Den største kampen

De to største klubbene i engelsk fotball møtes nok en gang søndag og alle som liker fotball gleder seg til denne kampen. Dette er en av de største kampene i sesongen og Liverpool er nok det laget som er deiligst å vinne mot. Det er alltid mer enn 3 poeng som står på spill, det er æren og gleden av å gni det inn til de andre etter kampen. På søndag står det enda større ting på spill; vinneren av denne kampen er også den som mest sannsynlig stikker av med 4.plassen og Champions League kvalifisering. En ekstrem viktig kamp på alle måter!

Helt fra jeg gikk på barneskolen var alle splittet, holdt du med Liverpool eller United? Så helt fra lita jente av har jeg hatt denne holdningen; anti Liverpool og pro United. Kunne nå vært mye verre mener nå jeg! 

Mange forstår seg ikke på mitt engasjement til fotball og Manchester United og det er greit nok. For det er ekstremt og ingenting kommer i veien for laget mitt. INGENTING. Manchester United kommer i første rekke- uansett. Mange synes jeg er gal, men jeg kunne ALDRI ha droppet en kamp for en middag eller bursdag eller hva det måtte være. Det er helt utenkelig, jeg planlegger livet mitt etter programmet til United- hvor lenge jeg kan jobbe, når jeg må trene, hvilke helger jeg kan være med “ikke fotball-venner”, jeg bruker ufattelig mye penger på å dra over, jeg har ikke telling på hvor mange drakter jeg har, jeg skriker meg hes under kamp og fortsetter til stemmen er borte. For meg er det ingen mellomting, mange synes kanskje jeg må ofre bort ting, men for meg er det er lett valg; dette er min hobby, min lidenskap og jeg ELSKER klubben min. Jeg er dritstolt av å være Manchester United supporter og jeg HATER Liverpool. Jeg er ekstrem og mitt forhold til Liverpool er naturlig nok helt motsatt enn den kjærligheten jeg har til United.

Chelsea og City supportere kan snakke seg ihjel på klassespillere, pokaler og hvor mye penger klubben har, men de alle vet at Manchester United mot Liverpool vil alltid være den største kampen i Premier League og når disse to klubbene møtes så snakker hele fotballverden om det uansett hvilke lag man holder med. Det blir ikke større kamper enn dette i England. I forhold til City og Chelsea så har Liverpool en klubbhistorie, det skal de ha. På den andre siden så er de også veldig glad i å snakke om den. 

Det er mange grunner til at jeg hater Liverpool. Det har alltid vært sånn, jeg drar ikke alle over en kam, men så og si alle supportere jeg har møtt er så sinnsyk avskyelige. Det går ikke ann å snakke med de om fotball, helt umulig å ha en saklig diskusjon. Og jeg hater Chelsea og City, men Liverpool topper den lista fint. For meg er det også personlig, jeg har fått høre mye dritt fra andre supportere, men Liverpoolsupportere topper der også. Jeg har nok fått flere tusen hatmail opp gjennom årene og hovedsaklig fra Liverpoolsupportere. De har ønsket meg død og noen har også skrevet at om de ser meg skal de kaste syre på meg eller voldta meg. Jeg forstår selvfølgelig at dette kommer fra syke folk, men det bidrar ikke til å forbedre synet mitt. Jeg har blitt spytta på i Oslo også av norske “normale” folk, blitt kasta ølglass etter og utenfor Andys løp de etter meg, dro av meg supporterskjerfet og kastet det i søpla. Hyggelige folk. 

Rivaliseringen er altså så stor- fra begge sider, det er en spesiell stemning før kamp og jeg ELSKER den!! Det er aldri kjedelige kamper mellom disse to lagene, jeg håper på en god og underholdene match der de beste vinner fortjent. Så hva tror dere blir resultatet? Jeg tror vi vinner, men det blir en vanskelig kamp. 

Jeg er i hvertfall kampklar og det er oppmøte kl 12.00 på Scotsman for alle Red Devils! Sist gang kom det inn noen stakkars scousere som ikke viste sin besøkelsestid og som helt sikkert hadde en av sine verste kampopplevelser, godt å kunne bidra med det. Vi skal synge oss hese og forhåpentligvis feire en seier etterpå.

 

Oh, what a feeling!

Endelig! YES!! Vi tar tre poeng i en avgjørende kamp. Og det er så fortjent! United storspilte og dette må være det beste jeg har sett av United siden Fergie?!

