Boxing Day

Boxing day is the best day!

Endelig fotball igjen og for meg som elsker fotball er dette en av de beste dagene i jula.

Boxing day er alltid en spesiell dag, men det er jo ekstra spesielt denne gangen siden David Moyes kommer tilbake på Old Trafford for første gang. Det er nok sterke følelser både for han og for supporterne som er der. Noen av oss støttet han, andre ville aldri ha Moyes fra starten av. Og de fleste falt av etterhvert å ville ha han ut portene. Det var ikke mye støtte på slutten. United er ikke kjent for å sparke managere, fordi vi hadde hatt SAF så lenge var vi vant med en trygg grunnmur i klubben og den ble brått revet bort dagen han valgte å takke for seg. Tiden under Moyes var vanskelig, jeg har aldri opplevd så stor misnøye blant supporterne og det var direkte uhyggelig. Hva hadde skjedd med Manchester United? Alt gikk galt. Fra å være seriemestere under Ferguson satt vi igjen med Moyes som knuste rekorder motsatt vei, alle lag slo oss nå og det var en forferdelig tid. Nå skal det sies at i en ideel verden så hadde Moyes fått mer tid. Han fortjente kanskje det. Men jeg mener det var 100% korrekt å sparke han. Han hadde ingen plan og da går det dårlig, han taklet ikke jobben rett og slett. Du kan ikke som manager av verdens største fotballklubb svare en reporter “I don’t know” på spørsmål om hva du skal gjøre for at laget ditt skal plukke poeng. “Moyes out”-banneren var et lavmål fra en liten andel supportere, men Moyes mistet både garderoben og supporterne lenge før det og da er du tapt. Da er det ikke annen mulighet enn å gå. Du kan ikke komme med en treningsvideo med klipp av Jagielka å gi til Rio og Vidic- et av verdens beste stopperpar å mene de skal gå å se på den videoen for å lære. Han gjorde mange feil og selv om han er en god manager (det beviste han i Everton) så var han fryktelig feil for United. Og det er forståelig at mannen er bitter. Han fikk ikke gjort alt han ville i klubben, han fikk ikke bevist at han kunne rette opp ting, han fikk sparken etter knappe 10 måneder i klubben og det er klart man blir bitter når man har fått en seksårskontrakt i klubben. En ting er å være bitter, han er et menneske med følelser han også så det skjønner jeg, men ikke gå ut i media å snakk nedlatene om klubben vår. At han kritiserer United for å bruke mye penger og samtidig er ansvarlig for kjøpet av Fellaini er så dumt at jeg gir meg med å skrive mer om Moyes akkurat nå.

Sett bort i fra den forferdelige kampen mot Everton så har Desember-programmet vært veldig bra for oss. Vinner vi mot Sunderland i dag så begynner topp 4 å se lovende ut. Jeg hadde faktisk gitt opp, men det er dette som er så fantastisk med fotball! Det er så mye som kan snu at ingenting er sikkert tidlig i sesongen. Vi har vært heldige med juleprogrammet, to hjemmekamper så dette må vi bruke til vår fordel. 

Jeg har sterk tro på seier i dag. Det blir som vanlig spennende å se laguttaket da Shaw er eneste spiller som er ute med skade. 

Siden jeg i skrivende stund kun har United-strikkegenser på meg og fryser så får jeg vel by på litt mer sommerlige bilder..
Foto: Nicolai Saxegaard www.saxegaardphotography.com

Hemmat tel jul!

I går kveld var det endelig juleferie på meg også. Og det er jo selvfølgelig utrolig godt! Jeg er dessverre alt for lite hjemme så jula er høydepunktet for meg. Det blir veldig godt å komme hjem til mamma og pappa nå, slappe av og spise masse god mat! Kofferten var så full i dag at jeg måtte sette meg på den for å få den igjen så det blir nok mange gaver under juletreet i år også. 

Sitter i skrivende stund på toget retning Gjøvik. Og med Hemmat tel jul på øra så kan det vel ikke bli mer koselig?!

Julen er en høytid mange forbinder med mye mat og kos. Og jeg har fått mange spørsmål og hva jeg skal spise i julen, mange ser også medlidene på meg med et “stakkars deg” blikk for de tror jeg kommer til å sulte. For de fleste så handler julen om god mat, masse mat! Det er ikke uvanlig at folk legger på seg mange kilo i denne høytiden nettopp fordi de spiser så mye mat. Og jeg kan heldigvis berolige dere med at jeg også gleder meg til å spise julemat. Men hva spiser man når man ikke kan spise ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, pølser, smør og alt til?! Mange vil nok tro at jeg har lite å velge mellom på matfronten, men det er langt fra sannheten. Det mange ikke tenker over når det kommer til kjøttretter er at nesten alt er tilsatt marinader og krydder slik at det smaker nettopp det det smaker. Så å lage lignende retter helt uten kjøtt er veldig enkelt. Godt og ikke minst mye sunnere! Jeg storkoser meg og i fjor laget jeg min første julemiddag helt alene uten noen forbredelser og erfaring. Og det ble vellykket! Nå har jeg enda et år bak meg som veganer og jeg har lært mye og funnet mange oppskrifter jeg skal teste ut.

