hits

Naturlig, uretusjert og naken

30.03.2015 - 23:22 44 kommentarer

 

Artikkelen "Kroppen min" har i over ett år vært et fast innslag i VG Helg og jeg fikk for en måneds tid siden forespørsel om å bli med i den noe jeg takket ja til. Det har vært både kvinner og menn med og alle har en historie å fortelle om kroppen sin og sitt forhold til den. Jeg har som de fleste kjenner til tidligere hatt som jobb å være lettkledd modell og synes denne artikkelen er en fin måte å få frem mitt forhold og syn på nakenhet.

Jeg synes en naken kropp er fint, kvinnekroppen er det vakreste som finnes og jeg er stolt av kroppen min. Ikke på en skrytete måte, men i den forstand at jeg er fornøyd med hvordan jeg er skapt. Jeg- som alle andre er ikke 100 % fornøyd, det blir man vel aldri. Jeg har ting jeg ikke liker ved kroppen min og ting jeg er veldig fornøyd med. Jeg har alltid prøvd å fokusere på det jeg liker ved den, jobbe (trene) med punkter jeg vil forbedre og ting man ikke får gjort noe med må man rett og slett forsone seg med er slik. Jeg er høy og slank, jeg har former, men puppene mine er ikke store. Og det er helt greit. De er runde, faste og spretne- det hadde de ikke vært om de hadde vært mye større. Det er slikt man må tenke. Det hjelper ikke å sammenligne seg med andre for da blir man aldri fornøyd. 

Jeg har ikke alltid hatt et like trygt og bra forhold til min egen kropp som jeg har nå, som 18-åring hadde jeg min første fotojobb for et magasin og det er klart at når alle andre modeller før deg har operert seg så føler man seg utenfor. At alle gutta digga Helene Rask og Lene Alexandra gjør ikke at Ann Mari Olsen fra Toten føler seg top notch. Men hva får jeg gjort med det? Skulle jeg operere meg for å passe inn? Jeg har alltid vært sta og ikke brydd meg om hva folk mener. For kommer man fra Toten og stikker seg ut så får man høre det. Da er det om å gjøre å finne feil for å snakke ned den personen. Jeg var på cover av 3 forskjellige magasiner en måned og det er ganske spesielt til å være lille Norge. Selvfølgelig fikk jeg høre det og mange negative (les: anonyme kommentarer) haglet inn. Men jeg brydde meg ikke. Jeg hadde jo fått oppfylt det jeg hadde som mål da, jeg kom på forsiden av blader! Det var kjempegøy! At noen syntes jeg hadde små pupper betydde ingenting! 

Jeg måtte bestemme meg for om dette var noe jeg ville gjøre lenge og ikke bare en gang fordi jeg fikk muligheten. Har man først stilt opp i et manneblad blir man stemplet uansett. Dette var noe jeg ville gjøre og jeg bestemte meg med en gang at jeg skulle fortsette å være meg uansett. Ikke bukke under for press eller la meg såre av negative kommentarer. Og jeg er glad for at jeg ikke- noen gang har gjort det. Hva andre anonyme personer måtte mene om meg bryr jeg meg faktisk ikke noe om. Jeg har verdens beste venner og familie som kjenner meg og som elsker meg og som alltid har støttet det jeg har gjort. Fordi de kjenner meg og vet at dette ikke var noe jeg gjorde for å få bekreftelse om at jeg var bra nok. For det hadde de allerede vist meg og jeg viste jeg var bra nok. Men jeg hadde en drøm om å prøve meg som modell og jeg tok muligheten jeg fikk. Og det angrer jeg ikke på i dag. Og jeg kan i motsetning til mange andre i den bransjen jeg var i stå inne for det jeg har gjort. Jeg gjorde det fordi jeg syntes det var gøy, jeg levde aldri i "glamourboblen" med kjendisfester, dop og operasjoner som vi har hørt om i ettertid. Jeg ble bedt på slike ting jeg og, men jeg dro hjem til familie, venner og kjære. Modelljobben har bare vært en liten bit av meg, jeg ville ikke at den skulle definere meg og derfor ville jeg også ha et naturlig image i motsetning til alt det falske. 

