hits

mai 2018

Den avgjørende kampen

I dag er det tid for finale. Dette er kampen som avgjør om denne sesongen blir helt OK eller en skuffelse. En andreplass i ligaen og seier i FA-cupen må sies å være godkjent for denne gang. Det handler til syvende og sist om å vinne trofèer og lørdag er vår eneste mulighet til det. Om vi taper så er alt en skuffelse. Da er jeg glad fotballen for sesong 2017-18 er over for da tar jeg meg en velfortjent pause.

Denne kampen er avgjørende for begge lag. Chelsea har floppet denne sesongen og kan knapt kjennes igjen etter de vant serien under Contes første sesong. Følger han i de andres fotspor får han vel fyken om Chelsea ikke vinner så det er klart denne kampen vil han vinne over alt. Så er det i tillegg Mourinho VS Conte, her er det også prestisje på spill. Jeg tror Conte ikke har alle spillerne med seg, samme med Mourinho, men de spillerne har ikke tillit fra Jose heller og kommer ikke til å spille. Mourinho har sine favoritter og de kommer til å starte. Som feks Young. Jeg skrev jo et eget foredrag føltes det som før Liverpool kampen og hvorfor Young IKKE skulle spille og han svarer med å ha en av sine beste kamper. Så la oss håpe min tvil denne gangen også fører godt med seg.

I dag avgjøres det. Jeg droppet 17. Mai i år og tok heller et tidlig fly til London for å lade opp til kampen. Chelsea har i likhet med United, hatt en varierende sesong, men jeg tror begge lag stiller skjerpet og klare på Wembley. Jeg tror vi kommer til å vinne, magefølelsen min nå er i hvert fall ganske sikker og det er deilig. Jeg bruker å være nervøs foran store kamper, jeg var det ikke i forkant av semien og håper det holder seg slik frem til kampstart.

Det jeg er veldig spent på er taktikken og laguttaket og det avgjørende er vel om Lukaku blir klar?! Det jeg håper på er; De Gea, Valencia, Bailly, Lindelöf, Young, Matic, Herrera, Pogba, Lingard, Sanchez, Lukaku.

Jeg håper også Bailly er klar for en full kamp?! Han virker litt rusten mot Watford, men er soleklart den beste vi har. Jeg håper også at Lindelöf får sjansen, men jeg regner med det blir Smalling. Muligens Jones om Bailly ikke starter, men jeg krysser fingrene for at det ikke stemmer for da vil ikke magefølelsen være like god. Dette er en perfekt kamp for Lingard og Herrera så de bør absolutt starte, jobber alltid hardt og forstår alvoret i slike kamper.

Nå sitter vi på The Green Man, det er strålende sol og jeg er klar for finale!!

This wasn't what the fans or the team was hoping for back in August, but the FA cup is the only silverware we can win this year. Chelsea is in the same position as well so no doubt this is a huge game that will determine if our season is a failure or not. It's Mourinho vs Conte and tonight we'll get the answer if this season is a failure or not.

I arrived London on Thursday and the final has been on my mind constantly. We must win and leave this season with a trophy and some progress to show the doubters. I'm feeling optimistic right now and hope it stays! Both team are having some problems, but I think Conte got bigger problems with his players and that will benefit us.

My only concern is if Lukaku will be fit or not. I think it's a bit of mind games from Jose and he will start?!🙏

I hope Mourinho starts with this team; De Gea, Valencia, Bailly, Lindelöf, Young, Matic, Herrera, Pogba, Lingard, Sanchez, Lukaku.

I also hope Bailly is ready for a full game?! And Jose should give Lindelöf the shot, but I guess it will be Smalling. And Jones probably if Bailly isn't ready. Fingers crossed that he is!! Playing Chelsea in a final at Wembley, I believe it's a perfect game for Herrera and Lingard, they always work hard and I love the passion Herrera shows in these games.