Vegisterkaker er noe jeg lagde i fjor og som var kjempegode. De smakte veldig likt medisterkaker, men uten den kvalme smaken av most farse. Jeg har aldri likt det, men disse var gode altså!

Oppskrift og bilde lånt herfra: http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html​


Nøttestek med kålrabistappe. hvitløksgrønnkål, poteter og tyttebær.
Bilde lånt fra www.vegetarbloggen.no

Mamma har handlet inn masse vegansk mat og jeg gleder meg til å teste ut nye ting nå! 

Nå nærmer jeg meg Norges navle, TOTEN <3 I kveld blir det bare avslapning med julefilmer og kos. Gleder meg til å komme hjem til julepyntet hus og slappe skikkelig av.

Om dere vil se hvordan jeg har det hjemme der så add meg på snapchat så skal jeg ta masse snaps 🙂 Ollon1

Usikker om jeg rekker å blogge noe mer, så da vil jeg med dette avslutte og ønske dere alle en riktig GOD JUL! <3


 

Endelig hyggelig å blogge igjen!

Vi er endelig inne i en god periode og da er det veldig godt å sette seg ned å blogge fremfor en kamp. Målet mitt er jo egentlig å lage et innlegg før og etter hver kamp, men julestria er her og dere vet hvordan det er. Det verste er å være positiv fremfor en kamp også går det til helvete, da er ikke blogglysten på topp for å si sånn. Jeg var over mot Tottenham og det var nok den beste helga jeg har hatt i Manchester noen sinne. Den var helt perfekt, Betsson hadde julebord dagen før kamp med Petter Katastrofe og de Unitedsupporterne som hadde meldt seg på og det var veldig moro! Når man drar utenlands så er det selvfølgelig moro å oppleve forskjellige ting, men jeg synes det er veldig moro å møte nordmenn som er over også. Man får jo venner fra hele Norge når man reiser mye over og kun møtes i Manchester så selv om det er veldig turist synes jeg det er hyggelig å møte de når alle er over.


Betsson fikset vegansk meny og det hele, da er jeg fornøyd!

Dagen etter var det match day og denne kampen måtte vi vinne! Jeg hadde ganske blandede følelser foran kampen og var veldig spent. Men skulle i henge med så var tre poeng kritisk?

Alltid stemning på Bishop!


Vi satt denne gangen på Sir Alex Ferguson stand og stemningen der er selvfølgelig noe helt annet enn Stretford End. Det er mange som skriver at Old Trafford har dårlig stemning og jeg forstår hva de mener. Fotball er for arbeiderklassen og ble startet av de samme. Fotball skal være underholdning og få folket til å ville stå opp å synge. På Stretford End så står vi i 90 minutter og synger for full hals, men det er en liten del av arenaen og når resten ikke følger opp så blir det ikke en elektrisk atsmosfære akkurat. Han ene som vi var med fikk klar beskjed etter noen minutter; “sit down!”. Og det er feil. Blir man engasjert (noe man skal bli på fotballkamp?!) så er det lov å reise seg! Men fotballen har forandret seg, på godt og vondt. Nå er det ikke bare engelskmenn lenger som drar på kamp etter endt arbeidsuke. Nå er det folk fra hele verden. Turister. Folk som er førstegangsreisende og som er på Old Trafford for første gang, de vil ta bilder og se seg rundt. Kanskje det ikke er fotballen som er mest i fokus. Andre har spart opp penger i mange år og vil ta mest mulig inntrykk innover seg. Mange kan ikke sangene. Andre er ikke “syngepersoner” og de vil heller konsentrere seg om spillet. Vi er verdens største fotballklubb og da er det ikke die hard fans over hele stadionen. Og slik er det bare. Vi kan ikke forvente det heller, vi vil aldri kunne få oppleve en tett og intim stadion der vi overdøver alt og alle i 90 minutter. Manchester United er blitt en komersiell klubb og da trekker vi mer enn bare “supersupportere”. Personlig liker jeg å synge, jeg elsker selv å høre publikum runge over Old Trafford når jeg sitter å ser kampen hjemme og man kan nå bare gjøre så godt man kan selv!

God stemning blant Betssongjengen! Det er faktisk veldig moro å sitte i boks også selv om jeg har kort på Stretty og det er noe annet. Jeg kommer til å legge ut noe snart der dere får mulighet til å vinne plasser hit så følg med. 

Vel fortjent seier og denne kampen ga meg en del optimisme faktisk. Jeg hadde mistet håpet om fjerdeplassen, men det er jo virkelig ikke over. Nå må vi bare vinne kamper og samtidig håpe at andre lag ikke presterer. Det som er det mest frustrerende er jo at laget vi har nå er jo MYE bedre enn det tabellen tilsier! Vi har hatt så jævla mye uflaks og absolutt ikke marginene på vår side og jeg håper virkelig det har snudd. Vi må fortsette denne trenden å sette sjansene våre. 

