Welcome Mourinho

Ja, nå er det så sikkert som det kan bli så jeg kan jo starte dette innlegget med å ønske “The special one” velkommen til verdens største fotballklubb. José Mourinho, manager for Manchester United. Det er en setning som er veldig rar å skrive.. Og jeg “skjønner” det ikke helt enda, jeg har hele livet forbundet han med det stikk motsatte av United og ikke vært hans største fan. Han er jo en spesiell type, arrogant og ofte i medias søkelys med diverse utspill så det har jo ikke vært vanskelig å “ta” han på ting, men det skal sies at jeg alltid har sett på han som en av verdens beste managere. Og det er han uten tvil. Jeg ville mye heller ha foretrukket Pep, men Mourinho er det beste vi har tilgjengelig nå og det er jo ikke det verste andrevalget om man kan si det sånn.. I etterpåklokskapens navn så skulle han kanskje ha fått tatt over direkte etter SAF. Jeg misliker sterkt at United har sparket to managere på kort tid, men det er dessverre slik fotballen er nå. Ingen blir lengre enn noen år og uten suksess er du tapt. Vi kan ikke sitte å mimre over Ferguson og hvor godt det var i gamle dager. Vi er da for f*en ikke Liverpool, heller?! Så nå er det ny manager, ny sesong og nye håp- og på tide å fortsette veien som en vinnende storklubb. Jeg blir gira bare jeg skriver dette, for en Premier League sesong det kommer til å bli! 

Det er trist at LvG fikk fyken, men det helt rette og skulle ha skjedd for lenge siden. Han passet rett og slett ikke inn. Han vant FA-cupen og hadde en meget hyggelig “siste ord” til pressen og til oss supportere og det setter jeg pris på. Man ser fort den menneskelige siden når man er vitne til en slagen mann og det er lett å få sympati for fyren. Men igjen, han kjørte United i grøfta med “filosofien” sin. Jeg har aldri sett på så kjedelig fotball og han stjal ikke bare gnisten fra meg og andre supportere, men også spillerne. Han forsto ikke hvor stor oppgave det var å ta over Manchester United og det rette var å gi han fyken. Vi har heldigvis vært vitne til små vidundere som Rashford, Fosu-Mensah og Martial blant annet. Men å gi en så ung og ny spiller så stort ansvar som Martial fikk er gamling. Han ga mange unge sjansen, men hvem hadde egentlig fått vist seg om vi ikke hadde fått så mange skader? Gamling der og.. Heldigvis gikk det greit, men det er klart at stålkontroll hadde han aldri. Jeg er også spent på hvor mye Ryan Giggs lærte under han og hvordan han har blitt berørt av å jobbe så tett med Moyes og van Gaal. Hva skjer videre? Jeg tror ikke han kommer til å få samme rollen under Mourinho. Jeg vil så gjerne ønske han hadde blit i United for alltid, men det er vel på tide å gå til en ny klubb for et større ansvar. Det ryktes også at han kan komme til å ta over U21 og det hadde jo vært spennende og et godt valg. 

Mange er i mot ansettelsen av Mourinho og klager på kjedelig fotball og at det ikke er noe bedre det han serverer enn LvG. Men, come on.. Fulgte dere med på Premier League da han ledet Chelsea? Ikke kom å si at det bare var kjedelig fotball! Klart han parkerte bussen enkelte ganger, men det var helt taktisk. Han vant kamper. Han vant troféer. Han gjorde det en god manager skal gjøre. Jeg tror han vil være med å gjøre klubben vår attraktiv igjen for verdens største spillere og det er ekstremt viktig nå som vi står uten Champions League til høsten. Han kan få viktige spillere til å bli (les: De Gea) og han vil få frem det beste i spillerne. Memphis var for meg kanskje sesongens største skuffelse da jeg hadde enorme forventinger til han. Han har blitt en skygge av seg selv, jeg er sikker på han vil blomstre under Mourinho. Spillere som er blitt spilt feil kan få igjen gnisten. Og jeg tror også at han og Rooney har en enorm respekt for hverandre og at de vil samarbeide godt. Jeg håper å få se Rooney bli omskolert til midtbanen nå, han er en ekstrem viktig spiller på banen og i garderoben. Han jobber alltid ekstra og hjemover, men han har misten den sulten han hadde som ung spiss. Men han har fortsatt en fantastisk pasningsfot, et overblikk og fotballforståelse som er unikt. Og vi trenger jo ikke han som spiss når vi har Martial, Rashford og Zlatan? Hehe.. Nei, dette blir en ekstremt spennende sommer og jeg føler jeg skravler i vei her. Lett å la seg rive med, ja!!

