En hyllest til mannen

Jeg har mange mannlige lesere og det meste jeg skriver for Side3 er tips til hva dere kan gjøre bedre. Hva vi damer liker. Hva vi IKKE liker. Hva dere gjør feil og hvordan vi vil ha det. Og alt er ment som gode råd fra meg, men ofte er det også skrevet med humor. For vi liker å le litt av dere menn. Gjør dere noe feil så sier vi det og vi forteller venninnene våre. Og grunnen til at jeg skriver disse innleggene hovedsaklig til menn er fordi det er dere som lurer på ting. Og dette innlegget er også til dere menn, men det kommer som en takk og forhåpentligvis så når det også frem til de damer som kan føle seg igjen i det jeg nevner.

Vi tenker ofte at mannen er en enkel sjel. Middag på bordet og om han får seg noe en gang i uka så er han fornøyd, og det er han nok sikkert også, men mannen trenger også tilfredstillelse på lik linje som oss damer. De trenger også en massasje i blant, noen trøstende, støttende ord om han er sliten, og at han ikke alltid skal være den som tar initiativ. Jeg vil heller si at menn er ukompliserte, de sier ting som de er. De overanalyserer ikke ting som damer fort kan gjøre og forventer ikke at vi skal lese tankene dems. Her har vi mye å lære faktisk, for vi damer kan til tider være ekstremt kompliserte og vrange, noen mye verre enn andre selvfølgelig. Og mannen? Han prøver faktisk sitt beste. Og all ære til dere for noen ganger kan vi rett og slett være skikkelig kjærringer. Jeg synes vi damer må skjerpe oss! Jeg har sett så alt for ofte på jobb, på byen, i vennegjenger osv hvor damer behandler kjæresten sin dårlig. De er sure, masete og krevende. Har de ikke satt skoene fra seg på riktig måte så skal de få høre det! Jeg håper dere damer som leser dette tenker over hvordan de er mot kjæresten sin, for ofte så er vi veldig urettferdige. Vi damer er veldig flinke til å se våres side bedre enn å se helheten og det meste bunner i dårlig kommunikasjon. Er vi sure så må da han skjønne hvorfor. Og vet dere hva? Han skjønner ikke hvorfor! Fordi vi har sagt at ikke noe er galt! Mange damer oppfører seg som de har mensen hver dag og lider av verste sort av PMS.

Så kommer vi til sex. Jeg har hatt spalte for FHM og Side3 i mange år der jeg har svart på spørsmål og det er mye som går igjen. Det er for eksempel hva det er vi damer liker i senga, hvordan han kan gi oss orgasme, tips til oralsex, stillinger hun liker?you name it. Poenget mitt her er at de faktisk bryr seg! De går inn for å lære seg mer om det er noe de er usikre på, de vil virkelig bli en gud for deg i senga og de har lyst på deg nesten hele tiden. Hvor mye gir vi damer tilbake? For mesteparten av jobben ligger jo hos dere menn, slik er det bare og mange damer blir for late etter hvert. Mens dere prøver virkelig og jeg synes det er på tide å gi dere kred for det! Jeg er også overbevist om at mye sex er alfa omega for et forhold. Det er det som gjør dere til kjærester, intimiteten og kosen bare dere to har sammen. Den må pleies hele tiden, men det blir den ikke og om bare damer hadde vært flinkere til å prioritere det så hadde mange forhold vært bedre- for begge to. Jeg har ikke snøring på hvor mange mail jeg har fått fra menn som elsker dama si, men hun har mistet lysten fordi hun er sliten. Damer- tenk dere følelsen av å bli konstant avfeid å få et nei hele tiden. Ikke særlig hyggelig.

