hits

februar 2016

Nr United taper igjen i kveld..

...eller utklasser Shrewsbury? I kveld er det kamp igjen og denne gang FA-cupen. Verdens eldste turnering og det er faktisk nitrist å se klubber som City gi totalt blanke faen i historie ved å sette kun på reservespillere utenom 2 faste spillere.. Da gir du bort seieren på forhånd og viser at det er andre ting som er viktigere; penger og status. Titler som betyr mer. Og ja, det er veldig viktig det også- MEN- jeg personlig setter FA-cupen høyt og det er ikke noe man skal ta for gitt når det er engelsk fotball det er snakk om. Det er en stor cup i England og jeg håper van Gaal og klubben også prioriterer dette. Premier League og topp 4 er vi ute av så en seier her hadde vært et plaster på såret.

United kommer også til å spille med en del unggutter, men vi har ikke noe annet valg nå. Hvor sykt er det ikke med alle skadene vi har nå? Et helt førstelag ute med skader setter selvfølgelig en brems på alt. Og van Gaal sliter naturlig nok med det så ALT skal ikke skyldes på han, men i kveld Bøe det være vinn eller forsvinn. Jeg tviler sterkt, men blir det ikke en overbevisende seier så har jeg ikke bare null tiltro til van Gaal, men også styret. Det er mye sladder i media om hva som foregår i klubben og jeg tror ikke på alt, men det er interessant lesning og den dagen van Gaal pakker sakene blir det spennende å høre hva som er fakta og ikke.

Pre-match innlegg her inne har som regel vært utelukkende positive fra meg. Jeg har alltid hatt troen på United og forventet seier uansett hvor store motstanderlaget har vært, men slik er det ikke lenger. Vi taper mot alle og et ydmykende nederlag mot Midtjylland gir meg ikke store forhåpninger i dag. Nitrist.

Men United er jo umulig å spå nå om dagen. Enten taper vi kampen rettferdig siden vi er ræva eller så smeller vi til med 4-0 seier. Haha, meget utilregnelig, men det er den følelsen jeg sitter med nå! Jeg håper selvfølgelig på det siste, selv om jeg ikke støtter van Gaal så vil jeg alltid at vi skal vinne og om vi går videre i FA-cupen er det et skritt i riktig retning.

Hva tror dere?

LVG OUT!

Kan starte med å si at dette blir ikke et hyggelig innlegg og banneord kan forekomme. 

Louis van Gaal, The Unsackable- nå er det faen meg nok. Tapet mot Midtjylland er umulig å forsvare. Nå er jeg så drittlei av dette spillet og jeg har for lengst innsett at van Gaal er feil mann for klubben vår, men det som er verre er at styret ikke ser det. Hvem er det som sitter der og forsvarer han? Woodward må seriøst gni seg i øya, få litt verdier å sette i gang en prosess for å redde klubben vår. Det er skremmende og lover svært dårlig for fremtiden om det fortsetter sånn her. Hver dag er på overtid nå.

I dag tapte vi en kamp mot et dårlig lag fra Danmark som ikke har spilt annet enn treningskamper på 2 måneder og vunnet 1 av de 10 siste kampene. De taper Manchester United mot. Vi hadde verken en leder på banen eller utenfor. De Gea var den mest kritiske spilleren vi kunne få skadet og når det skjedde før kampstart var jeg bekymret, men det eneste positive å ta med seg i dag er faktisk klasseredningene til Romero og uten han hadde det lett stått 4-1.

Før så gikk rullgardina helt ned når United tapte. Glass og fjernkontroller knuste i veggen, mobilen fløy av gårde og jeg kunne skrike meg hes av forbannelse, jeg ble så sint! Til gjengjeld så var gleden av en god seier helt ubeskrivelig! Ingen følelse i verden kan toppe en god Unitedseier! Men når opplevde jeg sist det? Det er så trist at jeg ikke husker det... Og når vi taper nå så blir jeg ikke sint på samme måten, jeg blir forbanna- absolutt, men mer frustrert og bekymret. For dette er virkelig ikke måten klubben jeg alltid har holdt med hele livet skal oppføre seg på. Spillerne virker redde og umotiverte, det er null glød å skimte og med en manager som dreper sjelen til klubben vår mer og mer er jeg livredd på hva som er fortsettelsen om LvG får holde på særlig mye lengre.