Jeg skal avslutte nå med en liten bønn/oppfording til vår nye manager; nå er du i Manchester United. Lær deg historien om klubben vår, innse hvor ekstrem viktig den er for klubben og oss supportere. La oss få spille The United way igjen. La oss få oppleve angrepsfotball! La oss bli det laget alle andre hater og frykter! Sats på unge spillere, er de gode nok er de gamle nok! Og hver så snill la dine sportslige seiere være det som preger media og ikke sirkuset vi har vært vitne til før. Løft United til å bli den store, fryktede klubben vi en gang var. Finn frem vinnermentaliteten til spillerne og deg selv. La oss få oppleve god fotball, la oss kunne reise hjem etter kamp med en så stor glede bare United kan gi oss! Gjør du det vil du oppleve en støtte du aldri før har fått oppleve. Josés Red and White Army!

Stemningsrapport fra helgen

Wow? Var jeg virkelig på Wembley i helgen? 

Nok en drøm kom i oppfyllelse da vi vant FA-cupen. Så ubeskrivelig deilig å få oppleve det!!

Jeg og Bea dro ned tidlig fredag morgen og møtte samtidig to kompiser som vi tok turen videre med. Jeg har aldri flydd til Stansted før så greit å ha noen reiseledere med, men det var jo veldig enkelt. Rundt 45 minutter med tog inn til London.

Jeg hadde fikset billetter gjennom en venn av meg, men de jeg kjøpte av kjente jeg ikke så man kan jo aldri være 100% sikker.. Så vi sjekket inn på hotellet og ventet på at vår kontakt skulle bli ferdig på jobb så vi kunne møte han.

Litt sært kanskje, men jeg elsker å gå i matbutikker i utlandet å handle masse forskjellig. Og man skulle kanskje ikke tro det, men i England er det masse vegansk mat over alt. Til og med på Wembley hadde de flere retter! Og da blir jeg glad- og mett!

Etter noen timer var endelig billetter i boks! Og det måtte feires!!

Møtte en gjeng fra RAO ute i London. Men- jeg og Bea tok det faktisk ganske så rolig for en gangs skyld og takket nei til videre fest. Vi skulle være opplagte til morgendagen!

Opp før 8, med havregrøten i hånda og på vei til banen for å komme seg til Wembley! MATCH DAY!!

Ja, er det ikke over 20 grader og sol så fryser jeg. Heldigvis har Bea varme hender så anklene mine fikk følelser igjen! Haha <3

Det var ekstremt god stemning på The Torch!

WEMBLEY!!

For en stadion!!! 

Let’s go! Come on United!!

Glade og veldig klare for kamp!!

Jeg klarte ikke ta så mange bilder under kampen. Da vi lå under 1-0 var jeg helt sikker på at vi skulle tape. Jeg var så lei meg. Men så kommer fader meg utlikningen og der vi sto eksploderte jeg! Det var så viktig og jeg har veldig aldri klemt så mange ukjente mennesker før!

Så blir det ekstraomganger!! Jeg var så nervøs! Jeg hadde så vondt i kroppen, pulsen min var så høy at jeg nesten ble uvel. 


Og BAM! Jesse smeller til og United er i ledelsen! Altså?den følelsen kan ikke forklares!! Jeg tror jeg aldri har vært så glad før? Eller, det har jeg helt sikkert, men det var helt sykt!!

Og vi er vinnere av FA-cupen!!

Etter sermonien var over tok vi en liten waving flag parade rundt Wembley. Fullt med lykkelige United supportere over alt. I love it!!

Nei, dette var moro altså. Vil ha mer av finaler. Nå ser det ut som jeg får ønsket oppfylt med van Gaal ut også. Det er en trøst at han vant FA-cupen, men ikke bra nok dessverre. Alt for mange penger brukt og vi ender på en ussel femteplass. Er så mange rykter og jeg blir gal. Men The special one er det beste alternativet akkurat nå. Han er en vinnerperson og jeg må bare innse at det er 2016 og fotballen har forandret seg mye og at vi som Unitedsupportere ikke kan håpe på noen som Ferguson igjen. Det blir noen veldig spennende dager nå..

We’re the famous Man.United and we’re going to Wembley!