I'm at the green man now, the weather is perfect and I'm ready for the final!!!!❤

Last game of the season

Det er vanskelig å være supporter med 'nebb og klør' når rivalen stakk av med medaljen for lenge siden. Da er det liksom over, en andreplass er lite å feire. Og siden dette ikke er et 'Mourinho-lag' så er second best ikke krise. For City vant gullet fortjent. Hadde de blitt utfordret mer hadde de selvfølgelig fått det tøffere, men det ble de kun et par ganger i løpet av sesongen og det er ingen vits å snakke om det nå. Så jeg har gledet meg til denne dagen, siste dagen i Premier League.

Vi har sikret andreplassen og i dag håper jeg vi får se noen unggutter få spilletid. Jeg skjønner godt om noen må match-trenes til finalen også, så det blir spennende å se laguttaket. Jeg aner ikke hva jeg forventer meg av resultat i dag. Jeg trodde jo at det skulle være motivasjon for alle som spilte mot Brighton at de kan kjempe om en finaleplass. Å snakke om motivasjon irriterer meg grenseløst foresten, å ha den æren av å jobbe for Manchester United bør være motivasjon nok. Men om spillerne er lei Premier League som meg så har de fortsatt en finale de skal spille?! Og hva med VM? Hvem fortjener egentlig å spille for landet sitt av de vi har? Jeg kan telle på en hånd og det er trist!

Vi startet jo bra denne sesongen. '4-0 er det nye 0-0!' Vi spilte ikke fantastisk fotball hver eneste kamp, men drepte den på slutten av kampen og supporterne fikk mål å feire. Så dabbet det av. Problemet hele sesongen i mine øyne har vært at vi aldri har vært konsekvente. Jeg synes ikke det er Mourinho sin feil i at spillerne ikke har levert, men jeg setter spørsmålstegn ved 'favorittene hans' (mer om det senere). Forsvaret er krise, nå har vi ikke hatt all verden å ta av, men det må inn noen solide backer i verdensklasse og ut med resten som ikke er gode nok. Det sies at Mourinho liker er ferdig produkt og det er nettopp det vi trenger om vi skal kjempe med City neste sesong. Darmian, Valencia, Smalling, Jones og Young er ikke bra nok. Jeg kan gjerne se for meg å ha Valencia, Jones og Young som backup- men de er ikke gode nok for førsteplassen. De hadde ikke kommet inn på førstelaget til topp 5 i verden og da bør de heller ikke gjøre det i United. Matic kom til oss som en velsignelse og det vi mangler på midtbanen nå er en LEDER. Hvem er egentlig sjefen? Hvem tar ansvar? Kapteinsbindet blir kastet rundt om kring og sitter ofte på en som ikke kan stå frem å snakke engelsk?!

Og der har vi svaret på Uniteds svakheter og det som må fikses før høsten og ny sesong. Et skranglete forsvar og ingen leder på banen. Selvfølgelig vinner vi ikke Premier League eller ute i Europa med det. Jeg føler også at lagmoralen må styrkes betraktelig og at fremover er det et LAG som spiller sammen og ikke bare enkeltspillere som viser seg frem.

Men før det skal ryddes opp i rekkene gjenstår det en seriekamp og en ekstremt viktig finale.

I dag spiller vi siste seriekamp hjemme mot Watford og dette blir Carrick sin siste kamp for United. Vemodig. En av mine yndlingsspillere og absolutt en av de mest undervurderte spillerne i Premier League. Stabil og rolig, jeg er veldig glad for at han tar med seg rutinen og all erfaring nå til trener karrieren og det blir spennende å se han videre i klubben.

Jeg håper spillerne kan avslutte på hjemmebane i Unitedstil. Gi fansen og Sir Alex noe fint å se på fra skjermen. På forhånd takk!

I've been looking forward to this day. The last day of the Premier League season. Even though I always will support United, it's hard to be super-passionate when the title was served to our rivals long before it was over. Second best with this 'non-Mourinho-team' isn't the worst, but of course I'm disappointed. The talent/quality of the players we got and the result doesn't add up. That's the part that frustrates me and something that's been up to discussion the whole season.

Is it only Mourinho and his boring philosophy or is it the players? Or maybe a combination?

