en liten oppsummering av sesongen

Med Champions League finalen overstått er det offisilet sommerferie for sporten vi alle elsker og uten noe mesterskap blir dette en kjedelig sommer sett med fotballøyne. Men med sesongen United har hatt så blir det også godt med en pause. Klubben har litt å gjøre med nye kontrakter og kjøp.

Stang ut er vel best måte å oppsummere sesongen til United. Mye gikk galt, dårlig prestasjoner fra enkeltspillere og laget samlet til tider, mye uflaks, mange skader og et enormt sjansesløseri. Ikke akkurat en drømmesesong. Men det har vært noen gode øyeblikk også! Heldigvis.. På lørdag var det ett år siden Mourinho tok over United og det var det beste som kunne skje klubben. Han sa tidlig at det var Europa League han ville fokusere på, og dit gikk han til topps. To titler; ligacup og Europa League. Tre trofèer når vi tar med Community Shield. Ikke en krise sesong tross alt?

Det er uvant for oss Unitedsupportere å se laget vårt spille så dårlig fotball. Jeg elsker Premier League så det har vært skuffelse sesong etter sesong nå. Det er mye som må forbedres neste sesong. Jobb nr èn er å ta tilbake Old Trafford! Ti (!!) uavgjorte kamper hjemme denne sesongen- det er helt krise! Nr to er å score flere mål, vi har blitt straffet så mange ganger denne sesongen ved og ikke avgjøre kampene før. Nr tre er å få riktige spillere inn, vi trenger sårt et stopperpar ala Rio/Vidic. Bailly var maskin fra dag en, Rojo gjorde også en god jobb- men vi trenger en som kan starte fast så kan Rojo være squadspiller. Jeg føler han er litt for varierende til å stole på han en hel sesong. Midtbanen trenger en leder, Herrera var fantastisk denne sesongen og fikk fullt fortjent Årets spiller pris og han er min favoritt til et forestående kapteinbytte. Men med Carricks alder så vil vi trenge en erstatter veldig snart så jo før jo bedre spør du meg. Det mest kritiske denne sesongen er dårlige avslutninger, sløseri og lite mål. Vi trenger en som klarer å avslutte, som får laget i gang og frem- Griezmann er min favoritt, men nå ser det ut som han har bestemt seg for ikke å dra. Lojalt, men dumt for han. -og oss! En stjernespiss er definitivt det som må prioriteres høyt når sjekkheftet åpnes.

Media har skrevet mye om Uniteds pengebruk og manglende resultater. Men fakta er at alle av Mourinhos kjøp ble matchavgjørende. Zlatan avgjorde i Community Shield og ligacupen. Micky og Pogba skjøt oss inn i Champions League gruppespillet med seier i Europa League. Manchester United er laget alle andre enn oss elsker å hate og de skaper overskrifter uansett hvilken vei det peker. Jeg er helt enig i at vi skulle avgjort flere kamper, spillet har vært for dårlig. Men det er Mourinhos første sesong og det er ikke bare-bare å plukke opp restene etter Moyes og van Gaal.

Det har vært en haug av nedturer, men heldigvis også noen høydepunkter denne sesongen og det er mye hyggeligere å fokusere på de;

Community Shield. Kan vel knapt nok kalles et trofé, men et nytt sølvtøy er alltid velkomment til Old Trafford! United vant 2-1 over Leicester og vi alle var meget spente på seriestart i Premier League..

Seriestart! Det er tradisjon å være på første hjemmekamp og denne gangen for første gang på en fredag. Forventningene var skyhøye og United vant 3-1 mot Bournemouth med mål fra Mata, Rooney og Gud han selv. Var en ubeskrivelig deilig følelse å oppleve Zlatans første Unitedmål live på Stretford End!

Supportertreff i Oslo. Red Army hentet sammen med den norske supporterklubben inn x-United spillere helgen det var bortekamp mot Hull og vi lagde det største supportertreffet i Skandinavia. Utrolig morsom helg for alle som var med! Fredag var det show og middag, lørdagen supportertreff på Scotsman for store og små etterfulgt av kamp og fest. Jeg husker det var en ubehagelig kamp for vi fortjente seieren så utrolig, men målet kom aldri! (Dette skulle vi oppleve mer enn én gang denne sesongen dessverre…), men heldigvis avgjør vår alles godgutt Rashford på overtid!

