Stand by your club

Så endte det på verst tenkelige måte for Moyes. Sparket i Manchester United. Jeg har fra dag én støttet Moyes. Klart han skulle få lov til å gjøre forandringer og forme klubben på sin måte, og han skulle få tid. Han tok over den vanskeligste jobben en manager for et fotballag kan ta og i tillegg var det et aldrende Unitedlag som han skulle ta over. “Stand by your new manager” er en setning vi har snakket mye om denne sesongen, mange har vært skeptiske til Moyes helt fra starten, andre tidlig når motgangen begynte å komme så smått. Jeg er en lidenskaplig supporter og dagen min blir ødelagt av et Unitedtap. Jeg blir forbanna, trist og sint. Men tross alle tap har jeg fortsatt støttet Moyes. Alt har ikke vært hans sin skyld og jeg mente han burde få neste sesong til å bevise hva han er god til. Men jeg begynte også å tvile og jeg slet virkelig med å se taktikken hans og hva han sa etter kampene var skremmende, det hjelper lite å si vi spiller bra fotball når vi taper gang på gang.. Første gangen jeg tenkte virkelig over det var tapet mot Everton på hjemmebane, og det har ikke vært mange oppturer etter den kampen. Jeg var sikker på at i 2014 skulle det snu, vi skulle klare å få en respektabel plass på tabellen, fjerdeplassen var ikke uoppnåelig. Men det har vært nedtur etter nedtur og vi er pdd på SYVENDE-plass- det er IKKE Manchester United. Og det jeg er glad for er at verken jeg eller Manchester United er naive, nok er nok og tålmodigheten er brukt opp. Jeg har tenkt at så lenge klubben mener han er rett mann så skal jeg støtte det, men dette er ikke akkurat en sorgens dag. Det er trist at det endte slik, ingenting hadde gledet meg mer enn at Moyes hadde lykkes, men han var ikke rett mann og da var det riktig å gjøre noe med det nå.

Den første feilien Moyes gjorde var i mine øyne å sparke trenerteamet til Manchester United. Et team som har bidratt til å vinne mange titler og som fortjente jobben i United videre. Moyes hadde ikke evnen til å få United til å spille bra og offensiv fotball, denne sesongen har ikke Manchester United vært det laget det egentlig er og det ansvaret lå på Moyes. Det har kun vært dårlig resultater og elendig taktikk, fotball er buisness og en arbeidstaker som ikke viser progresjon, og det er ingen forbedring i jobben hans eller potensiale til å snu det, da blir man sparket. Han gjorde jobben for dårlig rett og slett. 

Som Unitedsupporter skal jeg ikke skrive dritt om Moyes. jeg liker han veldig godt, han er en bra mann og jeg føler med han- men han var feil for oss. Han tok over den største jobben i fotballhistorien og feilet, mange kunne ha gjort det samme. Vi er også Manchester Uniteds ansikt utad som supportere og av meg og forhåpentligvis alle andre skal han respekteres. Han gjorde sitt beste og det var ikke bra nok, jeg ønsker han riktignok lykke til med hans neste prosjekter og håper Unitedsupporterne verden rundt oppfører seg bedre enn det Evertonsupporterne gjør mot han. 

Det viktigste er- og kommer alltid til å være klubben vår. Manchester United vil reise seg og jeg skal være med på turen.

Tiden fremover blir ekstremt spennende, igjen står vi uten manager. Jeg er glad beslutningen kom nå så det forhåpentligvis kommer en rett avgjørelse innen sommeren. Personlig vil jeg helst ha Klopp, men av aktuelle så tror/håper jeg Van Gaal. De to kan jeg se for meg styre skuta, ikke Mourinho eller Ancelotti, men det er meg. At Giggs trer frem å styrer enn så lenge er jo nesten som en vår drøm for meg. Haha! Min yndlingsspiller gjennom tidene- nå midlertidlig manager for verdens største fotballklubb. Neste lørdag står jeg på Stretford End og ser han styret laget vårt fra sidelinjen. Jeg, sammen med Red Army Oslo skal gi han den støtten han trenger. Så er det bare å håpe at klubben vår har en plan. Snart er sesongen over og nå er det ikke bare VM å se frem til, det er ny manager og nye spillere. Ikke annet enn en meget deilig følelse; lys i tunnelen.