I will get back to this in another post, but I don't think it's only up to the boss. I think Mourinho want it a certain way and sometimes he's playing for 1-0 away, but he also want to show the quality in the team. This season we have seen it sometimes, we started out good and won games confidently and there's been moments with really good football. But there's also been the total opposite and boring games and defeats to teams we should have crushed. The problem this season has been lack of consistency. Our 'defense' need a total change, only Bailly and Lindelöf should stay (I want Shaw also but think he'll leave), players like Valencia, Young and Jones can be squad players but they are not good enough for a team who wants to win the premier league and play against the best in Europe. That needs to be fixed as priority one and the next is the choice of captain. We don't have a leader out there?! Last season Herrera was amazing and took ownership and showed the true passion and fighting spirit a captain needs! This season he's been bad except a few games and I can't see anyone else than Matic who deserves it now? He's been really good, but for next season we need a clear leader out on the pitch and the team play as a TEAM!

I'm all for Mourinho to stay and he need to build and finish his team now. He's not popular or wanted by many, but I want him to be crucial this summer. Sell 'the dead meat' (can I use that sentence as a vegan?!😂) and in with players he actually wants! Like Shaw is way too good to be on the bench all the time, sell him if Jose think he's not good enough, focused or what his problem is, he can't be on the paycheck and not contributing to the team. I want Martial to stay, but for that to happen I think the player and the boss need to maybe compromise a bit and have a good talk. Obviously a huge talent and I know he'll succeed if he get more time, but also he disappointed massively against Brighton and didn't take the chance when I got it. I don't mean he only got one shot to prove himself, but he's the only one who wants away if he doesn't get more gametime so he need to step up to show the boss he's worth it. Players like Lingard and Rashford are happy in United, they are living the dream and take every chance they get, always consistency? No, but they are happy. No players has been perfect this season, but Martial is the one who's not happy and that's why all eyes are on him right now.

It's hard to sum up the season without knowing the result of the FA-cup final. It all depends on that game. 6 days and we'll play our last- and biggest game for this season. It's been a long ride this one, a roller coaster with good and bad moments. I honestly can't wait until it's finished and me and the players can go on vacation 😂

Today is the last game and we're saying goodbye to one of my favorite players. Micheal Carrick is probably one of the most underrated players in the Premier League. Calm, structured, humble- a really good ambassador for our club. Sad to lose him from our team, but really happy to still have him in our club! With Faria leaving this summer it's interesting to see who's replacing him..

One hour before kickoff now! Let's finish the last game in the league with a win!

Red is the man

Jeg husker dagen som det var i går. Jeg husker hva jeg hadde på meg og hva jeg gjorde. Dagen før gikk det sterke rykter som meldte at Ferguson ville gi seg, men jeg nektet å tro på det. Da jeg var på vei til jobb dagen etter bekreftet klubben det og det føltes som jeg fikk sjokk. Ingen andre enn oss, red army, vil forstå hvordan det føles. Jeg fortalte kollegaene mine at det føltes som at noen hadde knust hjertet mitt. Jeg var helt på gråten og følte meg syk. Den kvelden satt jeg med dyna i sofaen og gråt mens jeg så på videoer av Ferguson. Det føltes ut som et 'heartbreak'. Eller nei, det var mye verre enn det. 

Jeg viste at dagen ville komme, men jeg var ikke klar for det. Nå har det gått nøyaktig fem år og det har vært noen tøffe og utfordrende år for oss Unitedfans etter Ferguson gikk av. Hva han gjorde for klubben vi alle elsker og for fotball generelt er unikt. Hva han utrettet vil vi aldri få oppleve igjen. 

Jeg satt på mobilen lørdag kveld da nyhetene kom om at Ferguson var syk dukket opp. Jeg satt på Twitter og refreshet siden konstant for å se at det bare var en spøk, men alle sikre kilder meldte det samme; han var lagt i koma etter hjerneblødning og etter en offisiell uttalelse fra klubben var det ikke lenger et rykte. Igjen denne følelsen av å bli dårlig. Jeg klarer ikke forklare det helt, men jeg ble akutt kvalm og svimmel, helt sjelven og selvfølgelig kom tårene. Noen vil vel si jeg overdriver, jeg kjenner jo ikke mannen personlig. Men jeg kjenner smerten og jeg vet jeg ikke er alene. At alle i fotballverdenen går ut med støtte-erklæringer viser hvor mye denne mannen betyr for folk. Alle har et forhold til han. Jeg har alt å takke denne mannen for. Jeg hadde ikke holdt med United om det ikke var for han. The Class of '92 fikk meg til å forelske meg i fotball og det er jo SAFs hovedverk. Den kjærligheten jeg har for fotball og Manchester United bunner og grunner i Sir Alex Ferguson. Han har gitt meg noen av mine største gleder og beste minner.

