tusen takk

Dette har vært en merkelig uke for meg.. Jeg har blitt operert for noe som var starten på kreft. Ordet kreft er noe jeg alltid har assosiert med døden og noe eldre mennesker får, ikke unge. At jeg da sitter på et sykehus og får forklart inngrepet de skal gjøre for å fjerne ondartede celler i min kropp er ganske så sykt. Jeg har vist om dette ganske lenge, men det er få jeg har fortalt det til. Jeg er en ganske privat person og jeg liker å takle ting på egenhånd. Jeg vet jeg har mange gode venner som ville gjort alt for at jeg skulle ha det bra, men noe sånt må man takle på sin egen måte. Og snakket jeg om det så ble det på en måte enda mer virkelig, personlig og brutalt. Det er ikke mye jeg kunne gjøre med det, men for meg hjalp det å bare prøve å leve så normalt som vanlig.

Jeg har alltid følt at en av mine sterke sider er at jeg er veldig selvstendig, sterk psykisk og at jeg ikke er avhengig av noen. Det er kanskje derfor dette har vært ganske vanskelig for meg fordi jeg ikke er vant med å være den som plutselig må trøstes og hjelpes. Selv om det varmer så utrolig å se at de rundt meg bryr seg så takler jeg den biten ganske dårlig. Så jeg har kanskje for mange virket litt “borte”. Vært dårlig på å svare eller ta kontakt, men for meg var det et bedre alternativ enn å vise dem at jeg var dårlig og svak. Det har vært en belastning og hatt dette over meg lenge nå, mye usikkerhet og vonde tanker. Jeg har ikke klart å være meg selv rett og slett.

Jeg var usikker på om dette var noe jeg ville dele fordi det var såpass privat, men nå er jeg veldig glad for at jeg valgte å publisere innlegget. Natten før operasjonen sov jeg nesten ingenting og det føltes litt som terapi å sette seg ned å skrive ned tankene jeg hadde. Det var en slags avslutning for meg. Jeg har hatt denne bloggen lenge og det føles naturlig å sette ord på ting og det var viktig for meg å dele dette da det er et ekstremt viktig tema.

Responsen har vært…overveldene. Det er det eneste ordet jeg kommer på. Jeg har fått så mange meldinger, telefoner og mail fra venner, bekjente og totalt ukjente mennesker som ønsker meg alt godt. Det er også mange som er i samme situasjon på meg og som har satt pris på åpenheten min. For meg som blogger så har jeg ekstra påvirkningskraft og det er noe vi bloggere må innse. Og det er definitivt noe jeg tenker mer og mer på, at vi med “høyere stemme” må bruke den til noe godt. Ikke bare publisere outfitsbilder med linker til Nelly så man tjener penger, men faktisk skrive om ting som betyr noe! Om jeg får én ekstra jente til å sjekke seg for livmorhalskreft har jeg gjort noe riktig. Dette er dessverre en alt for vanlig sykdom og den rammer stadig yngre kvinner. Når det i tillegg er færre som tar celleprøve så er dette en skummel trend. 

Helsen din er det viktigste som finnes. Det kan ikke kjøpes. Jeg er generelt veldig opptatt av helse, trening og mat, men dette er helt klart noe som vil få enda mer oppmerksomhet fra min side fremover. Man kan ikke påvirke alt som skjer med kroppen, men om man behandler kroppen bra så har man et godt utgangspunkt.

Tusen takk til alle som har sendt meg meldinger og kommentarer. Jeg har prøvd å svare på de fleste, men det har faktisk vært ganske så emosjonelt å lese gjennom alt. Jeg blir lett rørt og det er utrolig at så mange bryr seg. Jeg håper min historie kan være med på å sette fokus på dette. Det går veldig bra med meg nå, det jeg trengte var hvile og å få dette på avstand. Jeg trengte litt tid alene, men nå føler jeg meg mye bedre og det blir godt å komme tilbake til hverdagen.

 

9 thoughts on “tusen takk

 1. Heisann!! Tøff jente du,liker og følge deg som United fans vi er. Så bra det ble oppdaget i tide og du står frem og forteller. Du er en tøff jente som både menn og damer følger. Håper og hilse på deg på United treff en gang!!

 2. Hei AMO jeg håper også att flere tester seg for det er jo til deres eget beste. Og takk til deg som deler din historie håper alt går bra med deg i framtiden ønsker deg alt godt AMO ha en fin kveld 🙂

 3. Hei 🙂 hvis det er alvorlige celleforandringer så er det ikke starten på kreft…. Det er et stadie som KAN(!) utvikle seg til kreft….

 4. Hei!
  Så utrolig kjipt å oppdage at man har kreft! Faren min ble operert for nyrekreft i vår og i forrige uke i ny sjekk ble det funnet ut at det hadde greid å få tak på lungene. Kreft er noe dritt! Men håper alt går seg til med deg! Kjempebra at du forteller det videre, for mange går å tenker at kreft ikke kan ramme dem! Stå på Ann Mari! 🙂
  Lots of love fra meij! :-*

 5. Stå på Ann Mari. Som United fan, må vi støtte hverandre i tykt og tynt. God bedring.
  Klem fra meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top