United 2018/2019 season

Ikke mye å rope hurra for denne sesongen og det er godt vi kan legge den bak oss nå. Men det har heldigvis vært mange fine og morsomme turer og opplevelser uansett! Så her kommer litt forskjellige bilder og etter dette innlegget så blir det kun fokus på sesongen 2019/2020!

THANK U, NEXT..

endt sesong og mine tanker om solskjær

Det er rart å si det, men hvor deilig er det ikke med et avbrekk fra fotball nå?! Jeg fikk en skikkelig knekk før sesongslutt der jeg telte ned dagene til det hele var over og følte en viss avsmak av alt rundt United. Og slik har jeg aldri følt det før. Jeg har sett frem i mot en pause på sommeren når det har vært lite å spille for på slutten, men det har bare tatt noen dager så savner jeg fotballen igjen. Nå er det annerledes, og det er en uvant og dårlig følelse. Jeg kommer alltid til å støtte laget, jeg kommer aldri til å gi meg med min support av Manchester United. Viktig å presisere det før internett-politiet kommer i kommentarfeltet å kaller meg medgangssupporter. Jeg er vel akkurat det motsatte av det. Kanskje det hadde vært bedre og bare holdt med laget når det gikk bra, tatt med seg gledene å gitt litt F når det var dårlig. Herregud så mye penger jeg hadde spart for det første! Det går med sinnsyke summer når du vil se så mange kamper som mulig. Sesongkort, fly, hotell, blodpriser på finalebilletter, drakter.. Men igjen, jeg er en alt eller ingenting person, jeg kommer aldri til å holde med United når det passer meg. Jeg vil aldri forstå folk som er slik heller, men jeg dømmer ikke. Vi er forskjellige og jeg misunner dem enkelte ganger- for det tar på å holde med et lag som er styrt så til de grader i grøfta som det United er nå.

Jeg tar alltid for meg sesongen når den er ferdig. Evaluerer den, hva som var bra, hva som var dårlig. Evaluerer spillerne, hele laget. Men jeg er faktisk lei av å være negativ, lei av å tenke på forrige sesong, for det meste var bare så alt for under pari. Selv om jeg har sagt det til det kjedsommelige at laget er alt for dårlig så har det vært ekstremt skuffende. Jeg hadde faktisk forventet mer.

Jeg har vokst av meg det ekstreme ‘hatet’ for andre lag, der United var best uansett og jeg ikke kunne anerkjenne andres lag suksess. Det er liksom ikke verdt det, det gir meg nada å sitte å diskutere med en Liverpoolsupporter. De er per dags dato et bedre lag enn oss, City er milevis foran oss. Og vi fortjente den plasseringa vi fikk for så dårlige har vi vært. Og sånn er det bare, men klart det er kjipt.

Det største (og beste) som skjedde denne sesongen var selvfølgelig Ole Gunnar Solskjær. Jeg har siden han ga seg som spiller og spesielt etter Ferguson ga seg hatt en drøm om at Solskjær en dag skulle ta over som manager for Manchester United. Det var en så syk periode da han ble ansatt, jeg var så glad! Det var en veldig spesiell følelse! Han er en legende for alle oss Unitedsupportere, han er en av grunnene til at jeg ble Unitedfan, og han er norsk. Det er så stort. Og selv om sesongen endte forferdelig så har jeg troa på Solskjær. Jeg tror ikke han hadde fått jobben permanent etter endt sesong så for oss som heier på han er det nok bra han ble ansatt etter mirakelet i Paris.

Mye må gjøres i sommer og jeg synes det har tatt alt for lang tid allerede. En ting er at det er en lang prosess å hente inn spillere, men jeg skulle meget gjerne sett en del dra også. Daniel James er vel førstemann inn skal vi tro kildene og grunnen til at det har tatt tid er at han mistet faren sin forrige uke så det er faktisk forståelig. Jeg har ikke sett mye av han, men han er ung og helt klart veldig talentfull så jeg er veldig optimistisk om vi får inn han (også). Han virker sulten og det er nettopp slike spillere vi trenger nå. Så får vi bare håpe at det skjer noe snart og at det blir mange signeringer. Gleden av å se de nye draktene osv er veldig liten når man vet hvor mye som må gjøres i sommer om det skal bli en sesong å se frem til i august!

