10 ting vi damer skulle ønske dere menn forsto

10.09.2015 - 07:56 21 kommentarer

Hva gjør oss damer lykkelige? Hva er det vi vil dere skal forandre på eller bli flinkere til? Tro det eller ei, det er ikke de store tingene dere trenger å gjøre og ofte er det små irritasjonsmomenter som kan utløse diskusjoner og dårlig stemning. Jeg har nevnt noen punkter her som går igjen hos mange, og det er lett å gjøre noe med.

Forrige innlegg jeg skrev var en hyllest til dere menn. At dere fortjener langt mer ære enn det mange får. All respekt til dere mannfolk jeg nevner her; En hyllest til mannen. Men en ting vi damer liker- og trenger så er det er bekreftelse. Vi trenger å vite at dere setter pris på det vi gjør. Likestillingen har kommet veldig langt, de fleste kvinner er i fulltidsjobb, tjener egen lønn og er ganske så mer selvstendige enn et par generasjoner siden. Men hva med hjemmet og barna? Her vil jeg si det meste faller på damene, ikke i alle hjem selvfølgelig, men min oppfatning er at de drar mye av lasset der og de ser det ikke på som en jobb så sett pris på alt hun gjør for familien. Vis henne det med ord og takknemmelighet at det betyr mye for deg.

Dere kan også ta initiativ til husarbeid. Etter å ha lest litt på nettet der kvinner diskuterer hva menn skulle blitt flinkere til så blir dette mye nevnt. Hvem som skal ta ut oppvaskmaskinen, hvem som skal vaske klær og hvem sin tur til å gjøre rent ser ut som er en stor utløsning til krangler så hvorfor bare ikke gjøre det uten å lage en stor greie ut av det? Er oppvaskmaskinen ferdig? Sett det inn i hyller. Går ikke lokket igjen på skittentøyskurven fordi den er så full? Sett nå på en vask! Jeg lover dere, om dere tar å shiner leiligheten til hun kommer hjem i kveld eller i morgen og dere kan bruke tiden på noe annet enn huslige ting i helgen så vil dere begge få det mye hyggeligere. Så har hun også fått litt ekstra tid og energi på å takke deg?

Er du en snuser? (Eller enda verre en røyker?) IKKE sleng snusen over alt. Det her ser jeg mye av hos andre, folk legger snusen fra seg på tallerkener, på hyllen under sofabordet, i ølboksen på vorsepiel, på nattbordet? Det skal i søpla! Det er så sinnsykt ekkelt å pirke opp slike ting etter andre så lær dere en gang for alle at slikt kan du kaste selv med en gang du ikke har den i kjeften.

Sex. Vi damer elsker sex vi også, men hvordan vi viser det kontra dere menn er helt annerledes og vi ser ofte sex på noe veldig intimt og kjært mens menn ofte er fornøyd med en "kjappis". Vi trenger mer oppvarming og etter å ha lest og hørt hva mange damer forteller så virker det som ordet "forspill" er et ukjent begrep for mange. Ofte grunner den beste sexen i et godt forspill. Damer trenger det så for Guds skyld legg mer tid i dette og jeg lover deg at det er en vinn-vinn situasjon i heimen.

Og når vi er inne på sex.. Mange damer føler at om de for eksempel får en massasje og lignende fordi de har vondt et sted eller er sliten så MÅ det ende med sex. Misforstå meg rett- det er en hyggelig avslutning det, men mange føler da at du tar på henne å gir henne massasje kun for å få deg noe etterpå. Så bli generelt flinkere å ta på henne uten at det må føre til sex hver eneste gang.

