Min favorittspiller og topp 10

Jeg får ofte spørsmålet om hvem som er min favorittspiller i Manchester United og hvorfor. For meg er det et enkelt svar og det har aldri vært noen tvil. Mannen er selve definisjonen på Manchester United. Rød tvers igjennom, lojal mot klubben fra første stund. 

Jeg snakker selvfølgelig om Ryan Giggs. En stor grunn til at jeg ble Manchester United-supporter er pga denne mannen og han vil alltid være nummer 1 for meg. Spillere som han er dessverre en utdøende rase, nå står penger og egen profilering høyere enn å bli en legende for én klubb. 

Historien til Giggs er i motsetning til “captain fantastic”  skapt for Hollywood. Gutten var Unted-supporter og klubben holdt et øye med han, i mellomtiden spilte han på Deans hvor treneren også var talentspeider for City. Han fikk trene med dem og de var naturligvis gira på å signere han, men det var ikke lov å skrive kontrakt med en spiller før de fylte 14 år og på dagen han fylte det signerte Giggs en femårskontrakt for Manchester United. Resten av historien kan vi..

I 24 år spilte han for Manchester United på øverste niva. 963 obligatoriske United-kamper. 34 titler inkludert 13 PL gull, 2 CL titler, 168 mål, 0 røde kort.. En fantastisk spiller. Han har fått kritikk for utenomsportslige saker som andre supportere ELSKER å dra frem, men det er hva han har gjort for fotball og United som har noe å si for meg.

Jeg har vært heldig å få møte både Sir Alex Ferguson og Solskjær- to legender i Manchester United og for meg. De har signert drakter for meg og jeg mangler bare Giggs så er jeg fornøyd 😀

Jeg håper Giggs vil bli i klubben til han går av med pensjonen. Er det noen som kan få til det så er det han. Giggs will tear you apart, again..

I en topp 10 liste av favorittspillere så ville det blitt: 

1 Giggs

2 Scholes

3 G. Neville

4 Ronaldo

5 Schmeichel

7 Keane

8 Rooney

9 Beckham

10 van Nistelrooy 

Topp 10 føles ut som en umulig oppgave, også å sette sammen beste startelleveren er en håpløs ting siden klubben har hatt så utrolig mange gode spillere i hver posisjon. Giggs vil alltid være min favoritt med Scholes som en tett og god nummer to. Dette er ikke helt i riktig rekkefølge, men jeg skrev ned det magefølelsen sa  nå. Så må dere jo tenke på at jeg er ganske ung og ikke har fått opplevd gamle helter så derfor er ikke de med på min liste nå. Det er jo katastrofe og ikke ha med Best, Charlton, Robson og Cantona feks, men fakta er dessverre at da de var på topp var jeg for ung til å føle på den gleden de spillerne på min liste har gitt meg. Egentlig en deprimerende tanke å vite at man har gått glipp av slike store spillere, men det får man ikke gjort noe med.

Hvem er din favorittspiller? Og hvordan hadde din topp 10 liste sett ut?

2 thoughts on “Min favorittspiller og topp 10

 1. Mine topp 10:
  Giggs
  Ronaldo
  Cole
  Irwin
  Pallister
  Scholes
  Beckham
  Robson
  Hughes
  Solskjær
  Så ville jeg tatt med deg om det var mulig😁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top