Hjemmedrakten 2016/17

Da var den endelig ankommet. Måtte sende bud fra Oslo til Toten for å få den i dag, man må jo tross alt ha den på fortest mulig! Jeg er ganske så nerd når det kommer til drakter. Jeg elsker fotballdrakter og mener helt seriøst at en Manchester United-drakt er det fineste man kan ha på seg. De fleste engelskmenn og helt sikkert mange norske synes det er litt teit og bruke fotballdrakter, jeg mener ikke det. Det er en del av min identitet og det å ha på seg drakt på kampdag er obligatorisk. Selv om jeg går med nummer 10 på ryggen og det står Rooney så tror jeg jo ikke at jeg er den spilleren eller at jeg selv skal ut å spille kamp (man får høre mye rart fra folk), det handler om at Rooney er en stor spiller, en som har knust rekord etter rekord og når jeg tar på meg nettopp den røde drakten fra da han scoret et av det drøyeste målet jeg har sett (brasse mot City) så blir jeg glad inni meg, eller den hvite bortedrakten fra da han var nummer 8 og scoret i debuten sin. Drakter gir meg mye og hver eneste drakt jeg har, har et eget minne. Noen har mange forskjellige minner, det kan være et spesielt mål, en sesong eller at den spilleren var veldig god det året. Jeg velger også drakter ut ifra magefølelsen og hvilken kamp det er. Har Martial eller Herrarra vært i god form og jeg har en følelse en av de kommer til å score tar jeg gjerne på nettopp en av dem. Spiller vi mot Arsenal passer en Keane drakt perfekt, spiller vi mot Liverpool tar jeg gjerne på Solskjær, Rooney, Neville, Evra (her var det mange å ta av, gitt! For ja, jeg er som sagt litt nerd..

Uansett: her er drakten!


Jeg har aldri kjøpt en drakt før uten at spilleren har spilt en eneste kamp, for at jeg skal kjøpe en ny drakt så må spilleren ha gjort seg fortjent til det. Dette blir eneste unntaket. Jeg har digget Zlatan i mange, mange år og ønsket han til Premier League bare for å se han spille fotball. Selvfølgelig mest til United, men det hadde vært stort uansett hvilken klubb han dro til. Han er virkelig en IT-person. En dritkul fyr, som ikke bare er en av verdens beste fotballspillere, men også en oppegående fyr med huet på riktig plass, med gode verdier og en god personlighet. DET er en vinnerperson i mine øyne og jeg har utrolig mye respekt for han. Derfor var det ikke noe å tenke på da jeg forhåndsbestilte drakten. 

Jeg digger den! I fjor ble det jo ramaskrik fordi damemodellen hadde litt utringning. Personlig synes jeg den var veldig fin og det var ikke mye kløft som vistes, den hadde bare en finere v-utrigning. Nå har det seg slik at det er forskjell på en damekropp og en mannekropp så jeg er veldig fornøyd med at de lager en damemodell. Jeg liker store drakter om jeg skal på trening feks, men skal jeg ut på kamp og pub så liker jeg at den ligner på slik mine andre klær ser ut og derfor kjøper jeg alltid barnestørrelse eller damemodell. 

It’s Zlatantime!

Og i kveld får vi endelig se han i levende live ute på banen med resten av gutta. Her skal det nytes godt i glasset frem til det og underveis!

Glory Glory Manchester United!

klyp meg i armen!

Det var juleaften da LvG endelig pakket sakene sine og med The Special One som kom inn viste jeg at dette ville bli bra. Flere lovende spillere er handlet inn, men det største var selvfølgelig Zlatan! En spiller jeg har siklet på lenge, men dessverre sett lite av da jeg stort sett fokuserer på Premier League. Men nå er han her, hos oss. Manchester United, verdens største fotballklubb. Jeg er dritfornøyd. Men vi trenger mer, nå skal vi ikke kjempe om å kvalifisere oss til Champions League spill- vi skal vinne troféer! Og da må det handles..

Jeg synes prisen på Pogba er helt syk, men igjen så er det 2016. Fotball har forandret seg stort og skal man være med i teten så må man handle. Sånn er det. Selvfølgelig ganske rart og bittert at gutten United ga fra seg gratis handler vi mest sannsynlig nå inn igjen. Overgangsrekord. Men det var også andre tider, andre som styrte. Sir Alex Ferguson var streng. Pogba hadde adferdsproblemer og krevde spilletid på A-laget. Om han ikke fikk det ville han dra. Og om en spiller ikke vil være igjen i klubben for å kjempe om en plass, bevise at man er god nok, da ble du ikke gammel under SAFs vinger. Det hører nå fortiden til, at Pogba velger å komme tilbake viser heldigvis at han liker klubben vår. Og han er godt likt av fansen. Bare tanken av å se han i startoppstillinga gir meg gåsehud. Media melder at det er “done deal”- la oss håpe det er rett og at vi får bekreftelsen asap! Uansett hvilken dag bekreftelsen kommer på skal det feires!