Jeg har et veldig avslappet forhold til nakenhet og det skulle jeg ønske alle hadde. Jeg mener ikke at alle skal kle av seg på bilder, men man må tørre å slappe mer av! Jeg kjenner mange som ikke tør å dusje på treningssenteret de trener på eller kle av seg foran kjæresten og lyset må være av når man har sex. Det er jo ikke slik det skal være! Kropp er topp, uansett hvordan du ser ut! Det finnes ikke noe mer sexy enn en dame som er tilfreds med seg selv, det er IKKE sexy å sitte å sutre over hvor brei du er over rumpa eller at du har små pupper. Man må akseptere seg som man er.

Jeg har dager der jeg ikke er fornøyd med meg selv, men da prøver jeg å tenke at kroppen min mest sannsynlig er på sitt beste nå. Om det ikke skjer et mirakel og jeg mister lysten på øl og pizza så vil rumpa mi ha denne størrelsen også neste år, og neste år der igjen. Men vi blir eldre og vi eldes. Jeg vil ikke sitte der om mange år når jeg er gammel og rynkete og tenke over hvor bekymret jeg var over kroppen min som ung 20-åring! Og det finnes ingen normal jente, ingen fasit på hvordan man skal se ut. Det er ikke en riktig kroppsfasong eller størrelse. Vi kommer i ulike fasonger og vi må akseptere det. Og jo før, jo bedre.Dette er kroppen jeg skal ha resten av livet, jeg er stolt av den selv om den ikke er perfekt. Men det er meg og den duger for meg. 

Anbefaler dere til å lese de forskjellige portettene på VG+ :)

44 kommentarer

Frode Johansen

30.03.2015 kl.23:43

Tommel opp Ann Mari.

Tom Inge

31.03.2015 kl.00:02

kroppen vår er noe vi bør elske uavhengig om man er tykk, tynn, lang eller kort. Fint du setter fokus! -Tom Inge

Cato

31.03.2015 kl.00:32

Synes vell heller du er mer perfekt, enn mye annet opererte kropper osv! Thumbs up alle veia her!

Geriatriks

31.03.2015 kl.08:09

Dette temaet, altså nakenhet og kropp i offentlighet er noe jeg og har sterke følelser for og om.. Har skrevet noe om det jeg og..skjønt ikke helt i samme sammenheng som deg da.

Flott skrevet innlegg av deg. Skulle ønske mange flere hadde hodet skrudd på som deg :)

ingrid

31.03.2015 kl.09:23

Jeg har aldri forstått hvorfor folk absolutt må vise

seg nakne for hele landet. Veldig narsistisk og litt

sykt dette ønske om at alle skal får se deg naken.

Kanskje dette tenner deg ?

ingrid

31.03.2015 kl.09:26

Du er jo like dum som fotballfrue, tillater bare de

"positive" kommentarene. Dobbeltmoral ! Skam deg !

Så flott er du absolutt IKKE.

Alfamann

31.03.2015 kl.09:27

Begynner ikke folk snart å bli leie av å høre om kvinners selvsentrerte og selvopptatte engasjement for seg selv, sin egen kropp, sitt eget kjønn og sin egen identitet som kvinner?

Ingrid

31.03.2015 kl.09:35

Jeg skrev nettopp til blogg.no om deg og din dobbelt-

moral, at du bare legger ut positive kommentarer.

Snart går jeg enda videre med dette, så folk får vite

hvor feig du er, vise seg naken, men ikke tåle sannheten

Du må være temmelig ustabil, realiteten vil du ikke SE !

Sånne blogger som dette er ikke verdt å lese, lev

videre med dine illusjoner. Latterlig, absolutt

latterlig. Hvor gammel er du ? 7??

LEO

31.03.2015 kl.10:15

Etter bildet og dømme trenger du absolutt heller ikke det. Men har du tenkt på at andre kanskje ikke ser så perfekt ut som deg i utgangspunktet? Da er kanskje valget litt verre?

Baldrian Bugge

31.03.2015 kl.10:46

Var noe kjent der ja. Flott artikkel i VG om den finaste dama som har vært i blad noen gang ☺ Ha en fin-fin påske 🐥🐤

Jølle

31.03.2015 kl.11:10

Det er vel enkelt å mene man ikke bør gjøre noe når man synes utgangspunktet er fint nok. Men det er ikke alle som har den kroppen der, og det må være helt opp til dem om de vil pynte på ting. Jenter må slutte å se på "alle andre".

