Hvem blir Uniteds nye kaptein?

Dette skriver jeg samtidig som Rooney fortsatt er i klubben og er vår kaptein, men vi alle må innse det faktum at hans dager er talte i United. Han har skrevet historie for klubben og utrettet utrolig mye. Selvfølgelig er det ikke umulig, men det skal godt gjøres å slå målrekorden han har for klubben vår. Wazza vil for alltid være en legende i Manchester United, han vil bli husket som en av de beste spillerne vi har hatt. Som en maskin. En spiller som blødde for drakta-bokstavelig talt-og han har gitt oss mange minnerike stunder som kaptein. Men nå er det tid å gi kapteinsbindet videre. Vi trenger en ny leder for laget vårt. Men hvem?

Forrige sesong hadde vi så mange så kapteiner at hele poenget ble borte, for vi hadde aldri en leder. Og selv om man tenker “så gøy for den spilleren, en ære å få lov til det en kamp” så har det gått for langt synes jeg. For å være kaptein så skal du selvfølgelig ha gjort deg fortjent til det, men man skal også være en god leder og sjef! Et forbilde på banen. En som spillerne har sin største respekt for og som motstanderne frykter. Han må gå frem som er godt eksempel, kreve respekt om det trengs, kjempe hver bidige kamp, blø for drakta, dra medspillerne med seg og holde hodet kaldt i vanskelige situasjoner. Mange strenge krav der altså, men for meg er disse punktene det som representerer en god kaptein for Manchester United.

Og det er store sko å fylle; Robson, Bruce, Cantona, Keane, Gary Neville, Vidic, Rooney… Lista er lang og det er STORE spillere som har fått privilegiet til å være kaptein for klubben vår. Det er en stor oppgave.

Denne sesongen har kapteinsbindet blitt kastet rundt og mistet betydningen og ikke minst æren av å bære det. Å gi det videre på grunn av ansiennitet er kanskje den dummeste grunnen. Selv om du har vært lenge i klubben gjør ikke det deg automatisk egnet til å være kaptein. Så hvem av spillerne fortjener egentlig å bli Manchester Uniteds nye kaptein?

Carrick: En fantastisk Unitedspiller, en av mine favoritter faktisk de siste årene. Kanskje Premier League mest undervurderte midtbanespiller? Han har absolutt spilt seg fortjent til å være vise-kaptein og er en flott frontfigur for klubben, men siden han ikke kommer til å kunne klare å spille hver eneste kamp utgår han som førstevalg. Han bør kanskje også nedjusteres til et tredjevalg? Selv om formen er noe dalende har han fortsatt rutinen, erfaringen og roen noe som er utrolig viktig. Både på banen og i garderoben.

Smalling: Denne mannen er også dessverre utgått- snakk om formdupp. Han er tredjevalget på lista nå, men det er vel heller tredjevalget som stopper og ikke kapteinsbåndet som blir alternativet neste sesong. Han var fantastisk i 2015 både for United og England, men har jo vært skrekkelig dårlig og slitt med å lite spilletid- noe som selvfølgelig har vært helt riktig. For å bli værende i klubben så bør han finne igjen “Mike” asap. Naturlig nok ikke oppe for vurdering som kaptein og han er ikke sterk nok i skrivende stund til å være et tredjevalg heller.

De Gea: Gitt at han blir værende selvfølgelig så er han en av våre viktigste spillere. Den spilleren som har hatt mest å si de siste sesongene etter Ferguson ga seg og som har reddet oss hver eneste sesong. De Gea er en av verdens beste keepere og selv om han kommer til å dra til Spania en eller annen gang, så håper jeg det blir mange år til. Jeg tror han trives enda bedre i Manchester nå, klubben er på rett kjøl igjen under Mourinho, han har mange av sine beste venner i klubben og det virker som atmosfæren nå er utrolig bra. Jeg tror også at De Gea vet at han ALDRI kommer til å oppleve den støtten han får her i Manchester andre steder i verden. Der er vi faktisk unike og selv om faxmaskinen røyk og De Gea var klar til å dra samme dag så ga vi han øreduvende støtte den første kampen han sto etter alt oppstyret. Mens de kaster pengesedler mot keeperen sin i Italia så gjorde vi det motsatte når det blåste som verst rundt spanjolen. At feks Ronaldo opplever piping og buing er jo helt sykt, men det er slik det er i andre ligaer. I England og Manchester er det bedre og forhåpentligvis er dette faktorer som holder han lenger. Og mulig et kapteinsbind hadde hjulpet? Han har absolutt gjort seg fortjent til det, men min personlige mening er at det bør være en utespiller. De Gea er litt for anonym til å lede laget fra buret, men om det blir han så tror jeg han vil vokse på oppgaven. Spillerne respekterer han og lytter til han, men jeg ser helst at det er en midtbanespiller som får oppgaven.

