hits

Jakten på det perfekte

23.03.2016 - 09:02 5 kommentarer

Dagens tema: plastisk kirurgi. Det har blitt skrevet mye i media i det siste om diverse bloggere som legger seg under kniven. Mange toppbloggere jakter på det perfekte utseende og skriver gledelig om sine operasjoner og innsprøytninger. Personlig synes jeg det har tatt helt av og synes det er kjempetrist at så mange føler de må fikse på utseendet sitt. Og det er klart at unge jenter tar skade av dette når de ser jenter de har som idoler som allerede er pene fikse på seg og deretter skrive at de føler seg så mye bedre etterpå. 

Jeg har jobbet som modell og siden jeg flere ganger har skrevet at jeg er stolt av kroppen min som alltid har vært naturlig så tror kanskje mange at jeg er i mot plastisk kirurgi. Men det er feil. Jeg er både veldig for og veldig i mot. Det kommer helt ann på situasjonen. Jeg kjenner veldig mange som har gjort noe med kroppen sin og jeg har sett hvor mye det kan hjelpe, men også komplikasjoner og anger. Jeg er for operasjoner om intensjonen er for å fikse noe som er vanskelig å leve med. Om man har kjempestore pupper som gir ryggplager eller om ene puppen er halvparten så stor så forstår jeg godt det er noe man vil rette på. Men om puppene henger litt, at den ene er litt større enn den andre eller at man ikke har en stor og spretten D-cup - det er helt normalt! Som 19-åring var jeg på min første covershoot med FHM og det var mange jenter med den gangen. Glamourmodellbølgen hadde startet for fullt og rundt meg sto det syltynne jenter med kanonpupper. Jeg vet mange av dem angrer i dag og nesten samtlige av de største covermodellene på den tiden har fjernet eller redusert puppene i ettertid. Tar du større pupper på så svakt grunnlag så er det helt feil synes jeg. Jeg ville inn i den bransjen jeg også og da du er 18 år er du ikke fullt utviklet i hverken kropp eller hode. Jeg var slank med små pupper og trodde at jeg også måtte operere meg for å passe inn. Men jeg brukte huet og forsto at jeg var bra nok som jeg var. Og det er jeg så jævla glad for i dag at jeg ikke har ord. 

Mye av dette går på jentas selvtillit. Og i noen tilfeller så kan en operasjon være riktig og da er jeg 100% for. Har man komplekser man virkelig aldri kan komme over så er jeg for at man skal gjøre noe med det. Men jeg tror en god oppvekst der man lærer at DU er bra nok og elsket som den du er er like viktig. Hollywoodstjerner vil alltid se perfekte ut, mange bloggere også, og foreldre og skolen har en jobb med å lære barn at vi kan ikke se ut som dem, det er ikke naturlig. Tiden forandrer seg og jeg mener det er viktigere enn aldri før å bruke tid på å lære barn at de er bra nok som de er. Men tilbake til operasjoner.. Selv om jeg aldri har gjort noe selv så vet jeg ikke hva jeg vil føle om noen år etter jeg feks har fått barn, gått igjennom amming og lignenede. Det kan godt hende jeg vil fikse på noe selv, men jeg ville aldri ha hatt forventninger om at jeg skulle se perfekt ut etter det eller at livet skulle bli så mye bedre. Man må gjøre det for å bli fornøyd med seg selv selvfølgelig, men en operasjon fikser ikke alt.