Ann Mari Olsen

31.03.2015 kl.12:04

ingrid: jeg godkjenner alt av kommentarer jeg?! Men jeg liker å lese igjennom de først for å ha kontroll, og det er jeg i full rett til å gjøre. Det finnes jo avvik som deg som ikke har full rett til å skrive hva du vil, men jeg godkjenner alle kommentarer "Ingrid" så langt det ikke er grove, stygge ting som blir skrevet eller om andre.

Ann Mari Olsen

31.03.2015 kl.12:05

Ingrid: lurer på hvem som er ustabil av oss to?:D

Lisa

31.03.2015 kl.12:21

Trur det er du Ingrid som bør spørre deg sjøl kor gammel DU er.

Makan til innlegg..

Tom

31.03.2015 kl.12:38

Like vakker med og uten Uniteddrakt!!!Digger bloggen din Ann Mari!

ingrid

31.03.2015 kl.12:54

Det var bra at du ikke gjemmer bort dårlige kommentarer,

men svar allikevel på spørsmålet, hvorfor i all verden

må så mange kvinner nå plutselig vise seg nakne ?

Jeg ser ikke en eneste grunn til dette, utenom at man

liker å vise seg frem. Og naken da ? Hva gir dette deg?

Hvorfor ikke bare vise seg naken foran kjæresten eller

mannen sin, ikke for alle ? Jeg ville ikke at alle

skulle kjenne meg uten klær. Hvorfor vil du ?

Takk for svar

nille2000

31.03.2015 kl.13:22

En naturlig kropp er en vakker kropp. Det er dessverre noen (les Ingrid) som ikke har selvtillit til å se på seg selv. Derfor må de rakke ned på de som tør.

ingrid

31.03.2015 kl.16:34

Du skrev dette, men tør ikke svare på et normalt

spørsmål. Jeg har fortalt dette til massevis av folk,

og egentlig er jo disse rosa bloggene ikke noe

særlig intelligent, så jeg gidder ikke å skriver noe

mer. Svar på spørsmålet du, eller er du feig og naken ?

Morten

31.03.2015 kl.16:44

Kroppen din er finere enn mange andres. Det er fotballaget du holder med som jeg har problemer med :) Tips: 6 mil lenger Vest...

Camilla

31.03.2015 kl.17:05

Jeg synes det er kjempebra at folk er fornøyd med kroppen sin, og synd at mange ønsker å opere bare fordi de ikke har drømme kroppen. Min kropp er ikke perfekt, men jeg er fornøyd med den likevel. Når det gjelder din kropp har du jo en kropp de fleste damer ser på som drømmekroppen så da blir det likevel litt malplassert når du lager et innlegg for at du ikke ønsker å endre den. De som er misfornøyd med kroppen sin og ønsker å endre den, blir jo ikke plutselig fornøyd med den bare fordi de som har perfekt kropp selv er fornøyd med sin.

Ann Mari Olsen

31.03.2015 kl.17:20

ingrid: jeg kan ikke svare deg på hvorfor mange "plutselig" velger å vise seg nakne. Jeg kan kun snakke for meg selv og jeg har i mange år jobbet som modell og da falt det naturlig å ta lettkledde bilder rett og slett fordi jeg synes det er fint. Jeg synes en naken kvinnekropp er kunst og at flere kvinner tør å vise seg frem uansett kroppsfasong er jo kjempebra synes jeg! Jeg føler ikke at jeg trenger å gi deg eller andre en forklaring og begrunne det så særlig mye mer. Men kan jeg spørre deg, du er jo uansett inne her å krever svar; hvorfor ikke? Hva er så galt med å kle av seg? Hvorfor er det så tabu at bare en kjæreste skal få se en naken kropp? Dette er jo langt fra porno, men ekte, naturlig og flotte kropper?! Hvorfor er det ikke lov å stikke seg frem og hva er galt med å ville det?

Ann Mari Olsen

31.03.2015 kl.17:21

ingrid: jeg svarer deg jeg, men ha forståelse at jeg ikke sitter 24/7 på Internett så det kan ta litt tid før du får svar.

S

31.03.2015 kl.21:28

Konge dame, konge artikkel og konge kropp.