Pogba: Som kaptein så må man tåle umåtelig mye press- og er det noe Pogba har bært på skuldrene denne sesongen er det nettopp det. Et urealistisk press ble satt på han da han måtte bevise at han var verdt prislappen. Han er ung og selvfølgelig var prestasjonene variable, men det kom seg og de gangene han ikke spilte savnet vi virkelig han og så hvor viktig han er for laget. På sitt beste er han i verdensklasse og det vil vi garantert få se mer neste sesong, der er jeg ikke i tvil. Kapteinsmateriale? Kanskje i fremtiden. I mine øyne for ung og “uslipt”, men han har evnen til å dra med seg spillerne noe en leder trenger.

Mata: Også han var ganske variabel denne sesongen, men han har er grep om garderoben og jeg tror så lenge han får fast spilletid at han kunne vært en kaptein verdig. Et tredjevalg?

Valencia: Selv om Smalling også startet Europa League finalen var det Valencia som fikk æren av å være kaptein for sesongens mest avgjørende kamp. Som kaptein hadde jeg foretrukket at det var en britisk spiller, men det viktigste er selvfølgelig at den som får oppgaven klarer å lede et lag. Valencia har vært maskin og var etter Herrera den beste spilleren denne sesongen og uten tvil den som var mest stabil. Han kjemper hver eneste kamp og har gått fra en ving til å bli en av verdens beste høyre-backer. All respekt for mengden jobb han har lagt bak seg til å mestre det! Men jeg har et problem med Valencia og det er at han etter snart ti(!) år i klubben ikke har lært seg engelsk?! Hvordan er det mulig egentlig? Helt utrolig, og da kan du faktisk ikke være kaptein for Englands største fotballag! Enkelt og greit. Utrolig bra spiller, men ikke et kapteinsmateriale og jeg synes det er feil at han får være kaptein fordi han har vært lenge i klubben. Han er ingen naturlig leder.

Herrera: Min favoritt! Herrera vokste stort under Mourinho og har virkelig blitt MANN! Det ligger vel i blodet til spanjolene å være litt overdramatiske, men det er noe han virkelig har blitt bedre på og drama har blitt byttet ut med PASSION. Jeg elsker lidenskapen han har fort sporten og ikke minst klubben vår. Han spiller med hjertet utenpå drakta og han har masse følelser noe som er utrolig deilig å se. For når jeg selv er på gråten etter et forferdelig tap eller fly forbanna over noen situasjoner så har Herrera de samme følelsene. Han omtaler Manchester United med den største respekt og han vet hva det kreves av en spiller når man representerer klubben. Han forstår filosofien til United og har absolutt en lys fremtid i klubben vår. Han er en favoritt blant oss supportere og virker godt likt av lagkameratene. Han har allerede vist seg som en god leder og har alle kriteriene jeg ser etter hos en fremtidig kaptein.

Hva tror dere?


 

Ny svenske inn. Rooney ut og Ronaldo returnerer??

Velkommen Lindelöf! For en uke siden offentliggjorde United og Benfica at de hadde kommet til enighet og Uniteds første kjøp denne sommeren er i boks. Victor Lindelöf blir vår nye svenske og etter det jeg har sett og lest virker det som er bra kjøp. 22-åringen har spilt i Benfica siden han var 17 år og han la bak seg en veldig bra sesong; ligagull, cupgull og 8.delsfinale i Champions League. Han er fast på det svenske A-laget og vil mest sannsynlig bli en fast spiller på vårt lag fra høsten av. Han er primært midtstopper, men kan også spilles som back og def midtbane. Absolutt et nødvendig kjøp og la oss håpe han og Bailly blir et bra par sammen! Jeg har savnet Rio og Vidic fra dag én og ikke hatt den samme tryggheten siden de dro, Bailly ga meg for første gang på mange år en smak på den roen de hadde og det hadde vært fantastisk om svensken får en like bra start som han. Lindelöf har spilt fotball på høyt nivå i mange år og jeg tror han vet hva som kreves av han i Premier League.