Hvorfor skal alle se ut som en Kim Kardashian kopi? Hairextension, falske øyevipper, injeksjoner i kinnbein og lepper, full contour make-up, store pupper, smal midje og en stor og spretten rumpe? Jeg beskrev jo nettopp en "deilig dame", men hvorfor skal alle se så like ut? Når folk fikser så mye med ansiktet sitt så forsvinner jo personen?! Man mister sitt eget særpreg og det synes jeg er ektremt trist. Jeg har ikke et klassisk vakkert ansikt og jeg elsker sminke, men de punktene som ikke gjør meg som alle andre er jo nettopp det som gjør meg til meg. Og det må vi holde på! Det er så mange som fikser seg nå og ser smellvakre ut, men jeg synes de ser oppriktig kjedelige ut også. Med de standar tykke, svarte vippene, helt rett nese du ser er fake og lepper som er pumpa så mye opp at jeg får vondt i mine egne når jeg ser på. Jeg forstår kjempegodt at ei jente med supersmå lepper vil fylle de opp om hun har komplekser for det, men hvorfor gå for Angelina Jolie størrelse? Og den rumpetrenden er bare så syk at jeg ikke har ord, hva med å trene?

DU er unik. Nå høres jeg fryktelig klisje ut, men vi er nå her på jorden og det finnes bare en av deg. Hvorfor vil du se ut som en annen? Mitt beste tips for selvtilliten og som jeg alltid har prøvd å tenke på om jeg har hatt dager jeg ikke er fornøyd med noe er å ALDRI sammenligne deg med andre. Er du født smal og rett så vil du aldri bli en Kim Kardashian, det er ikke meningen at du skal se sånn ut. Jeg prøver heller å se hvordan jeg kan forbedre ting og å finne et realistisk mål. Vi kan ikke sammenligne oss med venninner for vi er føst helt forskjellige. Noen legger på seg vekt på magen, noen lårene, puppene eller rumpa.. Slik er det dessverre og ikke noe vi kan gjøre. Ikke vær så hard mot deg selv for jeg lover deg at dine komplekser er det bare du som tenker over, venninna di tenker ikke over lårene dine for hun er opptatt av magen sin, skjønner? Vi alle har ting vi ikke er fornøyd med, men jo før du forstår at du er bra nok som du er jo før vil du få et bedre liv. Tro meg, det funker.

Men selv om det er mange av oss som ikke har gjort noen operasjoner så fikser de fleste noe med seg selv daglig. Vi tar på oss sminke, farger håret, noen setter på hairexstension, falske øyevipper og falsk brunfarge mens andre bruker push-up BH eller shape-in truser. Vi alle vil føle oss på vårt beste og noen trenger å gjøre mer enn andre for å føle seg vel. At noen trenger tykke lag med sminke og falske øyevipper for å kunne gå ut synes jeg ikke er bra, men det får dem til å føle seg bedre og da er det ikke opp til oss å dømme dem for det. For vi alle gjør et eller annet for å pynte på oss og "sannheten", det beste er jo en balanse, og den kommer heldigvis med alderen til de fleste. Jeg synes alle bør bli flinke til å gi flere komplimenter, både til oss selv og andre. Og det er de "ekte" kompliementene som er de beste. Ikke at sminken din er så fin, men at smilet ditt er så vakkert og smittende for eksempel. Det er slike ting som varmer og som er mer personlig. 

5 kommentarer

Gunnar Cato Strang

23.03.2016 kl.21:09

Jakten på det perfekte.Ser det her.

Eirik b

23.03.2016 kl.22:15

Bra skrevet!

Mimmi

24.03.2016 kl.14:31

Bra skrevet x 2

Ragnar

24.03.2016 kl.14:35

Bra innlegg!

Lene

25.03.2016 kl.21:16

Bra innlegg!!

Flytte fokuset vekk fra seg selv og heller utfordre seg på andre måter for å vokkse mentalt/prestere. Kim K tjener penger på utseende sitt ,men det er sjeldent slik.

Hører om flotte jenter(alder 25-31) som reiser til Tyrkia for å fikkse på "hele pakka"nå om dagen.Billigere. ;hofter,pupper,lepper og nese. Ser skremmende ut etterpå. Mister personligheten og får nesten et " Michael Jackson uttrykk".Var flottere før rett og slett!

Skriv en ny kommentar