Bagen er pakket og passet ligger klart i veska. next: WEMBLEY!

Jeg har aldri vært på Wembley før og heller aldri fått oppleve en finale så dette er stort! Jeg har brukt mine sesongkort flittig denne sesongen og jeg har ikke fått mye igjen for pengene om jeg kan være helt ærlig. Det største var vel Liverpool hjemme og borte, men bortsett fra det har det ikke vært veldig mange høydepunkter. Det har vært kjedelig fotball og meget frustrerende å stå der kamp etter kamp og få oppleve ett skudd på mål. Men og endelig få oppleve en finale blir veldig moro og et stort plaster på såret om vi vinner! 

Jeg setter FA-cupen veldig høyt. Verdens eldste fotballturnering og vinner vi denne gangen er vi igjen ajour med Arsenal som i skrivende stund har vunnet turneringen flest (12) ganger. Det er på tide å vinne litt sølvtøy igjen og selv om jeg ikke er den største fanen av van Gaal så håper jeg han lykkes med taktikken i morgen.

Det er mange nordmenn som skal over og jeg gleder meg til å se igjen kjente fjes som jeg ellers bare møter i Manchester. Jeg skal ta MASSE bilder og jeg gleder meg til neste innlegg. En seier skal man ikke ta for gitt, men jeg har virkelig trua!

Jeg kommer til å oppdatere Instagram før bloggen så følg meg gjerne der så skal jeg prøve å dele stemninga så godt jeg kan; annmari_olsen 
 

Siste mulighet

Sesongen 2015/2016 har ikke vært annet enn en stor skuffelse. Ja, De Gea har igjen “tatt en for laget” og reddet oss gang etter gang, første spilleren til å bli kåret til årets spiller 3 ganger på rad. Vi har faktisk verdens beste keeper og det kan vi takke en treig faxmaskin for. Martial- what a waste of money- kom inn som et friskt pust og når du scorer årets mål mot scouserne med undertegnede til stede så får du en plass i hjertet mitt. Rashford, Fosu-Mensah of Borthwick-Jackson bla har vist seg frem og beviser at man må gi de unge sjansen. Så det er absolutt noe positivt å ta med seg. Men det skulle da bare mangle?! Så å si at jeg er skuffet over denne sesongen er ikke å overdrive. Etter hver sesong før brukte jeg alltid å kjøpe DVD?en med sesongens oppsummering, for å gjenoppleve gleden over det gode spillet og vakre mål. Jeg har ikke gjort det siden SAF takket for seg for å si det sånn. Hvem vil vel sitte å lide seg gjennom disse kampene på nytt? Muligens det kan fungere mot søvnløshet.  

Jeg kan skrive godt og langt om hvor skuffet over spillet jeg er, men jeg vil ikke kjede dere like mye som Manchester United har kjedet oss alle sammen. For vi føler det samme. Vi vil ha vårt gode United tilbake.

I dag er det siste serierunde og vi er helt avhengig av å vinne samtidig som Swansea MÅ slå City. Jeg håper selvfølgelig på det beste, men er veldig forberedt på det verste. Neste sesong uten Champions League, en forferdelig tanke, men dessverre mest sannsynlig det som blir realiteten.

Uansett, drakten skal på og Scotsman er stedet. Og i dag heier jeg like mye på Swansea som på United! BELIEVE!!

Blir denne drakten i dag. Som jeg savner denne mannen 🙁

 

aanvallend voetbal

Det startet dårlig lenge før kampstart. At West Ham supporterne prøver å smadre spillerbussen til United er helt drøyt. De er kjent for å være noen av de hardeste i England, men å ta det så langt er bare trist å se på. I tillegg skremmer de bort egne supportere som hadde tatt med barna sine for en storkamp. Det er ikke det her fotball handler om. De ødelegger mye og at noen ble utestengt for livet er en smekk de ikke hadde regnet med.

En storkamp. På mange måter. West Ham spilte sin siste kamp på Upton Park og i tillegg er det storlaget Manchester United som kommer på besøk. Dette var en viktig kamp for begge, men spesielt for United som måtte vinne sine siste kamper for å kvalifisere seg til CL neste sesong. Så det var klart en kamp begge lag og supportere hadde store forventninger til.

For første gang på lenge blir vi utsunget av hjemmefansen. Etter å ha knust ruter og utsatt kampen nesten en time så synger de i allsang om å blåse bobler. Men det var en fantastisk atmosfære, det skal de ha!