Mannehobbyene dine. Jeg er 100% for at menn skal få være menn. Er det en fotballkamp så skal du selvfølgelig få se den. Vil du spille data eller FIFA med gutta så er det også greit. Men slikt kan ta mye tid og gir du ikke dama di nok oppmerksomhet eller bidrar hjemme så kan det bli en stor irritasjon om du stikker av for å se kamp når dere ikke har tilbragt noe tid sammen eller du ikke har hjulpet til hele uka hjemme. Om du blir mer oppmerksom på hva henne også vil så er det lettere å få "godkjennelse" til å bruke en halv dag på slike ting også.

De små tingene er det som betyr mest. En søt tekstmelding, du overrasker henne med middag om det er hun som skulle laget det, kjøp yndlingsjokoladen hennes eller ta med ungene bort en time så hun kan ta et bad. Gi henne et kompliment hun kanskje ikke hadde regnet med å få, fortell henne hvor fresh og fin hun var i dag, hvor godt hun lukter osv. Små ting som ikke tar så mye tid, men som betyr SÅ mye for henne. Slike små ting trenger begge to i hverdagen og det skal så lite til for å glede den andre.

Følelser. Det er et ord mange menn ikke liker! Men dere har vel følelser dere også? Vis dem! Mange damer lurer på om mannen deres er en robot fordi de aldri viser noen som helst følelser.. Tenk så trist?! Åpne dere opp og snakk med henne. Damer elsker jo drama og følelser så få det ut om det er noe som plager deg så slipper det å bygge seg opp innvending. Mange savner den åpenheten og om du ikke har det vanskelig og du ikke trenger å snakke med henne om noen problemer så fortell henne hvor mye henne betyr for deg. Vis henne med ord hvor mye du elsker henne. Om det virkelig er vanskelig å få ut så kjøp et fint kort der du forteller henne det. 

Bruk tid på hverandre. Sett av tid der dere bare fokuserer på dere to. Om dere er samboere så en halvtime minst hver dag der dere skrur av tv'en og legger vekk mobilen. Snakk med hverandre, del hvordan dagen din har vært, diskuter nyheter og lytt til det den andre har å si.  Selv om dere har vært sammen i mange år, fått barn og virkelig har funnet hverdagen- ikke glem å dra på date sammen. Pynt dere for hverandre og finn på ting sammen som kjærester hvor dere pleier kjærligheten og IKKE diskuterer penger, jobb og barn. Det mest dyrebare du kan gi til en person er ikke dyre gaver, men tiden din.

Mitt siste tips: Lag en liste over punkter du gjerne ville hatt en forandring på. Be han/henne gjøre det samme. Si 5 eller 10 punkter for eksempel og skriv ned hva som faktisk kan utløse en krangel eller som ville gjort tilværelsen bedre. IKKE ta det opp når dere er slitne. Ikke fyr løs med kritikken, men vær saklig og forklar punktene med hverandre når dere har tid til å snakke ut. Og LYTT på partneren din, det er alt for lett å gå i forsvarsposisjon, men alle har feil og når man lever med en annen person så må man faktisk innimellom lage komprimiss for at begge skal få det bra. Lykke til!

Og helt på slutten tenkte jeg å komme dere i forkjøpet; hva irriterer deg mest med damer/kjæresten din? Vi har absolutt feil vi også så mitt neste innlegg kan gjerne bli hva vi burde forandre på og hva vi trenger å forstå lettere. Kjør debatt!

 
Foto: Remi Salievski

21 kommentarer

Spooky

10.09.2015 kl.09:12

"Men en ting vi damer liker- og trenger så er det er bekreftelse".

Tull og tøv. Kona bruker å si hun er feit. Jeg bekrefter og da blir hun lynforbannet. ;)

OlaDunk

10.09.2015 kl.09:43

Det som irriterer meg mest med norske damer, er at de er så forbanna kravstore.

Lolli

10.09.2015 kl.09:51

Til spooky: Feit er et negativt ord, derfor blir det en negativ bekreftelse. Viss du ikke synes det er et problem så si nei du er perfekt og kall henne nydelig eller at du elsker formene hennes. Viss du tenker hun er litt for feit så ta det opp med henne. Du kan foreslå mer trening , fordi det uansett vil gi mange helsegevinster og kan være en koselig aktivitet.

