hits

å sende meldinger til andre mens man er i et forhold

22.02.2017 - 06:21 2 kommentarer

Nettflørting. Sexting. Poking. Overdrevent bruk av blunkefjes og en "like" på alle bildene du legger ut. 

Ordene ovenfor er vel noe alle har opplevd eller gjort. Men det jeg vil ta opp her i dette innlegget er når du er i et forhold og gjør dette til andre personer enn kjæresten din. Er det egentlig greit? Hvor går grensa? Jeg tror (og håper) egentlig at de fleste er oppegående til å skjønne hva som er innafor og ikke, men etter å ha snakket med venninner om det så sitter jeg også igjen med en følelse av at jammen tar man feil av folk også. Jeg har ikke tall på hvor mange menn som har sendt meg meldinger hvor de gir meg komplimenter, hvor de prøver å få kontakt med meg og den personen som er avsender er i et forhold. Og jeg skriver ikke dette for å skryte eller tro jeg er noe, jeg liker det virkelig ikke og har aldri tatt initiativ til å ville ha den oppmerksomheten fra dem bare så det er sagt. Jeg vet at det kanskje er lettere å sende en melding til meg fordi jeg er mer offentlig enn andre, folk kan kjenne meg igjen og føler de kjenner meg eller har møtt meg ved en anledning- og det er virkelig helt ok å sende en hyggelig melding. Det jeg mener er feil er denne flørtingen. Og jeg tror nesten alle damer har opplevd dette. At menn i forhold sender dem meldinger og er fryktelig pågående.

Dette er kanskje en av de største utfordringene i et forhold nå til dags. Teknologien har gjort det lettere enn noen sinne å være utro. Fordi alle har Facebook, Instagram og Snapchat og i tillegg til det finnes det apper man kan laste ned for å bli kjent med nye mennesker. Man kommuniserer mye mer med omverdenen, man er mer tilgjengelig og fristelser kommer kanskje også fortere på den måten. Det er fort gjort å trykke like på noen bilder eller svare på en melding og det betyr ikke at all kontakt med det motsatte kjønn er ulovlig. Men det er stor forskjell på å svare på noe eller ha en viss kontakt og å flørte, oppsøke  eller gi oppmerksomhet til andre. Jeg mener at om du må skjule det du gjør for partneren din så gjør du noe galt. En pc og mobil er privat, en annen person skal ikke gå inn på tingene dine for å snoke, men jeg hadde heller aldri hatt problem med å lånt det ut til kjæresten min på sekundet om han skulle ha trengt det. Om du må skjule spor av ting du har vært inne på, bilder du har likt og meldinger du har sendt så er du på tynn is. Kanskje det er veldig uskyldig fra din side, men det du glemmer er at kjæresten din hadde ikke sett det på den måten. Det som er det verste er ikke at du har likt et bilde eller sendt en melding, det som er galt er at du har gjort det bak ryggen til partneren din. Du vet det er feil fordi h*n hadde ikke likt det, allikevel gjør du det. Kanskje for spenningen eller for å få bekreftelse, det er uansett feil for det er ikke noe du skal lete etter om du er i et forhold. Mine viktigste punkter i et forhold er ærlighet, respekt og tillit. Hvor er respekten til partneren din når du holder på med slikt?

Nå er jo alle forhold forskjellige. Man har forskjellige grenser, toleranse og "regler". Men for meg hadde dette vært helt uakseptabelt og et stort tillitsbrudd. Man vet kanskje ikke hva man ville ha gjort før man er i en slik situasjon, men jeg tror jeg hadde pakket sakene å dratt. Det er ikke utroskap i en form av at kjæresten din har møtt en annen person og vært fysisk utro, men fortsatt noe (i mine øyne) man ikke gjør når man er i et forhold. 