The final game

Endelig er dagen her, Premier League er snart over og jeg har sett frem til denne dagen. Det er nitrist, men slik er det. Høres kanskje dramatisk ut, men jeg orker ikke lide mer! Haha.. Men det er ikke tull, jeg kommer aldri til å slutte og holde med United, uansett hva som skjer og hvor langt nede vi er på tabellen så vil alltid Manchester United være mitt fokus. Min lidenskap. Alt hva vi supportere ofrer for å følge laget sitt 100%, hvor mye tid, penger og energi vi legger ned så skulle jeg virkelig tro at de som tjener mange millioner i måneden for å spille kamper kunne vise det samme. Men nå er det null trøkk igjen i laget, null passion. Og det er forferdelig å se på! 

Men for en sesong vi har hatt! Så mange opp og nedturer, det er en grunn til at jeg ikke ser på såkalte såpeserier fordi jeg for nok drama og intriger ved å følge United. Å bli kvitt Mourinho var meget viktig, jeg tør ikke tenke på hvor vi hadde endt om han fortsatt styrte.. Det er kjedelig å gjenta seg hele tiden, men alt var ikke han sin skyld. Det som er minst like viktig nå er å bli kvitt de spillerne som rett og slett er gratispassasjerer. At Solskjær kom inn og ble permanent manager for Manchester United var en drøm som kom i oppfyllelse for meg. Kun han hadde klart å løfte det laget slik han gjorde en periode, men med mye ‘dødkjøtt’ i troppen så endte det jo der det måtte ende. Vi er ikke gode nok for Champions League, vi er ikke gode nok for topp fire. Det er ikke Ole sin skyld, men han har en massiv jobb foran seg og må bruke sommeren smart. 

Det ble igjen en svak sesong for United. Men jeg tror i det lange løp at det å miste Champions League neste sesong vil gjøre oss godt. Det er ikke noe jeg trøster meg med å si, men vi kommer ikke til å bli et topplag igjen på et par måneder. Det at vi ikke klarte å kvalifisere oss sender et sterkt signal til klubbens styre at det må forsterkninger til. 

Å gi Young, Jones og Smalling nye kontrakter er nødvendigvis ikke helt krise om de kun er ment som back up. Men måten ting er styrt på vitner kun om lite forståelse for sporten og det kommer til å bite dem i ræva(som vi sier på Toten) om ting ikke blir endret snart. 

Og apropos dårlig business så lot vi nå Herrera gå gratis. Det rett etter disse utdaterte forsvarsspillerne jeg nettopp nevnte fikk ny kontrakt med opptil 120 000 pund i uka. Blir litt svimmel og kvalm av det faktisk. Herrera er ikke uerstattelig, men han var en av de håndfulle jeg ville beholde. Han passer inn i Oles filosofi, og han var en av de få som alltid ga alt. Han kom til klubben uten å kunne nevneverdig engelsk, men tilpasset seg raskt. Han lærte seg historien til klubben og har gang på gang vist hvor mye han setter pris på oss supportere. Så det er selvfølgelig trist å se en slik spiller dra. Men før vi finner frem lommetørkler her så må jeg minne om at han fikk tilbydd ny kontrakt og takket nei. Han drar altså til en annen klubb for å tjene mer penger, og det er helt fair det. Jeg hadde gjort det samme selv om jeg ikke hadde elsket klubben. Han kunne blitt en spiller i historiebøkene om han hadde signert og gått ut å sagt JEG BLIR, jeg er like rød som dere og sammen skal vi gjøre United best igjen! 