I hverdagens stress er det alt for lett å fokusere på hva som ikke blir gjort eller hva han gjør galt. Tenk heller på alt det fine han gjør og hvor heldige vi er som har de! Så takk til dere menn som holder ut masingen og gnålingen våres, dere som forteller at vi er fine og sexy selv om vi nekter å høre på dere og synes vi selv aldri blir bra nok og føler oss feite, dere som står ute å måker snø om vinteren i kuldegrader, dere som fikser bilen når den har problemer og bygger kommoder og hyller uten bruksanvisning, dere som bærer de tunge posene for oss og åpner dører for oss, lar oss komme først i køen, takk til dere som bygger et hjem for oss, maler hus og snekrer tak, dere som hugger og bærer inn ved så vi ikke skal fryse, dere som fikser tven og som sørger for at alle kanalene er der og at det er riktig lyd, takk til dere som klypper gresset, handler og bærer inn, lager mat selv om dere ikke er noen mester på kjøkkenet, takk for at dere gidder å være med oss på shopping og at dere ikke blir sure selv om vi bruker lang tid på badet, takk til dere gentlemenn som får oss til å føle oss som de heldigste på jord og takk til dere som bevarer barnet i dere og vil leke både med store og små, dere som lærer barna til å bli gode mennesker, takk til dere som viser oss respekt og behandler alle damer bra, takk til dere som låner oss jakka deres når når vi fryser, takk for at dere alltid vil støtte oss uansett hva og at dere alltid har en skulder å gråte på, takk til dere som aldri gir opp, men som elsker oss for den vi er- tross alle feil. Det er mye å takke for, dette er bare noe og vi må slutte å ta ting for gitt. Takk.


Foto: Rolf-Ørjan Høgset

 

27 thoughts on “En hyllest til mannen

 1. Veldig bra skrevet.
  Jeg tror vi menn også har en del å lære av det å være oss selv, og ikke frykte å vise våre mer mye sider ovenfor kvinnen vi elsker.
  Det er også viktig tror jeg at man som mann og kvinne lærer å leve med og akseptere våre små ulikheter slik at vi bedre kan jobbe sammen som en enhet for å overkomme de hinder man som par eller familie måtte møte på.
  Min morfar hadde et veldig fint råd syntes jeg når det kom til dette med å leve sammen med noen, og det gikk noe slik som dette.
  «Du skal ikke se etter feil eller mangler hos din partner for å fremheve disse, men heller identifisere dem for å kunne utfylle dem»
  Med dette mente han at om for eksempel din partner var dårlig på å lage mat så burde man ikke klage på dette, men heller da gjøre mer selv for å kunne hjelpe å bistå partneren med matlagingen.
  Ja gjøre det til noe som dere heller kunne gjøre i fellesskap, og hygge dere sammen med slik at dere begge heller kunne ha nytte og glede av, og på den måten gjøre den ene partens svakhet til en styrke for deres fellesskap.
  Vel jeg håper dette var forståelig, og ønsker alle en hyggelig dag videre.

 2. Tusen takk for ett glimrelnde innlegg…Nyydelig dame er du Man utd Fan og reier ; )…og hvis du kan lage Mat så er du den Perfekte Dama hehe ; )

 3. Applaus 🙂 dette er ett innlegg som fortjener oppmerksomhet.. Vi menn ønsker også oppmerksomhet og en klapp på skuldra i blant. Takk for dette innlegget. 🙂

 4. Er helt enig med det.
  Er så mange damer som lar dagen forsurne fordi det er feil type ost er kjøpt inn. Det er da virkelig en bagatel. Og hvis dama selv kløner til med noe så er det sjeldent jeg hører de får en slik verbal omgang fra mannan. For da er han jo bare sååå grusom..
  Nei enig med deg. Vær snill med han som er snill med deg. Se hva han gjør og ikke bare hva han ikke gjør.
  OG til menn – det viktigste dere kan gjøre, det er å lytte.