Klubben ringte meg her om dagen angående nye sesongkort, men jeg har ikke helt bestemt meg for hva som skjer enda. Jeg bruker over 100 000 kr i året på laget mitt. Har sesongkort, drar over så ofte som mulig, betaler i dyre dommer for fly, hotell og supportereffekter hver måned. Jeg ofrer tid med venner og familie fordi jeg setter klubben foran alt og går ikke glipp av en kamp. Jeg hadde ikke feire i hele fjor fordi jeg ville bruke dagene på å dra over til Manchester mest mulig- og for hva?? Dette spillet?? Det er faen meg så trist at jeg snart blir deprimert!! 

Nå MÅ det skje noe. Styret kan ikke lukke øynene lenger for nå er det ikke lenger blandede følelser om nederlenderen er rett mann eller ikke. ALLE er i mot han nå. Hva er klubben uten oss supportere? Det er vi som betaler for dette og vi fortjener faen meg en mann som prøver. Vi har fått nok av unnskyldninger. På mandag håper jeg det er Giggs som står der i dress på sidelinjen og leder laget. Alle bortsett fra LvG egentlig, bare få mannen vekk. 

Men hva skal man gjøre egentlig? Jeg er supporter av Manchester United. Jeg elsker klubben min og jeg skal støtte dem i tykt og tynt. Så jeg ser det på som min jobb å gjøre det nå også. Dra over på kamper og fortsette å synge i 90 minutter, vise spillerne at de har vår støtte og at Manchester United fortsatt er en bra klubb å spille for. For om ikke vi gjør det så hvem vil? Det eneste vi har som er eksepsjonelt og unikt er supporten fra Red Army, den kan ingen ta fra oss. Så da drar jeg over igjen til uka da....til Drømmenes Teater og gjør jobben min der så får jeg håpe vi har en manager som gjør sin.


 

Flowers of Manchester

6. Februar. Denne dagen vil for alltid vre markert i hjertet mitt. Som lidenskapelig Manchester United supporter er dette det verste som noen gang kunne skje klubben vr og den svarteste dagen i ret. Selv om det var mange tir fr jeg selv ble fdt fler jeg sterk tilknytning til historien vr og da naturligvis tragedien i Mnchen og historien om vre kjre Busby Babes.

Sir Matt Busby og guttene hans hadde igjen skrevet historie i fotball, som regjerende mestere i England var de som frste engelske lag ute i Europa for spille og grunnet strenge regler i den engelske serien s mtte de komme seg hjem. Jeg tenker ofte p hvordan historien vr hadde vrt om de hadde ftt lov bli over en dag ekstra. Det er s ufattelig trist tenke p.. Alt stoppet den dagen. P tredje forsk ta av fra flyplassen i Mnchen s gikk det veldig galt..Flyet klarer ikke lette og banen blir etter hvert for kort.. Flyet krasjer og 23 mennesker omkommer. Deriblant 8 av vre lovende spillere. En stor del av Manchester United ble borte den dagen, revet vekk og utslettet.

The Busby Babes var et fenomen i fotballverdenen. De tok alle med storm og var like fantastiske som mannen som bygde dem opp; Sir Matt Busby. Han la grunnlaget for hva Manchester United er og The Busby Babes vil for alltid vre definisjonen p det. Han bygde ikke bare opp et godt lag med gode spillere, men ogs et fundament i klubben som for alltid vil st sterkt. Gjennomsnittsalderen p spillerne som var med p turen var 23, 2 r. De var spillere som elsket klubben og virkelig bldde for drakten (dessverre veldig bokstavelig talt), de var lovende og de hadde ikke ndd sitt beste enda heller. Storhetstiden til Manchester United ble satt p stopp i mange, mange r og vi kan bare tenke oss hvordan historien vr hadde sett ut om The Busby Babes virkelig hadde ftt blomstret..

Alle er nok ikke like emosjonelle som meg, men jeg sitter med en klump i halsen nr jeg skriver dette og nr jeg skriver og samtidig tenker p The Busby Babes s fr jeg gsehud over hele kroppen. Vi kan dessverre ikke gjre noe med denne tragiske dagen, men det fles godt hedre de omkomne og vie litt tid til reflektere over det hele. Hvor heldige vi er som er Manchester United supportere. Da jeg ble Unitedsupporter selv som ung s slukte jeg alt av informasjon om klubben og da jeg leste om tragedien i Mnchen, om The Busby Babes, at klubben nesten ble avviklet for s kjempe seg opp igjen vinne Europa Cupen 10 r senere gjorde at jeg elsket klubben enda mer! Det er bare en liten del av historien vr, men det viser at vi er noe helt unikt og jeg elsker hver eneste lille del av klubben vr.

Mange r har gtt, men vi vil aldri glemme dem. The Busby Babes vil for alltid vre en del av historien vr og de vi mistet p denne dagen vil for alltid leve videre som legender.

Flowers of English football, the Flowers of Manchester.