Jeg blir ikke lenger lei meg når spillere drar, klart jeg blir oppgitt når det er dårlig megling mellom klubb og spiller. Men jeg blir ikke lenger knust, det er flere spillere jeg har grått over, vært oppriktig lei meg for at forsvinner. Og det er ikke for at jeg er eldre at jeg føler det slik, min lidenskap for United vil alltid være fersk og 100% men vi har ikke lenger spillere som går ut på banen og spiller kamper som det skal stå på livet. Spillere som gir absolutt alt, i medgang og motgang. Spillere som elsker klubben og blir like deppa ved et tap som oss. Det er ekstremt sjelden vare, og om spillere som gir mindre av det og vil vekk så ofrer jeg ikke ei tåre på det. Med det sagt, Herrera var en lidenskapelig spiller som alltid representerte United godt så takk for alt! 

Det er også Valencia sin siste opptreden i dag og selv om det er en del år på overtid så all respekt til han. Aldri en som klaget og han ga sitt beste så lenge han klarte! 

Klokka seks i dag så er det endelig over. Og det blir godt med en pause nå. Det fortjener vi alle. Jeg har ikke store forhåpninger i dag bortsett fra at jeg vil se unggutta få sjansen. Det hadde vært moro og de fortjener det, samtidig sender det et signal til storkara på benken som denne sesongen kun har levert på sosiale medier og ikke på banen. Om de bare hadde gitt litt av den lidenskapen vi har for klubben så hadde det hjulpet. 

Finally the day has come. Premier League is soon over and I’ve been looking forward to it. Just end my misery. I’m not even exaggerating, I will never stop following and support United, but the last months there been no passion. I will never respect players that don’t give 100% when their playing and at the moment there are under a hand full of this left. It hurts watching United play this kind of football, it hurts that it’s on Solskjær and he got a massive job ahead of him and I just want to be over with this season so he can start over again. 

What a season we’ve had. Wow. So many ups and downs. It’s been a roller coaster. It was an important move to get rid of Mourinho and it’s as important to let the dead wood in the squad leave now as well. Signing Ole was right, at the time no one else would have turned it around like he did and he gave us an unbelievable lift up. Literally! But also a massive downfall which I will not blame on Ole. This team isn’t good enough for top 4 so it’s no shock we are here we are now. 

6pm it all will be over in my head and I’m taking a long break. I believe we all deserve that now! Everyone except the players to be fair, I think I need to unfollow certain players on social media because  players like Jesse, Lukaku, Martial++ will be living their best life in LA etc, living like kings and they been given f… all to earn those money this season.. Things like that makes me mad, be a little smart please, you have embarrassed your club by being shit and not put any effort in and you’re basically taking the piss out of us fans showing how you’re enjoying your holiday when the supporters are AGAIN left with nothing. 

A blessing in disguise. 

This season was bad, but I believe in the long run it’s for the best. The board need to see and understand what we all been saying for years now; we don’t have a leader on the pitch, many players are outdated and wouldn’t get into another team in the league, overrated players are being payed to much, the boss needs to be backed! 100%

So United finishing below top 4, we don’t have Champions League next season and that’s fine, we don’t deserve it! But the Glazers wants money and it’s big money in the CL, top 4 etc so they need to back Ole in the summer and give him what he wants. 

To give Young, Jones and Smalling a new contract isn’t catastrophic if they’re only meant as squad players. I cross all my fingers for that, we will never be successful again if they are supposed to start game in game out. It will be game over. Being this bad shows Ole and the board how poor this squad actually is and huge investment is needed now. 

What I’m hoping for is that we let a lot of players go, bring on new players that fits into Oles system. Not necessarily big names, we’ve done that and it doesn’t work. 

Bye Herrera. 

I wasn’t surprised, but seeing him leave before Jones, Smalling, Young.. it gives me a bad taste in my mouth. I’m gutted because he was a player that would be important next season. I said earlier that the days where I was devastated when players left are gone. I’ve cried and felt heartbroken over some players leaving, it felt awful! But it’s not like that anymore, I don’t think it’s because I’m getting older. My passion will always be 100% and I’m a very emotional person, but the time where the players actually LOVED United, they played with their hearts on the sleeve. They gave everything, for the team, for the club, for us! They got as upset as we did when they lost.. they knew what it meant.. those days are gone. And o really liked Herrera, he was Spanish but he embraced his new country, he learned our history and always seemed to care about us fans. He was passionate and wore his shirt with pride. Of course I’m gonna miss that, but before we get too carried away here. He got offered a new contract, he and the manger wanted more and when they didn’t get it, Herrera wanted to leave. To another club to make more money. If I was the kind of person many of us thought he was, he has signed the new deal and spoken out saying he’s here, he’s red and he’s going to be a part of Uniteds success in the future. But he didn’t, and that’s fair. I don’t blame him at all, I would do the same if I didn’t love the club. So thank you Herrera, for everything. I wish you the best! 