Bursdag og storkamp. Resultatsmessig ingen høydepunkt, men det var en av de beste turene for meg uansett så den fortjener å bli med. Sammen med Betsson var jeg med på fotballvorsepiel dagen før kampen og dette var også min bursdagshelg! Alt bortsett fra kampen var perfekt. Betsson hadde hyra inn legenden Paddy og han er en av de beste som fortsatt er i klubben, en fantastisk mann på alle måter.

Leicester 4-1. For en kamp! Denne kampen var virkelig tatt ut av læreboka til Ferguson og Matt Busby. The United Way og sesongens beste kamp hittil. Jeg hadde besøk av tanteungen min og vi skrek oss begge hese av glede. Fantastisk!


Nytt Betssonevent og seier mot Spurs. Er det noen som kan lage fest så er det Betsson, og i forkant av Spurskampen holdt de julebord for Unitedsupportere med en god middag, quiz og underholdning. Med seier mot Spurs kunne vi fortsatt håpe på en fjerdeplass!

Noe annet som også må oppleves i Manchester er julegata i desember. Dro sammen med Bea og vi handlet julepynt, gaver og drakk gløgg med rødvin. mmm… Det var vel 1-1 kampen mot West-Ham så det var dessverre en nedtur, men kosleig tur uansett.

Selv om kampen ikke gikk slik jeg ville så er United-Liverpool et av sesongens høydepunkter. Kroppen går inn i en egen boble i forkant og alt jeg tenker på er den kampen. På kampdag er man så gira og Bishop var proppa full og god stemning!

I februar var jeg så heldig å fikk møte et av mine forbilder innen fotball; Gary Neville. Rød mann tvers igjennom og utrolig hyggelig. Han og Andy Mitten reiste Europa rundt og intervjuet enkelte supportere.. Veldig moro å være en av de! Resultatet kommer neste år i bokform.

Ligacupfinale. Ingen stor kamp for United, men vi vinner vårt andre sølvtøy for sesongen og det kunne være en liten trøst da fjerdeplassen så mørk ut..

Chelsea 2-0. Wow! Hva skjedde?? United knuser Chelsea og det var en etterlengtet god seier for å si det pent. Denne kampen beviste jo hva som ligger i laget, hadde vi bare spilt slik hver kamp hadde vi endt betraktelig høyere opp på tabellen.

Siste seriekamp. Tabellmessig så hadde United lite å spille for, men de som fikk sjansen hadde alt å bevise for fansen og klubben. Alt vi ville se var passion, men vi ble servert mer enn det. Så utrolig herlig å se unggutta leke seg, Harrop med debutmål og Angle Gomes kommer inn som den yngste spilleren i Premier League.


Europa League finalen. Selve høydepunktet hele sesongen. (Litt trist å skrive) Denne seieren var så utrolig viktig. At vi er tilbake i Champions League vil være med å forme oss i mange år. Om vi igjen hadde mistet det hadde vi i tillegg mistet sjansen på de store stjernene. Nå er det selvfølgelig ikke avgjort enda hvem vi handler, men det er klart at vi står sterkt og at vi kan plukke fra øverste hylle. Det var en fantastisk dag i Stockholm og en fin avslutning på en ellers ganske grå sesong.


Spillere som har imponert meg er Valencia, Pogba (siste halvåret), Herrera- sesongen beste! Bailly, Rojo og Zlatan. De som har skuffet er Smalling, Shaw, Rooney og Martial. De hadde jeg forventet mye mer av (delvis Micky også- han må step up neste sesong). Spillere som Jones, Lingard og Blind klarer jeg ikke å se annet enn squadspillere så de har ikke skuffet meg like mye da jeg ikke annser dem som top notch om jeg kan si det slik. Det er gjerne spillere jeg vil ha i stallen, men til en fast startellever er de helt feil spør du meg. Det må handles nå og det blir fryktlige spennende i sommer!

Siste bildet beskriver litt av fremtiden vår. Jeg tror Rooney drar. Vemodig da han er en legende å bidratt så mye for oss, men dessverre dalende form og alt for dyr å beholde. Inn med ungt blod.

 

 

Blogger hovedsaklig om Manchester United og livet som fotballsupporter. Kontakt: [email protected]
Posts created 338

3 thoughts on “en liten oppsummering av sesongen

  1. Godt oppsummert AM! 😁 Liker trenden med en oppsummering i slutten av sesongen, og (for meg) var den mer underholdende enn de andre oppsummeringene jeg har lest 😀

  2. Order Levothyroxine Canada Online High Dose And Low Dose Amoxicillin [url=http://erxbid.com]cialis tratamiento impotencia[/url] Cheap Effective Propecia Buy Ketotifen Pills Online

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top