For en herlig følelse og nå er det på tide å bli positiv igjen. Det var masse bra å ta med videre og nå er vi i gang! Det her er slik United skal spille og jeg sitter igjen med en helt fantastisk følelse. Og denne følelsen er det alt for lenge siden jeg har hatt, vi Unitedsupportere har ikke hatt det lett de siste to sesongene. Men det synes vel alle andre bare er fortjent siden vi har “vært så heldige” i lang tid?! Forferdelig har det nå uansett vært, men nå tror og håper jeg at det er over. Det er ikke vanskelige enn det her! At det har tatt så lang tid er bare utrolig frustrerende, men vi må se fremover. At United leker seg mot Tottenham, en kamp jeg trodde vi fort kunne tape er så deilig. Og sinnsykt viktig at Carrick er tilbake, jeg har sagt det mange ganger før, men han er våres mest undervurderte spiller. At han og spillerne spiller FREMOVER og endelig “the United way” var på tide!! Fellaini har sin beste kamp noen sinne og kapteinen vår noterer seg med scoring og sesongens beste feiring. Blir glad av slik!

På søndag er det nok en viktig kamp, det her blir kanskje den viktigste av dem alle denne sesongen og det er mot selveste Liverpool. Jeg elsker disse kampene og det er så mye mer enn 3 poeng i denne kampen. Vinner vi på søndag vil vi hekte dem av enda mer og 4.plassen ser trygg ut. Om vi deriomot taper blir det ekstremt vanskelig å kvalifisere oss til Champions Leauge. Og det er KRISE og det håper jeg spillerne våre virkelig føler og at de spiller slik de gjorde på søndag. For vi er på papiret et sterkere lag enn Liverpool. Jeg håper på lik seier som sist; 3-0 til United og cheerio Liverpool!

Siden dette er et av mine favorittoppgjør kommer det selvfølgelig et eget innlegg dedikert til nettopp den kampen senere!

Så deilig det er og endelig kunne se lyst på ting, jeg har våknet opp med god energi hver dag nå og det er takket være United. For så enkelt er det å gjøre meg glad! Gjør de det bra er jeg alltid glad og fornøyd. Det dumme er vel kanskje at humøret blir ikke så bra om vi er dårlige, lurer på hvordan jeg har vært de siste to årene?!?! Haha! Neida, vi gleder oss over det som er bra og krysser fingrene på at det fortsetter slik! 😀

15.03.2015

På tide å legge Arsenalkampen bak seg. I dag er Tottenham motstander og dette blir en tøff kamp og ikke minst en ekstrem viktig kamp vi må vinne. En sesong til uten Champions League er for meg utenkelig så i dag MÅ vi ta tre poeng. Vi har et forferdelig tøft program i vente og det er lett å falle av. Tottenham får det lettere fremover, samme med Liverpool så det er kritisk om vi ikke tar tre poeng i dag. Føler det er vinn eller forsvinn om fjerdeplassen så jeg er utrolig rastløs nå. 

Vi har flere spillere ute; Di Maria er suspendert, samme med Evans, RvP ute med skade og Young og Rojo er usikre. Man veit jo aldri hvem som får starte eller hva slags formasjon det blir og det er en følelse jeg ikke liker så godt. Men jeg håper virkelig å se Mata fra start i dag, det samme med Rafael og Falcao.

Ellers har jeg hatt en topp uke, jeg skal jo ikke drikke før United starter å ta poeng igjen (haha) så nå har det vært fokus på trening! Det er deilig og endelig kommet i rutine igjen og jeg har et nytt treningsprogram. Slikt hjelper på motivasjonen og det blir 5 økter denne uka. Det sier jeg meg fornøyd med 🙂

I går testa jeg ut et nytt treningssenter her jeg bor og som Bea trener på; Fresh Fitness. Greit senter, men litt for mye folk når vi var der og sinnsykt mye rot på gulvet. Hater når alle slenger fra seg vekter over alt og man må gå å lete etter det man skal bruke selv. 
 

Fikk nå uansett til en bra økt og jeg var helt død etterpå. Sykt godt å ta det med ro en helg også, slikt er jo uvant for meg med tett kamp-program 😉 Nesten så det frister til en ny livsstil, men det er nok å håpe på et mirakel.