Jeg er veldig glad for at City-kampen i Kina ble avlyst. Utrolig kjedelig for supporterne, men der tror jeg vi sparte oss for mange skader.. I morgen er gutta klare og vi vil mest sannsynligvis få se Zlatan for første gang. Can’t wait!

Ny hjemmedrakt er selvfølgelig allerede kjøpt, i dag ble tredjedrakten lansert. Jeg liker den!

Nå er det også nøyaktig tre år siden jeg malte kroppen i gull som en ekte champion for å feire PL-gullet! La det nå ikke gå tre år til neste gang. We’ll be back in May to take it away!


 

The Special One, Zlatan, Pogba? Snille jenter får det de ønsker seg.

Mourinho’s men ready for action

56 dager har gått siden Manchester United vant FA-cupen. Det er 56 lange dager. Heldigvis har vi hatt EM og jeg har vært i Frankrike å sett mange bra og underholdene kamper. Men uansett hvor fantastisk fotball jeg er vitne til så kan ingenting måle seg med United. Det blir ikke det samme. Selv om jeg elsker fotball så har jeg kun passion for Manchester United. Og i dag er det endelig kamp! Første pre-season kamp og selv om dette er kamper som ikke betyr så mye for folk flest så gleder jeg meg stort! Mye har skjedd på 56 dager og det er heldigvis bra endringer. Ny manager og nye, store spillere har kommet til klubben. De har kommet for å vinne. For å gjøre Manchester United enda større. Og selv om det er en liten kamp i dag så er det det første skrittet mot et mål. Et mål både klubben, spillerne og vi supportere lengter etter.

Mange spillere har fortsatt ferie pga EM så det er ikke alle stjernene vi ikke får se i dag, men det må jo bare gi en boost til de andre resterende spillerne. De må vise Mourinho at de fortjener en plass på laget. Spillere som MÅ vise seg er Jones, Pereira, Lindgard, Memphis (største skuffelsen så langt), Januzaj og Wilson.. Dette er spillere jeg vil ha i klubben, men de må være gode nok å ta steget opp nå. De har fått lite spilletid, men er det noen som kan få dem til å skinne er vel nettopp The Special One. Andre som jeg mener er usikre er Blind, Valencia, Mata, Young og Fellaini? Mange av de har fått mer enn nok av sjanser og jeg er redd disse kan ryke. (Forøvrig mer redd for at Fellaini blir..)

Startoppstillingen er nettopp satt, og som jeg regnet med får vi se nysigneringene Bailly og Mkhitaryan for første gang i rød drakt. Og Shaw er tilbake! Selv om det er sommer og knallvær garanterer jeg gåsehud når han går ut på banen. Kanskje noen tårer også. Fy faen som den gutten har kjempet. Han startet sesongen så bra og jeg håper virkelig han kommer tilbake der han var. I så fall har vi Englands beste back i mange, mange år fremover. Hvert eneste bilde av han fra trening har gjort meg glad, han fortjener en stor hyllest om 30 minutter!

Herregud som jeg gleder meg til kamp!


 

finale

Da nærmer EM seg slutten. Det har vært to fantastiske uker i Frankrike hvor jeg opplevde mye moro, det var også veldig betryggende at de tok sikkerheten på alvor og det var bevæpnede politi over alt. Vi følge oss trygge og det var godt.

Turen startet dog litt kronglete da SAS nok en gang hadde overbooket flyet ned til Paris og valgte ut oss fire ?heldige? til å måtte ta et senere fly med mellomlanding i Køben i fem timer. Vi skulle på kamp samme dag så det var naturlig nok helt uaktuelt for oss. Men flyet var jo fullt og de sa de bare måtte nekte oss. Ingen gadd å bytte med oss heller, men det var helt uaktuelt- jeg skulle med det flyet! SAS må seriøst gjøre noe drastisk med rutinene sine, kompensasjonen var 250 euro?! Vi hadde da mistet en hel dag i ferien og gått glipp av kampen hvor billetten kostet over 1000 kr. Hadde SAS økt kompensasjonen så hadde jo andre folk som ikke hadde planer takket ja! Vi nektet å gi oss og det ble store forsinkelser og kapteinen kom opp for å prøve å løse det. Han forsto heldigvis at ferien våres sto på spill så han strakk seg til det ytterste for å hjelpe oss. Heldigvis var det en svenske som også skulle på kamp, men ikke før dagen etter og han forsto hvor viktig det var for oss så han sa fra seg plassen sin. De sendte også ei annen i crewet på et senere fly, Kasim fikk sitte på klappsete sammen med flyvertinnen og Anders fikk plass i cockpiten! Haha- vi kom oss med! Lønner seg å stå på sitt. Flyet ble forsinket over en time, hvor mye må ikke SAS betale ekstra for det?? Hadde det vært så vanskelig å høyne summen til si 7000 kr?! Klart folk hadde byttet fly for det og det hadde ikke blitt forsinkelser.

Vi kom oss heldigvis til Paris og ferien kunne starte! Første kamp vi så var Wales- Nord Irland

Will Griggs on fire!