Enn så lenge; Giggs will tear you apart, again..

God påske!

Jeg trodde aldri jeg skulle si dette men; herregud så godt det er med en ROLIG påske- UTEN alkohol! Det har vært sinnsykt godt å bare slappet av uten noen store planer, det hadde kroppen min hvertfall godt av. Torsdag hadde tanteungen min Martin bursdag og han har blitt hele 13 år! Verdens fineste tenåring er han og når jeg ringte å spurte hva han ønsket seg så kom svaret kjapt; United hjemmedrakt med Januzaj på ryggen. Slik blir tante veldig glad for å høre så det ønsket ble selvfølgelig oppfylt 🙂

Lille Leander måtte også få en gave, han  er ihuga hockey-gutt blitt så da fikk han NHL-drakt med favorittspilleren Crosby bak, gjett om det var en glad gutt som åpnet den pakka 🙂

Koselig å være hjemme på Toten, er det alt for sjelden dessverre. Skulle gjerne vært lenger for å fått besøke vennene mine også, men hytta var neste punkt på agendaen så da dro jeg og Jaran opp dit etter å ha fått et lite sukkersjokk av alle kakene søstera mi hadde laget. Godt jeg ikke er god til å bake for da hadde det bare bært en vei rimelig kjapt….;)

Været har vært helt perfekt på hytta! Vi har sitti i solveggen med kaldt drikke, påskeradio og en god bok. Sola tok skikkelig og selv med 30 i solfaktor har jeg blitt litt solbrent. Men utrolig godt å få kjenne sola på kroppen igjen. April er alkoholfri måned på meg så mens andre har kost seg med øl har jeg min gode, trofaste Pepsi Max 😉 Drar til Manchester 1.mai så ingen fare at det blir lite øl da.

I går var vi på skitur og jeg trodde ski var litt det samme som sykling- at det har du inne uansett hvor lang tid det går i mellom… oh no! Herregud så dårlig jeg var på å gå på ski! Bare det var en liten oppoverbakke så sklei jeg bakover og måtte virkelig ta i med armene for å holde meg oppreist. Haha, det ble i det minste en god treningsøkt for min del. Jaran og søstera hans holdt på å le seg ihjel en periode da de lurte meg inn i en annen løype som var relativ bratt og Olsen gikk på ræva mer enn et par ganger!

Det er koselig på hytta, jeg har fått slappet av, spist god mat og masse godteri, fått lest ferdig en bok og startet på en ny. “Et helt halvt år”- den MÅ dere lese! Herregud så fin bok, ville starte på nytt da jeg var ferdig med den. Jeg leser i hovedsak bare krim, men fikk denne i gave og anbefaler den virkelig.

I går kveld dro vi hjem til Oslo, det er Unitedkamp i dag og det er godt med noen dager her hjemme også før det er jobb igjen. Jeg har spist så sykt mye godteri denne påsken at nå har jeg fått i meg en god frokost og 3 kopper kaffe så nå blir det straks en tur på Elixia før kampen. Godt de har åpent hver dag, en tur dit i morgen også så har jeg fått fire økter i påsken. Det er godkjent.

Og denne Premier League sesongen er bare å le av. Alt er snudd på hodet og Liverpool av alle lag leder serien. Er vel bare å få et par straffer til hver kamp så har dere dette! Veldig godt å få hjelp av dommere i andre kamper også. Som sagt tidligere så driter jeg totalt i denne sesongen, den får gå som den går. Men jeg gleder meg uansett veldig til kamp i dag og det blir godt å treffe Red Army Oslo igjen 🙂