Jeg er svært takknemlig for at jeg har fått møte han to ganger. Første gangen i Oslo rett etter han hadde pensjonert seg og han skulle holde foredrag for en bedrift. Jeg fikk en invitasjon og fikk hilse på Ferguson, han signerte drakten min og jeg sa jeg kunne dø lykkelig. Jeg lar meg ikke fascinere av kjendiser, men å møte Ferguson var stort. Det er et minne for livet den kvelden. Andre gang jeg møtte han var for et år siden i Stockholm, vi bodde på samme hotell som han før Europa League finalen og vi fikk sneket oss til en samtale ved å gi han et signet Magnus Carlsen sjakkbrett. Selv om det er massiv pågang på han som person så tar han seg tid til fansen og er en utrolig hyggelig og omtenksom mann. For oss vil han alltid være nummer en. Det vil aldri forandre seg.

Jeg har ikke klart å skrive om det her før jeg viste han var på bedringens vei og det var en utrolig stor lettelse å lese at han er det. Mannen er gammel, men han er en fighter. Han har hele verden med seg og det er ikke over enda! 

Man får et lite perspektiv over ting når man reflekterer over hvor skjørt livet er. Man er aldri klar for å miste noen, men ulykker og sykdom river vekk folk hver eneste dag. Fotball kan bety veldig lite da, men igjen så er det også derfor jeg elsker fotball. For vi er en familie, Red Army vil jeg alltid ha i ryggen uansett hva som skjer meg. Og selv om ting kan være vondt så har vi 90 minutter der vi følger laget vi elsker og da er det glemt for en periode. Så det er ikke betydningsløst i det hele tatt, mange finner trøst i det- og vi alle vet hvor mye glede fotball kan gi. I kveld er det uansett en kamp som skal spilles og årets siste bortekamp i Premier League står for tur.  Det blir en spesiell kamp, vi møter på en del gamle kjente. Vil ikke akkurat si at Moyes er en gammel favoritt, men Chicharito og Evra står også på motsatt halvdel. Sistnevnte blir veldig rart å se i en annen drakt, han er liksom United for meg fortsatt han. Jeg elsker Evra, entusiasmen hans er helt herlig. Gi han et par år til med fotballsko så skal jeg love dere at han er tilbake som ambassadør for United med en gang han gir seg. Og hvor skal han da? Jo da skal han møte Red Army Oslo på Scotsman! 

Uansett, her sporet jeg litt av. For meg er Premier League ganske ferdig, 2.plassen er vår og eneste jeg har fokus på nå er finalen. Spillerne bør være motiverte nok til å kjempe om en plass der. Men etter Brighton kampen så vil jeg bare at denne sesongen skal bli over. Det er så mye som må ryddes opp i, alt for mange spillere som ikke hører til i United som må selges og teamspiriten må jobbes kraftig med i sommer. Jeg kan ikke huske sist LAGET spilte bra, kun enkeltprestasjoner hver kamp. Jeg vil se et UNITED, men det er jeg ikke sikker på vi får se noe av denne sesongen. 

La oss bare håpe at sesongens siste bortekamp ender med tre poeng til oss og at laget jobber sammen for en seier. De skal spille en finale snart og trenger en del finpuss på det området der. 

I still remember the day like it was yesterday. I remember what I was wearing and what I was doing. The day before it was rumors in the news saying Ferguson was retiring, my roomie told me and I got mad at her because I wasn't ready for it and simply wouldn't believe it. I was on my way to work the day after when the club confirmed it; Sir Alex Ferguson is retiring, he will no longer manage Manchester United. My heart sank and I was shocked. No others than us- the red army, will ever understand how it feels. I told my colleagues it felt like my heart was broken, I cried and felt sick. When I came home I sat and watched movies of Ferguson and sobbed. It certainly felt like a breakup. No, worse than that actually.