Så over til Rooney.. Må vel være den største skuffelsen denne sesongen? Uansett hans desidert svakeste sesong i United. Nå er det kanskje ikke rettferdig å sammenligne han med verdens beste fotballspiller, men at Rooney og Ronaldo er like gamle er litt sykt å tenke på. De er to helt forskjellige fotballspillere, med ulik fysikk og utgangspunkt- og livsstil. Sistnevnte ble verdens beste i United og har holdt seg der i nesten ti år nå. Vi kan dessverre ikke si det samme om Rooney og hadde Ferguson fortsatt vært sjefen hadde han blitt solgt for mange år siden. Legende? Absolutt. En av mine favorittspillere. Han er fortsatt høyt respektert blant supporterne, men de aller fleste innser at hans dager er over i United. Det var en merkelig følelse da han kom innpå i Stockholm på slutten av Europa League finalen. Jeg tenkte at dette er siste gang jeg ser Rooney i United-drakt, siste gang han løfter et trofé for klubben vår. Og det er klart det er trist, jeg skulle gjerne sett Rooney et eller år til i klubben- som en squadplayer. Selv om han ikke er på topp har han en unik erfaring og rutine. Han er fortsatt viktig som en leder og teambuilder, men med den skyhøye lønningen hans er det ikke forsvarlig å holde han lenger. Spørsmålet er hvor han drar. Han har vært linket til flere Premier League klubber som Stoke og Everton- og selv om han er scouser kan jeg ikke se meg han vende tilbake til de blå? Det blir spennende å se hva som skjer, men for meg føles det rett å gi slipp på han nå.

Positivt er det vel uansett ikke at Manchester United endrer headered sin med å ta vekk Rooney..

Så har vi Ronaldo igjen da. Linket til United for 100. gang. Denne gangen er det sterke rykter om at vil ut av Spania og det fort. Han har vunnet alt som kan vinnes i Real Madrid og det hadde jo vært fantastisk om han hadde returnert til oss?! Klubben han ble verdens beste? Mange mener alderen og summen er for høye, men jeg mener at han fortsatt har igjen to, tre gode år igjen på topp og at han uten tvil hadde ledet laget til mange troféer. Et klart ja fra meg, men om jeg tror det er realitistisk er en annen sak. Han er jo en veldig privat mann og setter familielivet høyt, og ryktene sier at han nettopp har blitt far til tvillinger. Jeg kan ikke se for meg at han vil flytte på alt til et annet land. Han har livet sitt i Spania og mer enn nok penger til å forsørge familien livet ut. Jeg tror ikke han kommer, men ingnenting hadde gjort meg glader enn om jeg hadde feil.

Gotta love Silly Season?! Jeg henger meg ikke alt for mye opp i rykter, det har jeg hverken tid eller energi til! Men det er jo moro å lese hva alle skriver og hva supporterne faktisk tror på. Som admin i Red Army Oslo så kunne jeg tatt det som en sommerjobb på fulltid kun å slette tråder fra The Sun osv. Greit å bli entusiastisk, men et godt tips er å være kildekritisk 😉

Denne helga har gått rolig for seg og det har vært deilig. Det har vært en veldig travel uke på jobb så når jeg først har hatt fri har jeg prøvd å nytt det fine været og på kveldene har jeg hatt House of Cards maraton- blitt helt hekta!


 

Terminlista Premier League 2017/2018

Endelig er dagen her da terminlista for sesongen blir lagt ut. For meg som elsker fotball er det en viktig dag siden jeg nå begynner å planlegge mine helger helt frem til mai 2018! Alle som kjenner meg vet at jeg aldri går glipp av en kamp, så nå vet de også når jeg er ledig eller ikke;)

Det kribler i kroppen bare jeg tenker på å se United spille og endelig kunne dra tilbake til Manchester. Selvfølgelig skal jeg på åpningskampen og det er bare å telle ned dagene.

Uniteds første kamp er mot West Ham og vi åpner sesongen med hjemmekamp! Det er alltid en fantastisk stemning i Manchester første serierunde og det å gå opp trappene til Stretford End etter en så lang pause kan ikke beskrives. Det er glede fra topp til tå!

Nå er det bare å vente på at sesongkortene kommer i posten og at de nye draktene slippes! Sitter i skrivende stund i den nye bortedrakta, den er sykt fin- men som dere kanskje ser noen størrelser for stor! I påvente at jeg får damemodellen selv får jeg låne Kjetil sin i mens;)

Spennende!!


 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top