Nå må jeg få ut litt energi før kamp, forhåpentligvis tar vi tre ekstremt viktige poeng og mitt neste blogginnlegg blir mye mer optimistisk enn det etter Arsenalkampen! 😉

Take me home

Det er rart hvor mye pes man får om man er jente og blogger om fotball! Det forrige innlegget ble skrevet i frustrasjon etter et surt tap og selvfølgelig er det ikke bare fine, saklige ord som kommer ut da. Men selv om jeg er jente så kan jeg faktisk mye om fotball og fordi jeg er en lidenskaplig Unitedsupporter og i tillegg jente må jeg liksom bevise hele tiden for andre at det er ekte. Men det gidder jeg ikke, hva dere måtte mene driter jeg i. Jeg elsker laget mitt og det vil jeg alltid gjøre. Noen mente jeg heller skulle blogge om “fred og krig og sånn”, men jeg blogger om det JEG vil. Fotball er min hobby og da blir det også blogget om fotball. Nå er det bare å se fremover og fokusere på Premier League. Vi har et tøft program i vente, men forhåpentligvis vil det bare skjerpe spillerne mer.


Jeg har ikke rukket å legge ut bilder fra min forrige tur til Manchester så det kommer nå. Som tidligere nevnt fikk jo tanteungen min tur til Manchester i julegave av meg og det var en spent 13-åring som for første gang dro til England for å se favorittlaget sitt spille. 

En kompis av meg fra Red Army Oslo hadde med seg broren sin på 15 år også for første gang så de var vi ute å spiste med når vi hadde sjekket inn på hotellet. Vi spiste god mat og det var deilig med et par øl i tillegg. Da gutta var gode og mette fulgte vi dem tilbake til hotellet med en pose full av brus og godteri slik at vi voksne kunne ta desserten ute. Det er jo på sin plass når man er i Manchester og besøk på Circus er obligatorisk. Møtte igjen mange kjentfolk som alltid og det var god stemning.

Vi bodde på et hotell rett over yndlingspuben til vår egen Best. Måtte selvfølgelig dokumenteres!

Lørdag var det tidlig opp og vi var vel i byen allerede kl 10, vi tok for første gang trikk til Old Trafford og det var kjempelettvint. Jeg har alltid tatt taxi, men like lett med trikk og det tok ca 15 min fra Picadilly Garden og den strekka det er å gå mot Old Trafford er jo bare koselig så det skal jeg gjøre flere ganger.


Første stopp var selvfølgelig Old Trafford, det er like deilig å dra dit uansett hvor mange ganger man har vært der før. Ikke bare Englands største, men også fineste stadioen og desidert den med mest historie. Gåsehudfaktor!


Måtte jo kle gutten riktig!


Dette var jo min første “rolige” tur, men det er ikke kjempemye å gjøre før kampstart uansett etter man har kikket rundt på stadioen og vært inne å handlet på Megastore. Fotballpub i England er jo noe eget og også obligatorisk for å havne i rette stemning så vi dro på Trafford Pub for noen øl etter vi hadde spist frokost. Jeg pleier som regel å være på Bishop, men siden Martin er under 18 dro vi et annet sted han fikk være med inn. Og han fikk selvfølgelig bare brus 😉

Alltid i overkant optimistisk når man tipper før kamp..


Den beste følelsen i verden er å stå på Old Trafford å se spillerne gå ut av tunnelen mens musikken spilles og supporterne synger. Når man i tillegg har med nevøen sin som elsker fotball så er det ekstra stort og spesielt. Det er umulig og ikke ha gåsehud da!

Vi så Manchester United mot Sunderland og igjen så spiller United kjedelig fotball og man merket misnøyen blant supporterne. Jeg er drittlei av dette spillet nå og bedres det ikke er jeg redd for neste sesong. En til sesong uten Champions League er krise.

Heldigvis ble det to mål fra vår kaptein og tre viktige poeng, vi får si oss fornøyde med det..

Resten av turen ble nokså rolig. Lørdagen ble avsluttet med take-away fra Mc Donalds og film på hotellrommet. Søndag tok vi å ruslet litt rundt i byen, gikk en tur på Arndale senteret og besøkte fotballmuseumet før vi igjen hadde nokså en rolig søndagskveld. 

Siste dagen ble avsluttet med omvisning på Old Trafford. Det hadde jeg aldri vært på før faktisk så det gledet jeg meg veldig til. Og det var kjempemoro! Jeg vet jo det meste om Manchester, men jeg lærte faktisk litt nye ting og det å se det innenfra er noe helt annet enn å se bilder. 

