mine tanker om City-kampen

Ja.. Storkamp i går og det endte uavgjort. Og det er jeg egentlig fornøyd med, det er en vanskelig bortekamp og United hadde et forferdelig utgangspunkt med alle skadene. Men jeg klarer ikke å roe meg ned etter utvisningen av Fellaini for jeg blir så sur over slike situasjoner. Fellaini er dust, han er ikke den mest snille spilleren- men han blir også hardere dømt ofte fordi han er så stor og synlig. Uansett; i går fortjente han kort, men rødt? Direkte rødt for IKKE å ha nikka ned Agüero? Det er strengt-selv om det er hans skyld også.. Han er jævla dum for å la seg provosere, men det rotta Agüero gjør kvalifiserer seg for kort det og! F… for en skitten spiller. Bare se på slow motion reprisen så ser du hvor mye han overspiller. Det er Agüero som oppsøker Fellaini og begge er med i “støten”- det er ikke bare Fellaini. Og han oppnår jo akkurat det han vil! Men hadde Fellaini blitt straffet om han var en mindre spiller? Om han også hadde hivd seg ned i “duellen”? Det er jeg ikke sikker på.. Det er nok ikke lett for dommeren å se, men jeg er så utrolig lei av feige spillere at jeg har ikke ord. Jeg blir så forbanna! Det er pinlig oppførsel av så store stjerner, skulle ønske Fellaini nikka han ned på ordentlig for det fortjener spillere som Agüero- NULL respekt for han. Hjelper ikke at du er god når du i tillegg er så dum. Feigt og pinlig er det. 

Noe som var fantastisk DEILIG å se etter kampen var Herrera. Han går rett bort til Agüero og forteller han at det faen meg ikke er greit med slik oppførsel. Jeg elsker lidenskapen hans og i går viste han igjen at han blør for drakta. Det er sånn attitude vi trenger!

Vi må si oss fornøyde med 0-0.. Og…kremt…Fellaini ute i 3 kamper er vel ikke verdens undergang akkurat!

24 kamper ubeseiret er heller ikke dårlig, men det er jo alle disse uavgjortkampene som svir. Nå må vi vinne resten.. La oss håpe vi får litt hjelp av andre lag neste runde.

Nå er det endelig fredag og det blir ekstra godt med langhelg nå. Sitter i skrivende stund på toget og er straks hjemme på Toten <3 Lenge siden jeg har vært hjemme så siden det er fri mandag så passet jeg på å dra etter jobb i dag. Ikke vært hjemme siden jul så det blir koselig å se familie og venner igjen!

 

kampen om Manchester og fjerdeplassen

I morgen er det storkamp og ikke bare gjelder det å være best i byen, men det er så jevnt på tabellen at denne kampen kan fort bli avgjørende for hvor vi ender denne sesongen. Mange eksperter sa for lenge siden at United var ute av kampen om fjerdeplassen, men søndagens seier beviste at det er de slettes ikke.

Mourinho har snakket ned kampen i media, han er jo en stor mann og å jage en fjerdeplass er ikke han. Han har sagt for lenge siden at fokuset er å vinne Europa League noe klubben aldri har vunnet før. Men vi kan ikke gi oss med å kjempe i Premier League for vi er i skrivende stund ikke i en finale. En fjerdeplass vil sikre oss Champions League spill og det vil bety mye økonomisk og handel av fremtidige spillere. (Og at jeg er så jævla lei å ende på en femteplass, den har vi hørt lenge nok nå!)

City hadde en viktig kamp søndag som de tapte, i tillegg måtte de spille ekstraomganger og jeg håper vi drar nytte av det. Selv om mange av spillerne helt sikkert er slitne etter mye spilletid så virker de sultne, spillet går lettere. Chelsea kampen var jo fantastisk, det er mye mer offensivt spill og jeg føler at det er et “Mourinho-lag”. Og ikke minst så kan vi se at mye av spillet gjenspeiler “the United way” som vi alle Unitedsupportere elsker. Jeg vet at meningene om Mourinho er mange, og det er flere som ikke vil ha han som manager i det hele tatt. Jeg mener det er det beste som kunne skjedd klubben vår i den situasjonen den var i. Herregud så grått og trist siste sesong med van Gaal var, til å gråte av nesten så at Mourinho styrer nå er jeg mer enn fornøyd med. Det er ikke bare bare å ta over et lag, men det virker som kursen endelig er på rett vei.

Når det er sagt så er en kamp mot City aldri enkel. Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg tror resultatet blir enda….(men vi vet vel alle at jeg setter penger på Unitedseier uansett :p) Det kan gå begge veier, City er gode og vi stiller med et lag som har slitne spillere og mange ute med skade. Pogba er offisielt ute med skade og Hererra usikker. Det er meget dårlig nytt! De hadde vi sårt trengt mot et City lag..

