltspillere og laget totalt sett var svak, Martial feks hadde jeg store forhåpninger til, men han skuffet. Det viktigste er selvfølgelig at vi vant, men med det tette programmet fremover så kan vi nok forvente noen slitne spillere..

Før kampen var de fleste Unitedsupporterne samlet på The Torch, jeg var litt sent ute så sto utenfor i kø i nesten to timer, men med en butikk rett ved siden av så manglet det ikke stemning i køen heller akkurat.

Jeg går “dessverre” inn i eget kampmodus ofte på matchdays så jeg er dårlig på å ta bilder. Da er det hyggelig at folk tagger deg på Twitter feks. Møtte denne fyren i køen inn til The Torch og det viste seg at han fulgte meg på Twitter, verden er liten 😉 Eller, jeg tar masse jo bilder på snapchat og der er det lite filter. Men man føler ikke alltid behov for å legge de samme bildene ut på bloggen når man våkner litt hangover dagen derpå. Haha, så dere får legge meg til på snapchat om dere vil få med dere alt neste gang.


Wembley!!! Alltid like stort og stas å gå oppover mot plassene våre.


Jeg elsker å være i England og noe av de hyggeligste er å møte likesinnede på kamp. Engelskmenn er over snittet hyggelige synes jeg, men denne gangen hadde jeg uflaks. En idiot av en fyr står på plassen vår og forventer etter å ha vært meget ufin at vi bare skal presse oss sammen for at han skal få stå der uten billett. For vi nordmenn har tydeligvis ikke rett til å holde med et engelsk lag vi i følge han, selv om jeg er oftere på Old Trafford enn han og kan alle sangene og elsker United mer enn mye annet. Han fikk ikke stå der hele kampen for å si det sånn. Og apropos synging. Det var dårlig med det til tider, men det er ofte bakdelen med å være en av de største klubbene i verden. De som har billetter er ikke alltid de som vil lage stemning. Jeg elsker å synge hele kampen og på en finale så forventer jeg egentlig at alle vil stå, synge, klappe og å heie laget sitt frem. Og det gjorde vi hele første omgang, men da andre omgang startet var tydeligvis stemninga annerledes for jeg ble slått til i ryggen og dama bak meg glefset “sit down” til meg. Mm-hmm….her lager vi stemning folkens… Pipa fikk tydeligvis en annen lyd etter hvert for da sto hun selv og det er noe man bør tillate seg når det er finale på Wembley….

Det var i hvertfall veldig god stemning da vi endelig fikk feiret seieren! Man kan si hva man vil om Ligacupen , men det var utrolig deilig å se spillerne løfte trofèet! Dette trengte både spillerne og vi supportere! En selvtillitboost og selvfølgelig meget deilig å “knock the scousers off their perch”- IGJEN 😉

Vi har ikke Champions League-spill denne sesongen og Premier League kan vi også glemme, så da er det andre cuper vi må satse på og forhåpentligvis var dette en av flere vi tar denne sesongen.


Dette har vært en av de fineste turene mine over til England. Det var moro og endelig kunne dra til London igjen og at det ble kombinert kjærlighetstur og fotballtur- det er jo ganske perfekt for meg, og det er liksom hakket koseligere å dra med en kjæreste synes jeg;) Spesielt da han har bodd i London i mange år og er veldig kjent i byen og vet hvor det er bra å dra ut å spise og drikke. London er også en veldig bra by for veganere og nesten over alt finner du veganske alternativer. Til og med på mer poshe resturanter har de egne veganske menyer og da blir jeg veldig glad. Ikke fordi jeg trenger det så fancy, men at det blir mer og mer normalt 🙂

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top