Og til dere som tror jeg er så bitter denne sesongen- jeg er virkelig ikke det! Jeg tror alle Unitedsupportere- særlig oss yngre har godt av å få oppleve litt motgang og selv om United har kjempet i toppen hver sesong så forventer jeg ikke et trofé hver eneste gang. Slik fotballen har utviklet seg så er det umulig. Det er mye å sette fingeren på denne sesongen for vår del, men jeg synes den har vært spennende på mange måter. De fleste tror nok jeg hater alle lag bortsett fra United og unner ingen andre noe godt. Men jeg elsker fotball- GOD fotball og det har dessverre ikke United spilt denne sesongen, noen gode lysglimt har det vært, men laget mitt har prestert langt under det som er godkjent. Og slikt er trist å være vitne til. Og det er selvfølgelig ikke noe gøy å se at rivaliserende lag er mye bedre, men jeg kan ihvertfall innrømme at Liverpool, Chelsea og City har spilt bra fotball i år, Arsenal også i starten. Så et av de lagene fortjener gull i mai. For min del synes jeg City og Chelsea har vært best overall. Liverpool har aldri vunnet Premier League og selvfølgelig- før eller senere så vil de klare det. Hadde de bare ikke hatt Suarez på laget så kunne jeg strekt meg til å si at de fortjener det! -Ja, tenk! Men jeg tåler virkelig ikke den personen! En absloutt god fotballspiller- en av verdens beste! Men alt det syke han har gjort på fotballbanen- av negativ sort skygger over det gode for min del. Og slik han hopper og tramper ned i bakken og slår seg på hånda så fort en ball kommer i kontakt i overkroppen på en motspiller- han ser ut som en 3-åring i trassalderen! Så for min del håper jeg City eller Chelsea tar det. Om ikke, nei da gratulerer jeg Liverpool med seiren. De har spilt kjempebra denne sesongen, men med en del straffespark tildelt og slikt synes jeg er ufortjent.. Fokuset mitt er heldigvis mye mer rettet på mitt eget lag og nå mer enn noen gang. For en spennende sommer vi går i møte!! Med VM og silly-season, det er bare å glede seg- vi slår tilbake! 🙂

Nå skulle jeg vært på trening for 15 minutter siden, jeg er ALLTID for seint ute….. Uansett- fortsatt god påske alle sammen og god fotball-søndag! Måtte de beste vinne 😉

Play the United way

Og i morgen er dagen, da er det igjen vinn eller forsvinn. Hater/ elsker slike kamper. Champions League er noe helt spesielt og dette er det eneste vi har igjen denne sesongen. United har spilt bra i det siste, det var godt å se dem på Lørdag mot Newcastle- det var noen herlige mål vi ble servert og det virker som mange har fått igjen den gode selvtilliten som har manglet denne sesongen, det har begynt å bikke vår vei igjen etter en forferdelig tid der alt har gått galt. Men jeg er selvfølgelig realistisk her, Bayern er helt klart det sterkeste laget og United har en ufattelig tøff oppgave i morgen. Sjansen vår er vel ikke så veldig stor, men det er klart jeg kommer til å bli veldig skuffa om vi ryker ut. Selv om det da blir mot et av verdens beste lag, på den andre siden er jeg som regel alltid veldig optimistisk til United, man kjenner jo sitt eget lag best og jeg vet at om de spiller på sitt beste så er det faktisk mulig! Og det håpet holder jeg fast i! Vi kan klare dette, og om vi gjør det så er det helt fantastisk!!

I kveld skal jeg lade opp med Champions League hjemme på sofaen, jeg er redd jeg driver å blir syk, har halsvondt og forkjøla så nå skal jeg bare slappe av og prøve å få i meg masse c-vitaminer. Ikke at jeg hadde gjort noe annet om jeg hadde vært frisk om jeg tenker meg om, haha. I morgen har jeg PT-time før jobb så får vi se hvordan formen er på kvelden og om det blir pub med Red Army Oslo eller sofaen hjemme. Sistnevnte er ikke det morsomste, men det viktigste er at vi vinner!

Hva tror dere om kampen i morgen?

Avslutter med en fin video.. gåsehud!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top