Valencia is also leaving so today will also be his last time on Old Trafford. A couple of years to late in my opinion but all respect to Valencia! Never been a complainer, hard worker and dedicated player. 

United- Cardiff. No expectations at all really. I hope I can see as many youngsters out there as possible, that would be fun and 100% deserved. 

football, bloody hell

This Champions League season has been C R A Z Y. For us it ended the way we feared but we’ve had some good games and memories for life!

I’m gutted for Ajax because they’ve been so good and really impressed me. They played with joy and was really what a football club should be all about! Passion and hard work- take notice Manchester United. So I was cheering for Ajax yesterday, but to be totally honest it was because I thought they would have the best chance against Liverpool😂 So now I am OF COURSE a full on Spurs supporter June 1.!! 😂 Actually, I’ve always ‘liked’ Tottenham. And don’t get me wrong, never supported them but they’ve never really been a huge rival for United and my very first trip to England was to London and watch Tottenham. It was of course not my choice but my childhood boyfriends parents was massive Spurs fans so they took me a long since I loved football. I had never been in a football pub before since I was underage but no problem in England 😂 so they told me I could not speak to people about United what so ever because here they didn’t care if I was a young girl, I could get in serious trouble so I shut up and learned to drink beer! Haha.. That has changed obviously the last couple of years since Spurs are now fighting in the top so now they’re rivals but I’d prefer them to win anyway over any other top team. And most importantly now against Liverpool. 

I think it’s really cool that the final are with two English teams. I’ve watched every game this season so it’s fair that the last two are Spurs and Liverpool. Two very exciting games, and even though Liverpool are big favorites, it will be an exciting final for sure! 

So the English teams are the best in the world and that just makes it even more disappointing to support United. Maybe disappointment isn’t the right word either because there’s so much more. I’m mad, I’m frustrated and actually scared for our clubs future! The main priority must to get a DoF in, like now right away. It’s clear the board have no clue about football and they’ve messed up for six years now. It’s split thoughts on Ole and if he’s the right man or not, but that shouldn’t be our (the fans) concern at the moment. He’s appointed, and he should be backed massively now from the board and from us. He will be here anyway the next season so he should get whatever he needs to build his team. To think that we let Blind go before Jones, Rojo and Smalling just proves how little acknowledge there is further up. I agree he didn’t fit into the team, but that was because they played him wrong. He’s one of the few ‘football smart’ players we had so letting him go was a mistake. As I said, he didn’t fit into the team, but do Jones/Rojo ++ fit into our team if we want to be the best in the world? Hell to the no. 

Mourinho have stated that it was his biggest achievement to finish second with this team and now, looking back he was right. In December he needed to be fired, but I knew everything wasn’t his fault and we can all see that now. Ah it’s such a big mess I don’t know where to start! Mourinho wasn’t happy with his team, and he didn’t get backed in the transfers so it could only go one way. He lost the support of the players and eventually the fans. He did a lot of mistakes but also he never got a fair chance to do it right. The board has to understand that, if not, we will go years without success. And I’m down for it- as long as they got a plan! I can go years without winning titles, I will always support United no matter what. But I will complain if it’s managed they way it is now. The world biggest football club is leaded by clowns. People with education and success in finance and marketing, but no clue about football. It’s a circus and the ones that are suffering mostly are the dedicated fans. This club would be nothing without us. The Glazers and Woodward would be nothing. So it’s about time they pay is back or better- leave. 

Something needs to be done and #unfollowmanchesterunited are trending. I have mixed feelings about it and will write more about that in my next blog post! What are your thoughts about it?  

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top