Sliteseier og ny kamp

For en kamp vi var vitne til på torsdag. Slike kamper er ikke bra for kroppen, det kan jeg si først som sist! Skulle likt å sett statistikk på hjerteinfarkt under kamp!? Altså for oss supportere mener jeg…den må jo være høy! Jeg, som veganer, ung og sprek er redd for hjertet mitt noen ganger! Og torsdag var en av de. Man klarer jo bare ikke å styre temperamentet sitt under slike kamper. Som både er spennende og livsviktige! For det føles jo som man heier som det er liv på spill, og det føles på kropp og sjel. Det er sjelden jeg har fester, men jeg tror det kan være lurt å sette opp nabovarsel neste gang jeg ser en kamp hjemme. Det var høylytt torsdag kveld for å si det pent og naboene til Kjetil tror vel forholdet våres er over gjennomsnittet turbulent. Jeg kan heldigvis si at det gjelder kun kampdager 😉 Det var en sliteseier uten like og når dommeren blåser av etter ekstraomgangene var jeg helt utslitt. Fantastisk deilig med seier, men United gjorde det alt for vanskelig for seg selv. Unødvending vanskelig! For fotballelskere så er slike kamper utrolig moro, men ikke for meg. Jeg trenger ikke komfortable seiere hver gang, men avansementet kunne vært sikret allerede første kamp og det hadde spart oss mye. United var klart det beste laget begge møtene, men begge baklengsmålene var også fortjent. Hvor mange sjanser hadde egentlig United!? Nok til å lede komfortabelt til returmøtet på Old Trafford. Nok til å la enkelte spillere få hvile og andre spilletid. Men det er der vi har feilet hele sesongen og det kunne endt ille.

Eller, det endte jo ille nok; Rojo og Zlatan ute resten av sesongen. Jeg trodde jeg aldri skulle skrive dette, men at Rojo er ute er faktisk mer krise enn Zlatan! Han har vært god og stabil, en spiller vi faktisk er avhengig av nå. Samling og Jones er dessverre ikke der lenger. Dette lover ikke bra resten av sesongen. Blindt er ingen midtstopper og ikke en god nok spiller som kan spille resten av sesongen spør du meg. Zlatan er selvfølgelig også en spiller vi trenger og det er fryktelig synd at han er ute med skade. Vi har heldigvis andre forsvarsspillere vi kan bruke, men Zlatan er på sin måte uerstattelig. Han har ikke vært god i det siste, men vi alle vet hva som bor i Zlatan. Han er en nøkkelspiller for laget, en våre egne spillere ser opp til og som alle motstandere frykter. Han har vært heldig med skader hele karrieren og jeg håper virkelig ikke det her er det siste vi har sett av han som United-spiller. (BANK I BORDET!)


Selv om vi fikk to store skader så viste spesielt to spillere seg frem; Shaw og Rashford. Ingen av oss vet hva som skjer “bak kulissene” og ingen av oss liker at vår manager snakker negativt om egne spillere. Men Shaw har gjort alt riktig nå. Mourinho sa blant annet at han måtte bli mer profesjonell og fighte mer, og med tanke på hvordan han har spilt når han først fikk sjansen håper jeg betyr at han har tatt kritikken til seg. Å selge Shaw vil være en stor tabbe spør du meg, med Shaw i form så har vi en fantastisk forsvarsspiller som er god offensivt og i tillegg britisk. Det veier faktisk mye og jeg blir ekstra glad når det er disse som gjør det bra! Det er en del av Uniteds historie og bare jeg skriver navnet til Rashford så må jeg trekke på smilebåndet. For en spiller!! En Unitedgutt som har vokst og spilt seg frem til førstelaget. En gutt som vil spille fotball og som aldri har vist misnøye om han ikke får spille hver kamp. Med så store pengesummer som andre lag lokker med og konstante fristelser om alt så forstår jeg godt at mange unge spillere mister det litt. Vi vanlige mennesker kan ikke sette oss inn i det og noen sinne forstå. De blir tilbudt alt de måtte ønske seg og tilbedt som guder, dèt og kombinasjonen at de har mennesker tett rundt seg som ikke nødvendigvis ønsker de det beste eller har gode intensjoner så forstår jeg at noen faller for andre ting, mister fokuset og verdiene sine. Men da er det så godt å se spillere som Rashford! Som er anonym og ydmyk. Samme gjelder Hererra og Micky.

I dag møter vi Burnley borte og jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente meg i dag. De som spilte Torsdag har nok kjent det godt i kroppen de siste dagene. Så det blir nok en del forandringer på laget. Rooney er klar og bør spille alle ligakamper fremover så han er klar for finale i Stockholm. Om ikke han starter så synes jeg Hererra fortjener å starte som kaptein. Som han har vokst! Jeg skrev det for lenge siden at han vil bli ekstremt viktig for oss og et absolutt kapteinmateriale, og nå ser vi det allerede. Han blør virkelig for laget og er en ekte teamplayer.

Kampen om fjerdeplassen er ikke over, så det er bare å gå inn å spille for seier til Manchester United. Begge lag har forøvrig mye å spille om så det blir ingen lett kamp.

Come on United!!

 

Blogger hovedsaklig om Manchester United og livet som fotballsupporter. Kontakt: [email protected]
Posts created 337

One thought on “Sliteseier og ny kamp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top