la mannen få se fotball- uten klaging

Nå sparkes straks Premier League sesongen 2016/17 i gang og for alle oss som elsker fotball er dette større enn både bursdag og julaften. Nå er det endelig fotball å se på igjen, endelig kan vi ta på oss drakt, dra på pub for å møte andre supportere eller samle en gjeng i stua for øl og fotball mens kampene spilles.

Det var EM i sommer og på kontraskjæret krydde det av feststemte mennesker. Og selv om fotball er en mannsdominerende sport så vil jeg si det var overraskende mange damer der. Damer som kanskje ikke holdt med noen lag, men som synes det var gøy å være der for stemninga. 

Det er heldigvis en god del damer som elsker fotball og jeg har mange venninner og bekjente som har fotball som en stor hobby, men det er trist at de damene som ikke liker fotball klager så utrolig over at typen deres ser på det. De blir sure for at han vil ut å se på kamp eller ofre en middag med deg fordi laget hans spiller akkurat da. Og dette er så utrolig unødvendig! Damer som blir sure over at typen deres har en hobby dere ikke liker må seriøst gå inn i dere selv og tenke på om dette er verdt å lage dårlig stemning over. Hadde noen prøvd å nekte meg å se kamp hadde valget vært enkelt for min del. Man skal ikke nekte en partner å se en fotballkamp eller være ute et par timer med andre folk?! Jeg synes det er sunt i et forhold at man har forskjellige hobbyer og at man kan gjøre ting hver for seg innimellom, om du ikke liker fotball så er det vel bedre at han kan sitte med likesinnede et annet sted å skrike til en fotballskjerm?

Du kan aldri gå i mellom en mann og hans lag. Da taper du. Kanskje ikke med en gang, men du vil alltid være hun som nekta han å se fotball og DET vil du ikke være. Uansett hvor bra dame du er så vil du faktisk bli litt nedprioritert akkurat når laget hans spiller. Fotball er en lidenskap og noe som skjer der og da. En middag eller en fest kan skyves litt på, men en fotballkamp er ikke noe man ser på i reprise. Man må se det live. Mange forstår ikke denne lidenskapen, det er mer enn bare å dra på pub for å drikke øl. Det er et samlingspunkt for supportere. Det er morsomt, det er spennende, det er engasjerende og det kan være himmel og helvete. Alt på 90 minutter. Og dette vil man dele med andre, ikke sitte hjemme alene å se kamp og hvertfall ikke med ei sur dame i sofakroken i tillegg. Så hva enn du gjør- ikke nekt typen din å se fotball. Dette burde jo ikke være nødvendig å skrive, men jeg har ikke telling på hvor mange som faktisk har dette som et problem. 

Det du kan gjøre er å foreslå å bli med å se på en kamp sammen, mange har med kjærestene sine på Scotsman feks og det er kjempehyggelig. Får du i tillegg låne en drakt så er jo det stjerne i boka! Men om du virkelig ikke kan fordra fotball så bli hjemme, sett heller pris på at dere liker forskjellige ting og da har du en gyllen mulighet til å bruke noen timer på det DU liker som han ikke interesserer seg for. Det er den negative kjeftinga vi damer må kutte ut. Her må faktisk mange skjerpe seg drastisk! Sure damer er kanskje det verste som finnes. Jeg er jo dame selv og vet jo hvor fæle vi kan bli- haha! Men kom igjen, man må velge kampene sine..og en manns elsk på fotball er ikke verdt å krangle over. 

Mitt beste tips er å sette deg inn i når laget hans spiller. Er han Unitedsupporter feks så er du ikke bare heldig med å ha funnet deg en oppegående mann, men på www.united.no så kan man laste ned kampene til kalenderen på mobilen sin. Det regner jeg med man kan med de fleste lag. Og sånn sett vet du når han vil være opptatt og da er det ikke vits for deg å planlegge noe. Det er bare å bli vant med det. Nå er kanskje jeg mer “skadet” enn en vanlig dame, her går fotball foran alt, men det har mine kjære lært seg å leve med. Er det kamp en Torsdag og Søndag så legger de planer med meg andre dager i uka. Man må se muligheter og ikke hindringer! For det er ikke slik at vi kan bestemme når laget vårt spiller, vi kan ikke bare droppe å se kamper heller. Holder man med et lag så ser man på laget når det spiller. Er man bundet til jobb så er det selvfølgelig vanskelig, men alt annet er prioriteringer. Og som voksne folk må man få lov til å bestemme selv om man vil se en kamp eller ikke.

Så fra og med Lørdag 13. august til Søndag 21. mai så er det Premier League. Vi husker vel alle hvor fantastisk det var med Island i EM? Eller at Ronaldo endelig kunne løfte pokalen? Alle gleder seg over store sportsøyeblikk, men vi som faktisk holder med et lag hele veien har disse øyeblikkene hele tiden, hver kamp. Ikke ta det fra oss. Take it or leave it 😉

Avslutter med et øyeblikksbilde mamma tok av oss da jeg hadde med tre venninner hjem til Toten for et par helger siden på familiefest. Det var kamp så vi trakk selfvølgelig inn i stuen da og det var jubel fra store og små! Den beste følelsen får du av fotball <3


 

Blogger hovedsaklig om Manchester United og livet som fotballsupporter. Kontakt: [email protected]
Posts created 338

6 thoughts on “la mannen få se fotball- uten klaging

  1. Enig i det meste du skriver. PL start er større enn bursdager og julekvelden tilsammen. Men å ha med en uinteresssert samboer på kamp….aldri! Må isåfall bli på Drømmenes Teater! Jobb, ferier, bursdager og vennebesøk legges opp etter terminlista. Fullstendig enig med deg der! Men Island og EM kan ikke sammenliknes i det hele tatt. United langt, langt over det. Nå venter turer over til verdens beste sted. Bare å lade opp sangstemmen Ann Mari! Blir Pogba på ryggen denne sesongen!

  2. Hvem i all verden er dere fotballinteresserte menn som lar dama bestemme om dere kan se fotball eller ikke..?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top