Reaksjonen til meg da jeg gikk inn i garderoben til gutta var ikke rent ulik Falcao sin reaksjon! Følte meg som en liten unge og var den eneste som svarte villig (og riktig) på alle spørsmål turguiden stilte. Sa noen nerd?! Haha!


Og da vi skulle gå nedover tunnelen ble jeg valgt ut til kaptein for å lede laget ut! Haha, VELDIG morsomt for meg siden jeg er 10 år i huet når det kommer til Unitedrelaterte ting. Og når jeg går nedover tunnelen, musikken kommer på og når jeg går ut som førstemann står Cole og Yorke og blir intervjuet av MUTV rett foran oss!!!!! De er jo mine gamle helter og jeg hadde faktisk på meg Yorke-drakten min på kampen. Moro, moro.

 

 

Like stas om du er 13 eller 26 år!

Vi avsluttet med lunsj på Red Cafe og en tur i museumet. En veldig fin dag for liten og stor 🙂

Vanskelig (umulig) å få med alle troféene på ett bilde, så det måtte bli fler.

Man sier jo “borte bra, men hjemme best, men jeg vet ikke helt jeg. Det er aldri gøy å dra fra Manchester. Jeg elsker byen og skulle ønske jeg var der mye oftere, heldigvis blir det lettere neste sesong når jeg har eget sesongkort og jeg har to-tre kamper til jeg skal bort å se denne sesongen så jeg skal vel ikke klage. Men Manchester var igjen herlig og veldig moro at Martin endelig kunne bli med over. Seier og vellykket tur! Nå er det 21 dager til jeg drar over igjen så den ventetiden skal jeg vel klare. Da er det 5-dagers påskefeiring i verdens beste by. Deretter blir det hjem et par dager og “hjem” igjen mot City. Har på følelsen at April blir en bra måned. 

Så jævla skuffa

Overskriften sier sitt. For en katastrofe match i går, på alle måter. Dette var vår eneste sjanse til å vinne noe denne sesongen og den drømmen ble i går knust. Arsenal var dessverre hakket bedre enn United, men når det er sagt synes jeg vi hang godt med og spilte en av våre bedre kamper på lenge. Det kunne gått vår vei, Bellerin skulle helt klart ha fått sitt andre gule og helt riktig blitt sendt av banen. Selvfølgelig hadde det endret kampen, men Arsenal har flaks og han slipper unna og blir byttet ut rett etterpå. Vi mister Di Maria- det han gjør er unødvendig, men å utvise en spiller for at han drar i drakta for å få kontakt er meget strengt. Ekstra synd når han spilte en bra kamp, men som vil bli overskygget av utvisningen. 

Og at Welbeck er den som avgjør gjør selvfølgelig alt mye, mye verre. Jeg mistet mye av respekten da han dro til Arsenal, og det lille gjenværende forsvant i går. Jeg vet mange fortsatt har støttet han og jeg forstår at gutten ville ha spilletid, men å gå til en rival er aldri godkjent i mine øyne. Spesielt ikke når han er en Unitedgutt. Manchester United lagde Welbeck og at han feier på Old Trafford foran oss supportere er en skam. Slikt er utilgivelig rett og slett. Selvfølgelig var det en ekstrem viktig scoring og han ble kanskje ikke behandlet bra av LvG, men løp heller bort til han og resten av trenerteamet for å vise deg, IKKE foran supporterne av klubben som gjorde han til den spilleren han er i dag. Vi har aldri buet eller behandlet Welbeck dårlig, da er en slik feiring jævlig dårlig gjort.

Hvor mye dritt fikk ikke RvP etter å ha gått til United? Drakter ble brent, han ble truet og sjikanert over alt og det blir han fortsatt. Men han vet hva Arsenal som klubb gjorde for han og feirer ikke sitt første mål ut av respekt. 

Nei, kampen i går var en ekstrem stor skuffelse. I dag er ikke en god dag, jeg sto opp 7 for å dra på trening for å få ut litt frustrasjon, men det ser ikke ut til å hjelpe så veldig mye. Jeg HATER at jeg blir så påvirket av United. Et jævla fotballag liksom, det har alt å si. Nå er jeg ekstremt skuffet så alt er negativt, men det er ikke bare bare å være en lidenskapelig supporter, fordi det påvirker hele livet ditt. På godt og vondt. Nå er det bare vondt. Jeg veit det vil snu, men det vil ta tid. Nå er det bare å fokusere på 4.plassen. Håper av hele mitt hjerte at vi snapper den rett foran Arsenal.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top