Da City gjestet United og Old Trafford og United i september så var det dessverre Guardiola som trekte det lengste strået og City vant, i morgen håper jeg det er vår special one som kan dra hjem med seier i sekken.

Bra respons på innlegget jeg hadde i går forresten og det er veldig hyggelig! Det er som regel hyggelige folk man møter på, men å få høre at “deg snakker jeg ikke fotball med for du er dame” blir for dumt. Nå opplever jeg jo at mange vet at jeg er såpass supporter mye grunnet bloggen min, men det har ikke alltid vært sånn.

Og hvor deilig var ikke returen til Rooney?! La oss håpe at han har en like bra kamp i morgen. Mot Burnley var det den gamle, gode Rooney som var tilbake og det er ekstremt viktig.


 

Når du er dame og elsker fotball

En ting jeg virkelig hater er å bli satt i bås. Forhåndsdømt før folk har snakket med deg og vet hva slags person du er, hva du kan og hva du står for.

Jente og fotballsupporter. Eller “supporter” som mange sier, en fan. Jeg blir ofte tatt mindre på alvor når det kommer til fotball fordi jeg er dame. Folk antar at jeg ble fan fordi en kjæreste eller pappa holdt med Manchester United og at jeg “bare ble det” jeg også. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måttet si startoppstillingen fra kampen eller fått “kontrollspørsmål”. Ingen hadde spurt meg om slikt om jeg var mann. Ingen!

Men siden mange lurer; jeg ble supporter av Manchester United først og fremst fordi jeg likte fotball. Og fotball for meg betyr underholdning. Jeg husker da fotballinteressen hos meg hadde begynt å komme og Manchester United var på tv. De spilte fantastisk fotball og takket være Manchester United så elsker jeg fotball den dag i dag. Og ja, jeg ble supporter i glansdagene- men jeg kan virkelig ikke noe for at jeg ble født på tampen av 80-tallet. Kunne jeg valgt ville jeg faktisk vært eldre for å kunne fått med meg mer av de største stjernene våre!

Det skal ikke ha noe å si hvorfor du valgte å bli supporter eller hvor lenge. Så lenge du holder genuint med klubben så er vi alle Reds. Det er ingen konkurranse om hvem som er den beste supporteren. Vi er jo alle en “familie”. De beste minnene fra kamper er hvor vi scorer og alle eksploderer i glede, klemmer hverandre og du havner flere rader unna plassen din. 

Det dummeste jeg har fått høre er at jeg var dårlig supporter fordi jeg var fra Norge og hadde dårlige plasser på Wembley. Da er du passe nedsnødd faktisk. Så lenge jeg støtter laget mitt 100% uansett har det ingenting å si hvor i verden du er fra. Så lenge jeg står å synger og heier frem laget mitt så har jeg all rett å være der. Og plasser på Wembley kan man ikke bestemme selv, det må man søke om og man får den plassen man får, eller som jeg måtte- betale flere tusen av en mellomperson for å komme meg på kamp. Flaut at dette kom fra en Unitedsupporter. Heldigvis er det få av slike, men det skjer. Og mye fordi jeg ikke er mann med skjegg og ølmage.

En god og ekte supporter for meg er følgende:

Ser alle kamper. -Og prioriterer det. Jeg har forståelse for at jobb kan ødelegge og det kan man ikke gjøre så mye med, men bortsett fra det så er det ikke mange unnskyldninger egentlig som er bra nok. Bryllup, overraskelsesfest, dåp og andre veldig spesielle hendelser kan jeg også forstå- men heldigvis har man nå til dags mobil med apper så man lett kan følge med 😉 Mange synes jeg er alt for ekstrem som kommer senere til noe eller må droppe ting pga en kamp, men det er på en måte ikke jeg som velger det. Jeg er ikke supporter når det passer meg. Jeg er det mandag-søndag 365 dager i året.

Støtter laget uansett om vi vinner eller ikke. Man kan ikke bare være med på moroa. Vi har hatt mye motgang de siste årene og jeg er nesten litt glad for det. Misforstå meg rett, men man ser hva slags supportere enkelte er når det bare går nedover. Og for oss andre som ikke ga opp; det gjør oss sterkere. Jeg føler ihvertfall at mange hadde litt godt av det og fy f… så godt det er når det snur!!

Setter seg inn i historien til klubben. Dette er vel kanskje det viktigste punktet. Forstå historen til klubben du holder med og hva den har gått igjennom, hva som er grunnen til at United er et av de største lagene i verden. Laget vårt har en fantastisk historie. En dyp og spesiell historie som gjør Manchester United stor på flere områder enn bare titler.