Og selv om dette var en ekstrem viktig kamp så taper United. Jeg er så skuffa og drittlei at jeg faktisk gleder meg til sesongslutt nå. Jeg GLEDER meg til helger der jeg slipper å se drittfotballen som van Gaal & co serverer. Takk for maten og ja takk til ny leder i sommer. Da vi lå under første gang i går ble jeg ikke overrasket i det hele tatt. West Ham er vanskelige å spille mot, spesielt borte og de var gira til tusen ved første spark. Og det er det jeg savner! Den sulten! Man skulle tro at den starten United fikk i London ville gi dem blod på tann og at hver eneste spiller bærte drakta vår med stolthet. Det er noe som heter å blø for drakta og det er det lenge siden jeg har sett nå. Fy faen som jeg savner Vidic og Keane feks! To totalt forskjellige spillertyper, men de dominerte utpå banen. Hvem er det som frykter en eneste spiller i United nå egentlig? Det er null autoritet å skimte, hadde vi bare hatt gamle, gode Rooney så hadde det vært en start, men han har i likhet med andre mistet futten og man skulle tro at å spille for en av verdens største klubber var nok, men det er det dessverre ikke.

Jeg har alltid tro på United, for vi er jo UNITED?! Havner vi bak så kommer vi jo alltid tilbake! Så jeg klamret meg fast i det og vi går opp i ledelsen! Yes, som skrevet i historiebøkene er det nok en gang en kjapp unggutt som er på vei til å senke West Ham! Men det har også dessverre blitt en vane at vi ikke holder på denne vinnermentaliteten og det ender med at vi roter bort seieren og mest sannsynlig CL-spill neste år. Antiklimaks deluxe. I går var en svak kamp og med denne spillestilen fortjener vi ikke noen plass i Champions League heller. Nå er vi avhengig av at City taper og vi vinner.

Så ja, jeg har fått nok nå. Jeg har gjort min jobb som supporter og dratt over til England nesten hver måned for å heie laget frem, støtte i motgang og feire i medgang. Men nå er jeg lei. Grunnen til at jeg ble United supporter var på grunn av den fantastiske fotballen de spilte. ANGREPSFOTBALL. På nederlandsk er det ?aanvallend voetbal? og jeg skulle ønske van Gaal hadde lært seg betydningen av det. Vi er enkle sjeler vi som elsker fotball. Vi vil se laget vårt spille godt å vinne kamper. For mange er det 90 minutter man glemmer alle andre problemer i livet og lar seg forsvinne hen i fotballen, bli så glad av gode mål at man feirer så man nesten besvimer. Det er vanskelig med den spillestilen vi har nå. Jeg ser ingen vinnerskaller på banen, ved sidelinjen eller høyt opp i ledelsen. Vi må få inn noen med fotballforståelse NÅ. Fansen er dritt lei og det hadde ikke vært noen storklubb uten oss.

Min siste tur over til England er sesongens siste kamp. FA-cup finale på Wembley. Til tross et mørkt innlegg så tror jeg vi vinner den. Et stort plaster på såret til oss og til spillerne som faktisk fortjener det. Men først er det en tøff kamp om 4.plassen. Klarer vi ikke det ?gleder? jeg meg til vindushoppingen i sommer.

Snipp, snapp, snute…kan vi håpe på LvG ute? 


 

storkamp

I dag kan alt avgjøres. Hvem hadde trodd ved sesongstart at Leicester skulle vinne Premier League? Noe jeg aldri kunne sett for meg? Det er jo et eventyr og jeg unner de gullet av hele mitt hjerte! MEN- i dag møter de Manchester United og jeg vil ikke at de skal vinne Premier Leauge på Old Trafford. Jeg er først og fremst Unitedsupporter så jeg vil ikke at vi skal tape for at de skal stikke av med hele seieren. I dag er det toppkamp og jeg gleder meg til kampstart. Det morsomme er jo at Leicester har spilt underholdene fotball og jeg håper på det samme i dag bare at vi tar 3 poeng for det ekstremt viktig. Vi kjemper om fjerdeplassen og vi må gi alt i dag.

Nå har jeg nettopp hatt et møte med Red Army Oslo styret. Store ting har skjedd og vi planlegger mye bra. Herregud for en god gjeng vi er og vi alt vi planlegger nå fremover er veldig bra for supporterne så det er bare å følge med!


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top