Who are we?

Jeg har vært ganske så fraværende her inne og det kan vel grunnes at det meste jeg blogger om er fotball og Manchester United. Vi har ikke hatt noen lett start på sesongen og media og andre supportere elsker å fråtse i våres “elendighet”. Vi har hatt en veldig tøff start denne sesongen så jeg var forberedt på at vi ikke kom til å vinne poeng i alle kampene. Så er det selvfølgelig en ny hverdag for oss supportere og ikke minst spillerne og hele fotballklubben Manchester United – vi har mistet mannen vi har vokst opp med å se styre laget vårt, Sir Alex Ferguson er ikke lenger manager for klubben vår. Selvfølgelig vil vi merke det, og jeg synes heller ikke det er rart at spillerne ikke har prestert på sitt beste. Det er en ny mann som skal lede oss og Moyes er i mine øyne 100 % rett mann for jobben. Dere som klager på United- hva forventer dere egentlig? Han må få lov til å forme det til sitt lag og da skal han få rom til å prøve seg og feile litt. Tenk hvor mye det kreves av han å ha den tøffeste jobben i hele verden når det kommer til fotball. Det er ikke bare en jobb, dette er blitt hans liv nå. Tenk på historien vår, SAF hadde ikke suksess med det første han heller og var nær sparken. Han vil for alltid være en legende for oss. Moyes vil ikke klare å gjøre det samme som Sir Alex har gjort, for det er det ingen som vil klare å gjøre igjen. Men jeg er sikker på at Moyes vil lede United til enda flere pokaler. Det skjer kanskje ikke denne sesongen, men det vil skje. Han må få tid og vi som supportere må gjøre jobben vår å støtte laget.

Tapet på Lørdag var forferdelig. Slikt skal ikke skje, det er ikke bra nok og jeg håper virkelig spillerne skjerper seg. For de er for dårlige, både enkeltspillere og som et samlet lag. Manchester United er verdens største fotballag og det irriterer meg at media skal blåse opp alt til de grader og selvfølgelig negativt. Så skal såkalte fotballeksperter uttale seg om hva de tror vil skje med United, hvor de vil ende, og supportere av alle slag biter på det de leser og tror at det er krise. Ser dere egentlig fotballkampene og forstår dere at det ikke går ann å uttale seg slikt etter seks runder? Så kommer Alan Hansen på toppen av det hele- klovnen av en Liverpool-legende å sammenligner United med Liverpool på 90-tallet? Dette er samme mann som også sa det berømte sitatet “you can’t win anything with kids”. Han er mer kjent for det utsagnet enn sin karriere, hvem bryr seg om hva han har å si?! Alle har meninger, jeg skal ikke påstå at mine nødvendigvis er korrekte hele tiden, men man kommer langt med fotballforståelse. At Liverpoolsupporterne faktisk tror at de vinner serien i år sier jo sitt. Det er ikke engang irriterende for meg, jeg synes det er morsomt og det grenser til søtt! Litt slik som Tangerudbakken- og dere som kjenner meg veit hvor morsomt jeg synes det er- kompliment til dere scousere der altså 🙂

Det jeg bryr meg om er Manchester United. Det kommer foran alt- uansett. Om vi hadde endt på midten av tabellen hadde jeg fortsatt stått der i det 90. minutt å heiet på de røde. For det er det supportere skal. Selvfølgelig er vi uenige i ting som skjer, laguttak og prestasjoner, men til syvende og sist er det viktigst å støtte laget vårt. En gang supporter- alltid supporter. Det er nå vi skal bevise at vi ikke er medgangssupportere som jeg utallige ganger blir beskyldt for å være. Vi skal ikke snu ryggen og nedprioritere klubben. MUFC, children, wife- in that order! (Litt annerledes for meg, men dere forstår..)

Jeg er stolt av å være en Red Devil! Når modelljobbingen er over, kroppen forfalt og Olsen er blitt gammel så vil det alltid være United som gjelder, livet forandrer seg, men noe består og det er kjærligheten til Manchester United. Og det gjør meg stolt og glad.

Enda mer stolt blir jeg av at jeg har funnet verdens beste supporte og venner gjennom Red Army Oslo. Uansett hvordan livet er så går vi ned i kjelleren på Brigthon og der blir man alltid møtt av klemmer, smil, god stemning og alt annet er glemt i 90 minutter. Det er en fantastisk følelse.

Dagbladet var innom oss på Onsdag under Champions League kampen for å sjekke stemninga og jeg håper dere ser klippet. (Fra 7 min ut)

http://www.dbtv.no/?vid=2718372930001

I morgen møter vi Sunderland og kun 3 poeng er bra nok.

Who are we?

RED ARMY!

14 thoughts on “Who are we?