 

Sliteseier og ny kamp

For en kamp vi var vitne til på torsdag. Slike kamper er ikke bra for kroppen, det kan jeg si først som sist! Skulle likt å sett statistikk på hjerteinfarkt under kamp!? Altså for oss supportere mener jeg…den må jo være høy! Jeg, som veganer, ung og sprek er redd for hjertet mitt noen ganger! Og torsdag var en av de. Man klarer jo bare ikke å styre temperamentet sitt under slike kamper. Som både er spennende og livsviktige! For det føles jo som man heier som det er liv på spill, og det føles på kropp og sjel. Det er sjelden jeg har fester, men jeg tror det kan være lurt å sette opp nabovarsel neste gang jeg ser en kamp hjemme. Det var høylytt torsdag kveld for å si det pent og naboene til Kjetil tror vel forholdet våres er over gjennomsnittet turbulent. Jeg kan heldigvis si at det gjelder kun kampdager 😉 Det var en sliteseier uten like og når dommeren blåser av etter ekstraomgangene var jeg helt utslitt. Fantastisk deilig med seier, men United gjorde det alt for vanskelig for seg selv. Unødvending vanskelig! For fotballelskere så er slike kamper utrolig moro, men ikke for meg. Jeg trenger ikke komfortable seiere hver gang, men avansementet kunne vært sikret allerede første kamp og det hadde spart oss mye. United var klart det beste laget begge møtene, men begge baklengsmålene var også fortjent. Hvor mange sjanser hadde egentlig United!? Nok til å lede komfortabelt til returmøtet på Old Trafford. Nok til å la enkelte spillere få hvile og andre spilletid. Men det er der vi har feilet hele sesongen og det kunne endt ille.

Eller, det endte jo ille nok; Rojo og Zlatan ute resten av sesongen. Jeg trodde jeg aldri skulle skrive dette, men at Rojo er ute er faktisk mer krise enn Zlatan! Han har vært god og stabil, en spiller vi faktisk er avhengig av nå. Samling og Jones er dessverre ikke der lenger. Dette lover ikke bra resten av sesongen. Blindt er ingen midtstopper og ikke en god nok spiller som kan spille resten av sesongen spør du meg. Zlatan er selvfølgelig også en spiller vi trenger og det er fryktelig synd at han er ute med skade. Vi har heldigvis andre forsvarsspillere vi kan bruke, men Zlatan er på sin måte uerstattelig. Han har ikke vært god i det siste, men vi alle vet hva som bor i Zlatan. Han er en nøkkelspiller for laget, en våre egne spillere ser opp til og som alle motstandere frykter. Han har vært heldig med skader hele karrieren og jeg håper virkelig ikke det her er det siste vi har sett av han som United-spiller. (BANK I BORDET!)


Selv om vi fikk to store skader så viste spesielt to spillere seg frem; Shaw og Rashford. Ingen av oss vet hva som skjer “bak kulissene” og ingen av oss liker at vår manager snakker negativt om egne spillere. Men Shaw har gjort alt riktig nå. Mourinho sa blant annet at han måtte bli mer profesjonell og fighte mer, og med tanke på hvordan han har spilt når han først fikk sjansen håper jeg betyr at han har tatt kritikken til seg. Å selge Shaw vil være en stor tabbe spør du meg, med Shaw i form så har vi en fantastisk forsvarsspiller som er god offensivt og i tillegg britisk. Det veier faktisk mye og jeg blir ekstra glad når det er disse som gjør det bra! Det er en del av Uniteds historie og bare jeg skriver navnet til Rashford så må jeg trekke på smilebåndet. For en spiller!! En Unitedgutt som har vokst og spilt seg frem til førstelaget. En gutt som vil spille fotball og som aldri har vist misnøye om han ikke får spille hver kamp. Med så store pengesummer som andre lag lokker med og konstante fristelser om alt så forstår jeg godt at mange unge spillere mister det litt. Vi vanlige mennesker kan ikke sette oss inn i det og noen sinne forstå. De blir tilbudt alt de måtte ønske seg og tilbedt som guder, dèt og kombinasjonen at de har mennesker tett rundt seg som ikke nødvendigvis ønsker de det beste eller har gode intensjoner så forstår jeg at noen faller for andre ting, mister fokuset og verdiene sine. Men da er det så godt å se spillere som Rashford! Som er anonym og ydmyk. Samme gjelder Hererra og Micky.

I dag møter vi Burnley borte og jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente meg i dag. De som spilte Torsdag har nok kjent det godt i kroppen de siste dagene. Så det blir nok en del forandringer på laget. Rooney er klar og bør spille alle ligakamper fremover så han er klar for finale i Stockholm. Om ikke han starter så synes jeg Hererra fortjener å starte som kaptein. Som han har vokst! Jeg skrev det for lenge siden at han vil bli ekstremt viktig for oss og et absolutt kapteinmateriale, og nå ser vi det allerede. Han blør virkelig for laget og er en ekte teamplayer.