I knew the day would come, but I wasn't ready. Five years has gone now and I'm not alone saying the years after Ferguson has been though. What he did was extra ordinary. And that's the word I'm using describing Ferguson, he's simply the best.

I sat on Twitter when the news came out Saturday that Ferguson was rushed to the hospital. Again I wouldn't believe it and I refreshed the app and hoped this was just a stupid rumor. Reading the statement from the club saying our boss was in coma was the worst. Again this feeling of getting sick. And some may think I'm overreacting, but this feels like family. And I feel the pain and how it hurts very much, and I know I'm not alone. I have every possible reason to thank Alex Ferguson for what he has done. After all, I wouldn't support Manchester United if it wasn't for him. Class of '92 got me to fall in love with football and that's Ferguson's master piece. He's given me memories I can't compare With nothing else. My love for football and Manchester United is all because of Sir Alex Ferguson.

I'm happy to say I've met Ferguson two times. He's the nicest man and the only time I've been star struck! How couldn't I be? He's given me unforgettable memories and I will forever be grateful. Sir Alex is number ONE and will always be!

Words can't describe how relieved I was when they finally confirmed that the operation was a success and that he's now out of intensive care! It's not Your time yet boss! 

After reflecting over how fragile life can be, football can feel a little meaningless. People lose their loved ones everyday over accidents and sickness, we never know when it will be the last time we'll see a person. It changes lifes and even though football can be so small in that perspective- it's also the reason I love it so much; because for 90 minutes you can forget about the rest. You can meet Your Red Army Family and things will be ok for just some hours. So for us, it's not meaningless, we all know how much joy and love we get out of football!

The show must go on, and tonights it's the last away game for this Premier League season. We're Meeting West Ham and we're facing some familiar faces. I can't say Moyes is an old favorite, but Chicha and Evra will always be! Especially Evra, he's one of my all time favourites and will always be a RED in my eyes so it will be a bit weird seing him amongst the oppositon tonight! I'm sure he'll come back to us as an ambassador in a couple of years!?

The PL-season is kind of over for me, we'll finish second and I got my eyes on the final. But it shouldn't be over for the players, they need to fight for their place in the team and for the final. I honestly don't get why some are playing so f... poor when they also got the world cup coming up, I can mention on one hand who's good enough to play there and that's bad! After the Brighton game I really don't know what to expect anymore. I can't remember last time the whole team did a good job. Fighting, together for a win..? The players need to step up big, play as a team- be UNITED!

Give the fans and Fergie some entertainment tonight please!

 

Player of the year

Tonight's the Player of the year award in Manchester and something I always been watching. Herrera was the winner last year and before that, De Gea with 3 years on the road. Crazy for being a goalkeeper, but that's how important he is for our club. And he's deserved it every year.

This season my top 5 is De Gea, Lukaku, Matic, Pogba and Lingard.

Lingard had his breakthrough season and I'm so happy for him. I've always been a fan and think it's embarrassing to read all the hate he gets by his own supporters. But he just kept on fighting and this season work payed off. He's been exceptional and I know that if Lingard starts a game, he will keep working every minute he's on the pitch. Scored a lot of great goals and also a good ambassador for Manchester United.

Lukaku has had a massive impact for the club and with 27 goals definitely one of our best players this season.

Matic was one of the best signings in the Premier League this season and came in to the midfield as a blessing! A very important player for us, also scored one of the best goals this season?!

Pogba is world class, a massive player and sometimes what he does is magic. Just not consistent enough to be the best this season but it's coming. Still very important for our team and a nightmare for our opponents if he can play free.

De Gea has proven now he's the best goal keeper in the world. If you don't agree, you don't know football. He's number 1 in the world and for us. How many points has he saved for us? He's the only player that's been consistent and deserves the Sir Matt Busby Player of the year trophy. 100%

Your thoughts?