 1. Hei Ann Mari. Modelljobben min har alltid vært over, kroppen har forlengst forfalt og undertegnede har blitt såpass gammel at han husker da det var Liverpool som hærjet. 80 tallet var tøft for tenåringen som la hjerte sitt til de røde djevlene. Ble ikke lettere når alle de busespisende vennene suste rundt i LFC drakter. Disse kameratene her har sluttet med busespisingen, men ikke å holde med LFC. De visste ikke hva de skulle få servert de to neste tiår. De har lidd seg gjennom 20 år med elendighet, med et par lysglimt innimellom. Men det skal de ha. De har aldri sluttet å håpe. Både på sin lykke, men ikke minst vår elendighet. Mange av dem tror nå at vi skal få vår elendighet i 2 tiår. Er veldig enig det du sier om Moyes. Han er en dyktig trener og han skal bli hos oss i mange år. Men jeg tar meg den frihet å legger til et par ting som du ikke tok med.
  Nr.1: Paul scholes. Kanskje verdens mest trofaste spiller. For man u var han gull, sølv og en drøss med diamanter. At han ikke har blitt nevnt med et ord i denne “ekspert” debatten er jo for meg en gåte. Han sluttet jo egentlig før 11/12 sesongen. Sir Alex fikk han heldigvis med igjen etter noe trøblete høst sesong. Var fantastisk fra første spark på ballen på nyåret 2012, men vi tapte på målstreken den gangen. Året etter vet jo alle hvordan det gikk. Når man mister en slik fantastisk spiller, mister man ikke bare en bra fotball spiller. Men man mister en del kvaliteter til spillerne rundt han også. Carrick ved siden av Scholes er en verdensklasse spiller. Carrick ved siden av Fellaini er en helt grei PL spiller. Vi kan snu på flisa å gå tilbake i tid. Første PL gull. 92/93 sesongen. Sir Alex hadde vært der i ca 7 år. Hadde europacup gull, men ingen ligatrofè. Det var jo ikke Ferguson som plutselig så lyset. Vi fikk en fantastisk Cantona som gjorde alle rundt seg enda litt bedre. Grunnen for at lykken fortsatte ved hans slutt, var at den gullårgangen til man u startet å blomstre. Nå har vi ingen Cantona, Scholes, Sir Alex eller noen up and coming gullårgang. Det bekymrer meg.
  Nr.2: En annen ting som bekymrer meg er følgende. Vi var alltid klubben som fikk litt dårligere spillere til å bli så mye bedre. Uansett på banen de spilte. Syns trenden snur litt. Kagawa, Zaha og Fellaini. Skal disse bli eksemplene på akkuratt det? Jeg hverken tror eller håper det, men jeg er veldig redd for det. Liker jo heller ikke det som skjedde i sommervinduet. I starten av denne sesongen er Young, Nani og wellbeck spillere maoyes har satset på. Spillere som egentlig var tapt sak sist sesong. I gull sesongen.
  Nr.3 og siste: Dommerne. Dommerne er ikke lenger redd for Man u. De er ikke redd for å dømme mot dem. Det som Fellaini opplever i sist CL kamp må være slik Jostein Flo hadde det hele sin karriere. Blir straffet fordi man er stor og sterk. Helt håpløst var det. Har sett det i PL i starten nå også. Tedensen er skremmende. Vi får jo knapt frispark lenger.
  Vel, var vel i litt samme frustrerte hjørne som deg, så da ble det slikt. Vi har nok rett trener, men vi mangler sjefen på banen. Vi får ta med det positive. Vi har allerede et trofè i årets sesong, og vi er med i dobbelt så mange turneringer en det LFC er 😉

 2. Ikke så mye Glory Glory fra manshait supportere for tiden hehe, beklager men ingen sympati;)
  Liker tabellen svært godt igrunn, lykke til videre med Moyes& Co, og med en sterk 12 plass på tabellen.;)
  YNWA

 3. Cecilie: leser du egentlig hva som blir skrevet eller bare kommenterer du løst, eller forstår du ikke?? Det er veldig “glory glory” fra Unitedsupporterne, aldri hørt scumsupportere synge å heie under en kamp?
  Vi slo Liverpool ut av ligacupen, videre i Champions League og PL er alt for tidlig å ta nå, men kos dere med tabellen for både du og meg veit at det vil forandre seg. Hver så snill og kom tilbake her i mai 🙂

 4. Er så enige med deg AMO jævlig bra skrevet er jo en har lyst til å si det samme som Arne Scheie sa til Jon Hervig Carlsen da Tommy ingebrigtsen vant et hopprenn her for noe år siden 😉 Å beskjed til deg 2maz det heter ikke man u men Man Utd eller Manchester United 🙂