Og siden dette er et såpass aktuelt tema så synes jeg de som er i et forhold og føler seg usikre må diskutere dette med kjæresten sin. Ingen beskyldninger eller antydninger til at den andre parten har gjort noe galt, bare lufte det for å høre hva den andre mener om saken. For problemet er at mange kan annse det å sende en uskyldig flørtende melding som bare tull, mens den andre ser det som et stort tillitsbrudd. Jeg tror ikke alle som har sendt slike meldinger er ute etter å ha sex med andre, men det kan være at de kjeder seg, de er nysgjerrige. Er du i et forhold bør du vite hva som er ok og hva som ikke er ok å gjøre og en enkel regel å leve etter er at du ikke gjør noe du ikke kunne gjort foran h*n. Vi alle lærte den gylne regelen som små; gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Og jeg tror om flere hadde tenkt litt mer på akkurat det hadde man behandlet hverandre mye bedre. Om man praktiserer dette i et forhold så blir det ingen gråsoner og misforståelser.

Utroskap er litt som feminisme; alle har en egen idé og mening om hva det er for dem. Og til syvende og sist så må hvert forhold være klar over grensene de har. For et enkelt "like" eller en melding kan være uskyldig moro for den ene, mens for den andre kan det signalisere slutten på et forhold. 

Hver gang jeg publiserer innlegg som dette hvor jeg skriver min mening så får jeg mange reaksjoner, på godt og vondt. Og det er bra! Jeg har sterke meninger og ikke redd for å si dem heller. Og jeg er interessert i å høre hva dere mener om dette temaet. Er jeg for streng? Burde det være lov å sende meldinger med andre eller er det fy fy? 

Jeg tror damer er like ille som menn så dette er ikke et innlegg hvor jeg kun shamer menn. Folk må seriøst skjerpe seg. Jeg har alltid syntes det å få meldinger fra noen jeg vet er i et forhold har vært ekstremt ubehagelig, men fordi jeg ikke vil ha noe kontakt har jeg ikke sagt noe, og det er ganske sykt å klikke seg inn på profilen til personen som nettopp har sendt deg melding på hvor deilig og fin du er og profilbildet hans er sammen med kjæresten og kanskje barnet hans også. Jeg har sett innlegg på sosiale medier der damer screenshoter meldinger å legger dem ut. Henger dem ut til offentligheten. Og noe inni meg får lyst til å gjøre det samme, vise alle hvor ekle folk kan være og samtidig leke lykkelig og uskyldig for sine nære og kjære. Og hadde det bare vært den personen jeg hadde påvirket så kunne jeg gjort det, men når den mannen har barn og en uvitende kjæreste vil jeg ikke ødelegge noe. Men jeg vet at mange som har sendt meg meldinger også leser bloggen min så ta dette som en advarsel. Neste gang blir det kanskje ikke et generelt blogginnlegg, men en screenshot til dama di. For jeg er lei av innpåslitne menn som tror det er greit å sende meldinger i hytt og pine til damer de ikke kjenner samtidig som man er i et forhold. Bare vit at når du sender meldinger til andre damer så blir de ikke slettet fra hennes telefon, du kan være en kløpper på å skjule dine digitale spor, men den andre parten har dem også og du vil ikke være en av dem her nedenfor. 

#assholesonline

Bare..ikke gjør det.

2 kommentarer

Birgitte

22.02.2017 kl.10:37

Digger innlegget! #assholesonline er noe av det råeste jeg har sett på sosiale medier i det siste. Det er trist at noe slikt faktisk eksisterer, men etter å ha selv mottatt slibrige meldinger fra menn (som etter profilen dems) er i lykkelige forhold så er behovet for #assholesonline reellt. Vil tippe at du ofte får meldinger som virkelig ikke egner seg til å sende til noen hvis avsender har kone og barn.

Robert Stensby

22.02.2017 kl.14:05

Ett mycket välskrivet och bra inlägg. Män är i särklass värst här även om kvinnor är väl så kränkande/online-otrogna de også till tider.

Online beteende är något som måste talas om mycket mer i samhället då det är lätt att gömma sig bakom sina skärmar.

Du har inte för starka åsikter och det är viktigt att folk vågar beröra ämnen som detta.

Keep up the good work

Skriv en ny kommentar