Kampen mot Palace var både vond og herlig. Da de utliknet så ble jeg ikke overrasket, det summerte bare opp sesongen våres. Men selv om det ikke var den beste kampen så synes jeg fortsatt at det var en solid kamp på bortebane. Og Zlatans vinnermål var så insane deilig! Dette trengte vi og holdningene til spillerne var fantastisk å se på! 


 

Så vi går for tredje strake seier i Premier League. Vi kan alltids håpe at andre lag skal feile, men den viktigste jobben gjør vi sjøl.

Glory Glory!

 

Manchester United julebord :D

Det er vel ikke bare meg som synes at Desember er den mest travle måneden i året. Det er mye jobb og mye sosialt så dagene flyr vekk. Det er bare mandag i dag, men jeg er allerede stressa for det er så mye som skjer! 

Jeg småstartet jula allerede i November for å nyte den lengst mulig og forrige onsdag hadde vi offisiell juletretenning før kampstart. Med spesialinnkjøpt julegenser fra Manchester, gløgg og alt som hørte til. Det var den beste jentekvelden på lenge og når United i tillegg vinner 4-1 og tar revansje mot West Ham så ble det en meget bra kveld. 

Se så flotte jenter da! Damer som liker fotball er bra, damer som liker United er best 😉


Ingenting gleder meg mer enn at spillere som får massiv kritikk svarer på tiltale. Sist kamp han spilte så vi den gode, gamle Rooney vi alle har elsket. Måten han har taklet all den dritten han har fått slengt etter seg er fantastisk. Som spiller må man tåle å få konstruktiv kritikk, men måten mange supportere har oppført seg mot han er skammelig. Han kommer til å ta alle rekorder for klubben vår. Han er en legende. Han har hatt noen vonde sesonger under Moyes og LvG, men hvem hadde ikke det? Det er veldig lett å sitte fra sofaen å være fotballekspert, men respekt bør man alltid vise til sine egne helter. Rooney tok det til seg, satt på benken og han kjempet seg tilbake. Kampen mot West Ham i ligacupen var det beste jeg har sett av Rooney på lenge. Deilig å se at han fortsatt har det i seg. Jeg håper for hans del at han knuser rekorden mot Spurs og ikke nå på Torsdag. Han fortjener å få høre hyllesten på Old Trafford og hadde vært fantastisk å fått med seg det live.

En annen mann som også fortjener en stor applaus er Basti, han fortjente det innhoppet der. Han har vært så utrolig profesjonell under “utfrysningen” og det er beundringsverdig. Ikke mange hadde gått offentlig ut kamp etter kamp å støttet laget selv om en selv ikke får lov å være med i troppen. Så det var både hyggelig og rørende å se han endelig få litt spilletid! 

Det er kanskje litt selvmotsigene av meg å skrive negativt om en spiller etter det jeg skrev om Rooney, men det er jammen meg forskjell på folk. Jeg misliker sterkt å “hate” en spiller på laget jeg elsker så høyt. Det er ikke bra i det hele tatt og er på en måte ikke slik jeg er som supporter, men jeg er virkelig ikke noen fan av Fellaini og kommer aldri til å bli det. Han har i mine øyne aldri vært United verdig og jeg klarer bare ikke skjønne hvorfor han får så mye tillit. Verdens beste på trening da eller? En spiller som gang på gang ødelegger for eget lag fortjener kritikk og jeg håper dette er det siste vi har sett av Fellaini. Han MÅ selges asap. Etter kampen i går så kan det umulig være noen som mener han fortjener spilletid. At Schweinsteiger blir utelatt, men Fellaini får spille er for meg helt umulig å forstå.

Dere ser ikke meg i denne parykken igjen for å si det sånn!


Men, man kommer ingen vei med å være negativ heller. Så vi får trøste oss med at spillet er betraktelig bedre og at Liverpool gikk på en fantastisk smell i går. Could be worse, could be scouse.

En hyggelig nyhet derimot er helgens julebord for alle Unitedsupportere! Førstkommede lørdag arrangeres det både julebord her hjemme på Scotsman og i Manchester. For det i Oslo ligger det mer informasjon på Red Army Oslo på Facebook (https://www.facebook.com/groups/230068360464100/?fref=ts ), det kommer til å bli en meget hyggelig kveld med mange felles røde og selveste Andy Mitten kommer på besøk. Jeg har dessverre ikke klart å klone meg så jeg drar til England for julebord der og kamp søndag mot Tottenham. Det er kun 70 plasser og info om innmelding finner dere her;

https://promotions.betsson.com/norway-manchester-christmas-party/no/

Det blir som vanlig mange konkurranser og gode premier, underholdning fra Petter “Katastrofe” og en treretters middag. Og når det er Betsson som arrangerer det hele så vet jeg at det ikke blir en kjedelig kveld! Festen holdes midt i sentrum på Holiday Inn og jeg håper å se mange røde venner der 😀


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top