 5. Dumt av meg å kommentere på en United supporter sin blogg merker jeg:p
  Ønsker egentlig ikke følge opp tråden, men bare svare på det du sier.
  Jeg som Pool supporter GLEDER meg stort over den positive starten gutta har fått, den gleden kan ingen ta fra oss.
  på samme tid har United hatt den dårligste starten på mange år, dette må du bare la pool supportere fryde seg over. hehe;) Ikke kom her å si at du ikke hadde gjort det samme:p
  Bra for United å gå videre i Mikke mus cupen, for det er vel eneste pokalen de har en sjans på i år:D
  Moyes brukte 11 år på prøve få Everton over United på tabellen, ser ut som han endelig har klart det nå;)
  Du lurer på om jeg leser hva som blir skrevet? vel jeg må nesten spørre deg etter det samme.
  Sitat fra deg : ” At Liverpoolsupporterne faktisk tror at de vinner serien i år sier jo sitt. Det er ikke engang irriterende for meg, jeg synes det er morsomt og det grenser til søtt! Litt slik som Tangerudbakken- og dere som kjenner meg veit hvor morsomt jeg synes det er- kompliment til dere scousere der altså 🙂 ”
  Du presterer å si at Pool supportere tror at vi vinner serien i år? hvor har du det fra. Det er vel enkelte som tar litt av pga den gode starten, har innerst inne trua på topp 4 ja, men å vinne serien er ALTFOR tidlig si nå. Jeg tar en match i gangen, vet hvor fort det kan faktisk snu, men i mellomtiden utrolig godt til mitt fotballhjerte som banker for Liverpool å se Pool spille god underholdene fotball og vinne kamper. Etter alle de siste års nedturer, vet man å sette PRIS PÅ de gode oppturene, det skal DU som United supporter få KJENNE litt på;) Du gjør det vel allerede….etter den dårlige starten. Mange medgangssupportere som VRIR seg av smerte og faller av lasset om nedturen fortsetter. Mange av de jeg kjenner som er United supportere er i alle fall meget stille om dagen, det er SÅ lite som skal til for at fotball snur, derfor skal JEG holde kjeft hehe, bare suger til meg alt det positve som skjer for tiden.
  Den som venter får se:) anyways, det er vel dette som gjør fotball til lidenskap, alle svigninger, oppturer nedturer, supportere.
  Ha ei fin fotball helg:)

 6. Anonym: hvor jeg har det fra? Vel, jeg har den “gleden” av å ha veldig mange bekjente som er Liverpoolsupportere! Og overraskende (og flaut) mange tror seriøst at dere vil ta gull.
  Tror også en 4.plass vil bli for tøft for dere med tanke på at PL kommer til å bli ekstremt tøft denne sesongen, umulig å si hvem som vil vinne, Chelsea, United og City vet vi er gode nok og det ser også ut som Arsenal er klare for å ta steget opp. Så 4. tror jeg nok det blir Tottenham som skal krige mest om, Liverpool vil jeg tippe med en god sesong på 5. og det føler jeg dere supportere burde bli glad over. For United sin del blir det innen topp 3. Uansett- vi elsker fotball og lagene våre, må de beste vinne 😉

 7. Hei Ann Mari 🙂 Jeg har lest bloggen din en stund og blir veldig motivert av deg og den personen du er værtfall på bloggen! Dette spørsmålet har ingenting med innlegget å gjøre, men må bare spørre.
  Du ser utrolig flott ut for tiden så jeg lurte på hvor høy du er og hvor mye du veier? Du ser så bra ut, men viktigst SUNN 🙂 Du er slank, men jeg er SPINKEL noe som bare ser sykt ut. Å hatt et tall å jobbe seg opp mot på en sunn måte hadde vært veldig motiverende for meg 🙂
  Ha en super kveld videre 🙂

 8. Sandra: Hei Sandra! Tusen takk for en hyggelig melding 🙂 Jeg vet dessverre ikke nøyaktig hva jeg veier, men jeg tipper litt over 60 kg og jeg er 175 cm høy, jeg ligger nok på den vekten jeg skal ligge da jeg har hatt så og si samme vekt i mange år nå. For meg er det viktigst å ha det bra, kose meg med den maten(og godteriet;)) jeg vil ha, men samtidig trene når jeg vil og spise sunt. Det er aldri optimalt å sammenligne seg med andre, det jeg anbefaler deg er å snakke med en personlig trener som kan sette opp et kosthold og et treningsprogram så du når målet ditt på best måte. Ønsker deg lykke til og håper svaret mitt hjalp deg litt 🙂

 9. 1-1 hjemme mot Southampton var trist….Tror ikke det blir gull i år nei……Hjelper på humøret mitt og se ditt vakre vesen da!!!

 10. Thank you Anna for supporting Manchester United. Sir Fergusson is a legend and one of the best ever football managers on earth. His biography and his personal book will be published during Christmas period. Sorry, for not writting in Norwegian. Have great time!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top