Dagen etter dro vi til Tolouse for å se Ungarn – Belgia


Så ble det Nice, Monaco og Cannes før Marseille for Polen- Portugal

Klare for å heie England frem?


 

Siste kamp var Frankrike- Tyskland og det var litt av en kamp! Helt sjukt bra liv over alt, etter kampen hang folk i trær og lyktestolper for å feire. Jeg holdt jo ikke med noen, men med tanke på hvor vi var så var det vel like greit at Frankrike gikk videre.

Jeg må si jeg er litt skuffet over EM i år. Jeg hadde forventet meg litt mer for å være ærlig. Det er for mange lag som går videre synes jeg. Moro å se at Island kom såpass langt, men selvfølgelig utrolig bittert at de slo ut England. Denne sommeren har vært fylt med fotball og det er deilig. Neste helg er det første pre-season match også borte mot Wigan. De er det på med drakt og ekte fotball-lidenskap kommer atter igjen tilbake 😀

I dag er det finalevorse hos Hanne og Kasim før vi tar turen ned til kontraskjæret en siste gang. Jeg håper det blir en spennende kamp, ikke at jeg holder med noen lag i dag heller, men gjennom mesterskapet har Frankrike være best og om ikke Portugal virkelig kjemper i dag mener jeg vertskapet bør vinne. 

#ZlatanTime

Her kommer en liten hilsen fra Frankrike! Jeg ligger i skrivende stund ved bassenget her vi bor i Korsika og nyter noen late dager i sola. Jeg er nettopp ferdig med å lese "Jag är Zlatan" og da følte jeg det var på tide å lage et innlegg her om det.

Zlatan til United, dere!!! Fy faen så deilig!!! Dette er noe jeg har håpet på så lenge og endelig ble det bekreftet. Jeg har alltid likt Zlatan og anbefaler alle til å lese biografien hans. En skikkelig snill og ordentlig fyr tross badboy-stempelet media ofte har gitt han. Han er uten tvil en av de beste spissene i verden og at han nå er hos oss er ganske så surrealistisk. United er vant med å ha store stjerner, men det er like stort og sykt hver gang en slik signering finner sted. Jeg hadde ønsket Zlatan til Premier League uansett hvilken klubb han hadde valgt, jeg digger han og ligaen trenger spillere som han, og han har selvfølgelig klasse nok til å velge United. Så fort draktnummeret blir bekreftet så sendes det en bestilling herfra for å si det sånn. Dette var julaften, og jeg vi har nok mye mer i vente..

Etter 29 år takker også Giggs for seg. Det kom ikke som noen overraskelse, men det er trist. Giggs vil for alltid være min favorittspiller og mye av grunnen til at jeg ble Unitedsupporter er det fantastiske spillet hans. Hvordan han herjet ned på siden, det uforglemmelige målet mot Arsenal er kanskje det beste minnet jeg har fra jeg var lita og å se den fantastiske fotballen han og resten av United spilte gjorde at jeg ble fan for livet. Ryan Giggs er unik og vi kommer aldri til å se en slik karriere igjen, hvordan han endret spillermåte og pushet kroppen til å klare å holde seg fit til å kunne spille for Manchester United i så lang tid. 29 år i klubben, 963 kamper. Han vant det som kunne vinnes. Det må være fryktelig hardt for han å forlate klubben nå, men det er rett tidspunkt. Ingen overraskelse at Mourinho vil ta med seg Rui Faria som assistent-trener og det synes jeg er riktig. Det er på tide at Giggs får større ansvar enn kun en plass i teamet. Han har vokst opp med Ferguson og fått prøve seg som manager og høyrehånden til LvG. Det er nok mye bra han tar med seg videre, men det viktigste er nok sulten på angrepsfotball. Det blir spennende å se hvor han går og jeg VET han kommer tilbake til oss en vakker dag.

Og apropos vakre dager. Jeg har vært borte i litt over en uke nå, men det føles ut som en evighet. Vi har reist så mye at det virker som mange uker og enda har vi mange dager igjen her nede. Frankrike er et fantastisk fint land, jeg har vært her før et par ganger, men da kun i Paris. Vi startet ferien med å dra ned til hovedstaden hvor vi så Wales- Nord Irland og det var et sinnssykt liv på tribunen. Will Griggs on fire ble sunget i 90 minutter. Vi ble over en dag og dro videre til Toulouse for å se Belgia mot Ungarn. Der ble vi også en dag for så å reise ned til Nice. Deretter ble det Monaco og Cannes et par dager før vi dro til Marseille for kamp igjen. (Polen-Portugal). Nå har vi nytt noen late dager i Korsika og det har vært utrolig deilig. Stranda hver dag og inn til byen om kvelden for å spise og for å se kamp. Her blir vi noen dager før vi igjen tar turen til Marseille for å se Frankrike-Tyskland. DET blir en stor kamp! Nå som England er ute så holder jeg ikke med noen lag, håper bare på god underholdning og at det beste laget vinner. Det er det ikke ofte jeg sier!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top