Trond

10.09.2015 kl.10:19

Lolli, tror nok spooky bare spøkte her... derav det smilefjeset på slutten :-)

Når det er sagt, mange menn gjør dette eller forstår dette men når dessverre ikke opp til mange av de kravene damene har ... eller som man kan si, man kan ikke få i pose og sekk bestandig.

Sjøl er jeg en empatisk fyr, gentleman av meg ute og huslig av meg hjemme, damer blir det uansett svært lite av, go figure.

Til kjære Lolli

10.09.2015 kl.10:40

Hei, Lolli.

Jeg tror nok 'Spooky' tulletøyset litt..

Var forresten en veldig god spøk ;)

Jeppe

10.09.2015 kl.10:41

Vi forstår disse 10 punktene.... vi er menn det er alt damene trenger og forstå men det er ikke lett eller hva...

Over hele linja

10.09.2015 kl.10:56

Mas. Pick your battles. La småting ligge og ta opp det som virkelig betyr noe.

Ingen unngår å gjøre småting du ikke liker, men det går ikke an å påpeke alt:-)

Happymeal

10.09.2015 kl.11:32

Å herre gud. Alt for mange hjemmeværende husmødre her, med alt for mye fritid. Skru på dr phil i stedet.

wasjera

10.09.2015 kl.11:47

Jeg ser jo at det du lister opp også passer på meg, og de fleste venninner jeg har som jeg vet om.

Jeg tenker på at menn syns vi er kravstore - og det er jo greit nok det, men hvis menn som syns det er å være kravstor har et problem med å gi oppmerksomhet, ta initiativ til husarbeid, ta på kjæresten uten at det alltid på ende i sex og ellers dele følelser... vel, da er kanskje forskjellene mellom mann og kvinne så stor at de bør holde seg unna disse kravstore kvinnene? Menn krever sex, krever at hun ikke skal mase, krever at de skal få være sammen med kompiser når de vil, krever at dama skal være klar for sex (og helst uten det kjedelig og lange forspillet) og krever at dama skal ta alt av husarbeid. Hvem er det som er kravstor da? I et forhold må man jo begge to bidra og noen ganger må både kvinnen og mannen kompromisse. Og hvem ønsker å ha sex med en kvinne som eeeegentlig ikke vil fordi hun ikke får noe særlig ut av det? Når det kommer til sex så burde det være et mål for begge to at begge to skal ha det godt å få noe ut av det? Kanskje det er derfor sexlivet dabber av?

Jeppe: det eneste kvinner trenger å forstå er at dere er menn? Hva betyr det? Det går jo andre veien også da? At menn trenger bare å forstå en ting med kvinner; at vi er kvinner? Menn mener at kvinner bare skal forstå og føye seg, og kvinner er kravstore og mener at menn skal forstå og føye seg? Blir krig av sånt...

Jeg er enig med "Over hele linja"

Petter

10.09.2015 kl.13:31

Syntes det alltid er like morsomt hvorrdan det alltid vinkles til hva Dama/Jenta/Kjærringa trenger.

Gutta trenger faktisk forskjellig dem også. Men det blir lagt bort, fordi kvinnen bare krever. Forventer. Ja gudene vet hva dem ikke skal ha.

Gutten/Gubben/Kærn må alltid være den som skal gjøre ting for at det skal bli noe kos, går det aldri andre veien???

Ove Kristian

10.09.2015 kl.13:55

Det jeg misliker med damer er alt maset om alt husarbeidet må være helt perfekt. Da mister vi energi og ikke vil gjøre noe i det hele tatt. Ellers er damer helt perfekte.

Person

10.09.2015 kl.14:22

Er så lei jenter som skal ha både i pose og sekk, og alltid er det noe galt med mannen... -og så lite lojalitet og respekt. Kvinner skal kunne rakke ned på menn, men ikke omvendt.