United we stand ;)

foad

31.03.2015 kl.22:41

kjempe allright at dere tørr og alt det der.. men la oss bare si det veldig klart og tydelig, VG DRITTER LAAAAANGT OPPI KROPPENE DERES, DE VIL KUN LAGE FORSIDER AV DERE FOR Å SELGE.

Stig torheim

31.03.2015 kl.22:50

Du er absolutt verdt og se:)vi er alle mennesker!ikke bry deg om at noen. Ikke liker at noen viser seg naken;) vi ble jo alle født naken;) stå på du vakre naturlige kvinne!

John Moe

31.03.2015 kl.23:37

Det å akseptere seg selv, for både kropp og sinn, er en god start for selvutvikling.

Modig gjort. Btw, GGMU. 😀

Sander

01.04.2015 kl.00:03

Så er jo du omtrent det deiligste og mest perfekte uansett da. Alt er perfekt. Så jeg er helt enig, det der skal du ha resten av livet og den mannen som får dele livet med deg er verdens heldigste mann. Mufc+

giftsom19.blogg.no

01.04.2015 kl.04:29

Jeg synes du har en drømmekropp alle jenter vil ha... Jeg har født ett barn og har fått veldig mye strekkmerker, jeg er 22 år og veier nå 93 kilo, som jeg ikke synes noe om.

ferien er snart kommet og jeg vet ikke hvordan jeg kan være flott i badedrakt og vise meg foran min mann er, jeg flau over prøver alltid og hjemme bort kroppen, men noen ganger prøver jeg bare og tenke at jeg er heldig som har fått en velskapt sønn, men likevel kommer de negative tankene om kroppen min.

du er utrolig vakker og du er heldig som har den kroppen.

Morten

01.04.2015 kl.07:15

flott artikkel med ett ett godt poeng. ingen er perfekte hvor det som ikke er perfekt er det perfekte :-)

tar gjerne en TFP :-)

01.04.2015 kl.08:19

Jeg er også med :) Han på den røde stolen med tattoo på leggen :D

sol

01.04.2015 kl.08:21

Du har en helt perfekt kropp,og det ville vært sykt om du skulle operert deg. Men det å gjøre inngrep er for mange som sliter med at de er helt flate,eller at brystene er helt ødelagt etter amming..eller at magen har fått en slapp pose det ikke går ann å trene vekk.Eller at brystene er så store at det det gir smerter i skuldre.Det er fint for denne gruppen at muligheten til å føles seg vel etter et inngrep finnes. Alle som opererer seg er ikke modeller.Men fint at du skriver om dette...

Ann Mari Olsen

01.04.2015 kl.08:50

sol: helt enig med deg, men det er jo for slike folk operasjoner er for mener jeg. Som virkelig trenger det, ikke til jenter som føler de må passe inn eller som stadig jakter det "perfekte" :)

Konstruktiv kritikk :)

01.04.2015 kl.10:40

Bildet av deg i denne artikkelen hadde sett ENDA bedre og mer naturlig ut om du ikke hadde dratt inn magen (det er veldig tydelig). Det ser veldig anstrengende ut.

Du er så slank og nydelig at du neppe trenger det :-)

God påske, vakre du!

(Helt enig i at nakne kvinnekropper virkelig er kunst, du beviser dette ved å la deg avbilde naken) :)

Julia

01.04.2015 kl.11:33

Jeg synes det er flott at det eksponeres natulige og uretusjerte kropper. Vi er blitt så vant med å se det feilfrie og retusjerte mennesket at man får litt sjokk av å se en vanlig kropp med menneskelige trekk som fett, strekkmerker, hår, celulitter, føflekker og kroppsdeler i forskjellige størrelser og former. Det er rart at ting alle har skal være kilde til skam. Nå er jo du veldig flott å se på, men det er jo mange folk som er det. Allikevel mener jeg du bidrar godt i å normalisere vårt fordreide syn på kropp. Jeg synes det "ingrid" har hengt seg opp i er helt irrelevant. Hvorvidt du har et behov for å vise deg naken eller ikke, og hva grunnene dine er, blir på sett og vis underordnet det at du bidrar til debatt rundt kropp og nakenhet. Det er det viktige, og jeg tolker det du skriver slik at dette også er din intensjon. Jeg synes heller ikke at vi skal sette munnkurv på deg i denne debatten fordi din kropp "allerede er perfekt". Siden din kropp ikke er operert eller retusjert er den jo like "normal" som alle andres, og en del av spekteret av menneskekropper. Takk for at du skriver om dette :)