Kampen om fjerdeplassen er ikke over, så det er bare å gå inn å spille for seier til Manchester United. Begge lag har forøvrig mye å spille om så det blir ingen lett kamp.

Come on United!!

 

en fantastisk kamp

For en kamp vi var vitne til i går! Sesongens deiligste seier uten tvil! Jeg hadde helt glemt hvor fantastisk deilig det er med slike seiere. Jeg skrek meg hes av både frustrasjon og glede. Gårsdagen gir jeg 10 av 10. Våknet opp med et stort smil i dag og jeg å si det er ekstra godt siden det var Chelsea.

Mourinho fikk endelig revansje mot gamleklubben og ikke minst supporterne som ikke har vært spesielt hyggelige mot han. At de kan glemme alt han har gjort for klubben dems er utrolig. Var så digg å se han juble etter kampen og dunke hånda hardt og godt mot klubbemblemet på jakka mens han gikk til garderoben. Dette var en stor seier for han!

Jeg er så stolt av laget! Som jeg skrev i innlegget før kampen i går så måtte United kline til fra start å gå for seier. Og det gjorde de virkelig. Jeg skal innrømme at da jeg så startopstillingen så ble jeg litt ekstra nervøs. Men Mourinho gjorde alt riktig i går og spillerne blødde for drakta. Dette var nok det beste jeg har sett siden Ferguson og ord kan faktisk ikke beskrive hvor godt og lettende denne seieren var. Det er uten tvil mye som må jobbes med og Premier League blir ingen suksess for oss denne sesongen heller og fjerdeplassen er ikke sikret, men i går fikk vi se det vi egentlig har vist at laget kan gjøre hver eneste kamp. 

Men det var ikke bare fryd og gammen under kampen selv om vi dominerte den totalt. Det jeg hater mest med Chelsea er den stygge spillestilen deres og det gjør meg så forbanna og sint. At Rojo får gult kort etterhvert var ikke feil av dommeren, men han fortjener en medalje også for å måtte hanskes med Costa en hel kamp. At han klarer å beherske seg såpass er utrolig, jeg hadde klina han rett ned. Det finnes mange fæle ord som kan beskrive denne mannen, men det holder med ett; ufyselig. At han slipper unna gang på gang er så utrolig urettferdig og jeg kjenner det koker inni meg når jeg skriver dette. Jeg blir så forbanna! Og ja, det finnes spillere på ALLE lag som kan spille stygt til tider eller filmer. Men det Costa gjør er i en egen klasse. Han er så slu og utspekulert, en skikkelig drittfyr rett og slett. Jeg synes oppriktig synd på Chelseasupportere, det må være så flaut å holde med et lag med slike spillere- og i tillegg forsvare dem. Er det virkelig klut å vinne ligaen på denne måten?! Det er helt utrolig at det ikke blir straffet i ettertid, dommerne MÅ bli tøffere til å sette foten ned på dette, men ingen tør! I FA-cupen blir Herrerra utvist fordi dommeren skal være tøff og sette et prinsipp, mens skuespiller 1 og 2 kan fortsette med sitt skitne spill. Om det straffes hardere og i etterkant så vil det jo etterhvert bli en slutt på dette! En annen ting er at jeg ikke skjønner hvorfor de filmer slik?det er jo kameraer over alt og det blir jo snappet opp, de kan jo ikke skjule det?! Nå gjør de det sikkert fordi de faktisk kommer unna med det, men så flaut?! Mannfolk som slenger seg i bakken, tar hånda opp til ansiktet og setter et smertehyl uten like. Det hører ikke hjemme i fotballen og det er trist at spillere som Costa og Hazard som faktisk er utrolig gode spillere holder på slik for det ødelegger sporten. At de får fullføre kamper gang på gang er f.. meg utrolig. Det er mange jeg misliker av de blå, men disse to tar kaka altså.


Det ble en utrolig herlig dag i går fra start til slutt. Det ble selvfølgelig seiersfest som jeg avsluttet på Max med en vegansk burger. Perfekt dag;)


I morgen er det vanlig dag igjen med jobb og trening. Jeg gleder meg så sykt til å komme inn i vaner igjen så det blir ekstra tidlig opp i morgen for å starte dagen på best mulig måte. I dag er det søndag nummer to jeg har bare slappet av i dag med serier og god mat. Jeg har aldri sett Solsidan før, men det er jo så morsomt! Så i kveld blir det nok en del episoder av det. En annen bra serie som er på Sumo er Best Før med Linn Skåber. Så den da jeg var syk etter mandeloperasjonen og den anbefaler jeg absolutt om du vil ha noe moro å se på.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top