Yngvar

10.09.2015 kl.14:26

Nei, nei, nei! Disse rådene er døden for forholdet, straka vägen til skilsmisse. Kvinner tror det de selv synes de gjør fint er noe menn også burde gjøre mot dem. Men det fungerer ikke slik! Ann Maris råd vil gjøre en mann til en dørmatte. Kvinner liker å pynte, men ikke med dørmatter.

Så hva irriterer oss mest? Jenter som kommer med 'gode råd' og så blir misfornøyde når vi følger dem! Menn! Ta aldri i mot råd fra kvinner.

JBD

10.09.2015 kl.14:48

Helt tydelig at bloggen tilhører person som kan mer om sex og singelliv en familie livet. Herregud for no vås

Cato

10.09.2015 kl.15:27

No har eg skrevet og slettet, skreve nytt men slettet igjen. Må bare sei at dette er ting eg gjer dagligdags i mitt liv. Ikkje fordi eg må men fordi eg elsker min dame. :)

ken

10.09.2015 kl.15:43

Kvinner må lære seg og ikke tenke for mye på alt alltid! De kan plutselig si under sexen å jeg må huske møtet i morgen, eller har jeg glemt og ta oppvasken.....vi menn kan lære dere noe og det er og være til stede i øyeblikket alltid, også har vi den utrolige evnen til å ikke tenke på noe....prøv den dere kvinner! Men vi menn elsker dere kvinner...

Kain

10.09.2015 kl.16:40

Hørte en kommentar om at norske damer er kravstore. Verste jeg har hørt. Norske kvinner ligger med menn de har akkurat møt på byen og har seg med mannfolk før ekteskap. Hvis noe så er det langt fra kravstore

Bjørn M

11.09.2015 kl.01:18

Hvis jeg skal poengtere noe tror jeg det ligger mye bak barndommen og oppdragelse i alt dette. Før i tiden kunne ingen få være bortskjemte, mens i dag fins det flertall i Norge som liker å få ting man peker på. Norske menn fins egentlig ikke så veldig kravstore som man skulle tro. I dag sitter jo stort sett fleste jenter med skikkelig utdanning, jobb, økonomi, eget hjem og akkurat som det gutter har. Men uansett hvorfor skal ikke vi menn trenge noen bekreftelse i forholdet? Jeg tror mye av det som blir skrevet her går på alle. Noen menn liker mer å gjøre ting stort, mens andre menn syns det er unødvendig. Klart det kan eskalere litt da.

Tror gutter liker å bli litt utfordret i forholdet egentlig? Få muligheten til å bestemme noen ting alene. Eks. En feriedag med kone og barn, hvor gutten bestemmer hva/ hvor familien skal gjøre/dra.

Eller at mannen skal imponere litt fordi det har vært en stund siden sist?

Tror jenter kunne funnet på masse å utfordre menn med noe annet enn seksuelt. Skal ikke si vi menn er okser heller, men mange liker å imponere og da prestere litt ekstra hvis vi får en utfordring.

Society is a lie

11.09.2015 kl.01:34

Det er DIN definasjon av hva du antar kvinner irriterer seg over. Det faktum at DU av alle folk prøver å veilede menn og lignende, er til å skammes over. Vi har alle vår egen unike eksistens, eneste grunner til at folk som deg (blogger) tjener penger, er fordi dere provoserer frem en respons fra sauer.

Gutt

12.09.2015 kl.18:28

På lista de høres det mer ut som om du vil bli sammen med en jente...

Broh

02.10.2015 kl.15:47

Det at kvinner er umulig å forstå, det er det beste med de.

en grei basic liste som de fleste kjenner seg igjen i.

men dette varierer jo selvsalgt hver enkelt.

Ble hvertfall sittende og lese hele innlegget, så godt jobbet :)

Skriv en ny kommentar

hits