Mercedes

01.04.2015 kl.13:39

Ingrid: Mange viser seg nakne nå fordi det eneste vi ser i magasiner og på nettet er nedmagrede og overretusjerte bilder av unaturlige kroppsidealer og Jennifer Lawrence har blitt en litt "overvektig" kvinne som skal stå for de "lubne" menneskene for at de skal føle seg vel, selv om hun er en utrolig slank kvinne, men bare med litt former uten at det har blitt på Kim Kardashian og Nicki Minaj nivå. En annen grunn er jo at de som faktisk er veldig slanke også må få lov til å være fornøyd med kroppen sin, noe som fortiden ikke er greit og det er ikke greit å vise fram den kroppen de har for de skaper bare kroppspress. Folk viser seg nakne fordi at de vil vise at se her er kroppen min, den ser slik ut. Jeg tørr å vise den fram til tross for hvordan den burde se ut for den burde ikke se ut enn noe annet enn den burde faktisk fordi den er som den er. Derfor viser folk seg nakne for å stoppe dette kroppsidealet, noe slanke mennesker også bør få lov til å gjøre. Synes det også er teit at de som ikke er like slanke skal få lov til å skrive i media "joho! Jeg er stolt av kroppen min!" Og så

Bli hyllet over å være så modig men om en slank en gjør det samme så er de bare show off og har for mye selvtillit og skaper kroppspress. Mange slanke mennesker har helt klart mye å Streve med de og. Så la folk legge ut bilder av kroppen sin om de vil og om de er stolt av den. Kanskje det ikke hjelper deg, men det kan hende det sitter en jente eller en gutt et sted med dårlig selvtillit og som ser disse bildene og klarer å lære seg å elske kroppen sin slik som den er og kanskje er det bare en? Men da har de faktisk klart det de var ute etter å vise at den personens kropp er god nok slik som den er!

Ottar Lileng

01.04.2015 kl.13:45

Hei Ann Mari.

Jeg synes det er veldig bra at du legger fram ett tema som mange sliter med. Alt har jo blitt basert på å være perfekt, man ser bilder i blader osv. Ingen skal føle seg nedenfor pga at de ikke har den mest perfekte kroppen, man er fin som man er. Du ser forøvrig bra ut Ann Mari :) Jeg er for at man skal være som man er, vi er unike, vi er vakre og vi eldes med stil. Jeg ser at noen trøkker ut stygge kommentarer til deg.. Ikke bry deg om det, bare sjalusi fra dems sin side. Bra dame og heier på mitt favorittlag :) Hedmarking her, Totninger er bra folk også :) Lykke tel videre og fortsett å spre din glede :)

annelene

01.04.2015 kl.16:41

Kvinner som viser seg helt nakne er egentlig billige

kvinner, og en skam for hederlige som ikke må vise seg

frem, ingen seriøs mann vil noensinne

respektere deg, du har jo vist deg fram til alle, noe

så urespektabelt, det finnes et navn for slike kvinner

som deg. Skammelig !

Magnar

01.04.2015 kl.17:30

Hei Anne Mari! Det å vise seg naken burde være naturlig. Det er vanskelig å forstå at noen blir støtt av en fin kropp.Kroppen din er vakker den.

Alexandra

01.04.2015 kl.19:18

Bra gjort! Du er tøff! Vi trenger ærlige folk som deg som står i mot de dumme tingene i samfunnet. Takk!

CHA

01.04.2015 kl.23:50

Haha... "Ingrid" har plutselig blitt "annelene" nå??? Lol..!!! Noen bare MÅ rakke ned på andre for å føle seg bedre med seg selv. Sikkert litt "issues" ute å går der....!!

Marilen

02.04.2015 kl.20:46

Du har ALL grunn til å være stolt, du ser kjempebra ut!

Stine Haugen

02.04.2015 kl.23:55

Feil. Det er mannekroppen som er det vakreste som finnes.
intressant =)

Siri

06.04.2015 kl.00:54

Hei. du hadde vel piercing i en av brystvortene dine før, har du fjerna den eller? i så fall hvorfor fjerna du den? har en selv også og vurderer å ta en til, synes det er sexy

Skriv en ny kommentar