 5. Flott! Med dette innlegget klarer du faktisk å se det større bilde, og ikke bare den egosentrerte vinklingen som de fleste kvinner (og menn) går i! Du setter fingeren på mye bra her. En hyllest til Ann-Mari for å skrive et bra innlegg om “hyllest til mannen”! PS: Innlegget veier opp for dårlig valg av fotball-lag! 🙂 tihi

 6. Kanskje tips om hva kvinner burde gjøre, og ikke gjøre i senga hadde vert en ide? Erfaringsmessig så er det bare “meg,meg,meg”, og sitter igjen med en fake orgasme selv.. utrolig frustrerende til tider

 7. Har litt vanskelig med å ta en dame med buksa (shortsen) nesten ned på knærne alvorlig.Dra på deg shortsen og kom med innlegget ditt på nytt, da er det større mulighet for at noen er interessert i hva du har å si. Nå er du bare noe å feste øynene på, og etter hva jeg kan se på bilde så er det det du higer etter. Lykke til med å bli tatt alvorlig.

 8. Så enig med christian … Og en del år til som erfaring for hvis de i samme alder er som detta så skjønner jeg mannfolka. Men snakk for deg selv her …. Syns det var lattermildt at man vet så lite om damene. Ikke dra alle under en kan og glad jeg ikke er som deg og dine da😂

 9. Enig med Christian.
  Skal du være seriøs så vær det med klærne på 🙂
  Jada, du har fin kropp Ann Mari. Også med klær:)

 10. Mulig jeg er veldig selvstendig men alle de tingene som mannen gjør,gjør ikke de fleste jenter de samme tingene i dagens samfunn 😀

 11. Gry.. Nå er du korttenkt(sikkert ikke første gang), men det får en annen mann slite med. Denne posten var ikke en hyllest til deg, og hvilket bilde hun velger å ha, det kan vel du gi blanke faen i? Ta deg en tur på sats, eller gå deg noen turer. Skaff deg hund! Misliker du at damer legger ut lettkledde bilder så kom deg nå for faen av pc’n!

 12. Kvinner/damer som kommer med litt små spydige kommentarer på dette innlegget er som “regel” rett og slett misunnelige på deg. De liker ikke at du er pen,sexy og snakker pent til og om menn…..Så er det dessverre “noen” menn som har litt for mye østrogen i blodet sitt og oppfører seg som kjerringer 🙂

 13. Jeg syns innlegget var fint, og typisk at noen skal bruke utseende ditt og bilde, imot deg og sutre. Alle har lov å mene noe. Og syns det var helt på sin plass, Inge ting var ekkelt eller stygt..så de som reagerer mot dette får du drite i. Ikke bry deg om de negative kommentarene. Mvh jan erik waage

 14. Kjempe fint skrevet.
  Det er kjempe viktig for oss damer å vise at vi setter pris på alt mannen gjør for oss og ikke bare fokusere om det ikke alltid er like perfekt.
  Gjør mot andre som du vil de skal gjøre mot deg 🙂
  Jeg har verdens snilleste, herligste mann, som gjør alt for at jeg og barna skal ha det godt. Da er det viktig å vise at man setter pris på det og 🙂

 15. mannfolk er bare en enkel sjel for jenter hvis jentene er pene , dem er ikke det for dei dem ikke syns er noe å se på

 16. du glemme litt at alle burde ta del i alt , eg syns det virke ut som jenter bare skal sitte å se pene ut og tilfredstille behovene til mannfolka , mye gnål om hvordan me skal se ut og hvordan me skal være seksuelle ,tenk litt på det heller istedenfor å forsvare mannfolka

 17. Stiller meg 100% bak innlegget ditt, Ann Mari!
  Det er så mye ved mannen idag som skal undertrykkes, omformes og pirkes på. Jeg stiller meg bak mannfolka og heier på dem istedet.
  Skulle ønske dere menn virkelig kunne se hvor flotte dere er og hvor mye dere betyr for mange av oss damer,
  samtidig som jeg ønsker at mange damer burde skjerpe seg og se det samme – nemlig skatten de har foran seg.
  Vil dere ikke ha mennene deres som de er, da er det du som kvinne som taper!
  Skål for mannen og alt dere gjør!
  Av hele mitt hjerte, takk! – Jenny

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top